Legjobb animék

Started by Chronos, 2003-05-25, 16:38:26

Previous topic - Next topic

Shadowolf

Quote from: AdelaideElnézést, hogy nem a kérdésre válaszolok, de reggel 6-tól benn ültem a suliban és 4-kor értem haza. Most már megpróbálok tényleg ide figyelni.

Ez szerintem jópár emberrel megesik. ;)

QuoteA jón ezt értem: Legyen tökéletesen megrajzolva (nagyon nem szeretem a csúnyán rajzolt elrontott dolgokat), a sztorin se lehessen elaludni, legyenek benne jó párbeszédek, meg egy kis humor se árt.

Nekem erröl hirtelen a Vandread jut eszembe. :D Ha szereted a mechás anime-okat akkor ajánlom figyelmedbe. Humoros anime: Slayers sorozat, vagy az Excel Saga. :D

Shadowolf

Quote from: TriviNem kicsit, nagyon kardos, mivel szamurájról van szó: Rurouni Kenshin (vagy csak simán Kenshin-ként keresd). Jó hosszú, én még nem láttam, de csak jót hallottam róla (nem anime-s barátomnak is tetszett!!!).
Hát ha neked mind1, akkor sorolom:
Noir - akció, dráma (szeressük Chloe-t :D; hozzák eredeti DVD-n)
Trigun - vígjáték, akció, dráma (de nagyon!)
Kimi Ga Nozomu Eien - dráma (a legjobb, amit eddig láttam), romantika
Love Hina - romantikus vígjáték (méghozzá nagyon jó :jee:, eredeti beszerzése tervezve)
Excel Saga - elvont vígjáték (eredeti beszerzése tervezve)
Azumanga Daioh - a legaranyosabb vígjáték, amit valaha láttam (beszerzésén még gondolkodom)
Golden Boy - szintén elvont vígjáték, de kevésbé, mint az Excel Saga
Full Metal Panic - akció és vígjáték (2. sorozata csak vígjáték)
Ah! My Goddess - romantika, vígjáték, dráma
Hellsing - vámpíros, talán a legjobb
Onegai Teacher - romantikus dráma (nagyon jó, nagy hatással volt rám)
Ranma - humor a köbön :D
Shingetsutan Tsukihime - vámpíros (nem a hagyományos), dráma
Tenchi Muyo - szintén humor a köbön, főleg az OVA, de Universe is (GXP is, de vmi miatt elmarad a többitől)
Ultra Maniac - romantikus vígjáték, nagyon aranyos az egész (és én raktam fel :hopp: )

Mondtam, hogy szűkítsd a kört :)

Jó válogatást!

Szép lista. Respect! :D

Adelaide

Most épp a Vampire Hunter D-t töltögetem. Normális az ha 3 óra 48 percet ír ki letöltési időnek?
Különben épp rossz a gépem, és nem megy a net, csak vendégfelhasználóval. Hogy ezt hogy csináltam nem tudom...
Ezért most itt letöltök sok mindent, aztán bejelentkezem rendszergazdaként és megnézem... :linsux:
In the name of the God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.

Shadowolf

Quote from: AdelaideMost épp a Vampire Hunter D-t töltögetem. Normális az ha 3 óra 48 percet ír ki letöltési időnek?

Ez nagyban attól függ, hogy milyen sebességü internet kapcsolattal rendelkezel...

AngelHunter

Trivi - eleg erdekes az elvont vigjatek kategoria :) foleg a golden boynal..
a Love Hinat 20 ev felett nem ajanlom... en kb 15 reszig elveztem, utana mar nagyon idegesito volt h benaznak....
kiegeszitenem a listat kicsit
ghost in the shell - stand alone complex! alap :)
meg Lain is - bar ez nem biztos h teccene...

Adelaide

Nagyon jóval. 100 kbites (asszem így kell írni de ha nem javítsatok ki)
ADSL.
In the name of the God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.

Shadowolf

Quote from: AdelaideNagyon jóval. 100 kbites (asszem így kell írni de ha nem javítsatok ki)
ADSL.

És egész véletlenül nem anonymus account-al töltesz? Ha igen, akkor át kéne váltanod high speed account-ra.

Adelaide

Semmivel nem töltök, csak úgy hogy cél mentése más néven. A tűzfal nem enged át csak nagyon kevés programot, azt meg sajna nem én szabom meg, hogy mit kell neki átengedni. Örülök, hogy anikméket le tudok tölteni.

Adelaide

Na jó mondjuk azóta nem enged át programokat, mióta egyszer sikerült úgy elvírusoznom a papírgyári szervert amire rá vagyunk kötve, hogy mindent le kellett cserélni... :)

Shadowolf

Quote from: AdelaideSemmivel nem töltök, csak úgy hogy cél mentése más néven.

Ez mondjuk megmagyaráz egy s mást... Használj egy ftp klienst (pl Flashget), azzal gyorsabban menne, plussz nem veszne el az infó, ha megszakadna a letöltés. ;)

Adelaide

Flash Getem  pont van, de még életemben nem használtam. Na mind1 megpróbálom. :hopp:
Csak azt mondd meg légyszi, hogy ftp-ről hogyan kell vele tölteni, mert nem ír ki semmit.

Adelaide

Ja, de most jut eszembe, hogy az is csak az én felhasználómon van és vendégen nincs...
Akkor úgy látszik kénytelen vagyok kivárni.

.Attila

Quote from: AdelaideNagyon jóval. 100 kbites (asszem így kell írni de ha nem javítsatok ki)
ADSL.
Olyan sebességű ADSL tudtommal nincs.
Ilyenek vannak: 384/64, 512/128, 786/256 (ez asszem így rossz, de kb.), 1500/512 kbit.
A 100 kbit az kicsit lassab.
Számoltam egy kicsit:
VHD Bloodlust kb. 700 MB -> 5600 Mbit -> 5734400 kbit
kb. 4 óra -> 14400 másodperc
5734400:14400=kb. 398
Tehát 398 kbit/s, tehát neked 384/64-es ADSL-ed van (384 kbit/s letöltési, 64 kbit/s feltöltési sebesség).

Adelaide

Na jó ez nekem már magas.
Majd ha pár év múlva visszatérek ide talán megértem, de én nem vagyok amúgy se túl jó barátságban a gépekkel. Addig meg elvégzem a gimit és okosabb leszek e téren is (legalábbis nagyon remélem, mert eddig csak Wordöt tanultunk és csak jövőre fogunk komolyabban foglalkozni a többivel) :comp:

Shadowolf

Quote from: TriviOlyan sebességű ADSL tudtommal nincs.
Ilyenek vannak: 384/64, 512/128, 786/256 (ez asszem így rossz, de kb.), 1500/512 kbit.
A 100 kbit az kicsit lassab.
Számoltam egy kicsit:
VHD Bloodlust kb. 700 MB -> 5600 Mbit -> 5734400 kbit
kb. 4 óra -> 14400 másodperc
5734400:14400=kb. 398
Tehát 398 kbit/s, tehát neked 384/64-es ADSL-ed van (384 kbit/s letöltési, 64 kbit/s feltöltési sebesség).

Trivi ez a képlet sztem csak akkor helytálló, ha teljes sebességgel tölt. (ami sztem a "save target as" esetében nem a helyzet)

És, hogy lassan visszatérjünk a thread eredeti témájához: ajánlom mindenkinek az Azumanga Daioh-t. Sztem tök aranyos. :D

.Attila

Quote from: ShadowolfTrivi ez a képlet sztem csak akkor helytálló, ha teljes sebességgel tölt. (ami sztem a "save target as" esetében nem a helyzet)

És, hogy lassan visszatérjünk a thread eredeti témájához: ajánlom mindenkinek az Azumanga Daioh-t. Sztem tök aranyos. :D
"Save Target As..." is tud a max-mal tölteni. És fura, hogy gyakorlatilag pont kijött a 384.

