Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Dragon

Quote from: RouninMás: ugyan nem most láttam elõször, de az NGE-ben feltûnt, hogy Asuka és Shinji szinkron-fogmosása közben a tükörben látszik, hogy SHinji poharán egy "I" betû kimaradt: SHNJI van ráírva. :ejj: Azért ez már igazán túlzás (lehet, hogy túlságosan ráérek?)
Jesssz! Még egy megszállottat köszönthetünk?  :tezsvir:
:D Lehet, hogy én nem figyeltem eléggé a legutóbbi végignézéskor, és ez a baki elkerülte a figyelmem. Nem baj, hosszú még az élet, számos alkalom adódik újra és újra megnézni.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Dragon

Quote from: ManuGyakorlatilag mindenben egyetéertek, amit írtál, kivéve ebben:
[SPOILER]
Úgy értem, mint láttad, ment tovább az "era" és történt egy csomó dolog, amivel lehetett volna még foglalkozni, de -és ezt nem hibaként számítom- egyszerûen elvágták a történetet a fõszereplõk halálával. Rosette-nek nem maradt ideje tovább élni, pedig mennyi minden tennivaló lett volna. Így gyakorlatilag -gondolom szándékosan- egyfajta ürességet és befejezetlenség-érzést hagyott az emberben.

[/SPOILER]
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Rounin

Quote from: bpka000Jesssz! Még egy megszállottat köszönthetünk?  :tezsvir:
:D Lehet, hogy én nem figyeltem eléggé a legutóbbi végignézéskor, és ez a baki elkerülte a figyelmem. Nem baj, hosszú még az élet, számos alkalom adódik újra és újra megnézni.

Megszállott? Már mióta:P Amúgy ezt most véletlenül egy AMV közben fedeztem fel. Eredetileg én se vettem észre ...

Mons7eR

Én az Inu Yashát néztem meg legutóbb és nekem bejött  :) ...
Ebben tényleg megtalálható a humor a dráma és az akció is és ajánlom mindenkinek  :jee:

Feldin

Jungle wa isumo Hale nochi Guu befely/jezve.
Vége szar amúgy az egész beteg, vicces.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

purple haze

Haibane Renamei címû animét és nézem nagyon bejön! Amellett, hogy nagyon kawai, nagyon érdekes és talányos is. A különösebb hangulatú animéket kedvelõknek kötelezõ darab.

Moha

Quote from: FeldinJungle wa isumo Hale nochi Guu befely/jezve.
Vége szar amúgy az egész beteg, vicces.
Ez az ugye, mikor a csaj mindenkit felfal, nem? Majd ha jössz, elhozhatnád.

Kvikveg

Quote from: RouninMegszállott? Már mióta:P Amúgy ezt most véletlenül egy AMV közben fedeztem fel. Eredetileg én se vettem észre ...
Rammstein - Engel? :D
SHNJI tenyleg... Hmmm...
Mellesleg most nezem. Kedves apuka egy pszichiatriai eset. :mad: (6. resz felenel tartok.)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Dragon

Quote from: KvikvegRammstein - Engel? :D
SHNJI tenyleg... Hmmm...
Mellesleg most nezem. Kedves apuka egy pszichiatriai eset. :mad: (6. resz felenel tartok.)
Mindenki pszichiátriai eset :D

Azoknak, akik már látták, (illetve azoknak akik csak késõbb fogják befejezni, de szigorúan csak ha már megnézték EoE-stõl mindenestõl az egészet) íme egy kis háttérinformáció:

[SPOILER]
Episode guide
Characters
[/SPOILER]

(az egyiket már postoltam, de gondolom nem árt mégegyszer, hátha valaki lemaradt róla)

// az alsót majd kicsit módosítom, hogy tökéletesebb legyen a mirrorozás, csak itt sikerült metalálni az elsõ linkben található képet: http://members.tripod.com/~KYO3/22paths.gif
Edit: javítva.... a kép a karakterleírásokban levõ linkrõl elérhetõ

Rounin

Quote from: KvikvegRammstein - Engel? :D
SHNJI tenyleg... Hmmm...

Azaz.
Amúgy nem is eset. Próbálj meg az õ fejével gondolkodni. Máris érthetõbbé válik minden. (és tuti beutalós leszel te is)

Doggod

Nekem begyütt... Mármint hogy jó volt. Vagyis.. hát.. zúzott. Meg gyönyörû is.. megmegmeg... hát jó volt.... szal... nézzétek meg, kúlos.

WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHAZTAQRVAAA!!! :D:D

Dragon

Végre!! A várva-várt visszatérés! Mostantól felpörögnek a dolgok.

sirtomi

Most fejeztem be, így frissen próbálom leírni érzéseimet a mûvel kapcsolatban.

Röviden fantasztikus volt.
Felkerült a kedvencek közé, elég elõkelõ helyre.

A sorozat második fele komolyabb hangvételû, és komoly monganivalója is van, ez nagyon növeli az értékét. A vége nagyon tetszett.

Lehet hogy nekiülök mégegyszer.

Feldin

Quote from: MohaEz az ugye, mikor a csaj mindenkit felfal, nem? Majd ha jössz, elhozhatnád.
Jaja. Ok.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

naVi

Quote from: bpka000Végre!! A várva-várt visszatérés! Mostantól felpörögnek a dolgok.

Ez télleg nagyon el lett találva! ;];]
Gaara új "anyukakedvence" ruhája odabasz

Miura

Daphne in the Brilliant Blue-ból láttam 8 részt(amennyi fennt volt az animehq-n) de nekem tetszett,megfogott a története..persze az egy kicsit zavar,hogy a csajok lenge ruhákban szaldgálnak,de megszokható,és az anime szép,és jó a története is..
Mondjuk jó lenne,ha az usteamen is fennt lenne ;)
"A szeretet hiányát az ember soha nem pótolhatja; ám a szeretet minden mást pótol."
(P. Matteo)

noriko

Quote from: Blimp(meet-es thread-bõl)akkor viszont pl én tutira nem megyek, mert jelenleg csak kamerás változat van kint belõle, talán még a sub is csak vmi gyenge fordítás, bár arról nem tudom lett-e változás...
Annyira nem szörnyû a kamerás változat. Persze szívesen megnézném a rendeset is! De túl kíváncsi voltam, semhogy megvárjam :p

ami a kamerás változatból érzékelhetõ: a kép nem annyira tiszta és néha  egy picit darabos az animáció, a hangok kissé távoliak, egyszer egy hapi bejön a képbe, késõbb meg kimegy, néha a háttérben köhögnek. :D

A filmrõl: Érdekes látni, hogy mennyire azonosan néznek ki a Ghibli karakterek! Nekem közben többször eszembe jutott Dora a Laputából, Yubaba és Haku a CHihiroból, meg Nausicaa is. De a történet persze  más, úgyhogy el lehetett vonatkoztatni.
Amikor végignéztem, elõször elég zavaros volt, nem magyaráznak meg benne mindent. Ha olvastam volna a könyvet, biztos sokkal többet értettem volna, így inkább csak spekulálhattam, hogy hogy is lehet ez meg az. (pl. mitõl függ az, hogy Sophie milyen öregnek néz ki, pontosan mi töri meg az õ átkát, miért marad fehér a haja, hova megy esténként Howl amikor elmerül a sötétségbe harcolni, miért akarja megenni a boszi a végén Calucifer-t ...szóval van pár elvarratlan szál.)
De valahogy, lehet hogy épp a zavarosság miatt, és hogy nekem kell elemezni a dolgokat, nagyon megfogott. Megnéztem mégegyszer másnap, és utána harmadszor is egyes részeket, és nem untam egyáltalán!
Nekem tetszett a vége is, ezt azért hangsúlyozom, mert olvastam ezzel kapcs. negatív kritikát is (hogy túl Hollywood-i, túl rózsaszín).

Edit: ja igen, a sub nem tûnt nehézkesnek. Szerintem oké. (bár japánul mondjuk nem tudok... :rolleyes: )
"I wish I could, but I don't want to."

sirtomi

Megnéztem mind a két filmet.

Nem rossz, de azt hittem sokkal akciódúsabb lesz.

A The Professional rajzolása annyira nem jött be, talán mert kicsit régebbi készítés, de a hangulata jó. Emlékeztet a régi gengszter filmekre.
A történet is egész jó.

A Queen Bee már grafikára is tetszett. A történet itt is hasonló, kicsit csavarosabb lett mint az elsõ részben.

Összességében mind a két film jó.
Aki szereti a régebbi gengszter filmek hangulatát, annak tudom ajánlani.

Moha

Most fejeztem be a második season-t. Igazából kettéválasztanám a két sorozatot:

Season 1: Tetszett. Aranyos történet, kedves szereplõk. Az introja tök szuper, az outro viszont lehetne jobb is. A kedvenc karakterem Mika-chan volt, bár nehéz választani a 12 csaj közül... :p

Season 2 (chu): Ez viszont egy kicsit gyengébb az elõzõhöz képest. A karakterek kicsit át lettek dolgozva (küllemre is és egy kicsit jellemre). Itt az intro és az utro már nem olyan jó, a zenéjük eléggé nyávogós. És mintha a kidolgozása is gyengébb volna kicsit.
A második season-ben már inkább Ayumi tetszett. :)

Na, azért összességében nem volt rosz. Az egy srác - sok csaj típusú animék jellegzetes darabja, itt-ott komolyabb részekkel, de alapvetõen vígjáték síkon. Mondjuk szvsz kicsit több poén belefért volna.

(Na, most kereshetem a következõ "áldozatot") :D

Ja, Bonci! Fogadok, hogy neked Yuki (volna) a kedvenced.

.Attila

Quote from: MohaJa, Bonci! Fogadok, hogy neked Yuki (volna) a kedvenced.
Van egy érzésem, hogy milyen lehet :)
Viszont nem fog sorra kerülni egy darabig, anime-t sem nézek ---> WoW :)

Moha

Quote from: BonciVan egy érzésem, hogy milyen lehet :)
Az anime, vagy a csaj? :)
QuoteViszont nem fog sorra kerülni egy darabig, anime-t sem nézek ---> WoW :)
Megint egy olyan idõszak, mint a Ragnarok-kal? ;)

Btw, most nekiestem a ROD-nak. Túl vagyok az elsõ részen, és eddig: :jee: cool!

Kvikveg

Nezem a NGE-t. Ahhoz kepest, hogy harcdompingre szamitottam, nagyon kellemes meglepetes. Foleg Asuka hat uditoen az igencsak belevalo termeszetevel.  :haha: A 15 resz tajan jarok, kezd komolyodni a hangvetel. Eddig volt par jelenet, amit egy eletre meg fogok jegyezni, olyan jokat vigyorogtam rajtuk. Az angyalokat viszont nem nagyoltak el 1 kicsit??! ill spoiler Ikari Gendotol varok mar egy kis aktivitast. Eddig csak bazi hatarozottan mondott 1-2 dolgot az ujjai mogul tobbnyire. Csak 1-2 masmilyen jelenete volt./spoiler

Kaji  :jee:  :rolleyes: Mindjart letepem a monitorrol es bevonszolom a barlangomba.  :lul:

edit:
Az openinget nem birom vegignezni, az ending zeneje meg annyira nem passzol ide, hogy az faj... :eeek:

edit2:
spoiler 21. resz. Szemetseg! Miert kell MINDIG a kedvenc karaktereimet kinyirni??! :bruhuhu:  :(  :beken: /spoiler
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lajoosh

