Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Moha

Nos, kihasználva, hogy táppénzen vagyok + nem foglalták le a DVD-lejátszót, megnéztem végre a Laputát.
Klasszikus Ghibli, a szokásos kidolgozottsággal és élménnyel. :jee:
A történet is jó, egyszerre akciódús és drámai, nagyon el van találva (mint minden Miyazaki film :D)
Errõl se tudok rosszat mondani. :)
A Ghiblinek van egy sajátos stílusa, ami magába foglalja a kidolgozást, a karakterek rajzstílusát, és a történetvezetést. A Laputa is beleillik ebbe a körbe. Mondjuk azt meg kell hagyni, hogy Sheeta nagyon hasonlít Shizuku-ra (és valamelyest Kiki-re is) de sebaj. :)
Egyik haverom jól mondta: tele van "hajszál" jelenetekkel, hogy valami éppen, hogy csak sikerül, stb. :)

Egyszóval: nem csalódtam. Ghibli anime nem lehet rossz (bár még van pár hátra, amit nem láttam)

.Attila

Ez az anime idén jön ki, egy OVA-t (asszem az elsõ részt) láttam. Elkezdõdött, és elsõ reakcióm: hûûûûû vazze! Nem semmi jelenetsor jött vagy 6-7 percen keresztül. Nagyon látványos! (a részben még egy ilyen látványos jelentsor jött)
Mivel sokminden nem történt azért fél óra alatt, egyelõre csak annyit tudni, hogy Shinguku városában rejtélyes halálesetek történnek. Ez a történések egyik szála. A másik: egy ember át tud alakulni úgy, hogy teljes testét egy páncélzat borítja, kap egy kardot, és emberfeletti képességei lesznek (ergo: Guyver szerû). Õ harcol vmilyen robotszerû lények ellen. Ilyesmi harcból láthatunk jelentsort a mûsor kezdésénél. Na ezt most nagyon kuszán írtam le, sry, de egyelõre ilyen kusza is ez az OVA vagy mi.
Animáció: CG és anime keveréke, a robotszerû lények harca full CG, vagy legalábbis nagyrészt CG, de nagyon szép. Nem álltam neki elemezni, de máshol is használnak CG-t, mindenesetre számomra elég újszerûnek tûnik ez az animációs stílus.
Érdeklõdéssel várom a folytatást. Kíváncsi vagyok, hogy megmarad-e a dinamizmusa a következõ részekben.:)

u.i.: sajnos eddig csak egy nem túl jó minõségû kódolás jelent meg, remélem igényesebb csapatok is nekiesnek majd.

Cobra

Én is elkezdtem nézni a Madlaxot és az elsõ 4 rész alapján elég furcsa, elvont. Majd meglátom, mi lesz belõle.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

RE@L

Quote from: BonciSzögezzük le mindjárt az elején: a Noir jobb :D
Jó anime ez is, de zavart pár dolog:
Miért kell szavakba önteni minden érzelmet? Hagyják már meg nekünk az empátiát, és ne mondjanak el mindent, így megölik a katarzist!Spoiler helye ^^
A történet érdekes, kellõen kusza egy kicsit, és ami számomra vonzó szokott lenni: rejtélyes. De sajnos látok benne hibákat, amiket a spoiler részben már említettem.

Kis összehasonlítás a Noirral:
a Noirban szerintem nem voltak efajta hibák. Olyat mondjuk elkövettek, hogy pl. franc tudja, hogy a fõhõsnõ hogyan került fel egy bizonyos magasabb helyre, de ez inkább technikai kérdés, és nem is jellemzõ a sorozatra. A Madlaxban így utólag nincs technikai hiba (még az sem, hogy az egyik fõhõsnõ bárkit ármilyen helyzetben meg tud ölni, mint az a történetben indokolva is lesz), hanem történeti (számomra) bosszantó dolgok, amiknek súlya nagyobb, mint egy-egy technikai hibaé.
Ettõl függetlenül az anime jó, de nem jut fel a Noir mellé sajnos.

Szögezzük le hogy itt arra mentek rá hogy a lelki világukban mi játszódik le a szereplõknek, !Azt énis néztem H Elinor meg Vanessa miért hal meg... de aztán elkezdtem gondolkozni és gondolj bele ezis 1 csavar hívhatod hatásvadászatnak de szerintem nálam az biztos hogy bejött, de te se gondoltad volna h megölik õket... megtették. Mindent nem mondtak el szavakban...  A végén  direkt kimerevítettem és a dögcédulán Burton  lenne kiolvasható ha nem lenne szétlõve és nagyon teccet h eddig nemfigyeltem fel rá de gyanús volt.
Nekem anno nagyon teccet a noir, tényleg jobb de a Madlax sokkal de sokkal jobban megfogott és szívemben nagyobb a hely neki mivel emberibb...
Nekem Madlax karaktere nagyon bejött 1 üt tudtam vele érezni és megmosolyogtam mindig azt hogy félszavakból is megértett dolgokat... pl.: amikor 666 hívja hogy feladta....

