Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Raggie

Quote from: Ramiz:D Öreg pappernek sok volt a Sin City... bár szerintem azért ment be, hogy lehúzza. :lol:
Akkor ne írjon publikus lapba(oldalra) ha csak azért megy be, hogy lehúzza! :ejj:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Kíváncsi vagyok, mennyi Fellinit és Bergmant néz, ha már úgy odavan értük.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

roderick

QuoteA képregény lebutított mûfaj a nem olvasók számára. Azok számára, akik nem tudnak végigböngészni egy kisregényt, és képzõmûvészeti ismereteiket sem a reneszánsz alapozta. A képregény elébünk tesz egy vonalas rajzot, és a hõs szájából kijövõ légbuborékba annyit írnak: JAJ!

Én bevallom ennek a vastagbetüs résznek az olvasásával is megelégedtem... sejtem, hogy a bácsi egyfajta kulturnáci lehet...
Nemtom, kicsit elegem van már az írott dolgok értelmiség által való hypolásának :mad:
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Raggie

Quote from: roderickÉn bevallom ennek a vastagbetüs résznek az olvasásával is megelégedtem... sejtem, hogy a bácsi egyfajta kulturnáci lehet...
Nemtom, kicsit elegem van már az írott dolgok értelmiség által való hypolásának :mad:
Hát valahogy én is így érzek! De már csak a magamban ébredõ ellenérzés szándékos növeléséért olvastam végig, hogy aztán tényleg bevésõdjön az az arc az emlékezetembe, és tényleg tökönrúgjam! :D

És én kb-re így képzelem el a teljesen bölcsész szöveget Ramiz.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Kvikveg

Quote from: Ramiz:D Öreg pappernek sok volt a Sin City... bár szerintem azért ment be, hogy lehúzza. :lol:
Nna. Regisztraltam, es beanyazok, ha kiderul hova lehet. Szeretem, hogy azt irja, hogy "nem sok szerencseje volt a mufajhoz"... Barom.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Raggie

Quote from: KvikvegNna. Regisztraltam, es beanyazok, ha kiderul hova lehet.
:D :lol: ;) Drukkolok!

Well, do ya, punk?"

roderick

Quote from: KvikvegNna. Regisztraltam, es beanyazok, ha kiderul hova lehet. Szeretem, hogy azt irja, hogy "nem sok szerencseje volt a mufajhoz"... Barom.

Nos énis elolvastam, mert láttam nem írt olyan sokat... amúgy nem az zavar, hogy nem tetszik neki a film, de ha valakit úgy hívnak, hogy Bölcs, legalább elvárható lenne, hogy felfogjon olyan alapvetö dolgokat, hogy a "szépség a figyelö szemében van" vagy hogyafenébe mondják

Fazék

Quote from: roderickNos énis elolvastam, mert láttam nem írt olyan sokat... amúgy nem az zavar, hogy nem tetszik neki a film, de ha valakit úgy hívnak, hogy Bölcs, legalább elvárható lenne, hogy felfogjon olyan alapvetö dolgokat, hogy a "szépség a figyelö szemében van" vagy hogyafenébe mondják
Én a neve miatt bizonytalanodtam el, meg a kép láttán, hogy nem lehet hogy csak egy jól sikerült átverés az egész? :haha:

Kvikveg

Na, beanyaztam, gyertek ha akartok tovabbi velemenykifejteni.
Ide
:grrr: :grrr: :grrr:
Na, megyek lenyugodni... Jol felhuzott. :mad:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Raggie

Quote from: KvikvegNa, beanyaztam, gyertek ha akartok tovabbi velemenykifejteni.
Ide
:grrr: :grrr: :grrr:
Na, megyek lenyugodni... Jol felhuzott. :mad:
Teljességgel egyetértek! ;) Nincs mit hozzátennem, max annyit, hogy a filmet látva egyik vádnak sem felelt meg szvsz.

