Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Necrid^

Quote from: KvikvegEz imdb alapjan animenek nez ki. Koreai, gondolom azt akartad irni.
Most film alatt en nem rajzolt alkotast ertek.

Filmek = japan filmek /koreai gozom nincs van-e ott, engem nem nagyon erint/
Filmek (minden ami..) = nem japan filmekrol ezaz
Mit lattal legutobb = most lattad, anime (ha anime, inkabb ide valo szerintem, meg akkor is, ha nem japan)

Nnna, vege.
Love&Peace! :D

oké, Wakarimasta.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Raggie

Nna látom Kvikveg kolléga is felcsapott önjelölt moderátornak! :D
(egyébként ugyanott állunk post-számilag! :) tök király nem?)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Kvikveg

Quote from: ShiroiEz most azért kellett, hogy mégis neked legyen eggyel több, ugye? ;) Ne hazudj, értem én! :haha: De tudod mit? Mindjárt megoldom, hogy tényleg ugyanott álljatok...
:D A, mar remenytelenul lehagyott. :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Szülõk elmentek, filmes hétvégét tartok... :D
Most megnéztem újra a Harcosok Klubját (örök érvényû, és most a társadalmi kérdések feszegétéséhez is jobban tudtam asszisztálni, meg hogy végül is a film kínál-e megoldást). A Collateral-t még nem láttam. Félig unalmas... (na jó, lassú), félig újszerû. Szerintem nem egészen sikerül Mann-nak feszítve tartania a sztorit, és az éjjeli város-atmoszféra sem üt(ött nekem), viszont a magány, a környezettõl való elhidegülés meglepõen erõsen sugárzik a filmbõl. Az amcsik hajlamosak szájba rágni az ilyesmit, de itt szerintem ez nem volt jellemzõ. Tom Cruise pedig kezd "megérni", ahogy öregszik.
Holnapra a Mulholland Drive, a Dühöngõ bika van eddig elõirányozva. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Bill

Quote from: RamizMost megnéztem újra a Harcosok Klubját (örök érvényû, és most a társadalmi kérdések feszegétéséhez is jobban tudtam asszisztálni, meg hogy végül is a film kínál-e megoldást). A Collateral-t még nem láttam. Félig unalmas... (na jó, lassú), félig újszerû. Szerintem nem egészen sikerül Mann-nak feszítve tartania a sztorit, és az éjjeli város-atmoszféra sem üt(ött nekem), viszont a magány, a környezettõl való elhidegülés meglepõen erõsen sugárzik a filmbõl. Az amcsik hajlamosak szájba rágni az ilyesmit, de itt szerintem ez nem volt jellemzõ. Tom Cruise pedig kezd "megérni", ahogy öregszik.
Harcosok Klubja szeritnem (is) alapmû! Hihetetlen jó az a film. Mondjuk Edward Nortonnak van pár jó filmje, meg pittnek is (Blöff, Hetedik).

Collateral: Szerintem egyáltalán nem unalmas a film! Nem a legmozgalmasabb, de a feszültséget sikerült megfelelõ arányban adagolni, a történet újszerû ( nem vagyok profi a témában, szóval nemtom mennyire új), és szvsz marha jó. A város nekem bejött. Az is eléggé jól meg van oldva szvsz, ahogy a két ember egymásra van utalva bizonyos szituációkban, vannak benne érdekes jelenetek, a párbeszédek is jók, és egyáltalán nem szájbarágós.
Tom Cruise bebizonyította , hogy nagyon is jó színész és most egészen új oldaláról mutatkozott meg. Az érzelmektõl mentes bérgyilkost marha jól játszotta!
Na a lényeg, hogy szerintem az utóbbi idõk egyik legjobb filmje, szóval érdemes mindenkinek megnézni! :)
"I think he had a connection to his audience that was very, very deep. His music is powerful, very intense. That sort of power is rare. You hate to lose somebody like that, someone who keeps the music alive and moving ahead. Not many guys like him come along."
   - Bruce Springsteen [Kurt Cobainrõl]

Raggie

Harcosok Klubja RULEZ!(szappan, az állatabbik csóka hobbija, és maga a klub...) :D hiperlol!