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Fazék

Ebbõl a Karas-ból én csak az ajánlókat néztem meg, az egyik vagy 3 perces volt, de még így se sikerült meggyõzniük. A CG nagyon erõltetettnek tûnt, és a sorozat igényessége is eléggé kérdõjeles volt számomra, de ha te végignézed, akkor majd úgyis kapunk róla egy beszámolót, addig is van rengeteg más néznivaló. :)

.Attila

Quote from: RE@LSzögezzük le hogy itt arra mentek rá hogy a lelki világukban mi játszódik le a szereplõknek, !Azt énis néztem H Elinor meg Vanessa miért hal meg... de aztán elkezdtem gondolkozni és gondolj bele ezis 1 csavar hívhatod hatásvadászatnak de szerintem nálam az biztos hogy bejött, de te se gondoltad volna h megölik õket... megtették. Mindent nem mondtak el szavakban...  A végén  direkt kimerevítettem és a dögcédulán Burton  lenne kiolvasható ha nem lenne szétlõve és nagyon teccet h eddig nemfigyeltem fel rá de gyanús volt.
Nekem anno nagyon teccet a noir, tényleg jobb de a Madlax sokkal de sokkal jobban megfogott és szívemben nagyobb a hely neki mivel emberibb...
Nekem Madlax karaktere nagyon bejött 1 üt tudtam vele érezni és megmosolyogtam mindig azt hogy félszavakból is megértett dolgokat... pl.: amikor 666 hívja hogy feladta....
Az nem 666, hanem SSS :)
Szerinted a Noir nem arról szólt, hogy mi játszódik le az egyes karakterekben? Dehogynem! Chloe-nak, az ellenségnek még külön részt is biztosítottak, hogy megmutassák, mi is játszódik le benne. De nem csak abban a részben foglalkoztak vele. Biztos, hogy ugyanarról a Noirról beszélünk?
SPOILER Vanessa halála után Elinor halála törvényszerû volt már gyakorlatilag, elõre lehetett tudni. Vanessa halálát ugyan nem vártam, bár kérdéses, hogy ugyan rá szegezte-e a fegyverét Rimelda (asszem ez a neve), ugyanis Madlax-ra vadászott, és nem láttam célpontot változtatni, amikor Vanessa rászegezte a fegyvert.
Én meg Chloe-val és Kirika-val tudok mind közül a legjobban együttérezni.
Továbbá minden tiszteletem Elinoré. De tény, Madlax-szal is együtt lehet érezni, és habár Margarettel is valamennyire, õ egy kicsit idegesítõ szerintem.

RE@L

Igazadvan rosszul fogalmaztam, de akkoris emberközelibb 1 kicsit a Madlax, a Noir olyan Unicum féle inkább a Madlax meg olyan Vilmoskörte ^^
De mind a 2 Zwack!!!!
Tehát aztmondom h valószínü több ember kedvelheti a világon a Madlaxot, mint a Noirt de aki kedveli a Noirt az tudja miért kedveli....
 :jee:  tényleg SSS csak álmos vagyok és vhogy nemjutott eszembe lehet h túl sok NGE-t néztem mostanság ^^

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Silencer

Letöltöttem pár részt a Texhnolize-bõl. Mindegyik rész lefagy bizonyos helyeken a lejátszás során (már a fõcímnél is). Ti is észleltétek ezt, vagy csak kodekhiba (bár a helpfile-ban levõ összes kodeket felraktam)?

.Attila

Quote from: RE@LIgazadvan rosszul fogalmaztam, de akkoris emberközelibb 1 kicsit a Madlax, a Noir olyan unikum féle inkább a Madlax meg olyan Vilmoskörte ^^
De mind a 2 Zwack!!!!
Ezt most jól megasszondtad egy antialkoholistának :D (nem ittam sem unicumot, sem vilmoskörtét még, és nem is szándékozom)
Többit a Madlax topicban, van még egy pár dolog, ami zavart.

.Attila

Elsõ 2 rész alapján naaaagyon jónak ígérkezik, remélem nem csökken a színvonal, mert a humor is, az akció is, az animáció is, és fõleg a karakterek nagyon tetszenek :)

roderick

Quote from: SilencerLetöltöttem pár részt a Texhnolize-bõl. Mindegyik rész lefagy bizonyos helyeken a lejátszás során (már a fõcímnél is). Ti is észleltétek ezt, vagy csak kodekhiba (bár a helpfile-ban levõ összes kodeket felraktam)?

ööö elvileg én raktam fel még annó a sorozatot és Mplayerrel nincs semmi gond a lejátszással az tuti, de eddig még senki nem panaszkodott, ami lehet azért is mert senki nem nézte meg eddig, ami elég csúfos lenne:)
Amúgy ha jóltom KAA verzióban van fent, ezrét a //www.kickassanime.tk-ról szedd le a codeceket, ha nem onnan tetted meg.

Amúgy nyugi Bonci, Mai Himénél a szinvonal nem fog csökkenni, kivéve csak a 25-26 rész között lesz egy mélyebb szakadék mint amit emberi elme el nem tud képzelni, de sokakat ez nem zavar... mondjuk engem személy szerint egy kicsit igen, dehát ez van.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

zolan43

Szépen haladnak a sorozattal.
15. Banpei-kun.
16. Mara és Senbee próbálkozása.
17. Hasegava tréningje.
18. Megumi ajándéka egy tengerparti kiruccanás.
19. Skuld belekutyul Urd bájitalába.
20. Skuld speciális pudingja.
21. Urd angyala.

Ramiz

Quote from: RE@LIgazadvan rosszul fogalmaztam, de akkoris emberközelibb 1 kicsit a Madlax, a Noir olyan unikum féle inkább a Madlax meg olyan Vilmoskörte ^^
Ne sértegetsd az Unicumot! :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: RamizNe sértegetsd az Unicumot! :__devil:
Ne sértegesd a Noirt holmi löttyel :hehe:

Ramiz

Quote from: BonciNe sértegesd a Noirt holmi löttyel :hehe:
Grrr!!! Mi az hogy "lötty"!!! :grrr: És ki sértegeti a Noirt? Azért szóltam RE@Lnak, mert kis 'u'-val írta az Unicumot!
(Tudtam, hogy bedõlsz... :__devil: )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: RamizGrrr!!! Mi az hogy "lötty"!!! :grrr: És ki sértegeti a Noirt? Azért szóltam RE@Lnak, mert kis 'u'-val írta az Unicumot!
(Tudtam, hogy bedõlsz... :__devil: )
:)
Sry, de nekem csak lötty, mint minden más alkohol is ;)

RE@L

Quote from: RamizNe sértegetsd az Unicumot! :__devil:

Igazad van hogy tehettem..... :bruhuhu:
De esténként néha furcsa dolgokat írogatok  :lazza:
(kijavítottam)

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

.Attila

9 rész után:
Iszonyat jó sorozat, nagy-nagy kedvenc esélyes, bízom abban, amit roderick mondott, és hogy a befejezést sem rontják el :)

Manu

Quote from: Bonci...és hogy a befejezést sem rontják el :)
Azért én azt javaslom megint, mint az ismertetõmben, szerintem tarts egy nap szünetet legalább a 25-26 között, hogy egy kicsit legalább elváljon a sorozattól és ne kontinuitásában szemlélje az ember az egészet, mert egyébként tényleg jó. Szóval, ha egyben nézed, akkor összemosódik és lehet ronatni fog az élményen.

Silencer

Ajánljatok jó dark fantasy/horror/sci-fi animéket please! A Berserk kurvára bejött, most nézem a RahXephon-t, az is király. Hasonlóak (komoly történet, minimális humor, sötét hangulat) kellenének!

RE@L

Steamboy jó? Most láttam elõzetesét Resident Evil 2 dvd jén....

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Tyrael

Quote from: SilencerAjánljatok jó dark fantasy/horror/sci-fi animéket please! A Berserk kurvára bejött, most nézem a RahXephon-t, az is király. Hasonlóak (komoly történet, minimális humor, sötét hangulat) kellenének!
hellsing?
Ghost in the shell?
Ninja Scroll?

Tyrael

Mattanja

Quote from: Tyraelhellsing?
Ghost in the shell?
Ninja Scroll?
Vagy inkább egyik sem. Szerintem mindháromból hiányzik vmi (kivéve talán NS), amit õ igényelne. De legalábbis a Berserk-hez képest sehol nincsenek komoly történet és sötét hangulat terén.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

.Attila

15. rész vége, SPOILER Alyssa-t elintézték, Mai eltûnt, jön le a köv. rész, erre a tesóm CS-zni szeretne, állítsam le a letöltést... hogy tudta pont ezt az idõpontot eltalálni :grrr:

Tyrael

Quote from: ShiroiVagy inkább egyik sem. Szerintem mindháromból hiányzik vmi (kivéve talán NS), amit õ igényelne. De legalábbis a Berserk-hez képest sehol nincsenek komoly történet és sötét hangulat terén.
ez a harom jutott eszembe, ami nincs tele poenokkal.
talan meg a Noir, bar azt csak hallomasbol ismerem.

