Main Menu

EVE Online

Started by Suszi, 2006-01-06, 12:16:54

Previous topic - Next topic

csacsa

Melyik corp.-ba léptél be? csak kíváncsiságból.  ::)
"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)

White SeeD

X-Universum Reunion

Már túl vagyok egy hónapnyi játékon. Kezd kicsit unalmassá és egyhangúvá válni. Noha mindíg warban vagyunk valakivel, és sűrűn kell nézni a localt, hogy mikor kell bedockolni, kb ennyi az izgalom jelenleg. a küldetések elég egyhangúak, mikor az ember már naponta többször szétlövi a repair stationt, és ugyanazokat a kalózokat öli le, elég egyhangú tud lenni.
A helyzetet súlyosbítja, hogy a skillek egyre szétágazóbbak, és egyre tbb idő megtanulni őket. Végre tudok vezetni battleshipet, van is egy Ravenem. Csak közben kiderült, hogy bizony a passzív shildes drae után/mellett ide skillek kellenek igen keményen. Főleg ami az energiaellátást illeti. Jelenleg úgy tud aktív stabil pajzsom leni, hogy tele vagyok elemekkel és capacitor relay bonuszcucokkal. Így semmi nem marad a pdsnövelésre/ warpkiegeynlitöre, painterre stb. És akkor előjönnek, a skillfa olyan skilljei, aminek semmi értelmét sem láttam eddig :smile:

Viszont picit csalódott vagyok a Ravenben. Jelenleg nem váltja be a hozzá fűzött reményeimet. warpstabilizátor hiányában nem merek lv4es küldiket csinálni egyedül (meg a cruside missilek amugy is semmit sem érnek a fregatt vagy az alatti hajók ellen, és azok scrambeleznek főleg) de már a crusiderek ellen sem túl hatásos.
A draknek meg simán nincs elég dps-e hogy az armorrepaire és egyéb buffos bs-eket leszedje.
De legalább arra jó, hogy a repair stationos küldit könnyen meg lehet vele gyorsan csinálni. ember beáll 80Km-re és cafatokralövi, mire elérnék őket. Drakkel ez nem ment a kicsi tűzerő miatt.
Ráadásul tankja sem rossz. 37K hp és 700/4.8 sec aktív palyzs. Bár a drék sokszor jobban tankol, nameg el tud lépni a lassú és nagy hajók elöl, így nem tudják eltalálni. ;)

Már azon is gondolkodtam, hogy valami kisebb tunereket rakok a maradék 2 szabad slotra, és azok talán a drónokkal együtt megbirkoznak a fregatokkal, csakhát az skill és idő kérdése.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Felsmuk

Én is most kezdtem el, de nem tudom eldönteni hogy tűzoltó legyek vagy katona. Bár úgylátszik hoigy finomító, egy haverom meg bányász. Aztán jól meggazdagszunk. Vagy nem :)
"Here in the age of Internet porn it's hard to know exactly what percentage of male orgasms occur in front of a computer monitor, but we're going to guess it's more than half. So if you ask when we'll have virtual reality sex, or human/robot sex, the answer from tens of thousands of researchers and inventors is, "We're working as fast as we can, dammit!""

White SeeD

Légy harcos. Bányász az unalmas. :D
Bár lehet a kettőt keverni is. Jelenleg én scientist lennék, de csak harci skilljeim vannak. Majd ha már lesz rendes questelö ravenem, amivel egyedül mennek az lv4-ek akkor elkezdek gyártásra is gyurni picit.
Nameg nálunk corpban is minden valamirevaló bányász tud bs-t vezetni tűrhető fegyverzettel, és szükség is van rá, ha valaki lopja a cuccaid, vagy war van ésatöbbi. Bányásznak is kell pajzs, energia management, drónok, mert a helyi npc kalózok is le tudnak szedni bányászokat.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Suszi

Én a level 4-es küldetéseket passive drake-el szoktam megcsinálni. 7 heavy missile launcher + 5 light t2-es drón. Elég a dps-e a repperes bs-ekre és a kis hajókat is viszonylag gyorsan leszedi (drónokkal leginkább). Az energia szívástól sem kell félni a passzív tankja miatt, igaz kicsit kisebbek a rezisztjei és minden küldetés előtt át kell fittelni, hogy a legjobb legyen.
Sajnos ennek a játéknak megvan az a hátránya (és egyben előnye is szerintem) hogy sokat kell tanítani a karaktert és ez időbe telik (nem is kevésbe).
Elég furán venné ki magát, ha egy újonnan regisztrált játékos tudná egyből használni a legjobb modulokat, hajókat, stb (elég sarkított példa).
És ez egy MMO a szó legszorosabb értelmében. Bármit meg lehet unni, ha az ember 24/7 azt csinálja, de szerencsére elég sok mindennel lehet foglalkozni benne ahhoz, hogy sose unjam meg. Én pl már lassan 4 éve játszom (összesen 5 hónapnyi kihagyással) és még mindig élvezem.

edit: Ja, és december 1-én jön az új patch (Dominion).

