Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

NLZ

Tudtommal a szálkásítás nem az egészségről szól, hanem az esztétikáról.
[reserved]

.Attila

Testépítők között vannak, akik az egészséges vonalat követik.
Így pl. különbséget tesznek fehér és barna rizs között.
Ők is csirkemellet esznek.

Werro

Quote from: .Attila on 2014-09-23, 19:08:55
Ananász miért? A gyümölcsök jók, de azért sokan tanácsolják, hogy óvatosan a mértékkel.
Amúgy jó dolog az ananász, de ne konzerveset.
Ezek a teakeverékek számomra kérdésesek. Salaktalanítás -> rostos ételek (ezt sem kell túlzásba vinni), elsősorban zöldségek. Vesetisztítás -> tiszta víz.
Vörös hússal mi a gond?
Testépítők szálkásításkor kifejezetten csak csirkét esznek (főleg csirkemellet, de némileg a csirkecomb is megengedett), elég sokáig. Az egyik legjobb fehérjeforrás, ami kötelező fogyáshoz.
A többször kevesebbet meg számos helyen cáfolták. Pl. a harcosok étrendje kifejezetten szembemegy ezzel az elmélettel és sokaknak bejött. (Van este 4 órás időtartam, akkor annyit ehetsz, amennyit csak tudsz, nap többi részében ne egyél, legfeljebb annyit, amennyit feltétlenül szükségesnek érzel. Persze ahogy a neve is elárulja, sportolóknak ajánlott. Már aki bevállalja, nálam szóba sem jöhet, hogy ne egyek reggel, délben vagy amikor akarok :)).

Ananász: Alacsony kalóriatartalom mellett kevés mennyiség is jóllakottság érzést kelt és magas a rosttartalma. Természetesen nem az agyoncukrozott konzerv ananász. A valódi gyümölcsöt értem ananász alatt :D Mellette persze alma és még sok egyéb is felsorolható lenne, minél alacsonyabb a kalória és cukor tartalom annál jobb.
A mérték mindenben nagyon fontos. Pl. narancsot asszem 30 napig érdemes fogyasztani (mindennapos fogyasztásnál), mert utána "besokall" tőle a szervezet (telítődik a lebomlása során keletkező anyagokkal).
A vöröst húst tudtommal "nehezebben" emészti a szervezet.
A lényegre tapintottál: "testépítők" "szálkásításkor".. jó esetben egyéb energiaforrást és táplálékkiegészítőt is fogyasztanak, mint pl izotóniás italokat, vitaminokat. A kérdés fogyásra vonatkozott, nem építésre. Megjegyzem, a testépítők (ha figyelnek a táplálkozásra, akkor) jóval több zöldséget, és egészséges ételt fogyasztanak, mint egy átlag ember, tehát nem érdemes belőlük kiindulni.
Ha túl sok tiszta vizet iszik az ember, nem csak a salakanyagok távoznak, hanem a többi mikro/makro elem, vitamin, stb is. Ha nagyon drasztikusak akarunk lenni, nem árt tudni, mit mivel pótolhatunk.
A csirkét példának hoztam fel, de pont amiatt, mert az emberek többsége minden nap azt eszik. Fentebb utaltam a narancsnál a metabolitokra.. Nem csak a tápanyagfelvétel miatt fontos a változatos étrend, hanem azért is, mert a metabolitokkal telítődik a szervezet, és beindul az önmérgezés, ergo nem árt néha pihentetni a csirkét.
Mostanában mindent cáfolnak. Hol ezt, hol azt mondják. Az a jó, ami neked jó. Mindegy, ki mit mond. (De te honnan tudod, mi jó? :D) A többször sokat (de nem egész nap nassolgatva!) azért jó, mert nem terheled le a gyomrod.. könnyebb kis mennyiséget megemészteni, mint egyszerre egy nagy adagot. Az emberek is ezt érzik általában jónak. (Az állandó időben való étkezés azért fontos, mert ha a szervezeted megszokja, hogy mindig ugyan abban az időben kapja a betevőt, akkor óramű pontossággal kezdi el termelni a lebontó anyagokat egy idő után.)
A harcosok étrendjét kövessék a harcosok :D