Tyrael

.Attila

Noir:
- komoly történet? eléggé
- minimális humor? egy kicsi se
- dark hangulat? darkos, de szerintem mérsékelten

A kritériumoknak megfelel a Noir, kérdés, hogy tényleg ilyet keresel-e? Mert ennek a kritériumoknak többféle módon meg lehet felelni, mégis az egyik tetszhet, a másik nem.
Btw. tudnék még egyet ajánlani, bár ez a minimális humor kritériumot sérti egy kicsit az elején: Chrno Crusade:
- komoly történet? nagyon
- minimális humor? az elején több humor, közepétõl elveszik a humor
- dark hangulat? démonok... lehet ennél dark-abb? :)

Silencer

Quote from: ShiroiVagy inkább egyik sem. Szerintem mindháromból hiányzik vmi (kivéve talán NS), amit õ igényelne. De legalábbis a Berserk-hez képest sehol nincsenek komoly történet és sötét hangulat terén.

Köszi, teljesen igazad van. A Ninja Scroll alapmû, az biztos. Én inkább sorozatokra gondoltam, a filmek nagy részét már abszolváltam. Sajnos én is kezdem belátni, hogy hangulatban a Berserk-et semmi nem fogja utólérni, de ki tudja... A Lain-t meg a Texhnolyze-ot még nem lvolt idõm megnézni, azoktól sokat várok.

Silencer

Quote from: BonciNoir:

A kritériumoknak megfelel a Noir, kérdés, hogy tényleg ilyet keresel-e? Mert ennek a kritériumoknak többféle módon meg lehet felelni, mégis az egyik tetszhet, a másik nem.

Köszi a két tippet, megnézem õket. A sötét hangulatnál én nem a dark feelingre gondoltam (pl. Hellsing, ami pl. tetszik a lightossága ellenére is), hanem arra a szívszorító kétségbeesett, reménytvesztett feelingre, ami pl. a Jin Roh-t, meg a Berserk utolsó részeit jellemzi. Abszolút semmi bajom a lightosabb animékkel, nagyon szeretem õket, de szerintem a Jin-Roh meg a Berserk katarzis szempontjából sokkal intenzívebb, mint bármi amit eddig láttam.

Manu

Quote from: SilencerKöszi, teljesen igazad van. A Ninja Scroll alapmû, az biztos. Én inkább sorozatokra gondoltam, a filmek nagy részét már abszolváltam. Sajnos én is kezdem belátni, hogy hangulatban a Berserk-et semmi nem fogja utólérni, de ki tudja... A Lain-t meg a Texhnolyze-ot még nem lvolt idõm megnézni, azoktól sokat várok.


Várhatsz is... :) A Lain az jó lesz, én is ezt mondtam volna. Amiket Bonci mondott, azok is jók, csak egy kicsit szines-szagosak. NA jó, a Noir annyira nem, de a Lain sötétebb.

Edit: Ja, meg persze Paranoia Agent!!! (valahogy ezt mindig kihagyom)

.Attila

Quote from: Silencer
Quote from: BonciNoir:

A kritériumoknak megfelel a Noir, kérdés, hogy tényleg ilyet keresel-e? Mert ennek a kritériumoknak többféle módon meg lehet felelni, mégis az egyik tetszhet, a másik nem.

Köszi a két tippet, megnézem õket. A sötét hangulatnál én nem a dark feelingre gondoltam (pl. Hellsing, ami pl. tetszik a lightossága ellenére is), hanem arra a szívszorító kétségbeesett, reménytvesztett feelingre, ami pl. a Jin Roh-t, meg a Berserk utolsó részeit jellemzi. Abszolút semmi bajom a lightosabb animékkel, nagyon szeretem õket, de szerintem a Jin-Roh meg a Berserk katarzis szempontjából sokkal intenzívebb, mint bármi amit eddig láttam.
A Chrno Crusade-et úgy tudnám leírni ilyen szempontból, hogy:
megfogta a szívem, megcsavarta, összepréselte, ugrált rajta, majd úgy hagyta... szóval nem kímélt, de nagyon jó volt :)