White SeeD

jaja, nagyon jó kis hajó a Drake, Ravenem most bent van a garázsba mert arra képtelen hogy aktívrepes npc ravent leszedje. A hajó megvan, a fit elég jó. egyedül azok a plusz skillek hiányoznak hozzá ami lehetővé tenné, hogy az engem pont kitankoló dögök lehulljanak. Csakhát manapság egy skill min 1 nap, vagy több. Pedig lv4 implantok, lv4 minden learning skill. átlag mindenből 20 atrib pont van.
Lassan el kéne döntenem, hogy melyik hajóosztályban akarok t2es hajót, és arra specializálódok. Nekem szerintem BS-nél nagyobb hajó nemigen fog ebben a gameban összejönni, így marad a kicsi t2 felé való specializálódás. De az is min fél év lesz.

Mázli, hogy ez olyan game, ahol meg lehet keresni a játékra valót. Most hogy már van hajóm, jó t2es felszereléssel, így nem kell pénzt költeni semmire, lesz plexre. Bár lehet a köv honapot még fizetem pénzben, de utána már tuti összejön havonta 300 milla.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

White SeeD

Hát úgy néz ki kilépek a corpomból. :frown:
Leköltöznek 0.0-ba amihez nekem nemigazán van kedvem. Bár még hezitálok hogy mennyek, ne menjek. De nincsen kedvem idegeskedni hogy ki hol mikor lep meg hátulról agent közben. wow-ban abból bőven elég volt.

Meg annak a 10% adónak sem örülök ami most van. 58an vagyunk, 5% bőven fedezné azt az 3-4 office fenntartását ami van. pos nincs, így annak fenntartására sem kell fizetni.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Suszi

Holnap patch lesz, szóval rakjatok be hosszú (minimum 1 napos) skillt tanulni.
Ugyanis EvEben van egy mondás: "Patch day, no play". Ez elmond mindent azt hiszem ^^

White SeeD

Hát, végül úgy néz ki nem volt jó 5let ez a corp dolog.
Ahogy nézem folyamatosan át lettem verve, és ennek igencsak megittam a levét.
Beléptem a corpba, ígértek sokmindent, helpet, felszerelést, hajót. (Elvileg az első BS-t fizették volna számomra) Persze ebből az ígéretből az lett, hogy küldjek már nekik 60 millát biztosításra, mert a corp kassza üres.
Minden szép és jó volt, amíg nem jöttek a war-ok. nemrég ki is lőtték a hajómat. 160 millás raven...
A klán egy része éppen költözött 0.1-es területre, ahova én nemigen akaróztam lemenni. Kérném a hajót a megegyezés alapján (a war miatt kilőtt hajókat a corp fizeti), mivel bizt pénzből befolyt nekik ami kellett.
1 hétig semmi. "Már megvan a hajó, csak most nem tudom odaadni, nem vagyok ott"
Végül most nagy nehezen sikerült visszaszereznem a 60 millám hosszas könyörgés után...
(tanúlság? Ha fizetsz ship ért, de a corp megnyugtat hogy biztosítva van, megkapod hajót, repack ship, majd assemble ship, és bebiztosítod magadra)

De nem csak ez volt a gond. Lv5 küldi. jó, a lelkes újonc jön, lő, kockáztatja a hajót. És miért? A corpért jelszó alatt a küldetés felvevője (corpvezér) magának megtartja az összes lp-t és pénzt, mi meg a kis bountinkal legyünk boldogok. A loot meg természetesen a corpé ::)
Elhangoztak még a köv ígéretek: "Ha nem jön be low sec, kapsz 2 ravent" .... aham azt.
"Segítünk standinget húzni low secben" azon a pár lv4en amin részt vettem, mivel a küldetésfelvevő mindent vitt, megint csak nem nőtt semmim.
Most végül ki is léptem.
Sajna muszály corpban lennem. npc corp 11%-os adó :b+: Még is mire föl !!!?? :zomg:

Így visszanézve, sajnos a corp vezető mindent beígért, viszont folyamatosan átvertek (de nem csak engem). A corp nagy része gyak alsóbbrendű. Van a 6-8 ember akik már régóta jöttek, de a maradék 40 le van ejtve. Ha kéne segítség későn jönnek, az ígéreteiket nem tarják be...

Elégé kiábrándító helyzet, így lépjen be ember egy corpba...

btw. valaki nem tud egy nagy war mentes alacsony adós corpot?! Ez az npc ilyen magas adóval nem az igazi.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Fazék

hát ez a játék kurvajónak tűnik ezen WS beszámoló alapján, ha ilyen átbaszásokat végre lehet hajtani benne :D

de mivel én általában szórakozás céljából szoktam játszani, ezért nincs az az isten, hogy belemerüljek egy ilyen játékba :D

White SeeD

#70
Ez semmi a contract és marketes átverésekhez képest :D

Mindenesetre rá lehetne írni a dobozára, hogy ez a game kezdőknek nem ajánlott :ejnye:

ed: De tény, ez a game nem szórakozásra van. résztvevőik sokszor wow kockákat felűlmúlva viselkednek/gamelnek.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Rounin

A market scam olyan, hogy aki nem nézi meg, mit vesz és mennyiért, az meg is érdemli, hogy átbasszák. :angyali:

Tax: csinálj saját corpot. :p

White SeeD

saját 1 emberes corp = instant war :frown:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Rounin

Én is hallottam rémmeséket.
Hangsúly a mese szón. :hehe:

White SeeD

Már megint egy fél napja áll a szerver. folyamatosan hosszabbítják a leállás idejét.

Ezeket a kimaradásokat kompenzálják (free napokkal) vagy így jártunk, és sajnálják hogy állunk és állunk és állunk?
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Suszi

Quote from: White SeeD on 2009-12-07, 16:14:02
saját 1 emberes corp = instant war :frown:
Ne haragudj, de ez egy marhaság. Egy cég bewarolása drága mulatság és egy egyszemélyes cégnél nem éri meg megtenni. Olyan cégeket szoktak leginkább bewarolni, amik egy része empire-ben szállít, bányászik, agentezik, így azokat érdemes kilövöldözni (-> lootból van bevétel és remélhetőleg több jön be, mint amit a warolás és a lossok okoznak)

A leállásokat meg elég ritkán kompenzálják. 4 év alatt, amióta játszom kb 1szer adtak pár napot a folyamatos leállások miatt.

Egyébként mindenkinek azt ajánlom, hogy keressen meg magyar cégeket, ahova beléphet. A legtöbb rendes, és becsületes. Bővebb inó az eve-online.hu-n találni.

White SeeD

Majd meglássuk.
Elég sok paraszt mászkál a környékemen. Nemhiszem hogy nézik mibe kerül warolgatni (2 milla nem olyan nagyon pénz szerintem), és nem is a haszonra mennek, hanem csak a szivatásra.

De majd kiderül, már 1 órája van corpom, de még nem jött war :smile:
Mindenesetre officet meg hasonlókat nem rentelek, gyak ha naponta is hozok létre új corpot, akkor is jobban megéri mint adózni az npc-nek.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Suszi

Ez tény, de lehet jobban élveznéd a játékot, ha rendes magyarok között lennél. De te tudod, a te játékod, én csak ötleteket adtam :)

Rounin

Chatlog wardec-ről. :haha:
[spoiler]
Toushi1337 > oh ok. I guessed they must've stepped on someone's toe and forgot to apologise.
Anura Mai > Quite often there is no reason for the war other than the aggressors think they can get some easy kills.
Rocky Deadshot > theres always a reason anura
Rocky Deadshot > the 3 Gs are wat war is fought for
Rocky Deadshot > either God, Gold or Glory
Anura Mai > well the guys that wardecced my first corp got none of those :P
Anura Mai > they thought they were gonna get easy kills so we swarmed them with ibises till they had the lamest looking killboard in eve. :)
Anura Mai > Then we made the war mutual and made them pay us to let them end it.
[/spoiler]

White SeeD

 :D

Ez nem is rossz 5let. Kell egy klón, hajó meg van ingyért, így aki gloryra meg jó lootra megy szívhatja.
Végül is most 1 hónap alatt összeszedtem 2 hónapnyi plexet, így van idő szórakozni ilyenekkel.

