Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Ramiz

Tom Cruise rutinból játszik, de jól. Az "alig-szerelmi-szál" teljesen felesleges. Amúgy én Bobot szerettem a legjobban. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Xipe

en meg nem lattam, de a heten megnezem ezt is.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Feldin

Quote from: RamizTom Cruise rutinból játszik, de jól. Az "alig-szerelmi-szál" teljesen felesleges. Amúgy én Bobot szerettem a legjobban. :D
Én is :D
A szerelmi szál "kötelezõ"...
Egészében túl amerikai de nem volt rossz.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Quote from: FeldinA szerelmi szál "kötelezõ"...

Akkor legalább lehetett volna egy kis "meztelen-ázsiai-szépség-mutogatás".  :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Quote from: RamizAz utolsó szamuráj

Mókás. Piás jenki megtanítja a japán császárt a szamurájbecsületre. :D Amúgy ahhoz képest, hogy amcsi, egész nézhetõ (kis önkritika (am. politika, bár minden nagyhatalom ezt csinálta)). De ugyanerrõl a témáról egy japán filmet szívesen megnéznék.

Ezért küldözgetek ennyi japán filmet neked, hogy másodosztájú amerikai filmet nézzél a japánokról Tom Cruise-zal a fõszerepben!? :_piszka: :) Nézd meg a Twilight Samurai-t! Az  :jee: samurajos film!

Egyébként én elaludtam rajta, bár még valami szörnyû minõségû kamerás verziót láttam belõle, úgyhogy attól még lehet jó. :)

Manu

Az elsõ az, hogy nem szabad megijedni a címtõl. Ha megnézi valaki a filmet, úgyis elsajátítja, mert a kísérõzenében egy férfivokál mindig ezt skandálja.
Egyébként ezt az alkotást azoknak ajánlanám, akik látták a Barakát, és tetszett nekik. Én végig azt hittem, mikor néztem, hogy ez ugyanannak a rendezõnek egy korábbi mûve, mivel ugyanazokon az alapokon nyugszik. Nincs szöveg, csak képek egymásutánja, s ezek összhangja a folyamatosan lüktetõ zenével. E kettõ hordozza a film jelentését. Itt is, mint a Barakában, a világ sokszínûsége, megdöbbentõ volta a téma, az élettelen környezet, az állatok és az emberi lét, s ezek összhangja hasonlósága, különbsége. Ez a film 1983-as, míg a Baraka 1992-es, s ez egy kisebb világot rombolt össze bennem, mert ez utóbbit nagyon sokáig (kb. 10 évig) egyedülinek, egyedinek tartottam ebben a témában. Persze ettõl még jó, sõt a zenei világa, képei jopbbak, mint az itt tárgyalt alkotásé, de hát nem ez az elsõ. Sõt a Koyaanisquatsi-nak van egy második része is, a Powaquatsi. Mindenesetre mindkét filmet melegen ajánlom, mert nagyon nagy flash végignézni õket.

Damnatus

Hali!

Nekem nagyon tetszett a Baraka, ki is írtam.

Ramiz

Quote from: ManuEzért küldözgetek ennyi japán filmet neked, hogy másodosztájú amerikai filmet nézzél a japánokról Tom Cruise-zal a fõszerepben!? :_piszka: :)

Szóval az úgy volt...
Hadd magyarázzam meg a bizonyítványomat... :D
Kivették a kölcsönzõbõl itten, aztán megnéztem, a Twillight Samurai meg ott pihen a tokban a japán filmek közt, Tom Cruise pedig jött és ment, lába nyomát már elmosta a szél... szóval érted... ;)

Cobra

Most néztem meg a Van Helsing-et és meglepõen jó volt. A sok igen látványos akciójelenet mellett még egy egész jó (amerikai mércével :) ) történetet is összehoztak.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Koyaanisquatsi
En is lattam, raadasul jo regen, sac 93-94 kornyeken...
Ki is nyomtattam 2 naagy perforalt lapra szamgeporan valami szep betutipussal, aztan kiragasztottam az ajtomra.
A szo jelentese azt hiszem szetesett vilag, vagy valami hasonlo, indian nyelven. Kizokkent vilag talan.
Most mar csak kb az elso 5 percet birom, a tobbi nekem tul nyomaszto. Az elso par perc zenejet fel is vettem egy kazettam vegere, annyira tetszett. De tenyleg szep amugy. Erdekes megnezni pl, hogy a kulturalt tipusu varosi kornyezet es a termeszet kozott milyen koztes vilagok vannak, ugysmint bánya. Ami fertelmetesen ronda es serto. :mad:
Ja, zene: Philip Glass. Erre meg emlekszem. Meg egy fekete nore, aki a metro peronjan all, es valami halal depi varosi arccal nez a kameraba. Az az igazi pentek reggeli depi. Erdekes. Hm. Regen lattam. Hol is van a polcon? :rolleyes:

Barakat azt hiszem lattam. Abban vannak az egymassal szemben ulo indianok, akik erre-arra dolnek feltartott kezzel mikozben tak-tak-tak-olnak egy oreg vezetesevel? Az nagyon megmaradt. Mas sajna nem nagyon ugrik be.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: CobraMost néztem meg a Van Helsing-et és meglepõen jó volt. A sok igen látványos akciójelenet mellett még egy egész jó (amerikai mércével :) ) történetet is összehoztak.
áááááárrghhh....
ne higyjetek neki!!
az év legborzalmasabb filmje volt a Van Helsing, egy meglepõen ötletes történet a lehetõ legkatasztrófálisabb megvalósításban... az ilyen filmnek a pokolban a helye...
na jó persze ez magánvélemény, szóval saját károtokra meggyõzõdhettek magatok is a film mibenlétérõl, de ne mondjátok hogy nem szóltam!  :lazza:

edit: te is Shiroi? a világ elbukott...

Djinn

Quote from: CobraMost néztem meg a Van Helsing-et és meglepõen jó volt. A sok igen látványos akciójelenet mellett még egy egész jó (amerikai mércével :) ) történetet is összehoztak.
Látom megoszlanak a vélemények.
MOndjuk én sem vágtam hanyatt magam tõle, de azért nem volt rossz. Egyszer kibírtam unatkozás nélkül.  :)  Közvetlen elütte láttan a Titkos ablak címû szörnyedvényt, ami emelte a szintjét, viszont közvetlenül utánna meg a Hõst, ami erõsen rontotta.  :haha:
Ja és Erdély földrajzi helyzete természetesen Budapesttõl északra van.  :eeek: Nem hiszem el, hogy ennek nem tudtak volna utánnanézni rendesen.  :ejj:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Kvikveg

Haaat. En Hugh Jackman rajongo vagyok, de ezt garantaltan nem ajanlanam. Szerintem tiszta muanyag volt. A csajok jol neztek ki vampirfogakkal, de ennyi. Jaj. Jaaaj. Katasztrofa. Drakula remesen semmitmondo volt.
Es egyaltalan: miert nem latok jo vampirfilmet??! Amiben tartasuk van, nemesek, lehet utana almodozni, nem kalasnyikovval mennek egymasnak, nem tre a kornyezet, a rendezes nem rohano, nem mindent-megmutatunk-ami-cgi-val-kijon tipusu, nem lehetetlen annyira mint a fent emlitett, nem tiszta akciofilm, stb.
Most gondolkodom, hogy egyaltalan el tudom-e kepzelni oket mai kornyezetben... Nehezen... Maradjunk romanticusabb koroknal... :rolleyes:
De megis! Hellsing, Hellsing! :haha:

Mas: regebben lattam az Oklahoma! cimu musicalt szinten fent emlitett uriemberrel. En, aki nem vagyok oda a musicalekert kepes voltam megnezni ugy, hogy adott volt ertelemszeruen a kep es az angol hang. Ennyi. Jo pasi, jo mas szereplok, jo zene, jo karakterek, humor se hianyzott, a tortenet annyira nem veszedelmes, de nem is azon volt a hangsuly tobbnyire. Es isteni volt! :jee:  :jee:  :jee:  
Vagy ezt mar irtam?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: KvikvegMost gondolkodom, hogy egyaltalan el tudom-e kepzelni oket mai kornyezetben... Nehezen... Maradjunk romanticusabb koroknal... :rolleyes:

Nekem az Interjú a vámpírral például tetszett, igaz, abban a modern kor csak egy "keretszín".
A Hellsinget pedig ne kiabáld el, még a végén megfilmesítik az amcsik... :ejj: (Ben Stiller mint Alucard...  :__devil: )

Djinn

Quote from: RamizNekem az Interjú a vámpírral például tetszett, igaz, abban a modern kor csak egy "keretszín".
Interjú a vámpírral nem rossz, fõleg ha elötte nem olvastad a könyvet. Mondjuk én láttan vagy 10x, de a könyvhöz képest elég langyos és üres.  Fõleg a Lestathoz képest.  :rolleyes:  Az az egyik legjobb vámpíros könyv, amit olvastam  :jee:
A The Queen of the Damned-et már meg sem néztm mert az mások szerint is xar. (elvileg egy sorozat lenne)

Ja és jó film, amibe vámpírok vannak : From Dusk Till Dawn :D:D
Persze csak az elsõ rész. A többi szánalmas

Damnatus

Hali!

Én a Lugosi Béla féle vámpíros filmre vadászok, de nincs meg senkinek :( .

Feldin

Quote from: ManuEzért küldözgetek ennyi japán filmet neked, hogy másodosztájú amerikai filmet nézzél a japánokról Tom Cruise-zal a fõszerepben!? :_piszka: :) Nézd meg a Twilight Samurai-t! Az  :jee: samurajos film!

Egyébként én elaludtam rajta, bár még valami szörnyû minõségû kamerás verziót láttam belõle, úgyhogy attól még lehet jó. :)
Manu! Készül az új lista!
Majd odaadom! Én Ramiztól nyúlom a cuccaid! Küldj neki többet :D

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Quote from: KvikvegHaaat. En Hugh Jackman rajongo vagyok, de ezt garantaltan nem ajanlanam. Szerintem tiszta muanyag volt. A csajok jol neztek ki vampirfogakkal, de ennyi. Jaj. Jaaaj. Katasztrofa. Drakula remesen semmitmondo volt.
Es egyaltalan: miert nem latok jo vampirfilmet??! Amiben tartasuk van, nemesek, lehet utana almodozni, nem kalasnyikovval mennek egymasnak, nem tre a kornyezet, a rendezes nem rohano, nem mindent-megmutatunk-ami-cgi-val-kijon tipusu, nem lehetetlen annyira mint a fent emlitett, nem tiszta akciofilm, stb.
Most gondolkodom, hogy egyaltalan el tudom-e kepzelni oket mai kornyezetben... Nehezen... Maradjunk romanticusabb koroknal... :rolleyes:

Mas: regebben lattam az Oklahoma! cimu musicalt szinten fent emlitett uriemberrel. En, aki nem vagyok oda a musicalekert kepes voltam megnezni ugy, hogy adott volt ertelemszeruen a kep es az angol hang. Ennyi. Jo pasi, jo mas szereplok, jo zene, jo karakterek, humor se hianyzott, a tortenet annyira nem veszedelmes, de nem is azon volt a hangsuly tobbnyire. Es isteni volt! :jee:  :jee:  :jee:  
Vagy ezt mar irtam?
Kéne csinálni egy WOW filmet, csak azt is elbasznák és gyakás lenne belõle..........

topok:

Fazék

Quote from: DjinnInterjú a vámpírral nem rossz, fõleg ha elötte nem olvastad a könyvet. Mondjuk én láttan vagy 10x, de a könyvhöz képest elég langyos és üres.  Fõleg a Lestathoz képest.  :rolleyes:  Az az egyik legjobb vámpíros könyv, amit olvastam  :jee:
A The Queen of the Damned-et már meg sem néztm mert az mások szerint is xar. (elvileg egy sorozat lenne)
az Interjú a vámpírral szerintem meglepõen jó film, de tény, hogy a könyvhez képest rendesen el van maradva. a Lestat sztem is szinte tökéletes vámpíros könyv  :jee:
a Queen of the Damned-et sajnos láttam, tényleg eléggé semmilyen alkotás, a könyv tutira 1000x jobb...

edit: vszleg az is sokat segített abban, hogy nem lett sorozat, hogy szegény Aaliyah, aki a címben szereplõ hölgyet játszotta, repülõgép-szerencsétlenségben szörnyethalt... pedig kedveltem mint énekesnõ és a Romeo Must Die-ban is tetszett Jet Li oldalán :( nyugodjék békében.
Quote from: DjinnJa és jó film, amibe vámpírok vannak : From Dusk Till Dawn :D:D
igen, csak az elsõ rész, de azt viszont meg kell nézni! :D

Xipe

Quote from: DjinnInterjú a vámpírral nem rossz, fõleg ha elötte nem olvastad a könyvet. Mondjuk én láttan vagy 10x, de a könyvhöz képest elég langyos és üres.  Fõleg a Lestathoz képest.  :rolleyes:  Az az egyik legjobb vámpíros könyv, amit olvastam  :jee:

Ja és jó film, amibe vámpírok vannak : From Dusk Till Dawn :D:D

Hat a Queen of the Damned az egy nagyon jo konyv, de a filmbol MINDEN lenyeges reszt kihagytak.
Meg van benne jo par elrontott resz is(pl.: az mutatjak be hogy Marius Lestat atyja es nem Magnus aki a tuzbe veti magat.)
hianyzik belole Louie es Armand, plusz a legfobb karakterek fele nincs jelen es nincs bemutatva Enkel es Akasha tortenete.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Manitu

A Van Helsingben szerintem csak egy dolog volt a jó, a beharangozása... mivel az elõzetesbe minden jó jelenetet beletettek. Egy hatalmas csalódás volt számomra. A történetét eléggé gagyinak találtam. Pedig lehetett volna belõle jót kihozni.
Quote from: Djinnviszont közvetlenül utánna meg a Hõst
:jee: Kedvenc fílmem!
Quote from: DjinnJa és Erdély földrajzi helyzete természetesen Budapesttõl északra van.  Nem hiszem el, hogy ennek nem tudtak volna utánnanézni rendesen. :ejj:
Szerintem nem is akartak. Az amerikaiak 10% nem tudja mi a különbség Bukarest és Budapest között, a maradék meg azt sem hogy ilyenek léteznek.
Quote from: RamizNekem az Interjú a vámpírral például tetszett, igaz, abban a modern kor csak egy "keretszín".
Az szerintem is jó, talán az egyetlen jó vámpíros fílm... bár vígjáték kategóriában még elmegy az az Eddie Murphy féle is...
Quote from: DjinnJa és jó film, amibe vámpírok vannak : From Dusk Till Dawn :D:D  Persze csak az elsõ rész. A többi szánalmas   
Ha az elsõ részét úgy érted, hogy amíg Tarantino szerepel benne, akkor igazad van. A vámpíros résszel eléggé elrontották azt a fílmet... még ha pont az is a lényege...

Damnatus

Hali!

A hõsbõl nekem az a jelenet tetszik, amikor a ?törött lándzsa?, meg a nõje meghal. Nagyon szép a beállítás, ahogy ott térdelnek, és a nõ magán is átszúrja a kardot.

Djinn

Quote from: DamnatusHali!

A hõsbõl nekem az a jelenet tetszik, amikor a ?törött lándzsa?, meg a nõje meghal. Nagyon szép a beállítás, ahogy ott térdelnek, és a nõ magán is átszúrja a kardot.
Szerintem ezt nem kéne. Talán valaki még nem látta...  :eeek:

Manu

Quote from: KvikvegKoyaanisquatsi
A szo jelentese azt hiszem szetesett vilag, vagy valami hasonlo, indian nyelven. Kizokkent vilag talan.

Most, hogy mondod, így már tényleg halottam egyszer róla valamikor régen, de nem tudtam, hogy a kettõ ugyanaz.

Quote from: KvikvegBarakat azt hiszem lattam. Abban vannak az egymassal szemben ulo indianok, akik erre-arra dolnek feltartott kezzel mikozben tak-tak-tak-olnak egy oreg vezetesevel? Az nagyon megmaradt.

:lol:  Az a rituálé tényleg eléggé... sajátos :)

Damnatus

Hali!
Quote from: DjinnSzerintem ezt nem kéne. Talán valaki még nem látta...  :eeek:
Oooops... Azt hittem, már mindenki látta, de kösz, hogy kifehérítetted ;)

Kvikveg

A Hellsinget pedig ne kiabáld el, még a végén megfilmesítik az amcsik... :ejj: (Ben Stiller mint Alucard...  :__devil: )
JAAAAAAAAAAAAAAJ NEEEEEEEEE!!  :eeek:  :eek:  :morci: Akkor fogok harakirit elkovetni.

Interju a vampirral tenyleg nem volt rossz. De azert kedvenc sem lesz.

Alkonyattol pirkadatig nekem total gagyi. :/

Feldin: WOW film?

Lugosi Belas filmek regen mentek talan a Filmmuzeumon..? Odeonban sincs?

Djinn

Quote from: KvikvegAlkonyattol pirkadatig nekem total gagyi. :/
sincs?
A vámpíros rész lehet, hogy gagyi (bár szerintem annyira nem), de abban nem is az volt a lényeg.  :)

Manitu

Quote from: DjinnA vámpíros rész lehet, hogy gagyi (bár szerintem annyira nem), de abban nem is az volt a lényeg.  :)
Szerintem meg pont az volt benne a lényeg, bár anélkül valahogy sokkal jobb lehetett volna.

Djinn

Quote from: ManituSzerintem meg pont az volt benne a lényeg, bár anélkül valahogy sokkal jobb lehetett volna.
Nekem a hangulata nagyon bejött. :)
Szerintem a Rodriguez és Tarantino filmeket sokkal jobban lehet értékelni, ha többet is látott valaki. Elég sok a filmek közötti egymásra utalás, poén.
Mondjuk én egyébként is fan vagyok, úgyhogy én inkább csak jót fogok mondani...
Bár arra nem tudtam magam rávenni, hogy a Kémkölyköket megnézzem :eeek:

Manitu

Quote from: DjinnNekem a hangulata nagyon bejött. :)
Szerintem a Rodriguez és Tarantino filmeket sokkal jobban lehet értékelni, ha többet is látott valaki. Elég sok a filmek közötti egymásra utalás, poén.
Mondjuk én egyébként is fan vagyok, úgyhogy én inkább csak jót fogok mondani...
Bár arra nem tudtam magam rávenni, hogy a Kémkölyköket megnézzem :eeek:
A Tarantino fílmeket én is szeretem, viszont ez a Rodriguez nem ugrik be, hogy kicsoda.