Shiroi: :D nem is tudom...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: BillMondjuk Edward Nortonnak van pár jó filmje,
Amerikai história X is elég jó pölö.

Manu

Quote from: BillCollateral: Szerintem egyáltalán nem unalmas a film! Nem a legmozgalmasabb, de a feszültséget sikerült megfelelõ arányban adagolni, a történet újszerû ( nem vagyok profi a témában, szóval nemtom mennyire új), és szvsz marha jó. A város nekem bejött. Az is eléggé jól meg van oldva szvsz, ahogy a két ember egymásra van utalva bizonyos szituációkban, vannak benne érdekes jelenetek, a párbeszédek is jók, és egyáltalán nem szájbarágós.
Tom Cruise bebizonyította , hogy nagyon is jó színész és most egészen új oldaláról mutatkozott meg. Az érzelmektõl mentes bérgyilkost marha jól játszotta!
Na a lényeg, hogy szerintem az utóbbi idõk egyik legjobb filmje, szóval érdemes mindenkinek megnézni! :)

Én is ezen a héten néztem meg, betegeskedtem, nem akartam semmi megterhelõt. Hát ez nem is volt az. A feeling nem ütött, semmi kiemelkedõt nem láttam benne. Kb. ez volt, amire számítottam azután a kampányfogás után, hogy T.C. most életében elõször a rossz oldalon áll. Gyakorlatilag az egész errõl szólt, és Cruise ennél játszott már sokkal jobban is (pl.: Tágra zárt szemek). Ez elég hétköznapi alakítása volt. Ki nem bírná eljátszani a macsó, kemény bérgyilkost?

Ellenben Closer:
Nem szeretem a romatikus filmeket, sem különösebben Jude Law-t, ill. Julia Robertset, viszont Natalie Portmant annál jobban. Nem is igazán romantiku sfilm volt, annak a hagyományos értelmében, hanem csak a szerelemmel foglalkozott, egy kicsit mélyebben, mint az átlagos amcsi film. Boncolgatta, mennyi benne az önzés, és mennyi a másiknak való adni akarás, meg ilyeneket. Nagyon emberiek benne a karakterek, a viselkedésüktõl kezdve a kinézetükig. Clive Owen alakítása és figurája is nagyon bejött. Egy(-két) szóval pozitíve csalodtam.

Ray

Azért néztem meg, mert ennek az embernek mind a zenéje, mind a személyisége kérdõjel volt mindig is számomra. Hát ebbõl sokat megtudtam, és ami tetszett, hogy nem akartak belõle idolt festeni, kifejezetten unszimpatikus kis görcs volt számomra végig. Ami nem tetszett, hogy sokat foglalkoztak benne a droggal és keveset a zenével. Ez nagyon nagy hiba volt...

Ramiz

Nekem a Hetedik egy "Best of legnagyobb csalódások" volt. Egy-két gusztustalan részre kihegyezett sztori, nulla nyomozás, Brad Pitt se olyan jó benne (én a HK mellett a 12 majomban imádom a karakterét :__devil: ), Morgan Freeman meg túl kevés helyet kap.

Ki nem bírná eljátszani a macsó, kemény bérgyilkost?
Eljátszani mindenki el tudja, csak hogy? Szerintem ezt túl könnyû túljátszani (pl. az amcsi filmek õrült-kegyetlen-sablon-fõgonoszaitól hányni tudok. legutóbb Jack Nicholson Joker-je tetszett :D ).