Azumanga Daioh az egyik legjobb anime, amit eddig láttam. Bárkit feldob, nagyon humoros és aranyos. :jee::cool:

Kalibur

Quote from: ShadowolfHumoros anime: Slayers sorozat, vagy az Excel Saga. :D
Hát nem a számból veszi ki a szót?  :beken:
Kicsiny kiegészítés Shadowolf VHD tippjére: Az eredeti egy igazán kihagyható darab ad1 mert nagyon régi(80akárhányban rajzolták... per pill 87 jut eszembe, de ez nem tuti...) így a képi megjelenítés nem túl erős, ad2 story az viszonylag kevéssé lebilincselő... a Boodlust viszont mai napig a kedvenc anime filmem!!! (sorry, ebbe némi elfogultság is szorult :D )
Amit én még ajánlani tudok az a Totoro (csak mint cuki cucc..., ha tényleg mind1, mit nézel) hmm... olyan sötétkés (rá lehet fogni...) a Ninja scroll... na hirtelen ennyi amit még nem írtak le előttem (vagy nem vettem észre  :rolleyes: ) A tudomány és technika részhez nem tudok hozzászólni...
"What doesn't kill you merely postpones the inevitable."

Kilteh

Quote from: ShadowolfÉs, hogy lassan visszatérjünk a thread eredeti témájához: ajánlom mindenkinek az Azumanga Daioh-t. Sztem tök aranyos. :D
Amikor elkeztem nézni, az első néhány résznél csak néztem, hogy ez meg mi akar lenni... Na jó, ha már letöltöttem, tovább nézem - életem legjobb döntése volt (na jó, az az Inu Yasa volt :D). Szóval én is csak ajánlani tudom mindenkinek (Egy kis spoiler Osaka + Sakaki a 2 legjoooobb! Persze ott van a kiscsaj is aki Sakaki fan...  :hehe: ) Szóval nagyon  :lol:
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

Shadowolf

Quote from: KiltehAmikor elkeztem nézni, az első néhány résznél csak néztem, hogy ez meg mi akar lenni... Na jó, ha már letöltöttem, tovább nézem - életem legjobb döntése volt (na jó, az az Inu Yasa volt :D). Szóval én is csak ajánlani tudom mindenkinek (Egy kis spoiler Osaka + Sakaki a 2 legjoooobb! Persze ott van a kiscsaj is aki Sakaki fan...  :hehe: ) Szóval nagyon  :lol:

Ezzel én is így voltam az elején. Aztán Trivi unszolására néztem tovább (s milyen jól tettem :D). Köszi Trivi! ;) Ja, amúgy nekem Chiyo chan a kedvencem. :D

.Attila

Quote from: KiltehAmikor elkeztem nézni, az első néhány résznél csak néztem, hogy ez meg mi akar lenni... Na jó, ha már letöltöttem, tovább nézem - életem legjobb döntése volt (na jó, az az Inu Yasa volt :D). Szóval én is csak ajánlani tudom mindenkinek (Egy kis spoiler Osaka + Sakaki a 2 legjoooobb! Persze ott van a kiscsaj is aki Sakaki fan...  :hehe: ) Szóval nagyon  :lol:
Sakaki :zen:

edit: nézz el a gallery/wallpaper szekcióba ;)

roderick

Quote from: AdelaideÉn eddig nem sok animét láttam, de ami nagyon tetszik az a Hellsing és a Neon Genesis Evangelion. Most kezdetem el nézni a Vampire Princess Miyu-t, de nem ragadott meg túlságosan se képileg se történetileg. Viszont a DNAngel, az X és a Witch Hunter Ronin jónak ígérkezik...

NGE tetszett és szép rajzstílust is szereted akkor RahXephon-t ajánlom egyértelmüen (NGE klón csak sokkal igényessebben)... a WHR mellet pedig a Wolf's Raint, az is gyönyörü rajzok, emellet igazán müvészi történetet ad...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Adelaide

Nagyon köszönöm a sok-sok ajánlást. Ha megjavítják a gépem mindegyikbe bele fogok pillantani...
Sőt ha még több időm lesz végig is nézem őket. :rolleyes:

Cobra

Az Escaflowne-t kihagytátok! Mecha-s, van benne szerelem, akció, dráma, és grafikailag is elég jó. Viszont a filmnek nem sok köze van a sorozathoz.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Quote from: CobraAz Escaflowne-t kihagytátok! Mecha-s, van benne szerelem, akció, dráma, és grafikailag is elég jó. Viszont a filmnek nem sok köze van a sorozathoz.
Nem véletlenül, ugyanis én még nem láttam, és csak olyanokat soroltam, amiket láttam (kivéve Kenshin).

Shadowolf

Quote from: CobraAz Escaflowne-t kihagytátok! Mecha-s, van benne szerelem, akció, dráma, és grafikailag is elég jó. Viszont a filmnek nem sok köze van a sorozathoz.

:eek: Tényleg! Elnézést. ^^"  Viszont te meg a zenét hagytad ki a felsorolásodból. :p :D

Kilteh

Quote from: AdelaideÉn eddig nem sok animét láttam, de ami nagyon tetszik az a Hellsing és a Neon Genesis Evangelion. Most kezdetem el nézni a Vampire Princess Miyu-t, de nem ragadott meg túlságosan se képileg se történetileg. Viszont a DNAngel, az X és a Witch Hunter Ronin jónak ígérkezik...
Witch Hunter Robin: ezzel kapcsolatban csak annyit, hogy  :cool:
Nekem legalábbis nagyon bejött. AZ elején még csak tucat-boszorkány-vadászat, viszont később elég komoly történet alakul ki... Sztem :D
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

Adelaide

Most mindenből töltök le egy-egy részt, aztán majd meglátjuk melyik milyen.
Megnéztem ma a Vampire Hunter D Bloodlust-ot.
A Hellsing után az eddigi legjobb anime amit láttam.
Mondjuk én mindvégig a gonosz vámpírral és az ember barátnőjével szimpatizáltam. :) (nevüket sajna nem tudtam megjegyezni, de nem baj, majd ha legközelebb megnézem)

.Attila

Quote from: AdelaideMondjuk én mindvégig a gonosz vámpírral és az ember barátnőjével szimpatizáltam. :)
Megmondanád nekem, miért is volt gonosz az a vámpír? ;)

Tanács: egy részből semmi nem derül ki, kezdj bele egybe találomra, és nézz meg legalább 3-4 részt.

Exo

Húúú, ma néztem meg az Angel Sanctuary-t és szvsz pokolian jóra sikeredett kis anime :jee: Nagyon szépen vannak kidolgozva a karakterek és a történet is odaülteti az embert a képernyő elé. Érzelemgazdag! Sz'al nagyon teccik! :D
(Van kicsi X-es beütése, nemt'om miért :rolleyes: )
( a vége kicsit furcsára sikerült...még elfért volna némi folytatás :D )

.Attila

Mivel nincs értékelés topic (tudtommal), ezért ide írom:
13-ból 9 részt láttam.
Nos, ez az anime ígértesnek indult, vannak benne jó karakterek, csak sajnos a drámai, érzelmes részek túlságosan egyszerűek, hiányzanak a komplex emberi érzelmek. És csak tudnám, hogy miért zúgott bele az összes lány a tanárba... ill. talán érthető, de miért zúgott bele az összes gyakorlatilag egy pillanat alatt?
Ebből többet is ki lehetett volna hozni. A 6. rész viszont nagyon jó volt :) A többi sem rossz, csak ne lennének annyira egyszerűek és előreláthatóak, hogy mit csinálnak, ki mit fog mondani.