Más: Cure
Most néztem meg ezt a filmet. Az elsõ benyomásom naggyon pozitív! Még nem értem egészen a történet minden egyes szálát, és utalását, de nem csalódtam Manu kolléga ízlésében: mindenkinek csak ajánlani tudom(aki nem riad vissza egy kis thriller hangulattól)! A téma is érdekes, csak nem vagyok nagyon tájékozott e téren. Összegzésben: Rulz! :jee:

Well, do ya, punk?"

roderick

Mostan jutott eszembe valami fura okból, hogy kb. 2 éve pont így érettségi tájékán adta a királyi tévé Lars von Trier Birodalom (Riget) címü sorozatát... nos nemtom mennyire ismeritek, egy misztikus korházsorozat, olyan kezdeti dogmás stílusban: sokat izgö-mozgó kamera, mindennek sárgás vagy zöldes színe van. Nekem annó nagyon tetszett, olyasmi mint Lynch... megy egy hétköznapi történet, kis misztikus beütéssel, aztán néhány jelenetnél teljesen kiakad a valóság...
Nos azért írok igazából, hogy valaki nem tudja honnan lehet beszerezni? mert angol amazonon vagyhol néztem és nemvolt igazán, e-bayen meg csak nagyonsokért volt gyüjtö változat aztmeg mégse kéne...
nincs valahol olyasmi mint az usteam, csak dán filmekkel?:)

edit: jah, amúgynemrégiben feldolgozták az amcsik Kingdom Hospital néven, de ahogy néztem a szinapszist nagyon elamcsizták. És valamiért Stephen King's-nek aposztrofálják, biztos a régi jó öreg Király István, jól lenyúlta szegény dánokat, hamár úgyis valami büzlik ott

m46u5

Éppen bolyongtam a neten, aztán megláttam az imdb-n a 250-es toplistát (http://www.imdb.com/chart/top), s megláttam, milyen nagyszerû filmek vannak benne (nemhiába top :)). Mindekinek (kortól és nemtõl függetlenül) ajánlani tudok egy jó kis dramaturgiai (alap)mûvet: 12 dühös ember (12 Angry Men 1957). Hihetetlen hangulata van, és jószerivel a film összesen egyetlen egy teremben zajlik (najó az elején a tárgyaló terem, közepén a mosdó, végén meg az utcán, de ezek csak 1, max 2 perces jelenet).
Aztán ott van még:
A remény rabjai (The Shawshank Redemption 1994),
A ragyogás (The Shining 1980) - ennek a felújított változata szerintem nagyon gagyi (nem is került fel)
A nagy szökés (The Great Escape 1963)
Ben Hur (Ben-Hur 1959) - ezzel a filmel én sokáig úgy voltam, hogy nem nézem meg, mert biztos csak feljúták, hogy annyira jó, meg minden (bár asszem még mindig ez a film van a csúcson az oszkárdíjak terén) aztán mikor a tv-n leadták, háát nagyon szidtam magam, hogy eddig nagy ívben kerültem.
Elfújta a szél (Gone with the Wind 1939)
Esõember (Rain Man 1988)
És még sorolhatnám a jobbnál jobb filmeket.
Azon meg nagyot mosolyogtam, hogy a matricából csak az elsõ rész került fel :), igaz a másik kettõ tényleg szar, bár a második részben az autópályás rész, ahol az egyik ügynök rágrik a kocsira, az tetszett (másra nem is nagyon emlékszem)

OFF: Visszatérve egy kicsit a Sin Sity-re, bizony ez a film is felkerült a listára, ráadásul nem is rossz értékeléssel (még nagy klasszikus filmeket is meg tudott elõzni) Off vége.
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Djinn

Multkor én os az imdb-n nézelõdtem. Én ezt  találtam. Macskafogó 14.  :cool:  :haha:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Kvikveg

Na, Sin City-s beirasomnak gyak semmi hatasa sincsen, a helyi forumistak eldumaltak folotte meg kicsit elvittek a temat kepregeny fele, de kb csak a Fulesig jutottak. Ennyit errol. Egyebkent megneztem a tobbi forumbol parat, es ketsegbeejtoen katasztrofalisak. Namindegy. Tobbet nem tepem a szamat miatta, nem erdemes. Nagy az Isten allatkertje...

Raggie

Quote from: DjinnMultkor én os az imdb-n nézelõdtem. Én ezt  találtam. Macskafogó 14.  :cool:  :haha:
Ja! És csomó kó anime is van! :cool: Nem is tudtam, hogy ilyen listák is vannak!

Well, do ya, punk?"