Quote from: KvikvegAz openinget nem birom vegignezni, az ending zeneje meg annyira nem passzol ide, hogy az faj... :eeek:

az openingek tényleg nem jók, de én mind1ik endinget megnéztem, a zene mindig más, csak a szöveg ugyanaz. még ha nem is passzol oda, nekem nagyon teccett  :jee:  egyébként is imádom a jazz-t. :lazza:

Dragon

Hát tessék... kellett ez nekem? Csak magamat okolhatom, persze.
 :lame:
Nem bírtam 10 percnél tovább, meg még megnéztem az átváltozós jelenetet, mert arra kíváncsi voltam, de ennyi.
Nagyon nem nekem való. :eeek:

Moha

Read Or Die!

Ez valami iszonyat jó! :jee: Nem tudom, miért, de totál feldobta a hangulatomat. Ritka az ilyen jól összekombinált anime. Látszik, hogy a hátterek alapja fénykép, de nagyon jól kidolgozták, és az összhatás tökéletes. A zenéje is nagyon tetszett, szerintem pont el lett találva! Bár nem vagyok oda az akció és mecha animékért, de ez inkább egy könnyed vígjáték, és nagyon bejön. A poénok is jók benne. Még a csaj neve is - Yomiko Readman :D - ugye nagyjából ugyanazt jelenti a két név. És hogy kivirul, ha könyveket lát! :)
Az azért irónikus, hogy 2001-es anime, és az elsõ részben pont a WTC tetejérõl indulnak el a papírrepülõvel...
A második részben mondjuk kicsit "lassítanak" a tempón, de azért még nem rossz. Szóval összességében :kiraly:
Kár, hogy csak 3 részes. Miért ilyen rövid minden jó anime? :bruhuhu:

Tudtok ajánlani valami hasonló stílust?
Ja igen: A TV sorozat mennyire kapcsolódik ehhez? Mert a képek alapján eléggé másnak tûnik.

Maron

Most kezdtem bele, és a 3. részig  :jee:
Nekem nagyon bejött eddig :)

.Attila

Quote from: KvikvegAz openinget nem birom vegignezni, az ending zeneje meg annyira nem passzol ide, hogy az faj... :eeek:
Szerintem azért az opening nem olyan rossz, bár nincs nekem sem a kedvenceim között. Az ending meg tényleg förtelmes. "Fly me to the moon and..." stopstopstop gyorsan, mielõtt folytatja :rolleyes:

Dragon

Quote from: BonciSzerintem azért az opening nem olyan rossz, bár nincs nekem sem a kedvenceim között. Az ending meg tényleg förtelmes. "Fly me to the moon and..." stopstopstop gyorsan, mielõtt folytatja :rolleyes:
Feeling, kérem, feeling...
nekem nem volt különösebb bajom vele, habár én sem hallgatnám naphosszat egyiket sem

Manitu

Quote from: bpka000Feeling, kérem, feeling...
nekem nem volt különösebb bajom vele, habár én sem hallgatnám naphosszat egyiket sem
Az opening nekem tetszett... Az ending meg... hát volt egy két egész jól sikerült változata, de valahogy nem igazán passzolt az animéhez.

Manu

Quote from: bpka000Feeling, kérem, feeling...

Hát errõl van szó!
Komoly animéhez komoly zene illik. Frank Sinatra örökérvényû standardjét nem csoda, hogy minden jazzénekes legalább egyszer elénekli valamelyik albumán. Azt persze nem ártott volna, ha itt is jazz énekes énekli, de szerintem tökéletesen passzolt ahhoz a lebegõ hangulathoz, amit a sorozat árasztott. A bossa nova keserédes feelingje pont kellemesen zárta a részeket. (Egyébként szvsz azért zavaró nálunk a bossa, mert ezt a stílust a magyar vendéglátós zenészek rendesen elkorcsosították) Másrészrõl még mindig jobb, mintha valami j-pop feneség lett volna ott. Az intro pedig tényleg nagyon gatya.