Legjobb animék

Started by Chronos, 2003-05-25, 16:38:26

Previous topic - Next topic

.Attila

QuoteOriginally posted by Feldin
Trivi!

Én elkezdtem nézni a Kimi Ga Nozomu Eien-t.
Most tartok a 4. résznél(az első közepe neked is rossz?).
Hát ez elég kemény szitu...
Amúgy nagyon tetszik.
Az elején tök jól indult aztán... ott az egy igen csúnya csavar volt...

Mármint hogy rossz?
Nekem spec. másik változatom van, nem az, ami az ftp-n van, mert dc-n szedtem le. Az enyém kifogástalan minőségű, semmi hiba és szép kép, hang. Az ftp-n lévőről nem tudok semmit.

Csúnya csavar -> ez egy kőkemény dráma, kis romantikával, többet nem mondok, nincs spoilerkedés.

Feldin

Értem. Akkor majd én is levadászom dc-vel.
Habár nem tom hogy műkszik, de majd megkérdem egy haverom.
Tudsz még vmi hasonlóan jót ajánlani?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

.Attila

Értem. Akkor majd én is levadászom dc-vel.
Habár nem tom hogy műkszik, de majd megkérdem egy haverom.
Tudsz még vmi hasonlóan jót ajánlani?

Hasonló kőkemény drámát? Sajna én még nem láttam, mert főleg a vígjátékokat kedvelem és nézem.
De erről sokan beszéltek már: Grave of the fireflies
nem fogsz mosolyogni rajta, az garantált

Feldin

Igen...
Azt már láttam...
Nagyon jó, és nagyon el tud szomorítani. Nézd meg!!!

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

SlEePwAlKeR

Nekem még mindig Miyu vezeti a listát^^ No meg a Petshop Of Horrors.
Az új kedvenc pedig, bár már kissé régi darab, de nekem még csak most van szerencsém hozzá, a Slayers!:D
"Put a stake through my heart!
And drag me into sunlight
So awake for your greed
As you're slaying the dreamer"

Feldin

topok:

Shadowolf

Slayers!
:hail:

Egyetértek! :hopp: Slayers az egyik legnagyobb "király"-ság ezen a planétán. :D

Xellos

Látom, nem én vagyok itt sem egyedül Slayers-fan:) . VAnnak, akik már ismernek, akik nem, hát Xellos vagyok:D . Rátérve a témára, Laint én is nemrég néztem végig. A 7.-ik résztől annyira bebonyolódott számomra, hogy négyszer néztem végig a végéig. Így már megértettem, amit észrevettem az animeéban, de még biztos vannak olyan elemek, amik takarva maradtak. Tetszik a Lain, mert modern, vagy inkább futurisztikus környezetben próbál magyarázni egy komoly dolgot. (Persze azért ennyire nem kellett volna érthetetlenre csinálni, hogy négyszer keljen végignézni:D )
I'm Xellos, the tricker priest^_^

Vóbert

Sziasztok!

Még új vagyok a témában, ezért lehet, hogy hülyeségeket fogok kérdezni, ezért előre is bocs...
Elég sok anime-t láttam már, így van egy kicsi rálátásom, de a háttereket semminél nem tudom, vagyis nekem sajnos nem mond semmit, ha valaki mondjuk a rendezőt említi, vagy adott csapatot aki készíti... így pl azt sem tudom, hogy mit jelent az OVA rövidítés...
Pl nemrég láttam a Fatal Fury 2 részét, az egyik, amelyikben Mars páncélját keresik, a másik meg, amikor valami Krauser nevű fazont tesz hűvösre Terry... nos a kérdés a következő, hogy csak ez a két rész létezik? Mert tetszett a film, és ha jól tudom kellene, hogy legyen még egy rész... ja és nem tudom, hogy sorrendben láttam-e, mert voltak benne fura dolgok... először láttam a Marsos részt, aztán a másikat... tudna valaki segíteni helyre rakni a dolgokat?

Köszi :) :)
Only true with the Laughing Cat and Smoke Kills[/color][/color][/font]

Chronos

Quote from: VóbertSziasztok!

Még új vagyok a témában, ezért lehet, hogy hülyeségeket fogok kérdezni, ezért előre is bocs...
Elég sok anime-t láttam már, így van egy kicsi rálátásom, de a háttereket semminél nem tudom, vagyis nekem sajnos nem mond semmit, ha valaki mondjuk a rendezőt említi, vagy adott csapatot aki készíti... így pl azt sem tudom, hogy mit jelent az OVA rövidítés...
Pl nemrég láttam a Fatal Fury 2 részét, az egyik, amelyikben Mars páncélját keresik, a másik meg, amikor valami Krauser nevű fazont tesz hűvösre Terry... nos a kérdés a következő, hogy csak ez a két rész létezik? Mert tetszett a film, és ha jól tudom kellene, hogy legyen még egy rész... ja és nem tudom, hogy sorrendben láttam-e, mert voltak benne fura dolgok... először láttam a Marsos részt, aztán a másikat... tudna valaki segíteni helyre rakni a dolgokat?

Köszi :) :)
1. OVA = Original Video Animation
Az olyan animék, amiket TVben nem adtak le...
2. Igen, csak ez a 2 rész van...
3. Jó sorrendben láttad...

CHRONOS

Vóbert

Köszönöm :) Most már legalább egyenesben vagyok ezekkel a filmekkel... :) Egyébként van belőle sorozat is? vagy csak a film?
Only true with the Laughing Cat and Smoke Kills[/color][/color][/font]

Chronos

Quote from: VóbertKöszönöm :) Most már legalább egyenesben vagyok ezekkel a filmekkel... :) Egyébként van belőle sorozat is? vagy csak a film?
Én úgy tudom, hogy csak film...

CHRONOS

.Attila

Már az előbb is ide akartam írni, de vmi véletlen folytán a legszebb anime lányokhoz írtam.
Még nem tudok határozottat írni erről, de nem tudom hova írjak.
Szóval, szép grafikája van ennek, csak néha visszataszító egy-egy kép (pl. amikor Dita 2. rész elején "összefoglalja", hogy mi történt). Meg aztán így az eleje egy kicsit gyors. SpoilerMost kinek a hajóján vannak? Mert az a nagy zűrzavarban nem volt tiszta számomra. Ha jól sejtem, akkor a férfiak és a nők hajója a kristálynak köszönhetően összeolvadt. Stimmel?
Ha ez igaz, akkor már most sejtem, hogy mire megy ki az egész...

Shock12

Quote from: TriviHa ez igaz, akkor már most sejtem, hogy mire megy ki az egész...
Jól sejted.... Én már  régóta a fórumon mindenkinek a VanDreadet ajánlgatom, meglepő, hogy sokan most fedezik csak fel...

.Attila

Quote from: Shock12Jól sejted.... Én már  régóta a fórumon mindenkinek a VanDreadet ajánlgatom, meglepő, hogy sokan most fedezik csak fel...
A te ajánlatodra kezdtem el nézni ;)
Eddig azért csúszott, mert a dc-ről letöltött Ultra Maniac-et és a gallery-n látott Rizlemine-t néztem (és egyiket sem bánram meg :))

Shock12

Quote from: TriviA te ajánlatodra kezdtem el nézni ;)
Eddig azért csúszott, mert a dc-ről letöltött Ultra Maniac-et és a gallery-n látott Rizlemine-t néztem (és egyiket sem bánram meg :))
Oh... Áj Szííí...
ezen esetben nem szóltam,
csak így tovább szorgosan :) !

Cobra

Egész jó volt a Viva-n a Noir, a zene pedig tényleg nagyon jó, holnap le is töltöm  :jee:
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Quote from: CobraEgész jó volt a Viva-n a Noir, a zene pedig tényleg nagyon jó, holnap le is töltöm  :jee:
Ugye? :)
És magáról az anime-ről mit gondolsz? Az egészet végignézted?

Cobra

Most volt az első rész.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Saori

Most fejeztem be a Scryed-ot, és nagyon :jee: volt :). De kár hogy vége..  :beken:
"Seishin ittou nanigoto ka narazaran"

.Attila

Quote from: SaoriDe kár hogy vége..  :beken:
Én majdnem minden anime-vel így vagyok. Pl.: Love Hina, Ultra Maniac, Rizelmine, Ranma (ez többszörösen, mert félbeszakították  :grrr: ) stb.
Amiknek a végén nem volt frusztrációm az anime befejeződésével kapcsolatban, azok a teljes kerek történettel, lezárt végződéssel rendelkezők, pl. Trigun, Noir, Kimi Ga Nozomu Eien.

Soridan

Én még a lezárt történetűeket is nézném úgy... cirka végtelen részig /már amelyik tetszett/. Pedig nem is vagyok szappanopera-fan -_-
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Shadowolf

Ajánlom mindenkinek figyelmébe a Vandread című mesterművet. Érdekes sztori (bár engem kísértetiesen emlékezetet egy Gender Wars nevű PC-s játékra), jól eltalált szereplők (folyamatos jellemfejlődéssel ellátva), szép rajzstílus (illeteve CG) vár mindenkire aki elszánja magát a megtekintésére. Stílus: nagyrészben vígjáték, de találhatóak benne romantikus, illetve (kis részben) drámai elemek is (nomeg Mechák is :D). A sztori sztem szépen le van a végén zárva, az egyedüli kérdés ami nyitva marad az a két főszereplő további kapcsolata (bár sejthető, hogy mi fog velük történni). Ezt amúgy lehet, hogy a movie meg is válaszolja, de sajnos nekem azt még nem sikerült megtekintenem. :( Sztem még a zenék is nagyon jól eltaláltak, nekem legalábbis nagyon bejöttek (bár a második szezon intro/outro zenéi számomra gyengébbek voltak mint az elsőé). Na én nagyjából ennyit tudnék róla mondani, ha kérdésetek lenne, azt inkább Shock-hoz intézzétek (ez az ő szakterülete :D)

UI: amúgy ajánlom még mindenki figyelmébe a Vandread AMV-t is, mivel az is nagyon jól sikerült. ;)

EDIT: Shock javíts ki, ha valami hülyeséget mondtam. ^^" :D

Shock12

Quote from: Shadowolfazt inkább Shock-hoz intézzétek (ez az ő szakterülete :D)
UI: amúgy ajánlom még mindenki figyelmébe a Vandread AMV-t is, mivel az is nagyon jól sikerült. ;)
Mindkét AMV egész korrekt, bár az OmniStrata-ban benne van a fansub felirat... az eléggé kiábrándító.
Az eredetileg két OVA összefoglaló jelleget tölt be. (Stage 1-et az egyik, és Stage 2-őt a másik) Jelenleg a szerveren az első OVA található csak meg.
Kábé ennyi pluszinfót. A történet csúcs, és elég sok filozófikus kérdést vet fel (Én első közelítésben 2szer néztem meg egymás után a teljes sorozatot... utána három hét kihagyással harmadszor... és azóta még kétszer... :))

Shadowolf

Quote from: Shock12Mindkét AMV egész korrekt, bár az OmniStrata-ban benne van a fansub felirat... az eléggé kiábrándító.
Az eredetileg két OVA összefoglaló jelleget tölt be. (Stage 1-et az egyik, és Stage 2-őt a másik) Jelenleg a szerveren az első OVA található csak meg.
Kábé ennyi pluszinfót. A történet csúcs, és elég sok filozófikus kérdést vet fel (Én első közelítésben 2szer néztem meg egymás után a teljes sorozatot... utána három hét kihagyással harmadszor... és azóta még kétszer... :))

Érdekes, én csak a No Doubt-os AMV-t láttam. :confused: (az viszont nagyon :kiraly: ) Na majd csak előkerítem a másikat is. :D Filozófikus kérdésekből meg tényleg van egy pár. :D (kösz a kiegészítést! ;))

Shock12

Quote from: ShadowolfÉrdekes, én csak a No Doubt-os AMV-t láttam. :confused: (az viszont nagyon :kiraly: ) Na majd csak előkerítem a másikat is. :D Filozófikus kérdésekből meg tényleg van egy pár. :D (kösz a kiegészítést! ;))
Nincs mit, örömmel. Az AMV-t Sarina_Paris_-_Look_At_Us_(Vandread_-_Take_A_Look_-_OmniStrata).avi néven találod meg. :)

Shadowolf

Quote from: Shock12Nincs mit, örömmel. Az AMV-t Sarina_Paris_-_Look_At_Us_(Vandread_-_Take_A_Look_-_OmniStrata).avi néven találod meg. :)

Köszike, mindjár le is töltöm. :D Tényleg, miért nem készítesz róla egy leírást, ha ennyire szereted? :D

Shock12

Quote from: ShadowolfKöszike, mindjár le is töltöm. :D Tényleg, miért nem készítesz róla egy leírást, ha ennyire szereted? :D
Mert még nem jutottam el odáig... ;)

.Attila

Quote from: ShadowolfStílus: nagyrészben vígjáték, de találhatóak benne romantikus, illetve (kis részben) drámai elemek is (nomeg Mechák is :D).
Én még nem néztem végig, de a stílusok közül kimaradt az AKCIÓ, ugyanis a vígjáték után másodsorban az.

Shadowolf

Quote from: TriviÉn még nem néztem végig, de a stílusok közül kimaradt az AKCIÓ, ugyanis a vígjáték után másodsorban az.

Igaz-igaz. Erről meg is feledkeztem. :o