Mulholland Drive: hát, nem csalódtam Lynch-ben... azt illetõen sem, hogy ez is ugyanolyan :cool: , mint a Lost Highway és a Kék bársony (az Eraserhead sajnos hibás volt a dvd-n), és azt illetõen sem, hogy írtam belõle 1 oldal vázlatot, magyarázat-szerûségeket és kérdéseket, és még nem végeztem (mint a LH-hez. a Kék bársonyt elsõre értettem nagyjából :) ). Szóval még csak annyit sem tudok mondani, hogy mirõl szól a film: sikerre áhítozás, féltékenység, homoszexualitás, kielégítetlenség, skrizofénia...
De hála Lynch mûvészi õrültségének, a film egyes részei anélkül is megragadóak és tetszettek, hogy össze tudtam volna rakni, így nem esik majd nehezere többször megnézni. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Quote from: RamizKi nem bírná eljátszani a macsó, kemény bérgyilkost?
Eljátszani mindenki el tudja, csak hogy? Szerintem ezt túl könnyû túljátszani (pl. az amcsi filmek õrült-kegyetlen-sablon-fõgonoszaitól hányni tudok. legutóbb Jack Nicholson Joker-je tetszett :D ).

Bocs, helyesbítek: Melyik színész ne tudná eljátzsani a macsó. kemény bérgyilkost? - az amerikai filmekben játszó emberek jelentõs részét nem tartom színésznek és nem is azok.

( Az Eraserhead rossz? Pedig mindet ellenõriztem :grrr: )

Ramiz

Quote from: ManuBocs, helyesbítek: Melyik színész ne tudná eljátzsani a macsó. kemény bérgyilkost? - az amerikai filmekben játszó emberek jelentõs részét nem tartom színésznek és nem is azok.
Szeretem: Al Pachino (fõleg: Keresztapa), Marlon Brando (ugyanott), Robert De Niro (fiatalkori filmjei inkább), Humphrey Bogart (no comment... imádom), azért Brad Pittnek is volt két jó megmozdulása, Harrison Ford (SW, IJ rulez!), Billy Bob Thornton (Az ember, aki ott se volt)... ezek ugrottak most így be.

Raggie

Jó, de azért ezek közül többre nem illik a macsó bérgyilkos definíció! :_piszka: :hehe:

Lynch-rõl meg ne beszéljetek már annyit mert csak egyre jobban zavar, hogy nem láttam tõle egy  filmet sem! :ejj: (én vétkem, én vétkem...) Cohen brothers viszont naggyon rulez! Mindegyik filmjük naggyon tetszett, amiket eddig láttam!( Coppoláról nem is beszélve: Keresztapa trilógia + Apokalipszis most -- a legjobbak! :jee: )

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonLynch-rõl meg ne beszéljetek már annyit mert csak egyre jobban zavar, hogy nem láttam tõle egy  filmet sem! :ejj: (én vétkem, én vétkem...)
Hiába zsolozsmázol, azért sem bocsátok meg! Csak át kellett vóna tolnod a lusta képedet! (Amúgy is, honnan írsz, te gaz? A Balatonról?)

Thomasson88

Most néztem meg az Oceans11 meg Oceans12t meg a KaribTenger Kalózait ugyhogy nézzetek meg mert odacsaptak ezek a filmek.Amugy meg StarWars 3a legjobb ha lesz.
Jól kezdõdött ez a nap is, csak kár, hogy felébredtem.

Bill

Quote from: PirulaAmerikai história X is elég jó pölö.
Igen ez szeritem is egy marha jó film.

Quote from: RamizSzeretem: Al Pachino (fõleg: Keresztapa), Marlon Brando (ugyanott), Robert De Niro (fiatalkori filmjei inkább), Humphrey Bogart (no comment... imádom), azért Brad Pittnek is volt két jó megmozdulása, Harrison Ford (SW, IJ rulez!)
Szép lista. Keresztapa szvsz alapmû, hihetetlen hangulata van annak a trilógiának, Al Pacino meg Marlon Brando fergeteges. Pacino-tól még ajánlanám a Scarface-t ( A sebhelyesarcú ). Eléggé jó kis film. Persze csak ha szereted a gengszterfilmeket ...

Quote from: ManuNem szeretem a romatikus filmeket, sem különösebben Jude Law-t, ill. Julia Robertset, viszont Natalie Portmant annál jobban.
Natalie Portmant én is kedvelem.:D Szóval a Closer-ban játszott?Meg kell nézni.
[off]Bocs az offért, de vmennyire kapcsolódik ide. Valaki nem tudja véletlenül, hogy melyik film kedvéért borotváltatta kopaszra a fejét Natalie Portman???[/off]
"I think he had a connection to his audience that was very, very deep. His music is powerful, very intense. That sort of power is rare. You hate to lose somebody like that, someone who keeps the music alive and moving ahead. Not many guys like him come along."

Damnatus

Donnie Darko tényleg jó, és a zenéje is!

Bill

Quote from: DamnatusDonnie Darko tényleg jó, és a zenéje is!
Igen az az a film, amit a mai napig sajnálok, hogy csak egyszer láttam! A story valami hihetetlenül jó, végig oda kell figyelni a kis utalásokra, amiket késõbb megmagyaráz a film. És nem szájbarágós módon. A színészi játékról annyit, hogy sztem jó volt, az egy két ismertebb figurától eltekintve ismeretlenebb színészek játszottak a filmben, és ez jó döntés volt.

katz

Háát, ettõl se szeretem meg a kóreai filmûvészetet. Jó a történet, de a film nagyon ázsiai volt nekem...

Quote from: ShiroiDe örülök, hogy vége lett! Már minden bajom volt közben...
Szal ezt sem nézem meg. Thx Shiroi, valahogy éreztem, h béna lesz...
Quote from: ShiroiA Gladiátor sem volt tökéletes, de ettõl függetlenül nagyon tetszett.
Traktornyom a búzásban alap :D
Nekem is nagyon tetszett, pláne, h utánna elkezdtek gladiátornak hívni :D

Bill

Quote from: katzHáát, ettõl se szeretem meg a kóreai filmûvészetet. Jó a történet, de a film nagyon ázsiai volt nekem...
Na az Oldboy-t én is meg akarom nézi vhogy! :) Sok jót hallottam már róla, kíváncsi vagyok rá nagyon!
ja és mit értesz nagyon ázsiai alatt?

katz

Quote from: BillNa az Oldboy-t én is meg akarom nézi vhogy! :) Sok jót hallottam már róla, kíváncsi vagyok rá nagyon!
Más kultúra, más szokások.
Az alapsztori nagyon ütõs, de a film koreai, koreaiakról szól, kóreaia stílusban és ez az én számomra nem volt könnyen emészthetõ. De kérdezd Ramizt, õ biztosan kielemzi neked a filmet, nekem annyira nem jött be, de csak a megvalósítás miatt...

Bill

Quote from: katzMás kultúra, más szokások.
Az alapsztori nagyon ütõs, de a film koreai, koreaiakról szól, kóreaia stílusban és ez az én számomra nem volt könnyen emészthetõ. De kérdezd Ramizt, õ biztosan kielemzi neked a filmet, nekem annyira nem jött be, de csak a megvalósítás miatt...
Értem. Köszi azért. Meg fogom nézni, és majd elválik, hogy bejön-e vagy nem.

Necrid^

Quote from: BillNa az Oldboy-t én is meg akarom nézi vhogy! :) Sok jót hallottam már róla, kíváncsi vagyok rá nagyon!

Egyetértek.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Ramiz

Quote from: Billja és mit értesz nagyon ázsiai alatt?
Szerintem az európai szemnek helyenként kicsit erõltettnek tûnõ alapsztorit, az európai szemnek helyenként kicsit túlzottnak tûnõ erõszakosságot, a váratlanul felbukkanó európai szemnek furcsa vicces részeket és az ázsai típusú drámai részeket, ami túljátszottnak tûnhet, holott, na mindegy.

edit: ja, ki ne felejtsem: nekem nagyon tetszett a film, szuperjó, nézzétek meg feltétlenül, hátha ti is rákattantok erre a stílusra, és szóljatok, ha találkoztok a rendezõ más filmjeivel!

Manu

Quote from: RamizSzerintem az európai szemnek helyenként kicsit erõltettnek tûnõ alapsztorit, az európai szemnek helyenként kicsit túlzottnak tûnõ erõszakosságot, a váratlanul felbukkanó európai szemnek furcsa vicces részeket és az ázsai típusú drámai részeket, ami túljátszottnak tûnhet, holott, na mindegy.

edit: ja, ki ne felejtsem: nekem nagyon tetszett a film, szuperjó, nézzétek meg feltétlenül, hátha ti is rákattantok erre a stílusra, és szóljatok, ha találkoztok a rendezõ más filmjeivel!