Amúgy nem vagyok egyedűl, többen kiléptek a corpból, és ottmaradtunk. nyitottunk egy chat csatornát, aztán onnan meg olyan mintha corp lennénk. + standing-tól ki van éppen a rendszerben. Egyedüli gond hogy mindenki kezdőkari, így senki sem tud gyártani :frown:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Suszi

Sikerült találni valami normális céget?

White SeeD

Nem, egyenlőre csináltam egyet. 3man vagyunk benne, és kemény 3% adót fizetetek velük. (Igaz másik két player nem nagy szám, az adó 70%-át én fizettem eddig :D)
Meglepően olcsón sikerült officeot bérelni, így bőven visszajön a cég fenntartása.
Mondjuk most hogy be van nyomva tanulásra a crudisder lv5, és megvan előre 2 hónapnyi plex átmentem GW-zni. Ott legalább van normális ünnepi event, extra tárgyak és questek ::)
Viszont már 1 hete áll a cég és nem warolt be senki :smile:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

No, belekezdtem, miután WS adott meghívót.
Egyelőre úgy néz ki, hogy a felderítés érdekel a legjobban, szóval abba az irányba kellenének tanácsok.

White SeeD

Quote from: .Attila on 2010-07-01, 13:49:03
No, belekezdtem, miután WS adott meghívót.
Egyelőre úgy néz ki, hogy a felderítés érdekel a legjobban, szóval abba az irányba kellenének tanácsok.

mi a karid neve?

A mindenre kiterjedő EVE online könyvhöz link:
http://dl.eve-files.com/media/corp/HUN/ISK_2.0.pdf
Kicsit nagy, de ebben minden benne van.

A 10-edik fejezetre lesz szükséged ez esetben.

A felderités legnagyobb hátránya amugy hogy mázli kell hozzá. Ha mázlid van akkor tényleg összejöhet 20 milla 1 ora alatt ha meg nincs akkor semmi 3 óra alatt :smile:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

Szeretek kutakodni, új, ritka dolgokat találni.
Amúgy Xyolon vagyok.

Rounin

Quote from: .Attila on 2010-07-01, 13:49:03
No, belekezdtem, miután WS adott meghívót.
Egyelőre úgy néz ki, hogy a felderítés érdekel a legjobban, szóval abba az irányba kellenének tanácsok.

http://explorationalmanac.blogspot.com/2010/06/preface.html

Erősen noobfriendly iromány naplószerűen a felfedezés örömeiről.

Felsmuk

És reménykedj hogy nem tenyerelsz bele valami csúnyába.
"Here in the age of Internet porn it's hard to know exactly what percentage of male orgasms occur in front of a computer monitor, but we're going to guess it's more than half. So if you ask when we'll have virtual reality sex, or human/robot sex, the answer from tens of thousands of researchers and inventors is, "We're working as fast as we can, dammit!""

.Attila

Quote from: Felsmuk on 2010-07-02, 11:38:33
És reménykedj hogy nem tenyerelsz bele valami csúnyába.

Kifejtenéd? Ez így konkrétan nem mond nekem semmit.

Rounin

Quote from: .Attila on 2010-07-02, 12:20:51
Quote from: Felsmuk on 2010-07-02, 11:38:33
És reménykedj hogy nem tenyerelsz bele valami csúnyába.

Kifejtenéd? Ez így konkrétan nem mond nekem semmit.

Mondjuk találsz egy combat complex-et 4/10-es DED besorolással, ami élve megesz bármilyen hajót, amibe bele tudsz ülni jelenleg. Igaz, olyan hű de sok pénzt nem tudsz még bukni amúgy sem. :)

.Attila

Pff, egyik agent questnél megakadtam a trial account miatt.
Mivel az agent-es bázisan órákra foglalt a gyártás, ezért egy másik bázison készítettem el az 500m3-es cuccot, amit viszont nem tudok elszállítani, mert:
- industrial hajókat irányítását nem tanulhatom meg (hurrá, 200k bánta most)
- nem köthetek szerződést, tehát hiába van készen ott a cucc, nem vihetem el onnan.

Amúgy bányásztam már 0.0 sec-es térben, miután fekete lyukon keresztül ismeretlen helyre kerültem. Nem érte meg, de legalább megtanultam kicsit felfedezni dolgokat.