Kvikveg

Quote from: DjinnMultkor én os az imdb-n nézelõdtem. Én ezt  találtam. Macskafogó 14.  :cool:  :haha:
Ez nagyon jo! Nem csoda, hogy felkuzdotte magat odaig, kivetelesen szellemes. Mr Tájfel, Safranek & tsai... :D:D:D

HVp213

Quote from: KvikvegEz nagyon jo! Nem csoda, hogy felkuzdotte magat odaig, kivetelesen szellemes. Mr Tájfel, Safranek & tsai... :D:D:D
Macskafogó RULZ! :jee:

-Mi történt magával Safranek?
-Borotválkoztam... Uram!
-De hát! A keze...
-Abban volt a borotva!
:lol:  :lul:
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

RE@L

Maga nemszeret engem Safranek...

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

kikuchiyo

Quote from: roderickMostan jutott eszembe valami fura okból, hogy kb. 2 éve pont így érettségi tájékán adta a királyi tévé Lars von Trier Birodalom (Riget) címü sorozatát...

Ismerjük (mind a hatan...)

Szvsz a legzseniálisabb TV-sorozat, ami valaha készült. (A Twin Peaks-szel nem tudom összehasonlítani, mert azt még nem láttam, de erõs a gyanúm, hogy azt is veri.)

Elsõ nézésre az elborultság jön le leginkább, az az érzés, hogy ebben a világban minden a feje tetejére állt, mindenki õrült, és semmi sem mûködik úgy, ahogy kéne. (Az értekezleten énekelnek a problémák tisztázása helyett, a racionalitás fellegvárát jelentõ kórház orvosai spiritiszta szeánszot tartanak (szigorúan a tudomány jegyében persze) stb.). Emellett nem is kicsit ijesztõ a sorozat, fõleg sötétben, egyedül nézve van pár pillanat, ami belefagyasztja a sz*rt az emberbe.

Aztán a 2., 3., ..., n. nézésre egyre jobban feltûnik, hogy milyen mesteri a szerkesztés, milyen jól kidolgozottak a szereplõk jellemei és kölcsönhatásai, és milyen mély társadalomkritikai-filozófiai kérdéseket feszeget. Na meg ott van a humor. Tényleg fetrengve lehet röhögni rajta, szinte végig (Helmer pl. ahogy elõadja a "dán pokolfajzatok!" minishow-ját minden részben... priceless.)

Szóval mindenkinek erõsen ajánlott. Remekmû, tényleg.

A sárgás, kásás kép, amit említesz, szándékos. Úgy tudom, úgy érték el, hogy a felvett anyagot átjátszották videóra, majd vissza filmre. A hely szürreális, önmagában is betegítõ légkörét hivatott érzékeltetni.

(Beszerzés: néztem én is, legálisan nehéz/drága/bizonytalan. Ha más megoldás is érdekel, élõhalott torrentekrõl lehet leszenvedni, ha ettõl meg akarod kímélni magad, keress meg PM-ben.)
Failure is the default option

HVp213

Quote from: RE@LMaga nemszeret engem Safranek...
AZAZ-AZAZ! :jee:

"Mehetünk vissza a balettbe ugrálni!" :lul:
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Raggie

Visszatérve kicsit a Cure-ra, nekem lenne egy-két kérdésem a legvégével kapcsolatban. Nemtom látta-e valaki, de ha igen, akkor azt kérdezném tõle, hogy spoiler: az rendben van, hogy a fickó mindenkit hipnotizált(a gyilkosokat), de a nyomozót is hipnotizálta? Amikor bement hozzá a "cellájába" és végülis kiszedte belõle, hogy tényleg hülye a felesége, meg minden akkor lett volna rá alkalma, hogy hipnotizálja. És amikor kijön akkor ott van az a sok hulla a cella elõtt, meg minden és a furcsa csóka közben eltûnt! A legvégén meg abban a kihalt házban azt mondja a nyomozónak, hogy nem kellett volna elengednie- szó szerint-, evvel mire utalhat?? Arra tán, hogy a nyomozó ölte meg azt a sok embert ott a cellája elõtt? Vagy mi? Aztán még amikor lelövi, a csávó egy ikszet rajzol az ujjaival a levegõbe, ezzel most csak poénkodott, vagy ténylegesen csak akkor hipnotizálta, vagy egyáltalán nem? És, ha hipnotizálta, akkor a végén a nyomozó miatt veszi fel a kést a felszolgálólány nem?[I]spoiler vége.[/I]   Nna hirtelen ennyi...

Well, do ya, punk?"

Manu

Quote from: BlimpFa yeung nin wa (2000 - Szerelemre hangolva)

Ez nekem is az egyik kedvenc filmem, de ezt már írtam a'szem. Meg azt is, hogy szerintem ez a legjobb Wong Kar Wai. A Bukott Angyalkák nagyon korai filmje, kevés pénzbõl, elvontságot akart. A Chunking Express már letisztultabb, de még mindig low budget. Az In The Mood For Love nagyon nagy ugrás, benne van a rendezõ alkotásainak sajátos íze és mellette tökéletes kivitelezés. A 2046 visszamegy a korai filmek elvontságához, az ITMFL képi világával.
Egyébként nehéz is leírni ezeket az érzéseket, mivel vagy valami csöpögõs szöveg vagy Ramiz-féle "bölcsész" duma jönne ki belõle. Fõleg azért, mert a film nem kifejezetten a verbális mondanivalójával hódít. Mindenki nézze meg! :hipnózis-spirál szemû smiley:  Mindenki nézze meg! :hipnózis-spirál szemû smiley:

Edit 1: Kvikveg, azért én büszke vagyok rád.
Edit 2: Raggie, meg kell néznem még egyszer ezt a filmet, mert a részletek, bevallom õszintén homályba borultak, és Ramiz is kérdésekkel bombázott. Persze ez nem azt jelenti, hogy válaszolni tudok majd rájuk, de megéri mégegyszer végigélvezni. :D

Fazék

Valami ilyesmire gondoltál? :D

Mindenki nézze meg!

Manu

Quote from: BlimpValami ilyesmire gondoltál? :D

Mindenki nézze meg!

Pontosan :lol:

Raggie

Quote from: BlimpValami ilyesmire gondoltál? :D

Mindenki nézze meg!
ÖÖöö.. :szemét lassan becsukja, kezét lassan felemeli, majd dünnyögve elindul a legközelebbi mozi felé: :D

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: ManuEgyébként nehéz is leírni ezeket az érzéseket, mivel vagy valami csöpögõs szöveg vagy Ramiz-féle "bölcsész" duma jönne ki belõle.
Látom, teljesen megsértõdtél azon a félig vicces szövegen... eléggé félreértetted... sajnálom... amúgy a 2046 már itt vár a gépemen és a többi is itt lenne, ha meglett volna Feldinnek. :)

Raggie: az japán film... :__devil: Amúgy majd megbeszéljük szóban szombaton és postoljuk a végeredményt. :D

Ja --- Macskafogó az ISTEN!!! :hail:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Quote from: RamizLátom, teljesen megsértõdtél azon a félig vicces szövegen...

Isten ments, nem vagyok az a fajta, ez meg csak  :_piszka: volt. Csak nem szeretem az általánosítást, fõleg, ha az áldozata vagyok. (Mint az elmúlt 9 évben)  :tezsvir:

Ramiz

Végsõ visszaszámlálás
Mókás régi film: amcsi modern csatahajó visszakerül a 2. vh-ba. Vajon közbeléphetnek-e? - Szerintem a valóságban amúgy nem gatyáznának ennyit. :D

Semmit a szemnek!
Kedvenc láthatatlan emberes filmem: frappáns, látványos, még vicces is. Jópárszor láttam. Wells alapmûvét is sokszor olvastam, mondjuk ott kicsit negatívabb figura a láthatatlan ember.

Kvikveg

Quote from: RamizVégsõ visszaszámlálás
Mókás régi film: amcsi modern csatahajó visszakerül a 2. vh-ba. Vajon közbeléphetnek-e? - Szerintem a valóságban amúgy nem gatyáznának ennyit. :D
Es milyen jo zeneje van! Kirk Douglas a kapitany, a foszereplo Martin Sheen, par mellekebb szereplo is ismeros. Nagyon jo kis film. Mellesleg tuti, hogy a hadsereg penzelte. De azert szep nezni a gepeket... :rolleyes:

Ramiz

Én már akkor is a japánoknak drukkoltam... :hopp: