Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Necrid^

Quote from: Raggie GordonKösszke verry muccs! :D
Your Welcome  :jee:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Fazék

Csak hogy én is beleszóljak, sztem a 3-as rész a legjobb, tényleg nem tudom megérteni miért pontozta le mindenki... Én valamikor a videótékás megjelenés után láttam azonnal (a mozis vetítés tényleg nagyon gyengén volt reklámozva, össz-vissz egy plakátot láttam róla egy szállodában, ami élénken él emlékezetemben egy családi nyaralás során, másra nem is emlékszem a nyaralásból :haha: ). Sztem tökéletesen hû a világhoz, nagyon jó rendezés, képi világ, alapötlet is nagyon jó. Általában azt szokták emlegetni, hogy az alap moziban vetített verzió eltért a könyvtõl és nem tetszett nekik, mert néhol még következetlen is volt. Namármost én ilyet nem nagyon vettem észre benne, de ha valakinek lenne bátorsága és kedve még egy próbát adni a filmnek, akkor oda tudom adni az újravágott rendezõi változatot, mely jópár jelenettel (+31 perc) kitoldja a filmet és általában még a kesergõk is pozitívabban nyilatoznak róla. A 3. rész egyértelmûen az elsõ rész tehetetlen borzongását akarta visszahozni és ebben sztem kiválóan teljesített. A 2. rész az hent volt, az is nagyon tetszett természetesen, de szívemhez mégiscsak közelebb áll az 'egy alien vs sok tehetetlen ember' alaphelyzet  :__devil: :D

edit: Lehet hogy az volt a bajuk, hogy egy akkor még kevésbé neves David Fincher rendezte? :confused:

Raggie

Quote from: BlimpA 2. rész az hent volt, az is nagyon tetszett természetesen, de szívemhez mégiscsak közelebb áll az 'egy alien vs sok tehetetlen ember' alaphelyzet  :__devil: :D
Kis szadista! :D  :__devil:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: BlimpCsak hogy én is beleszóljak, sztem a 3-as rész a legjobb, tényleg nem tudom megérteni miért pontozta le mindenki... sztem tökéletesen hû a világhoz, nagyon jó rendezés, képi világ, alapötlet is nagyon jó. Általában azt szokták emlegetni, hogy az alap moziban vetített verzió eltért a könyvtõl és nem tetszett nekik, mert néhol még következetlen is volt. Namármost én ilyet nem nagyon vettem észre benne, de ha valakinek lenne bátorsága és kedve még egy próbát adni a filmnek, akkor oda tudom adni az újravágott rendezõi változatot, mely jópár jelenettel (+31 perc) kitoldja a filmet és általában még a kesergõk is pozitívabban nyilatoznak róla. A 3. rész egyértelmûen az elsõ rész tehetetlen borzongását akarta visszahozni és ebben sztem kiválóan teljesített. A 2. rész az hent volt, az is nagyon tetszett természetesen, de szívemhez mégiscsak közelebb áll az 'egy alien vs sok tehetetlen ember' alaphelyzet  :__devil: :D
Nem olvastam a könyvet, és nem a hentet keveslem (mondtam, hogy az 1. rész tetszik). De szerintem annyira erõltetett a 3. rész, hogy az siralmas. Pont hogy egyáltalán nem jön ki a fenyegetett parás tehetetlenség érzete. Teljesen kiszámítható az egész film. A legszánalmasabbak a nagy terembeli viták, amikor üvöltöznek, hogy "öljük meg a csajt, mert õ hozta ránk a bajt", meg a szemüveges okostojás, aki keményen kijelenti, hogy mindenképpen meghalnak, akkor inkább harcoljanak, a nézõnek pedig fel kéne lelkesülnie, ha nem éppen a rendezõ miatt szégyellné magát. A második legszánalmasabb az a jelenet, ahogy a benzin elsõre belobban (ami miatt új terv kell). A harmadik legszánalmasabb Ripley és a doki kapcsolata, amibõl ki akartak hozni valamit, de nem sikerült, viszont megtölti a filmet dögunalmas jelenetekkel. Ez volt az elsõ Alien film, ahol az aliennek drukkoltam. (Egyedül a kutyát sajnáltam.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: RamizNem olvastam a könyvet, és nem a hentet keveslem (mondtam, hogy az 1. rész tetszik). De szerintem annyira erõltetett a 3. rész, hogy az siralmas. Pont hogy egyáltalán nem jön ki a fenyegetett parás tehetetlenség érzete. Teljesen kiszámítható az egész film. A legszánalmasabbak a nagy terembeli viták, amikor üvöltöznek, hogy "öljük meg a csajt, mert õ hozta ránk a bajt", meg a szemüveges okostojás, aki keményen kijelenti, hogy mindenképpen meghalnak, akkor inkább harcoljanak, a nézõnek pedig fel kéne lelkesülnie, ha nem éppen a rendezõ miatt szégyellné magát. A második legszánalmasabb az a jelenet, ahogy a benzin elsõre belobban (ami miatt új terv kell). A harmadik legszánalmasabb Ripley és a doki kapcsolata, amibõl ki akartak hozni valamit, de nem sikerült, viszont megtölti a filmet dögunalmas jelenetekkel. Ez volt az elsõ Alien film, ahol az aliennek drukkoltam. (Egyedül a kutyát sajnáltam.)
Érdekes. Mindegy. Nektek az SW-ep3 tetszett, nekem ez. Újabb ízlések és pofonok eset.

