Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Zelda

Felforgatókönyv/Stranger than fiction
Nem annyira mostani film, viszont a letöltés óta már kb. 4-5 hónapja halogattam, hogy megnézem, mondván, ez is biztos egy tucat film... Ekkorát nem is tévedhettem volna, viszont biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül most jutott eszembe megnézni. Soha egyetlen filmen sem nevettem még annyit, mint abban a két órában, amíg ezt néztem. Hihetetlenül jól meg van rendezve, a színészek zseniálisak, és a sztori már önmagában is megeteti az emberrel a filmet. Iszonyúan feldobta az amúgy nagyon laposra sikerült napomat, úgyhogy ilyen filmeket még!!!

Donnie Darko
Khm...  :eek:  :D  :rotfl:  ^^"  :gyagya:  :falba:  :muhahah:  :Kiraly:
Na de azért tetszett, volt értelme megnézni, érdekes a képalkotása. Megerősítette bennem, hogy ha lesz is gyerekem, ne adjak neki gyógyszert, ne vigyem dilidokihoz, és ne hallgasson félelem l-----------l szeretet előadásokat.  :szemuveges:
A lezárása viszont király volt. (És nem, nem csak ennyit fogtam fel a filmből, csupán csak túl sok volt a töltet az akkori amerikai kisvárosi életből, amit őszintén szólva egy kicsit visszataszítónak találtam... Nem csoda, hogy szegény kölykök kissé dilisek voltak, én feleennyi idő alatt begolyóznék.)

Téli mese
Na ez frissebb anyag. Az idén eddig moziban megjelent filmek közül ez az első, aminek az előzetese teljesen mást mutat, mint amit a film ténylegesen tartalmaz. Kis költségvetés, kevés forgatási színhely, viszont színvonalas színészek, frappáns szóváltások, egész érdekes történet, és a jó-rossz örökös ellentétének feszegetése. Nem mondom, hogy tökéletes film, én még adtam volna neki egy plusz fél órát, de a mondanivalója magáért beszél. Nem szeretem a romantikus filmeket, de ez nem sorolható az átlag skatulyába, szóval összességében elégedetten hagytam el a mozitermet. A zene pedig Hans Zimmer alkotása, szóval arra sem lehet panasz.

NLZ

[reserved]

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Cloud

blackronin

Quote from: Cloud on 2014-02-25, 20:59:57
Godzilla Reboot trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=vIu85WQTPRc
:whoah: :jee:

Király trailer, de mekkora lett volna már, ha Cranston Godzilla elé állt volna és a következőt mondja:  :D

Zelda

Jó lesz!!!

EDIT:
A könyvtolvaj
Úgy ültem neki, hogy halvány gőzöm nem volt arról, miről is szól a film. Az első 20 percben folyton azt latolgattam, hogy kikapcsoljam-e, nem igazán szeretem a háborús filmeket, pláne, ha németek jönnek a képbe... Aztán végül adtam neki még egy esélyt, és tulajdonképp nem csalódtam benne. Ez egyáltalán nem egy vidám film (persze dráma, mit is várhatnánk), de nekem mégis tetszett, és ennek két oka van: Nem igazán láttam ezelőtt olyan filmet, ami azt mutatta meg, háborúban az anyaországban mi történik/történhet. (Mint mondottam, nem szeretem az ilyen filmeket...) Másrészt pedig nagyon érdekes volt, hogy maga a Halál meséli a történetet. Persze senki sem tudhatja, hogy milyen a halál természete, ez csak egy elképzelés, amit annak az embernek a nézőpontjából kapunk, aki a forgatókönyvet írta. De mégis elgondolkodtatott, és ez nagyon tetszett.
Megérte a ráfordított időt, még úgy is, hogy a végén egy kicsit elkámpicsorított.
Ja, és érdemes feliratosan, eredeti nyelven nézni szerintem.

Acchan

Quote from: Nakedape on 2014-02-15, 14:47:51
Quote from: Próféta on 2014-02-15, 10:52:22
Fábri Zoltán: Az ötödik pecsét (1976)
Nagyon  :eek:
Erőteljes beszédek, ragyogó színészek. Erős darab. Bár egy konkrét történelmi időszak adja a díszletet, de játszódhatna épp máskor is - a lényeg kortalan.
:borul:

Többet kéne Sánta Ferencet olvasni.

de nagyon rég láttam, igen ez ilyen visszafogott film.

Filmben-könyvben egyaránt üt, mint a légkalapács. :borul:

Egyetértek: többet kéne Sánta Ferencet olvasni + Fábri Zoltán filmeket nézni.  ;)

Szerk.:

Quote from: Zelda on 2014-02-24, 20:48:45

Donnie Darko
Khm...  :eek:  :D  :rotfl:  ^^"  :gyagya:  :falba:  :muhahah:  :Kiraly:
Na de azért tetszett, volt értelme megnézni, érdekes a képalkotása. Megerősítette bennem, hogy ha lesz is gyerekem, ne adjak neki gyógyszert, ne vigyem dilidokihoz, és ne hallgasson félelem l-----------l szeretet előadásokat.  :szemuveges:
A lezárása viszont király volt. (És nem, nem csak ennyit fogtam fel a filmből, csupán csak túl sok volt a töltet az akkori amerikai kisvárosi életből, amit őszintén szólva egy kicsit visszataszítónak találtam... Nem csoda, hogy szegény kölykök kissé dilisek voltak, én feleennyi idő alatt begolyóznék.)

Jól összerakott darab, nem hiába kultuszfilm. 18-20 éves koromban nagyon megérintett, nevetségesen sokszor megnéztem, szegény barátaimmal is megnézettem. :D Ma már azt mondom, hogy picit túlhype-olt (a rendezőnek azóta nem is igen sikerült átugrania a lécet), és a vége abszolút nem tetszik.

Valós spoiler következik:
[spoiler]Az öngyilkosságnak volt/van társadalmi elfogadottsága bizonyos helyzetekben, de nem hiszem, hogy egy kamasz ne tudna valamit kihozni az életéből az elkövetkezendő 70-80-90 életévében. Akkor néznék fel rá, ha a nehezebb utat választja: megpróbál küzdeni, változtatni, jobb életet élni.[/spoiler]

NLZ

[spoiler]Mégis milyen elfogadottságra gondolsz? A harakirire? :)[/spoiler]
[reserved]

Acchan

Quote from: NLZ on 2014-03-07, 14:28:00
[spoiler]Mégis milyen elfogadottságra gondolsz? A harakirire? :)[/spoiler]
[spoiler]Például, igen. Bizonyos kultúrákban rendben van az öngyilkos merényletesdi, vagy ha öreg vagy, akkor ne legyél mások terhére, vagy eutanázia, vagy mindenféle önfeláldozós halál mások megmentése érdekében, vagy a tiltott szerelem "kiteljesedése" jegyében a közös öngyilkosság, stb. Azért akadnak/akadtak elfogadott öngyilkosságok, de nem is ezt akartam boncolgatni, hanem, hogy ez a kissrác mégis mire föl nyomott logout-ot. Szerencsétlen családja meg hadd szenvedjen.[/spoiler]
Na, de ne OFF-oljunk tovább, kedves Nolzi kolléga. :)

Cloud

frozenstein

Ender's Game
Háát, ez egy elég szánalmas adaptáció volt. Rengeteg mindent kihagytak, leginkább Ender belső monológjai hiányoztak, meg rövidre vágták az in story időt, így a regényben látott karakterfejlődésből semmit se kapunk. A Locke+Demoszthenész szál is teljesen kimaradt, olvassátok inkább a könyvet.

kikuchiyo

Snowpiercer

Obskurus francia képregény alapján készült koreai rendezővel, francia és amerikai pénzből, nagyrészt cseh statisztákkal. Asszem erre mondják, hogy koprodukciós.

Arról nevezetes, hogy annak a Bong Joon-honak az első nemzetközi próbálkozása, aki annak idején a kitűnő Memories of Murdert és a ha nem is kitűnő, de azért érdekes Hostot rendezte a hazájában, valamint arról, hogy mindenféle filmes blogok meg review-oldalak felől elhaló orgazmikus nyögés hallatszik a cím felemlegetésekor, hogy végre egy jó akció-sci-fi.

Arról szól, hogy a balul elsült környezetmódosítás miatt a Földön minden megfagyott és minden élet elpusztult, az egyedüli túlélők egy önfenntartó ökoszisztémával felszerelt csodavonaton tengetik életüket, és persze a régi világ társadalmi különbségei a vonat zárt, szűkös világában is leképeződnek: a szegények az utolsó vagonokban nyomorognak százasával és fekete takonyra emlékeztető proteintéglán élnek, míg elől az első osztály utasainak minden kényelem és földi jó rendelkezésre áll. Aztán a szegények vezetője, Amerika kapitány a felkelők élére áll, és megindulnak a vonat eleje, a szent Mozdony felé.

Hiába a tényleg jól megrendezett, feszültségtől csöpögő akciójelenetek és a hatásos díszletek (a különböző társadalmi osztályoknak megfelelő vagonok mindegyike egy-egy külön világ), számomra a film már az elején, az alaphelyzet ismertetésekor kisiklott.

A túlélők utolsó, maroknyi csoportja úgy kerüli el a fagyhalált, hogy vonatra száll? Már elnézést, de ennek semmi értelme, elég csak megnézni, mi történik kedvenc állami vasúttársaságunk közlekedésével, amikor leesik az első hó. Ha mindenki más megfagyott, ki tartja karban a biztosítóberendezéseket, váltókat, hidakat? Miért nem vackolják be magukat egy jó hőszigetelésű helyen, és miért pazarolnak energiát az állandó előrehaladásra? Még ha mégis megpróbáljuk elhinni az egészet, akkor honnan van az a sok rovar a fedélzeten, és hol tartják a marhákat a közepesen átsült steakhez?

Jó, jó, tudom én, nem a földhözragadt fizikus-agyammal kell ezt értelmezni, mert a film nyilvánvalóan a társadalmi igazságtalanság allegóriájaként használja a vonatot, mint a világ lekicsinyített, összesűrített mását.
Sajnos azonban ezt a mondanivalót gyengítik a karikatúraszerűen eltúlzott ellenfelek.

Szóval lehetett volna ez jó, de sajnos képtelen voltam felfüggeszteni a hitetlenkedést, vagy hogy mondják.
Failure is the default option

noriko

PROTIP: akinek elsőre tetszett a Hobbit2, vagy legalábbis elnézte neki a gyengébb részeket, az inkább ne nézze meg másodszorra...  :D
"I wish I could, but I don't want to."

Zelda

Amerika kapitány: a tél katonája
Kétségek között ültem be a moziba tegnap, de idén talán először hála az égnek elégedetten távoztam. A Vasember 3 és a Thor 2 után ugyanis nagyon megingott a bizalmam az Avengers related Marvel filmekben, mivel utóbbi kettő kifejezetten nem tetszett. (A Vasember 3 túl drámaira sikerült, már nem volt olyan vasemberes... A Thor 2 pedig mindössze Loki trollkodó megjegyzéseit helyezte előtérbe, miközben Thor körül csak úgy hullottak az emberek, a rendezésről nem is beszélve...) Viszont kapitányunk a gyenge első rész után egészen színvonalas folytatást kapott. Véleményem szerint megfelelő arányban volt benne az akció, a humor és az erkölcsi monológok felvonultatása. A sólyom mecha meg kifejezetten tetszett!!! Összességében tehát hozta a várt szintet szerintem.

Cloud

Negyed 3as előadást én is meglestem, bár szinkronosan.

Rohadtul bejött, sokkal jobb lett mint az első rész.

Holnap meglesem az Agent of SHIELD eheti részét is, ugyanis szorosan kapcsolódik a filmhez.  :whoah:

Leara

És ennek az Amerika kapitány 2-nek akkor is érdemes adni egy esélyt, ha az első résztől a falat kapartam, mert annyira idegesített benne a főszereplő? Csak mert mindenhol elég jókat olvasok róla és elgondolkodtam azon, hogy az első résznek talán csak a forgatókönyve volt túlságosan pocsék :D.
MAL

Zelda

Quote from: Leara on 2014-04-11, 21:25:04
És ennek az Amerika kapitány 2-nek akkor is érdemes adni egy esélyt, ha az első résztől a falat kapartam, mert annyira idegesített benne a főszereplő? Csak mert mindenhol elég jókat olvasok róla és elgondolkodtam azon, hogy az első résznek talán csak a forgatókönyve volt túlságosan pocsék :D.
Nos, Steve itt már egy fokkal elviselhetőbb szerintem... Még mindig tolja a szokásos szentszövegeket, de ez a film pont arról szól, hogy neki is fel kell zárkóznia a korral, meg kell hajtania a saját erkölcsét annyira, hogy az a modern ember számára elfogadható legyen. Harcol is benne magával rendesen, de azért jóval mérsékeltebb a rinyafaktor.

Megmurdel

Jövő héten szerintem lesz időm megnézni. Mondjuk nekem nem volt sok gondom a Capt. 'murica 1-el sem. :D

blackronin

Quote from: Zelda on 2014-04-11, 23:18:26
Nos, Steve itt már egy fokkal elviselhetőbb szerintem... Még mindig tolja a szokásos szentszövegeket, de ez a film pont arról szól, hogy neki is fel kell zárkóznia a korral, meg kell hajtania a saját erkölcsét annyira, hogy az a modern ember számára elfogadható legyen. Harcol is benne magával rendesen, de azért jóval mérsékeltebb a rinyafaktor.
Jó volt ezt, meg az előző hozzászólásodat olvasni, mert pont ezek miatt aggódtam.  :P

Meg pont majd jövő héten nézem meg pár haverral, így legalább tudok pár bíztató dolgot mondani.  :smile:

Quote from: Megmurdel on 2014-04-12, 10:27:10
Mondjuk nekem nem volt sok gondom a Capt. 'murica 1-el sem. :D
:tezsvir:

Cloud

Szerintem sokkal jobb lett az első résznél, főleg hogy az itt történtek eléggé megváltoztatják a jövőbeni filmek  történetét.

Amúgy mint mindig most is van stáblistás jelenet, az első az jó cucc, felvezeti Avengers 2-t, a másodikat nem érdemes megvárni, nem nagy cucc. Spoilerben leírom.

[spoiler]Winter Soldier-t látjuk a múzeumban, ahol a Kapitány múltját lehet látni, és Bucky leírását nézi. [/spoiler]

Fazék

Quote from: Cloud on 2014-04-12, 22:11:37
[spoiler]Winter Soldier-t látjuk a múzeumban, ahol a Kapitány múltját lehet látni, és Bucky leírását nézi. [/spoiler]
eh. tartottam tőle, hogy van második vacak is, de ezt már nem vártam meg. :)

Zelda

Quote from: Fazék on 2014-04-13, 10:05:45
Quote from: Cloud on 2014-04-12, 22:11:37
eh. tartottam tőle, hogy van második vacak is, de ezt már nem vártam meg. :)
+1 xD

blackronin

Amerika Kapitány 2:
Remek film volt, sokkal jobban bejött mint az első rész (pedig az se volt rossz).
A humor, az akció, a látvány, a történet... mind rendben volt.
Kellemes csalódás ért.  :smile:

danika230

Quote from: blackronin on 2014-04-20, 09:58:55
Amerika Kapitány 2:
Remek film volt, sokkal jobban bejött mint az első rész (pedig az se volt rossz).
+1  :tezsvir:

Megmurdel

Quote from: danika230 on 2014-04-20, 12:15:09
Quote from: blackronin on 2014-04-20, 09:58:55
Amerika Kapitány 2:
+1  :tezsvir:
+2 :D

kelvor

her

Szép, felkavaró, szomorú...és viszed az érzést másnapra is. Nálam nagyon betalált.

Zelda

A csodálatos pókember 2.
A film tipikus példája a Marvel mostanában már megszokott 'ha nagyon akarok valamit a filmtől, akkor nagyon elszúrom' húzásaira. 143 perces játékidő, mely magában tudja az érzelmileg hánykódó féltinédzser feltűnési viszketeg ízeltlábúnk dilemmáit, a ködös szülői múltat, a 3x szakítok a barátnőmmel manővereket, egy korrupt céggel, egy szerencsétlen, és egy kevésbé szerencsés rosszfiúval. Ez így röviden összefoglalva.
Figyelmeztetés: (bár csak megérzés) a magyar szinkronos változat minden bizonnyal hanyagolható, mivel az egész film alatt alig bírtak kinyögni pár értelmes mondatot. Meggyőződésem (bár szájról olvasni nem nagyon tudok), hogy eredeti nyelven sokkal értelmesebb az egész.
Egyébként látványilag rendben volt, biztos élvezhető 3D-ben is, én viszont csak 2D-ben néztem, spórolás céljából.
[spoiler=Tartalmi mondanivaló, ne olvasd, ha nem akarsz spoilert a sztoriról!]Max (Electroman) tulajdonképp jól meg volt csinálva, az kifejezetten tetszett, hogy a környezetében mindig ment valami zene, amit ő gerjesztett. Az időhúzás helyett dolgozhattak volna egy kicsit a Peter-Harry kapcsolaton, ez az egész halálos beteg vagyok, segíts rajtam pókember igazán ködös, és nem normális konfliktus volt, egyszerűen se füle, se farka. A végén pedig annyira el akarták kerülni a kliséket, hogy szerintem a lehető legrosszabb befejezést választották Gwen halálával.[/spoiler]
Szóval lényegében nagyon akartak valamit, így az egész rosszul sült el.
A film végén a stáblista közepén viszont X-men előzetes található.
Nem mondom, hogy hatalmasat csalódtam, mert eleve nem vártam sokat, mikor beültem a moziterembe, de azért ez mégsem úgy alakult, ahogy kellett volna...

Lythis

300 - Rise of an Empire
Valahol rájöhettek, hogy az első rész sikerreceptje, hogy relatíve egyedi a látványvilág, minden CGI és a víz is lassítva csöpög a csapból, az másodszorra már nem lesz elég. Szóval mégtöbb CGI, teszünk bele tengert is, és a vörös köpenyeket lecseréljük kékekre. Az első részben a spártaiak által lehomározott görögök amúgy simán kis mészárládák a maguk nemében, arról nem is beszélve, hogy úgy képesek húzni az evezőt - még viharban is - hogy az tetszőleges modern hadihajót lealáz. Igen, rükibe is tudják rakni.
Az egész filmet jóformán Artemisia vitte el a hátán, de még hozzá is sikerült a legklisébb háttérsztorit hozzákramlizniuk.
Az első résznél szerintem jobb (nem volt nehéz dolguk), de továbbra sem ajánlom senkinek, hacsak nincs felesleges két órája az életéből erre.

Captain America: The Winter Soldier
IMHO a legjobb eddigi Marvel film. Nálam sikeresen odavert mindent, amit eddig a franchise keretében kiadtak. Pont eléggé földhözragadt, érthető/átérezhető, hogy meg lehessen kockáztatni azt a kijelentést, hogy - a repülő erődök, gépszárnyak, és emeleteken átzakózás meg bumerángpajzsok és Bucky ellenére, és ezek mellett is - kifejezetten életszerű lett. Az első rész semmilyensége, és az Avengers nézhető vacaksága után ez egy állatira üdítő színfolt volt a Marvel palettán. Szóval részemről le a kalappal, ez egy tökéletesen eltalált Marvel film. (Amivel "sajnos" elég magasra tették a mércét a többivel szemben, és most attól tartok, hogy az elkövetkező pár film ezt nem igazán fogja tudni hozni.)

Cloud

Pókmanus 2.

Simán nézhető volt. Sam Raimi 2. részénél ezerszer jobb volt.

Zelda

Quote from: Cloud on 2014-05-03, 15:40:07
Pókmanus 2.

Simán nézhető volt. Sam Raimi 2. részénél ezerszer jobb volt.
:tezsvir: Ezt aláírom.