Main Menu

eBay

Started by .Attila, 2004-11-28, 16:12:12

Previous topic - Next topic

Zsiga

Quote from: Fazék on 2008-12-08, 20:52:47
kis tanácsot kérnék:
ebay
5 cd 6.28 font értékben + postadíj 6.45 font (első cd 2.49, továbbiak 0.99)
természetesen biztosítás nélkül, sima airmail
a csomag természetesen nem érkezett meg.
szóltam az eladónak 3 hét után, ő visszaírt, hogy föladta, az adatok a következők:
Quotedate and time: 30/10/2008 13:08
session prefix: 3-4313245
dest: hungary (E.U)
quantity: 1
weight: 0.544kg
int airmail sml pk £3.91
és szóvá tette, hogy csak 2.49-et számolt föl nekem, mikor 3.91-et kellett fizetnie, szóval bukott is rajtam. ekkor még én hülye, nem is ellenőriztem és mondtam neki, hogy természetesen, ha megérkezik a csomag, akkor elküldöm neki a postadíjkülönbséget, de kérem menjen be a postára és érdeklődje meg, hogy mi a helyzet a csomaggal.
erre nem válaszolt semmit.
most így kb a föladás után 39 nappal, írtam neki egy levelet, hogy a csomag még mindig sehol, nálam a postán nem tudnak vele mit kezdeni, mert nem ajánlottan lett föladva. mondom, akkor azt hiszem ideje rendezni a mocskos anyagiakat, "I think it's time to discuss the refund."
ezt természetesen nem fogalmaztam szerencsésen mert úgy gondoltam, hogy én bízok benne hogy föladta, ő bízzon bennem, hogy tényleg nem kaptam meg a csomagot és egyezzünk meg egy 50-50% bukásban. és jött a válasz:
Quotei beg your pardon? a refund because? so the item gets lost / stolen and i have to pay you a refund? could you please explain why you think i should have to refund you?
na erre ti mit válaszolnátok? mert nálam egy pillanatra kinyílt a bicska, de nem akarom elsietni, szeretnék higgadtan válaszolni
Jelentsd az ebay adminoknak hogy csaló, majd ha kap tőlük egy hivatalos emailt lehet átgondolja azt a refund dolgot.

Fazék

Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32Linket a boltosról!
http://myworld.ebay.co.uk/frolic5k/
Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32ez a beszélgetés vele mailon keresztül ment, vagy az ebay konfliktuskezelőn?
ebay belső üzengetéssel. annyira hülye szerencsére nem vagyok, hogy simán mail-ben tárgyaljam meg az ilyeneket. konfliktuskezelőt még nem indítottam, gondoltam kultúráltan megtárgyalhatjuk a dolgot
Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32Mivel a 39 edik napban vagy a paypalhoz már nem tudsz fordulni.
tudtommal paypal-hez 45 napig lehet fordulni, direkt azért akartam még most tisztázni így a 40. nap környékén a dolgot, hogy rákényszerülök-e "följelentésre"
Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32Van valamilyen ebay protection az eladón? (bár az meg szerintem nagyban tesz az ilyen kis értékű cuccokra)
Aki az utolsót írta azzal beszéltél az elején is? Ha nagy a bolt, vagy rendes bolt, akár több ügyintző is lehet.
protection nem tudom, paypal protection-t ír akármilyen összegig, de nem tudom, hogy egy ilyen paypal kivizsgálásnak, mintha említette volna valaki, hogy külön díja van. magánszemély amúgy tippre.

Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32Én elindítanám a konfligtuskezeőt az ebayen át, hátha ki tudsz valamit csikarni belőle. Közben elugorhatnál a postára, hátha ott van/volt. (mondjuk nálam vén csotrogányok ülnek a postán, és mivel ritka a külföldi csomag, arra is emlékeznek, ha fél évvel ezelőtt jött valami külföldről. :D )
De ha már ilyen régen ott tárolták, valószínű visszaküldték.
voltam postán, bár lehet hogy addigra már visszaküldték, nem tudhatom sajnos.

Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32De mivel nem volt biztosítás, vagy regisztrálás a feladásról, sem azt nem lehet bizonyítani hogy feladták, sem azt hogy nem kaptad meg...
Nézd a jó oldalát, nem buktál sokat + jó lecke, hogy mindent biztosíts.
mi a fenének fizessek 600Ft biztosítást 3e Ft-ra? kb a vétel értelme vész el. eddig minden megérkezett, csak mostanában szálltak rám a tetülopóskurvaanyjukat a postások.
Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 21:07:32+Ha 5 különálló CD-t vettél és nem lesz megoldás, vághatod be neki az 5 negatívot. (Asziszem az eladók már nem tudnak negatív feedbackot adni, így nem kell aggódni a "válaszcsapástól" de azért elötte olvasd el a faq ide eső részét.  :angyali: )
nem akarnék ilyen módszerhez folyamodni, + azokat visszavonathatja reklamációval, ha jogtalannak ítéli az ebay, vagy mittomén. még mindig szeretném civilizáltan megoldani a problémát.

bár kurva nehéz ennek úgy utánajárogatni, hogy majd széthasad közben a fejem, szédülök és alig látom a monitort...

Moha

Tudtommal, ha nem kértél biztosítást, akkor az eladó nem köteles visszafizetni a pénzt, ha elvész a cucc a postán. Én is azt javaslom, hogy nyisd meg a dispute console-t, hidd el, nem hangzik az olyan durván, viszont kénytelen rá odafigyelni az eladó. Nekem is volt már, hogy nem érkezett meg cucc, nyitottam a dispute console-t, megírtam a helyzetet, aztán némi üzenetváltás után újrapostázta az illető a cuccot és az meg is jött.

Az eladó már nem adhat sem negatív, sem semleges feedbacket, tehát úgymond "nem kell félned", de óvva intelek attól, hogy rögtön benyomd a negatívokat, szerintem (majdnem) mindent el lehet rendezni kommunikációval. Ha a dispute consolra nem válaszol, akkor még ott van a PayPal protection.

Egyébként a biztosítás nem hülyeség. Én mondjuk csak akkor szoktam kérni, ha Hong Kongból, Szingapúrból vagy Kínából rendelek, mert onnan már tűnt el csomagom. USA-ból, Angliából ill. Japánból még eddig minden rendben megérkezett. Mondjuk az értékesebb cuccokat inkább EMS-el szoktam kérni, biztos ami biztos alapon.

White SeeD

Oh, felemelték a paypal határt. A múltkor pont azzal szívtam hogy csak 30 nap volt a határ.

Szerintem sem kell félni / durva megoldásra gondolni a konfliktuskezelőnél.
Én már használtam 2X is. (Igaz egyszer sikertelenül, mert az eladó lelépett az ebayről :Eztneked:)
Gyak annyi, hogy a ebay figyeli a beszélgetést, és időhöz van kötve a válaszadás. Ennél kultúráltabb nem is lehetne a dolog.

btw: Ahogy néztem az eladó feedbackjait, elég jók, valószínű tényleg elpostázta. Valószínűbb hogy enyveskezű magyar postásainknak jól jött egy két extra lemez a karácsonyfa alá. :ejj:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Fazék

Quote from: White SeeD on 2008-12-08, 22:59:58btw: Ahogy néztem az eladó feedbackjait, elég jók, valószínű tényleg elpostázta. Valószínűbb hogy enyveskezű magyar postásainknak jól jött egy két extra lemez a karácsonyfa alá. :ejj:
igen, én is szinte biztos vagyok benne, hogy elpostázta, de royalmail oldal szerint a sima airmail küldeményre is van alap biztosítás 36 font értékig, szóval behajthatja elméletileg rajtuk. ezt próbálom majd most finoman megírni neki.
szerk: most olvasom, hogy természetesen csak akkor fizetnek, ha ők hibáztak, és vagy 3 hónapig is eltarthat a kivizsgálás.

White SeeD

Nah, most nálam is probléma van a szállítással.
Állítólag dec 4. lett postázva. Ma ezt az üzit kaptam:

Hello again ,

Unfortunately i have to let you know that your ipod will be delivered after Christmas on Monday he 29th to you as our package has been found at East London Sorting Depot ...seem that it has been overlooked by posties there due to the xmas backlog mail!

However, they promised to me that it will be with you by Monday the 29th but this is Royal MAil and everything is possible in this xmas hectic rush ,so please let me know if nothing arrives by then so I'll get chance to chase them up again

Please accept my apologies for the long wait...and thank you for your very considerable patience and please check the date on the postmark when the ipod was sent to you as you may find this interesting of course the postage fee will be refunded to you .

Sincerely,

Kris Obuchowicz

Hát, ha 20 nap alatt Angliából egy Londoni központig jutott el a cuccos, vajon hogy jut el Magyarországig 29-ig? ::)

NLZ

Nem bízol a Magyar Szétlopott Postában? :D
[reserved]

White SeeD

Quote from: NLZ on 2008-12-23, 21:46:26
Nem bízol a Magyar Szétlopott Postában? :D

Őszintén szólva én a royal mailban nem bízok.
Múltkor az FF9-emet bebaszták a konténer aljába, és egy agyonszakadt összetört toku gamet kaptam. A MP volt olyan rendes és benejlonozta, hogy ne essen ki a csomag tartalma.

Meg az eladó is bűzlik. Az nem létezik, hogy 20 nap alatt semmit nem haladt a csomagom. Pedig 20K feedbacjkja van 99,5%-al és a legtöbben slow shipping miatt adták. De olyat is olvastam, ahol bűzlik hogy fel sem lett adva... :frown:

A Slow shiping az egy dolog, de hogy még az országot sem hagyta el 20 nap alatt... És ugye azért dec elején még nincs akkora nagy forgalom hogy "ottfelejtsenek" egy konténernyi cuccost egy leosztóban :morci:

Nagyon olyan érzésem van hogy biza ez nem lett feladva :mad:

Fazék

sztem nem tehetsz mást, mint vársz türelmesen. fölösleges egyelőre rárontani az eladóra és vádaskodni. persze tényleg gyanús az ügy, szóval mikor megérkezett a csomag, feltétlenül tartsd meg a csomagolását és ellenőrizd azon a pecsétekből stb, az általa mondottakat.

White SeeD

Én nagyon türelmes vagyok, ráérek. Az LH mangáim 6 azaz hat hónapon át hajókáztak USA-ból hozzám :D
Csak a család meg néz, hogy megint semmit nem mutatok be, akkor mire adták a lóvét. És persze a szokásos szöveg:
"Már megint hülye rajzfilmeket vásárolsz mint a múltkor"
"Miért nem vettél valami hasznosat?"-> értsd: ruha, napi használati tartósabb cikkek, papucs...
Meg csalódottak, mert úgy néz ki a dolog mintha nem kapnék semmit.

Várnák és 2 hónapot is, csak ugye az ebay határok meg kötöttek. És mivel nagyobb összegről van szó, mindenképpen figyelnem kell a paypalos 45 napra.
Ráadásúl itt ez az ünnep, ami tényleg mindent lassít.. Francnak van karácsony, csak szívok miatta.
Maradjon el, és mennyen mindenki dolgozni :D

.Attila

Na most én is szívtam egyet.
Rendeltem kesztyűt, elég drágáért ráadásul, 9500Ft.
22centis a kezem, az 8as méret, ezt is kértem. A kesztyű 3 nap alatt megérkezett, ami ritka szép teljesítmény, ám amikor megpróbáltam felvenni, rögtön látszott, hogy ez bizony nem fér fel. Felpróbálta anyám, neki pont jó, kár, hogy neki 7es a mérete, úgyhogy megkapja ő. Cserével inkább nem szórakozom, majd kap egy semleges feedback-et az eladó.
Azt hiszem, ebayről inkább nem veszek ruházati cuccokat, maradok a műszakiaknál.

Moha

Nos, úgy tűnik, így karácsony táján másnak is meggyűlt a baja a külföldi rendelésekkel...
Részemről én rendeltem egy 16 gigás pendrive-ot, ami szépen meg is érkezett. Viszont mikor kipróbáltam, az első dolog ami feltűnt az volt, hogy írni csak 3 MB/sec-el tudom (míg a régi 1 gigásomat simán írom 8-10 megával). Mindegy, gondoltam, legalább olcsó volt.
Aztán megpróbáltam teleírni és csodálkoztam, hogy a végén begyorsult a másolás 22 MB/sec sebességre. Csak éppen utána az összes file 0 byteokat tartalmazott. Az egésznek a summája, hogy egy formázás után kb 2GB-ot rá tudok másolni, azt rendesen tárolja is, utána viszont csupa üres file keletkezik. Vagy hibás a chip benne, vagy hackelt az egész. Ment vissza az eladónak, állítólag visszakapom a pénzt, a gáz csak az, hogy a visszapostázás az eredeti ár harmadába került. :frown:

A másik - és bosszantóbb - dolog, hogy az öcsémnek karácsonyra megrendelt RuneScape könyv, amit az eladó november 28.-án postázott az USA-ból, még mindig nincs itt. :frown: Biztos tetszett valamelyik postásnak.  :grrr: A baj az, hogy az eladó egyelőre a türelmemet kérte, de a végén kicsúszom a PayPal határidőből...

White SeeD

Vidáman mindenki kifogta a karácsonyt :frown:

Moha: A postával akkor még időben vagy. Nálam 20 nap alatt nem hagyta el UK-t.  ::)
5-ig várok, ha semmi újra rákérdezek a manusnál.
De ha 35 nap alatt nem ért ide karácsony ide meg oda, akkor az már nem is fog.
Én is a 45 napos deadline miatt aggódok, pedig csak a szomszéd szigetről redneltem.

btw Refundnál vajon a magyar pénzbeni értéket kapom vissza, amit a bankszámlámról leemeltek, vagy megkapom azt az X fontot, amit kifizettem, azt majd paypal visszaváltja nekem jelen árfolyamban? :confused:
Csak mert ugye igen szarul állt akkor a forint mikor vettem. 316 volt, most meg 280 körül van. 7500 Ft-ot buknék a dolgon :falba:   :grrr:
Ez esetben lehet mégis kérek egy replacmentet (de van egy olyan érzésem, hogy fel sem lett adva a cuccos, így kétlem hogy a replacment fel lesz)
Mindenesetre a 44-ik napon elindítok egy konfliktuskezelőt. azzal még 20 napot lehet húzni az időt, hogy hátha ideér az újra feladott cuccos.)
Ha meg megkapom az eredeti forintos pénzem azonnal refund és megrendelem máshonnan.

Eddig egyszer kaptam refundot, ott egy az egybe megkaptam forintban amit kifizettem, de 1 hónap volt csak, és akkor igen stabilan álltak a valuták egy helyben, így nem tudom hogy dollárt kaptam vissza vagy forintot.

A legidegesítőbb persze az, hogy eddig még a Kínából vett, biztosítatlan figura set is ideért, mikor meg értékes műszaki cikket rendelek a szomszédból, az hirtelen eltűnik :morci:

Moha

Elvileg a refund ugyanabban a valutában történik, amiben fizettél. Ha sima personal accountod van, akkor rögtön visszamegy a pénz a kártyádra, és a bankod váltja aktuális árfolyamon forintra, ha premier account, akkor pedig ott marad a PayPal számlán (eredeti valutában vagy dollárban) és újra elköltheted vagy leutalhatod magadnak bankszámlára (ami 25000 HUF felett igyenes, alatta 250 HUF/tranzakció)

White SeeD

Akkor nagyon megszívom ha refundra kerül sor :mad:

.Attila

Nagyon jó.
A kesztyű eladója feedback revision-t kér, mert semleges feedback-et adtam, miután olyan kesztyű érkezett, ami egy mérettel kisebb. A kesztyű anyámé lett, mert neki megtetszett és az ő kezére illik, ami határozottan kisebb, mint az enyém. Nekem nincs kedvem még saját zsebből postaköltséget fizetni a visszaküldésért, hiszen nem én hibáztam.
Meg is mondtam neki, hogy a kesztyű az anyámé lett, de semleges feedback-et adok, mert nem 8as, hanem 7es méretet küldött (hiába van ráírva, hogy 8as).

Erre most feedback revision-ben kéri, hogy töröljem a semleges feedback-et. Mivel jár, ha ezt elutasítom?

Moha

Quote from: .Attila on 2009-01-04, 17:26:22
Erre most feedback revision-ben kéri, hogy töröljem a semleges feedback-et. Mivel jár, ha ezt elutasítom?
Semmivel. Max legközelebb nem fogad el tőled licitet az illető. Mivel te vagy a vevő, neked vagy pozitív feedback-et ad, vagy semmilyet, negatívot és semlegest nem tud adni, hiszen te kifizetted a cuccot és mivel más méretet kaptál, mint amit rendeltél, teljesen jogos a semleges feedback.

Fazék

8-as kesztyűt rendeltél, 8-asat írt az aukciónál, 8-ast kaptál a kesztyű felirata alapján. mi bajod van? az hogy nem neked megfelelő 8-as? speciel sztem az eladó jóhiszeműen küldte el 8-asként. az hogy egyes méretrendszerek eltérhetnek, az nem az ő hibája. ebből a szempontból én is mérges lennék a helyében a semleges feedback miatt. én eleve nem értem hogyan mertél ebay-en ruhát venni. annyi méretbeli eltérés van területenként, hogy én speciel a legkevésbé sem lepődnék meg, ha nem pont az én méretemben érkezne vmi. egyedül pólót merek rendelni, abból eléggé elterjedt az L és XL méret jelentése, de minden más felejtős sztem.

Zsiga

Quote from: Fazék on 2009-01-04, 18:29:44
8-as kesztyűt rendeltél, 8-asat írt az aukciónál, 8-ast kaptál a kesztyű felirata alapján. mi bajod van? az hogy nem neked megfelelő 8-as? speciel sztem az eladó jóhiszeműen küldte el 8-asként. az hogy egyes méretrendszerek eltérhetnek, az nem az ő hibája. ebből a szempontból én is mérges lennék a helyében a semleges feedback miatt. én eleve nem értem hogyan mertél ebay-en ruhát venni. annyi méretbeli eltérés van területenként, hogy én speciel a legkevésbé sem lepődnék meg, ha nem pont az én méretemben érkezne vmi. egyedül pólót merek rendelni, abból eléggé elterjedt az L és XL méret jelentése, de minden más felejtős sztem.
+1
Kb. mintha eladnék egy 80GB-s vinyót, és valaki semleges feedbacket adna mert csak 74GiB és nem 80. Az amerikai és európai ruhaméret-szabványok ráadásul köztudottan eltérőek...

.Attila

Az eladó lapján volt egy mérettáblázat és ott volt, hol kell megmérni.
Megmértem, 21-22 centi között volt, a táblázat szerint ez 8as. A levélben meg is jegyeztem, hogy a táblázat szerint nekem a 8as kell.
Megérkezett a kesztyű, megpróbáltam felvenni, már az elején megakadt, teljesen reménytelen volt, hogy feljön a kezemre. Odaadtam anyámnak, akinek 40 éve 7es méretű a keze, tökéletesen passzolt rá. Biztos ami biztos, lemértük centire is a kezét, 19 cm. Csodák csodájára, a táblázat szerint a 19 cm az pont a 7es méret.

Ennél bővebben már nem tudom kifejteni.

Quote8-as kesztyűt rendeltél

Igen, mert a táblázat szerint akkora kellett. Más kérdés, hogy nem azt kaptam.

Quote8-asat írt az aukciónál

Nem, a méretet a leütés után kérdezte, az aukcióban konkrét méret nem szerepel.

Quote8-ast kaptál a kesztyű felirata alapján

... lol.

Quotespeciel sztem az eladó jóhiszeműen küldte el 8-asként.

A jóhiszeműségétől függetlenül is rossz méretet kaptam.

Quoteaz hogy egyes méretrendszerek eltérhetnek, az nem az ő hibája.
Quoteannyi méretbeli eltérés van területenként

Quote from: Zsiga on 2009-01-04, 18:45:45
Az amerikai és európai ruhaméret-szabványok ráadásul köztudottan eltérőek...

Nem tudom, hogy kesztyűknél milyen méretrendszerek vannak, ezért az eladó mérettáblázatát használtam.
Az eladó pedig ukrán.

Zsiga

NLZ

Jah, így, hogy az eladó oldalán volt mérettáblázat, már tényleg jogos. :)
[reserved]

Fazék

Quote from: .Attila on 2009-01-04, 19:29:39
igen, így kifejtve már neked van igazad, de eddig nem ezt írtad, szóval nézd el nekünk, hogy nem vágtuk azonnal.

White SeeD

Kezd elegem lenni, hogy simán már el sem érhetek egy supportert.
Mindenáron reportolni akarja az illetőt.
****** meg, csak kérdezni akarok nem reportolni :falba:

White SeeD

Újabb fejlemény, erre vajon most mit írjak?

Hello again

well, I have good news and bad news for you , the good news is that the ipod wasn't lost but the bad news is that the original package with tracking no ZW059846714GB www.parcelforce.com has been returned to our warehouse yesterday I have no idea why but seem that they are trying to cover the whole mess
up or it was posties mistake.

Now we can re-send your package to you if you want or we can refund your money in full and then file a late delivery claim against Parcel Force

By the way I'd like to check if this address is correct as has unconfirmed status with Paypal?

Címem :ejnye:

Please once again accept my apologies for this mess and let me know how to proceed with your order.

Kind regards

Megnéztem, azt írja hogy delivered.
http://track.royalmail.com/portal/rm/trackresults?catId=22700601&pageId=trt_rmresultspage&keyname=ePOD4_track&_requestid=60529

De most akkor ez nem a sima posta? Ez egy csomagküldő cég? Vagy mi a rák?  Vagy tényleg rohattúl át vagyok baszva. :falba:

Moha

Asszem mégis csoda történt! :haha:

Ma reggel megérkezett az a könyv az USA-ból, amit öcsémnek rendeltem volna karácsonyra, és amit az eladó november 28.án adott fel. Vicces, hogy return address-ként valami svájci központ volt megadva, közben pedig ott szerepelt rajta az eredeti feladó is.
Valószínű azért késett, mert nem "gift", hanem "other" megjelöléssel érkezett, és gondolom a vám sokat ült rajta. :(

Mindenesetre legalább itt van, és ráadásul még öcsém is örül neki. :P

White SeeD

Yeah!
Még sosem örültem a forint gyengülésének, de most nagyon jókor gyengül. A végén megúszom elég kicsi mínuszal.  :jee:
Viszont felvettem a postával a kapcsolatot.
Ha kiderül, hogy fel sem lett adva, annyi helyen feljelentem ahányon csak lehet.

Ed: Írtam a postának, hogy mi a fene van, ezt kaptam vissza:

"Dear Sir

Thank you for your email regarding a Special Delivery, reference number ZW059846714GB.

I can confirm that this item was delivered on 3 November and signed for. A copy of the signature we received has been forwarded by post to you today."

Vajon higgyek még abban, hogy fel lett ez adva, vagy már most jelentsem fel mindenhol ahol csak tudom? Bár a 45 napból még van hátra pár nap. Ha holnapig nem felel felnyomom ahol csak lehet.
Ha viszont nem lett feladva, joggal tudom követelni az eredeti forintos összeget (legalább is szerintem), elvégre, hiába fizettem akkor azon az árfolyamon, ha nem lett semmi küldve a pénzemért.

Jah, és priváttá tette a feedbackjeit. Mikor tegnap néztem 3 international vevő rakott rá negatívot, hogy nem kapott semmit. ::)

White SeeD

Azért csak happy endre jött ki a vége ::)
Bár igencsak kivert a víz, mikor priváttá tette a feedbackjeit, és a paypaltól a "refund failed" jött vissza.  :Eztneked:

Sőt, az eredeti HUF-os összeget kaptam vissza, mindennemü árfolyamváltozás, váltási különbség figyelembe vétele nélkül!!!! :appl:

Mindenesetre kár hogy csak 80 karakter van feedbackhagyársa. Nehéz lesz belerakni az egész dolgot. Mindenesetre refund ellenére csatlakozom ahhoz az utolsó 30 emberhez, aki negatívot adott neki, elvégre hazudott, fake tracking number, el sem lett küldve a cuccos.
Ha azonnal refundol, mikor kiderül, hogy nincs elegendő árúja, akkor még pozitívot is kaphatott volna.

Moha

Nekem viszont nincs szerencsém...

Amit rendeltem 16GB-os pendrive hibás volt (alig 2GB ment rá, onnantól csupa 0 volt bármi, amit rámásoltam). Jeleztem az eladónak, aki annyit írt, hogy vagy megtartom és visszakapom a pénz felét, vagy visszaküldöm és visszakapom az egész pénzt. Gondoltam, mivel úgyse tudok mit csinálni a pendrive-al, inkább visszaküldöm. Azóta már eltelt majdnem egy hónap és semmi. :frown:
A 90 nap eltelt az eladástól, a cucc már nincs fent eBay-en, eladó "not a registered member". Most se pendrive, se refund, ráadásul így már nem csak a pendrive árát, hanem a visszapostázást is buktam... :ejj:
Lehet, hogy inkább csinálnom kellett volna a pendrive-on egy 2GB-os particiót, azt használni és elfogadni a fél refundot... de hát utólag könnyű okosnak lenni.

Még szerencse, hogy így is csak kb 5000-et vesztettem...

White SeeD

Újabban egyre több a csaló és a bezáró bolt. ráadásúl a többtízezer 99,+%os feedbackű boltokban sem lehet bízni.
Sőt, eddig Én csak boltokkal szívtam meg. A múltkori Gundamomnál is a bolt vert át a szállításnál  10$al.
De a mostani totál kiakasztott. Emberünk 20K feedback, 99,4% volt. 1 hónap alatt letornászta 99%-ra, és az utolsó 60 feedbackje vagy negatív vagy neutral. Miért kell ezt így elkúrni?  :confused:
Egy kisebb feedbackú magánember már jobban meg lehet bízni mint egy nagy boltban?  :3x3: