Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Keelhaul

Quote from: LythisJah, de italneten asszem van minimális rendelési összeg, nem?
 Ma megin láttam Leffe-t a boltban... legközelebb nem ússza meg, és egy jólirányzott mozdulattal a kosárba fogom transzlokálni, és akkor már nem vigyorog majd olyan galádul a polcról:D
 Staropramen és Krusovice szintén odatesz....
Elõre megveszed a havi sörmennyiséget, ez esetben nincs szállítási díj. 50 üveg leffe megteszi elsõre. Én vennék mellé még egy kis tekilát meg whiskeyt :)
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)
És szeretem a belga sört.

Lythis

Quote from: KeelhaulElõre megveszed a havi sörmennyiséget, ez esetben nincs szállítási díj. 50 üveg leffe megteszi elsõre. Én vennék mellé még egy kis tekilát meg whiskeyt :)
Igen, majd ha nyertem a lottón:D Most Sangriát fogok inni, mert csak:D
 Amúgy még abszinth ami nagyon jó tud lenni szvsz...

Raggie

Quote from: LythisIgen, majd ha nyertem a lottón:D Most Sangriát fogok inni, mert csak:D
 Amúgy még abszinth ami nagyon jó tud lenni szvsz...
Sangria Rulez! De tudod is, hogy hogyan kell azt inni??

Az Abszinth jó is tud lenni meg naggyannagyon rossz is! :D (saj.tap.)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Keelhaul

Quote from: Raggie GordonSangria Rulez! De tudod is, hogy hogyan kell azt inni??

Fuchswerfen nem lenni jo...
Hehe... azt tudjátok hogy 40 fok fölött gyomorvérzést okoz a pia?
Ezért iszom 38 fokos viszkit  :lul:
Amúgy van pár tuti módszerem: 12 feles fölött már óvatosan kell inni, mert bármikor elõjöhet a kalapácsos ember(tapasztalat). Célszerû egyfélét, vagy max kétfélét inni. Ha olcsón be akarunk rúgni, keverjük szénsavassal az italunkat: viszkikóla : finom, üt és sokat lehet belõle inni anélkül, hogy gyomorbántalmakat okozna.
Szóval én így szoktam: 2 sör ( lehetõleg leffe/coronita, de megteszi a kõbányai is :D ) ,1 pohár fröccs (hungarikum :lul:), 5-6 viszkikóla, 2-3 tekila, kommerzbarack telítõdésig. Megfigyelhetõ, hogy fokozatosan romlik a minõség. A Gin Tonic is nagyon finom :) NEm keverten lazább inni, sõt a vodka magában jobb is, de a gyomornak jobb, ha van mellé kísérõ :)
Személyes tapasztalatok, érdekel a véleményetek.
Ja és a viszkikóla tapasztalataim alapján Jim Beam>Ballantines>Walker , magában kb. fordítva :) 0,7 whiskey + 1,3/2,3 kola
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)

Lythis

Quote from: Raggie GordonSangria Rulez! De tudod is, hogy hogyan kell azt inni??

Sangriát? persze: kitöltöm pohárba, és aztán bedöntöm:D amúgy most sajna nincs hozzá narancs, ha arra célzol... csak lime van, de nemtom azzal milyen...

Igen, az abszinth csúnyán el tud bánni az emberrel...

Rounin

Ah...sangria. Elsõ élményem kellemes volt vele kapcsolatban.. leszámítva, hogy nem ízlett :__devil: Aztán azért megkedveltem, ha meg nem is szerettem^^

Pirula

Buliban vödörszámra mert gyenge. :D
Quote from: KeelhaulHehe... azt tudjátok hogy 40 fok fölött gyomorvérzést okoz a pia?
Ezt meg honnan? Eléggé városi legendának tûnik...

Keelhaul

Quote from: PirulaBuliban vödörszámra mert gyenge. :D

Ezt meg honnan? Eléggé városi legendának tûnik...
Szondáztak valakit közben. De lehet hogy urban legend :)
Mindenesetre nekem pl a gyógynövénylikõrök már a nyelõcsövemet is csavarják.

Pirula

Quote from: KeelhaulSzondáztak valakit közben. De lehet hogy urban legend :)
Gyomorszonda? Komolyan kérdem.
Na mindegy, majd hétvége után beszámolok hogy tényleg így van-e, mert jóbarátommal tort ülünk majd egy üveg tokaji aszútörköly fölött.

Keelhaul

Quote from: PirulaGyomorszonda? Komolyan kérdem.
Na mindegy, majd hétvége után beszámolok hogy tényleg így van-e, mert jóbarátommal tort ülünk majd egy üveg tokaji aszútörköly fölött.
Gyomorszonda, komolyan így hallottam :)
Amúgy néha barnarumtól (57,5 fok) iszonyat megfájdul a gyomrom. Abszinttel csak módjával. kellene ürmöset szerezni, csak be van tiltva, mert hallucinogén :)

Pirula

Quote from: KeelhaulGyomorszonda, komolyan így hallottam :)
Lehet ám hogy az illetõ nem fél deci töménytõl vérzett, hanem esetleg benne feküdt már pár évnyi munkásság.
Quote from: KeelhaulAmúgy néha barnarumtól (57,5 fok) iszonyat megfájdul a gyomrom. Abszinttel csak módjával. kellene ürmöset szerezni, csak be van tiltva, mert hallucinogén :)
Rummal óvatosan, károsítja a látóideget. Persze lehet hogy csak legenda. :D

Söristáknak:

Hó végén megyek ki egy hosszú hétvégére Ceské Budelovicébe avagy Budweissbe ahogy tetszik. Majd lesz beszámoló meg fotók!

Keelhaul

Quote from: PirulaSöristáknak:

Hó végén megyek ki egy hosszú hétvégére Ceské Budelovicébe avagy Budweissbe ahogy tetszik. Majd lesz beszámoló meg fotók!
Esetleg hozhatnál mintát. Tényleg olyan jó-e :)

Pirula

Quote from: KeelhaulEsetleg hozhatnál mintát. Tényleg olyan jó-e :)
Sajnos nem tartálykocsival megyünk. :( :D Azt már Karlovy Varyba sem engedték volna be.

Keelhaul

Quote from: PirulaSajnos nem tartálykocsival megyünk. :( :D Azt már Karlovy Varyba sem engedték volna be.
EU-ban mennyit lehet csempészni?

Pirula

Quote from: KeelhaulEU-ban mennyit lehet csempészni?
Nem tudom sajnos. Gondolom amennyit nem szégyellsz.

Keelhaul

Quote from: PirulaNem tudom sajnos. Gondolom amennyit nem szégyellsz.
ÉS mennyit nem szégyellsz?  :lul:

Pirula

Quote from: KeelhaulÉS mennyit nem szégyellsz?  :lul:
Pont annyit amennyire marad még keretem. Azt meg még nem tudom elõre hogy a szombat estét milyen költségvonzattal fogom túlélni.
edit: sofõrünk mondta hogy csak vasárnap visszafeleúton fogjuk meglátogatni a mauthauseni haláltábort, akkor nem lesz még olyan megrázó mert még élni fog bennünk az este minden eseménye. :D

Raggie

Naszóval Sangriát úgy kell inni, hogy a vörösbort(jobb esetben), de lehet a boltban vett Sangriát is, egy lábosban kevés cukorral és fahéjjal  összekeverjük, majd beledarabolunk mindenféle friss gyümölcsöt(almát, naracsot, körtét, esetleg kis citromot). Így betesszük a jére és állni hagyjuk egy fél napig. Ezután fogyasztható. (eredeti spanyolok mondták)

Az a minimum, hogy valami narancsot, vagy citromot szerezzünk bele meg jégkockákat!(puttó verzsön)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Keelhaul

Quote from: PirulaPont annyit amennyire marad még keretem. Azt meg még nem tudom elõre hogy a szombat estét milyen költségvonzattal fogom túlélni.
Ha megnyered a lottót remélem vendéged vagyok egy sörre, ok? :) Amúgy meg majd a szüleim állják :)
Amúgy szomrú az egyetemista sors, fõleg az enyém  :bruhuhu: még nincs ösztöndíjam, és 12 rugónál nem is lesz több : = nem nagyon lesz keretem semmire, ha akarok ipodot, meg új biciglit de ez off
ON:
hubertus sux, senki ne igyon olyant

Raggie

Quote from: PirulaSöristáknak:
Igeeen! Jó utazást(bár asszem, hogy az meglesz! ;)

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: KeelhaulON: hubertus sux, senki ne igyon olyant
Esetemben ezzel kicsit elkéstél... egyébként miért? Finom kis itóka.

Keelhaul

Quote from: PirulaEsetemben ezzel kicsit elkéstél... egyébként miért? Finom kis itóka.
Ipari borzadaly, en undorodom tole. Kb ennyi az érvem ellene. Valami bûzlik Dániában.

Pirula

Quote from: KeelhaulIpari borzadaly, en undorodom tole. Kb ennyi az érvem ellene. Valami bûzlik Dániában.
:D

Fórumozáshoz egyébként mindenkinek ajánlani tudom a Hofbrau Münchent. Most hoztam be magamnak még egy üveggel, nagy barátja a mély gondolatoknak. :)

Ramiz

Quote from: KeelhaulHehe... azt tudjátok hogy 40 fok fölött gyomorvérzést okoz a pia?
Nem, mert nem is igaz. (Aki nem bírja az erõset, vallja be, ne mentségeket keressen! :D )

Quote from: PirulaRummal óvatosan, károsítja a látóideget. Persze lehet hogy csak legenda.
Lásd elõzõ. Komolyan, ezeket honnan veszitek? :rolleyes:
Egyébként nekem egyszerû nem elhinni ezt a két... ghjörk... kacsát, ti. a dédapám falusi ember volt, kétszer lefõzött (>40%) házi pálinkán élt, és ajándékba mindig mindenkitõl ünnepi piát kapott: 60% feletti rumot (emlékszem, hogy a szüleim mindig ezt vadászták szülinapkor/karácsonykor a boltokban :) ). És annyit élt és olyan egészségesen, amennyit én vagy a legtöbb városi ember sosem fog. És nem hordott szemüveget, mégis jól látott, nem úgy, mint a sok vaksi modern ember, aki még piálni se mer, de a lelkét boldogan eladja a számítógép ördögének. :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: RamizLásd elõzõ. Komolyan, ezeket honnan veszitek? :rolleyes:
Egyébként nekem egyszerû nem elhinni ezt a két... ghjörk... kacsát,
Ramiz, már megint ezek a baromfiak... :D Gyanús vagy te nekem.
Quote from: Ramizti. a dédapám falusi ember volt,
Én most is az vagyok.

Egyébként a rumost sztorit három éve hallottam a Tornádóban Debrecenben Bacardizás elõtt. Mire befejeztük tényleg alig láttam. :D

Ramiz

Hubi: szerintem se túl jó: túl édes. Jägermeister: Unicum mellett a másik finom keserû likõr, de azért bõven nem olyan jó. :) Becherovka, Gyemanovka: iható Unicum-pótlék. Ferencz József gyomorkeserû: :lol: És ezt még megpróbálják eladni MAGYARORSZÁGON!!! :lul:  :muhahah:  :rotflol:

Keelhaul: megörültem, hogy még egy sörfüggõ, aztán kijelented, hogy megiszod a Kõbányait, sõt mi több, sörnek nevezed! :ejj:
Egyébként ha barna-párti vagy, a barna Kozelt ajánlom. Én legalábbis a Leffénél még a barna Staroprament vagy Krusovicét is jobban szeretem, nemhogy a Kozelt. :)

Quote from: PirulaÉn most is az vagyok.
Nem igazi! Nem elég, hogy aláásod a tömény piák jó hírét, de még a baromfiak ellen is áskálódsz! :D

Quote from: PirulaEgyébként a rumost sztorit három éve hallottam a Tornádóban Debrecenben Bacardizás elõtt. Mire befejeztük tényleg alig láttam. :D
Persze, hogy alig láttál! A nagy piálások mindig onnan ismerszenek meg, hogy belenyúlnak az éjjelbe, amikor is a Nap (tudod... naaagy, möleg, fényes korong) a Földnek nem a "fej", hanem az "írás" oldala felett van, és nem süt ide. Sötétben pedig még a falusi ember sem lát. Teccikérteni? :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Keelhaul

Én városi ember vagyok, látok a sötétben és hárítok ha piálásról van szó ;)

Pirula

Quote from: RamizFerencz József gyomorkeserû: :lol: És ezt még megpróbálják eladni MAGYARORSZÁGON!!! :lul:  :muhahah:  :rotflol:
Cöcöcö... van azért vásárlóerõ. Macsó nem mesélte? Volt egy telünk amikor nagy favorit volt. (Voltak ilyen korszakaink, rumos tél, 2002-ben cseresznyepálinkás nyár stb.) Egyik este aztán versenyeztünk. 10 körül leültünk a 15. pohár mellé, és a Macsó se szó se beszéd szépen vízszintbe rakta a fejét az asztalon. Megittam az enyémet, aztán az övét és 16:14 arányban nyertem, majd több hónapra felhagytam ennek az itókának a fogyasztásával. Tényleg, most akkor ez az a topic ahova az ilyen sztorik jöhetnek?
Quote from: RamizNem igazi! Nem elég, hogy aláásod a tömény piák jó hírét, de még a baromfiak ellen is áskálódsz! :D
Nem is! :)
Quote from: RamizPersze, hogy alig láttál! A nagy piálások mindig onnan ismerszenek meg, hogy belenyúlnak az éjjelbe, amikor is a Nap (tudod... naaagy, möleg, fényes korong) a Földnek nem a "fej", hanem az "írás" oldala felett van, és nem süt ide. Sötétben pedig még a falusi ember sem lát. Teccikérteni? :D
Hogy én erre éveken át nem gondoltam! :haha:

Ramiz

Quote from: PirulaCöcöcö... van azért vásárlóerõ. Macsó nem mesélte? Volt egy telünk amikor nagy favorit volt. (Voltak ilyen korszakaink, rumos tél, 2002-ben cseresznyepálinkás nyár stb.) Egyik este aztán versenyeztünk. 10 körül leültünk a 15. pohár mellé, és a Macsó se szó se beszéd szépen vízszintbe rakta a fejét az asztalon. Megittam az enyémet, aztán az övét és 16:14 arányban nyertem, majd több hónapra felhagytam ennek az itókának a fogyasztásával. Tényleg, most akkor ez az a topic ahova az ilyen sztorik jöhetnek?
Jól van, esetleg ha az ember le van égve, megveszi az olcsó piát* (Ferencz Jóskát), de ha egy kis jóérzés van benne, letagadja! :D Mert: ugye ki volt õ, ugye van nekünk Unicum, és ugye Unicum mennyivel jobb. ;)
Igen, ez az.

* : pl. a 1,5 liter 200.-os "Szögedi Ászok" nevû khm... italt. :D (Manu mondta, hogy a szegedieknek azért van ízlése, mert ott nem kapni. :D )

Raggie

Quote from: PirulaMegittam az enyémet, aztán az övét és 16:14 arányban nyertem, majd több hónapra felhagytam ennek az itókának a fogyasztásával.
Nem is csodálom! :D (pedig télleg nem olyan rossz)
Quote from: PirulaTényleg, most akkor ez az a topic ahova az ilyen sztorik jöhetnek?
Ja! :D És jöjjenek is!

Well, do ya, punk?"