Ramiz

Ja. :tezsvir: De azért lehet magyarázni meg érvelni. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Ohh, mondtam mar, hogy az avp-t aliennel toltam vegig? Uuuugy elveztem! :__devil:  :beeee: :vertol csopogo vigyoru smiley:
Erdekes, hogy a filmek vilagat szeretem, de kulonosebben egyik filmet sem. Alapmu az elso. Horror. Alapmu a masodik. Akciosabb. A harmadik-negyedik mar annyira nem jott be, de a jatek igen. Ahh, a falakon maszkalni... :D :jee:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Raggie

Quote from: KvikvegA harmadik-negyedik mar annyira nem jott be, de a jatek igen. Ahh, a falakon maszkalni... :D :jee:
Csatlakozom, de a játékból is az elsõt szeretem! A másodiknak már ninsc meg az a jóóó kis Alien hangulata!....
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Kicsit túlspirázták. Egy-két jó trükk van benne, de pl a predatort aránytalanul túlerõsítették (erõfeltöltõ pörgettyû... :rolleyes: ).

Raggie

Quote from: RamizKicsit túlspirázták. Egy-két jó trükk van benne, de pl a predatort aránytalanul túlerõsítették (erõfeltöltõ pörgettyû... :rolleyes: ).
Ja de azért a hálózatos partykon beszartál te is!...  :rolleyes:

Well, do ya, punk?"

Ramiz

És ez emeli a játék vagy a film értékét? :rolleyes: :D

Raggie

Quote from: RamizÉs ez emeli a játék vagy a film értékét? :rolleyes: :D
Nem emeli, hanem alátámasztja! A szaratós, csontighatoló hangulat és a minden kis nesztõl hátraugrándozás eléggé kevés filmre/játékra jellemzõ részemrõl(ezt mondjuk jól ki is használják mindkettõben :) ).

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Nem tudom... én a Tetristõl is be tudok fosni, amikor néha hirtelen megjelenik bip-egve valami spéci elem. Igaz, hogy Tetris film nincs. Azt hiszem, ez a sajnálatos tény jelentõsen csökkenti e post értékét.

Kvikveg

Quote from: Raggie GordonCsatlakozom, de a játékból is az elsõt szeretem! A másodiknak már ninsc meg az a jóóó kis Alien hangulata!....
A masodikat meg nem lattam...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Raggie

Quote from: KvikvegA masodikat meg nem lattam...
Nem hagytál ki sokmindent! :( Egy kicsit olyan komolytalan a dolog számomra. A színek, a pályák és a karakterek is olyan popcorn-szagúak, és kiveszett belõle az az átható valami, amitõl az elsõ tényleg Alien játék volt(minden hibájával együtt).

Ramiz: de te nem vagy mérvadó! :hehe:

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Ami viszont poénos a 2. részben, az az Alien fejlõdés (arcracuppanós kor, zabálós kor, kifejlett kor, királynõ is van benne... csupa nyalánkság :D ).
De ez már igencsak off. Hagyjuk abba (itt).

Shop Show: egy-két jó poén, sok gyenge, túl amerikai.
Show Stop (szóval a videotékás-boltos): zseniális, imádom, sokszor láttam, megvan. :D Jay & Néma Bob is itt a legjobb fejek, plusz az orosz rokker srác mindenkit üt!!! "Berserker!" :whoah:
Comic Strip: nem láttam, jó?
Egyébként csak a hülye magyar fordítók izélték így el a címeket, hogy össze lehessen keverni.