Igen, az Oldboy nagyon jó film :). Semmi baj azzal, hogy ázsiai. Pl. a Repülõ tõrök háza sokkal "ázsiaibb". A fõszereplõt meg nagyon szeretem, õ játszott a Failanban is, sztem nagyon hiteles figura. Utóbbi idõk legkellemesebb filmélménye számomra.

Ramiz

Quote from: ManuIgen, az Oldboy nagyon jó film :). Semmi baj azzal, hogy ázsiai. Pl. a Repülõ tõrök háza sokkal "ázsiaibb". A fõszereplõt meg nagyon szeretem, õ játszott a Failanban is, sztem nagyon hiteles figura. Utóbbi idõk legkellemesebb filmélménye számomra.
Az avataroddal már elárultad magad. :)

Fazék

Quote from: Ramizedit: ja, ki ne felejtsem: nekem nagyon tetszett a film, szuperjó, nézzétek meg feltétlenül, hátha ti is rákattantok erre a stílusra, és szóljatok, ha találkoztok a rendezõ más filmjeivel!
A trilógia elsõ részét a Sympathy for Mr Vengeance-t látta valaki? Mert nálam az  is be van tervezve, és nyáron majd jön a Sympathy for Lady Vengeance is. :)

Amúgy most láttam egy nagyon elborult dél-kóreai filmet Save the Green Planet címmel. A Sympathy for Mr Vengeance fõszereplõje van benne, és minden idiótaság ami elképzelhetõ, ugyanakkor többször is sikerült meglepnie a filmnek, egyik pillanatban nevettem, a következõben sírni támadt kedvem. Sztem nagyon jó kis hybrid film lett, érdemes megtekinteni, de valamennyire kell hozzá kedvelni az "idióta humort" mert fárasztja az embert rendesen idõnként. Ugyanakkor néhol az Oldboy-hoz hasonló kömolysággal tör az emberre a film és nehéz mindet megemészteni. Nekem nagyon tetszett a film.

Ramiz

Quote from: BlimpA trilógia elsõ részét a Sympathy for Mr Vengeance-t látta valaki? Mert nálam az  is be van tervezve, és nyáron majd jön a Sympathy for Lady Vengeance is. :)
Már le van töltve? Ha nem, olvasd el az egyest. Ha igen, a kettest.
1. Töltsd le. :)
2. Lásd alant.

Quote from: BlimpAmúgy most láttam egy nagyon elborult dél-kóreai filmet Save the Green Planet címmel. (...)
Szerencsére lezárult az érettségi elsõ etapja. Megyek meetre. :)

Bill

Quote from: Ramizedit: ja, ki ne felejtsem: nekem nagyon tetszett a film, szuperjó, nézzétek meg feltétlenül, hátha ti is rákattantok erre a stílusra, és szóljatok, ha találkoztok a rendezõ más filmjeivel!
A filmet biztos, hogy meg fogom nézni, mert különféle fórumokon sok jót olvastam róla. Aztán majd elválik, hogy mennyire jön be. Egyébként meg nincsen problémám az ázsiai filmekkel.

Rounin

My Sassy Girl. Koreai dráma. Ajánlották, nem láttam. Van valaki, aki igen? És tud róla nyilatkozni?

:merci: elõre is

Fazék

Quote from: RamizMár le van töltve? Ha nem, olvasd el az egyest. Ha igen, a kettest.
1. Töltsd le. :)
2. Lásd alant.
1-es pont fog megvalósulni minél hamarabb terveim szerint :D
Quote from: RamizSzerencsére lezárult az érettségi elsõ etapja. Megyek meetre. :)
Én viszont abszolút nem járok, sajnos nekem a vizsgaidõszak miatt most ha minden igaz, halál jön. Max vetítõs-meet-re tudok majd elmenni. :(