Dragon

A Dogmát is nézd meg, ha már itt tartunk, az tényleg jó.
A Comic Strip nem nagy szám szerintem.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Ramiz

Dogma: nem tetszett. Köcsögség. Egy-két jó poén volt, túl sok eredetiség nem, azok a kérdések, amiket feszeget, azok pedig sokkal jobban ki voltak fejve már más filmekben (pl Krisztus utolsó megkísértése és JC Superstar).
Egyedül a gyilkolászó angyalok tetszettek pusztán vizuális okokból. :D

Raggie

Quote from: RamizJC Superstar
Aaz egy naggyon jóó film! A dallamia nagyon fülbemászóak, és utána azon kapod magad, hogy egy egész hónapig csak azt dúdolgatod, meg, hogy a filmzene megszerzése után pár nappal már kívülrõl tudod az összes szöveget!(saj.tap.)  :jee:

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Az egy kötelezõ alapmû nemcsak vallásosoknak! :cool:

m46u5

Quote from: RamizAz egy kötelezõ alapmû nemcsak vallásosoknak! :cool:
Piarista gimibe jártam, úgyhogy mielõtt láttam volna a filmet már tudtam a dalszövegeket magyarul :)
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Kvikveg

Quote from: Ramiz...
Shop Show...
Show Stop (szóval a videotékás-boltos)...
Emlekeim szerint Shop Stop a cime. Szoval nem nyert. Amugy en is majdnem bedoltem neki. :D

Dogma kiraly egy film, szenne rohogtem magam Alan Rickman elso jeleneten! :lul:

Pirula

Quote from: RamizShow Stop (szóval a videotékás-boltos): zseniális, imádom, sokszor láttam, megvan. :D Jay & Néma Bob is itt a legjobb fejek, plusz az orosz rokker srác mindenkit üt!!! "Berserker!" :whoah:
És tényleg létezik az a zenekar... Death metal, olyan 1994-es hangzású Impulse Trackerre hajazó dobgéppel - nem kizárt hogy az. Beteg de nagyon.

roderick

Shop Stop a címe tényleg, amúgy Clerks és az egy rohadjó film...
Dogma szerintem se valami nagyszám, habár mikor láttam még nem is tudtam, hogy ez egy Jay és NémaBob film lesz, de szerintem csak az elsö félóra igazán jó... az utolsó félóra már valami szörnyü... (merthüdenagy poén, hogy isten nö, meg ilyenek... bah... Viszont a Jézus néger volt, és a 13. próféta is csak a fehérek letagadták az tényleg vicces:)

Képtelen képregény (Comic Stip) tetszett talán leginkább a folytatások közül, de  ez se jó fele annyira mint a Shop Stop... Jay és NémaBob visszavágban viszont zseniális a sok cameo szerep, ahogy magukat parodizálják a színészek, az valami halálaranyos:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Clerks - ez az. Na ez az. Hülye, hülye magyar fordítók, dá-dá! Rossz kisfiúk! Kap a kezére, dá-dá!
Dogma: végig ilyen szenvedés (13. ap. mennyivel nagyobb poén, mint hogy Isten nõ?)...

Necrid^

Aljánlom mindenkinek a Kung fu hustle cimú filmet..egy komoly kinai kung fu-s vigjátékos film.  :jee:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

RE@L

Üdv all!!!
Ma volt szerencsém Mamut 2 ben megnézni a Cloé 5-7. et (igen öt tõl 7 ig)
Francia új hullám... 1962 Agnesh Varda
Érdekes film volt, ilyet sztem eddig még nemláttatok vagy ha igen akkor igen ^^
mûvészfilm.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Fazék

Fa yeung nin wa (2000 - Szerelemre hangolva)
Gyönyörû romantikus dráma. Azt hiszem még sokáig a hatása alatt leszek.  A fényképezés, a melankólia, amit sugároz, a szereplõk mind tökéletesek. Sajnos itt ismét fogalmazói képességem határaiba ütközöm és nem tudom választékosan, szépen kifejezni/összefoglalni a film által keltett érzéseimet, de hiszem, hogy néhányótokat így is sikerült esetlegesen meggyõznöm, talán olyat is, aki megnézve jobb beszámolót fog írni nálam. :)

Sajnos a TV2-n néztem meg, ezért mind a 12-es karika, mind A Nagy Könyv felirat, mind az mtv felirat zavaróak voltak a 4-bõl 3 sarokban, ezért biztosan be fogom szerezni, és másokkal együtt megnézem immár feliratosan, tiszta képpel. Azt hiszem ezzel együtt megpróbálom más Kar Wai Wong filmekre is rátenni a koszos mancsomat...  :)

Raggie

Nna mit találtam az intereten?? Hát mindenkinek ajánlom elolvasását, már csak azért is, hogy ha találkozik véletlenül a képen feltüntetett szerzõjével, jól rúgja tökön!!!! Hát ekkkora sznob, szar, felszínes, beképzelt szennyet még nem láttam: ittvanni.

Edit:Kérem elolvasni okulás céljából!

Well, do ya, punk?"

Ramiz

:D Öreg pappernek sok volt a Sin City... bár szerintem azért ment be, hogy lehúzza. :lol: