Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

roderick

Hmmm.. mostmár biztos egyszer valamikor végignézem... annó első részét letöltöttem, de bevallom öszintén a régies rajzstílus elvette a kedvem, merténám csilivili CG-n nőttem fel :)
(Megám ezt a régies sci-fit se bírom hosszútávon, mert speciel pont azzal nem értek egyet, hogy az emebrek viselkedése ugyanaz marad a történelem folyamán... de ettől függetlenül feletébb szórakoztatónak találom Clarke meg Asimov dolgait, méghamégha nagyon érződik rajutuk az '50-'60-as évek légköre)
Demár csak azért is érdekel, hogy hogyan viselném el 100+ szereplö jelenlétét, amikoris arcmemóriámnál márcsak a névmemóriám rosszabb :D
(jameg tiszteletem a széép hosszú leírásért, aztse hittem hogy a fórummotor ekkora postot elvisel :) )
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

kisvirag

kikuchiyo, ez a post +t ér.
az én kiváncsiságom is felcsigáztad, de egyelőre örülök, ha 24részes sorozatokat végig tudok nézni.
és igazábol nem is látom, mikor lenne ennyi időm :)
de nem feledkezek meg róla.
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

kikuchiyo

Rounin: Van belőle DVD Boxset. Ha egyszer lesz fölös 240000 yenem, meg is fogom venni. -_-
Failure is the default option

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2006-06-14, 13:19:46
Rounin: Van belőle DVD Boxset. Ha egyszer lesz fölös 240000 yenem, meg is fogom venni. -_-
Fél millió Ft egy doboz DVD-ért?  :wtf:
És még csodálkoznak hogy warezolunk... :D

Quote from: Rounin on 2006-06-14, 01:59:33
És ezennel felkeltette az érdeklődésem. Tovább olvasva pedig már a helyet próbálom felszabadítani a letöltéshez.
Ha nem sikerül találni 26GB szabad helyet, esetleg kölcsönadhatom DVD-n. (Persze amint letöltöttem, csak tárhellyel vagyok jól eleresztve, sávszéllel nem annyira...)

kisvirag

hát, ha belegondolsz, hogy 110 részt DVD minőségben, extrákkal, körítéssel, etc mekkora pakkba lehet belezsúfolni, jó persze persze, még így is sok...
dehát biztos rare item XD

Zsiga

Quote from: kisvirag on 2006-06-14, 16:35:04
hát, ha belegondolsz, hogy 110 részt DVD minőségben, extrákkal, körítéssel, etc mekkora pakkba lehet belezsúfolni, jó persze persze, még így is sok...
dehát biztos rare item XD
Kicsit számolgattam. Mondjuk 4 rész/lemez, az összesen 28 lemez. 2000$ / 28 lemez ~= 70$. Egy új, amcsi kiadású lemez átlagosan 30-40$, a komplett csomagok még olcsóbbak. Röviden összefoglalva, nagyon csúnyán félre van árazva ez a cucc...

Selmo

Hát túl vagyok 12 órányi Chobits nézésen. Pár éve már láttam egyszer, de csak arra emlékeztem, hogy jó volt. Most normálisabbb minőségben és magyar felirattal is ugyanez a véleményem. Természetesen csupán a romantikusok, akik szeretik a jó végződést, azok fogják szeretni. Az alapötlet érdekes, a cselekmény bonyolítása teljesen meseszerű, hiszen főhősünk mindig pont belebotlik abba, amire szüksége van. Az eleje elég viccesre sikeredett, a bugyivásárlós résznél már a padlón fetrengtem a röhögéstől: "Hideki hentai!" :lul: A vége felé már komolyabb morális és társadalmi problémákat feszeget a sorozat, bár én mélyebbre is merültem volna ebben. A szereplők rendesen kevereik a történet szálát, szóval nem lehet azt mondani, hogy előre látható lenne. Már a végkifejletet nem nézve természetesen. :D Az tetszett még, hogy nem csak a főszereplők, de szinte az összes szereplő mutat némi fejlődést, változik a hozzáállása, életszerűek lettek. Nem mondom, hogy ez a 24 rész kevés, de azért én elnéztem volna még egy évadot belőle, mert a vége elég hirtelenre sikeredett.

EDIT: Izé elírtam, 12 órányi anime nézés, a Chobits csak 24×25 perc. :oops:

A tökéletesség unalmas.

Nevl

Nu ezt is befejeztem, az elején nem tetszett igazából, kicsit lassúnak éreztem, aztán belejöttek a készítők és végére egész jó lett. Csodálkoztam rajta, hogy nem vittek bele, valami komolyabb szerelmi szálat. Alapvetően jól átgondolták a dolgokat, van 1-2 eléggé kiszámítható csavar benne, de végülis végig fenn tudta tartani az ember érdeklődését, ami nem kis teljesítmény :) A rajzoláson azért érződik, hogy rég készült, de ettől függetlenül igényesnek érzem, a karaktereket jól kidolgozták, végig ott van a karakterfejlődés. Az egyetlen dolog ami picit zavart az az, hogy az akció jeleneteket olyan felemásra csinálták meg, sokszor nem egészen látni, hogy mi történik, ill a khobu-k mozgása picit furcsa lett. Ezt leszámítva elég jó anime, érdekes történettel és szép üzenettel.

Láttam, hogy van 3 OVA sorozat is, érdemes megnézni?!
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

via_mala

Full Metal Panic! The Second Raid

Az elején jól indult, de hamarosan vérgőzősbe váltott, ami éles stílusváltás az első sorozathoz képest. Nem, mintha a gyomrom felfordult volna, de eléggé mellbevágott a kínai ikercsajok érzelem nélküli gyilkolászása. A közepe felé sajnálatosan ez a sorozat is egy kissé leült főleg a sok unalmas technikai és politikai rizsa miatt, de az utolsó 4-5 rész újra felpörgött, és végre eljött az a pillanat, hogy még nekem is tetsző mecha harcokat láthattam.  :uzi:
A másik pozitívum, hogy egy kicsit jobban beleláthattunk a lelkébe a főhősöknek, bár még mindig keveset tudtunk meg Sagara-ról.
A harmadik pozitívum, hogy [spoiler]végre meghalt Gaulun. Az más kérdés, hogy a halála abszolut méltatlan volt Sousuke-hez.[/spoiler] Új, még végletesebb, még visszataszítóbb antagonista is megjelent, az őrült és perverz Gates képében, akiről úgyszintén semmi nem derült ki, és aki olyan mértékben gusztustalan féreg volt, hogy hozzá képest Gaulun egy gerincoszlop, viszont [spoiler]legalább stílusosan pusztult el, magához hű volt az utolsó szava[/spoiler].
Intro/outro: felejthető
Szerintem: 8/10, és ha így folytattja, akkor a The Third Raid már 9/10 lesz.  :szemuveges:
Most pedig levadászom az OVA-t. Remélem ez nem raw: [SRN]Full_Metal_Panic!_The_Second_Raid_OVA[7EED91A9][XViD].avi
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

RE@L

OVA sztem csalódás lesz nekedis. Más a szinkrongárda.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

via_mala

Quote from: kikuchiyo on 2006-06-14, 01:56:50
Korábban már emlegettem párszor, tegnap végre sikerült eljutni az utolsó, 110. részig, így eljött az idő, hogy egy kicsit bővebben írjak erről a méltatlanul mellőzött, nagyszabású alkotásról.
Szép hosszú iromány, köszönjük. Ezek után már ne add alább, mert ennél rövidebb beszámolót csak maximum egy 4 részes OAV-ről fogadunk el tőled.
Quote from: kikuchiyo on 2006-06-14, 01:56:50A 75. részig elérhető a LaserDisc-rip kitűnő angol fordítással, utána azonban csak a HKDVD-rip van, rettenetes kínai-angol fordítással, sajnos éppenhogy csak élvezhető.
Ez viszont engem elriaszt, mert az őrületbe tudnak kergeti a minőségen aluli sub-ok.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.

via_mala

Quote from: RE@L on 2006-06-14, 23:58:31
Értem. Lelkileg felkészültem. :) (Esetleg letekerem a hangot, és csak a feliratot olvasom, már ha nem raw!)

Fazék

:eek: :confused: nekem ez föl se tűnt :D

sztem abszolút nem csalódás az OVA, egy szokásos átvezető rész, semmi különös, de aranyos és poénos.

Rounin

Quote from: kikuchiyo on 2006-06-14, 13:19:46

Ez esetben szólj, addig fejlesztem a besurranás és lopás skilljeim O_o
240000 yen???? Ez azért már durva. Akkor nagyon gyorsan veszek egy újabb vinyót (amint végre tudok is magamra költeni :rolleyes:).

Zsiga: kösz, de kösz nem =) Vagy az enyém lesz mindenestül, vagy ne is lássam! *vakfanatikus hozzááállás*

kisvirag

Nos, végére értem.
hogy is mondjam. valahogy számítottam arra, hogy ez lesz a vége, mégis természetesen elérzékenyültem tőle, viszont nekem az utolsó pár rész nem tetszett annyira.
a történet alapszála nagyon tetszett, de a "mellékszálak" gondolok itt a testvérekre, és a velük való kapcsolatokra, nekem már kicsit sok volt.
a végére is kicsit nagyobb harcot, vagy "bummot" vártam, meg hirtelenebb véget. így valahogy ellaposodott, vagy nem is tudom, bár tény, hogy igy tettek egy szivességet a papírzsebkendő gyártóknak.

talán a sok dicséret miatt, jobbra vártam. persze most is maradok annál, hogy a rajzolás nagyon szép, a zene fantasztikus, nekem a poénok is bejöttek, de voltak dolgok, amiket kihagytam volna, vagy rövidebben tárgyalok, mint ahogy történt.

teszem hozzá, még mindig nem tudom eldönteni, hogy ki a jóképűbb: Chrono (a true formja esélyesebb) vagy Remington. bár Defaux se volt rossz pasi :) Sőt, bár nem volt fiatal, de Steinerben is volt valami megmagyarázhatatlanul vonzó.

RE@L

Quote from: Fazék on 2006-06-15, 02:20:57
:eek: :confused: nekem ez föl se tűnt :D

sztem abszolút nem csalódás az OVA, egy szokásos átvezető rész, semmi különös, de aranyos és poénos.

Én kérek elnézést! Az én fülem nem a régi már :( De valahogy akkor se hozta az OVA az emlékeimbe ivódott "színvonalat"
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=4449
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6256

Tényleg ugyanaz a szinkrongárda de akkor nem értettem miért nem ismertem föl a hangjukat  :confused:

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....

Nevl

Quote from: kisvirag on 2006-06-15, 02:54:31
Nos, végére értem.
hogy is mondjam. valahogy számítottam arra, hogy ez lesz a vége, mégis természetesen elérzékenyültem tőle, viszont nekem az utolsó pár rész nem tetszett annyira.
a történet alapszála nagyon tetszett, de a "mellékszálak" gondolok itt a testvérekre, és a velük való kapcsolatokra, nekem már kicsit sok volt.
a végére is kicsit nagyobb harcot, vagy "bummot" vártam, meg hirtelenebb véget. így valahogy ellaposodott, vagy nem is tudom, bár tény, hogy igy tettek egy szivességet a papírzsebkendő gyártóknak.

talán a sok dicséret miatt, jobbra vártam. persze most is maradok annál, hogy a rajzolás nagyon szép, a zene fantasztikus, nekem a poénok is bejöttek, de voltak dolgok, amiket kihagytam volna, vagy rövidebben tárgyalok, mint ahogy történt.

teszem hozzá, még mindig nem tudom eldönteni, hogy ki a jóképűbb: Chrono (a true formja esélyesebb) vagy Remington. bár Defaux se volt rossz pasi :) Sőt, bár nem volt fiatal, de Steinerben is volt valami megmagyarázhatatlanul vonzó.

Nekem is a végével van gondom, olyan semmilyen lett, egyébként maga az alapötlet nagyon jó!! :)
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Draconire

Szerintem is úgy jó  a CC vége ahogy van, de az igaz hogy szinte az utólsó pillanatig vártam valami "isteni beavatkozást".

kisvirag

én nem is mondtam, hogy nincs szép drámai vége, és ha azt vesszük, happy end (nemtudom miert gondolják azt, hogy csak akkor van happy end,ha mindenki életben marad a jó oldalon... szvsz akkor van happy end, ha a jók győzedelmeskednek).
én azt mondtam, hogy a végére már nagyon húzták, rövidebb is elég lett volna, meg a főharc is lehetett volna ütősebb.

A tartalom baromira rendben volt. a kivitelezés szvsz kevésbé :)
ennek ellenére bekerült a kedvencek közé.

Draconire

Az igaz, hogy a monumentális végső csata, nem volt annyira monumentális mint amennyire egy ilyen történet lezárásához kellet volna hogy legyen.
Ezen a téren nekem is volt egy kis hiányérzetem, főleg azok után hogy milyen látványos harcok voltak benne.
Quote from: kisvirag on 2006-06-15, 15:41:33
ennek ellenére bekerült a kedvencek közé.
:tezsvir:  :smile:

via_mala

Quote from: RE@L on 2006-06-15, 11:29:54
Én kérek elnézést! Az én fülem nem a régi már :( De valahogy akkor se hozta az OVA az emlékeimbe ivódott "színvonalat"

Tényleg ugyanaz a szinkrongárda de akkor nem értettem miért nem ismertem föl a hangjukat  :confused:
Nohát megnéztem a Full Metal Panic! TSR OVA-t is. Nem volt olyan vészes, egy tökátlagos színvonalú átvezető résznek felelt meg. Kissé rákoncentráltak Tessa női mivoltára, alaposan megszórták fanservice-szel, és nem utolsó sorban adtak egy fricskát az anime-függő otakuknak is! :) Tisztára mintha magamat láttam volna, ahogy Grouseaux nézte a számítógépén az animét, és majdnem felröhögtem, mikor az egyik kazetta borítóján egy távolról Kenshin-re hasonlító, de nagyon bugyuta vöröshajú szamurájt véltem felismerni. Most odatekertem, és ez a címe az animének: "Conyan, the future detective boy", LOL!

RE@L

Quote from: via_mala on 2006-06-15, 23:37:00
Quote from: RE@L on 2006-06-15, 11:29:54

Nohát megnéztem a Full Metal Panic! TSR OVA-t is. Nem volt olyan vészes, egy tökátlagos színvonalú átvezető résznek felelt meg. Kissé rákoncentráltak Tessa női mivoltára, alaposan megszórták fanservice-szel, és nem utolsó sorban adtak egy fricskát az anime-függő otakuknak is! :) Tisztára mintha magamat láttam volna, ahogy Grouseaux nézte a számítógépén az animét, és majdnem felröhögtem, mikor az egyik kazetta borítóján egy távolról Kenshin-re hasonlító, de nagyon bugyuta vöröshajú szamurájt véltem felismerni. Most odatekertem, és ez a címe az animének: "Conyan, the future detective boy", LOL!
Úgy látszik a hiba az én agyamban van :)

Nevl

Ezt is befejeztem, nem vagyok a romantikus műfaj nagy rajongója, de ez eszméletlenül bejött, nagyon aranyos anime, szép történettel (bár Kei betegsége kicsit elvont) és aranyos poénokkal (a kawaii lányokat már meg se említem, btw én is szeretnék ilyen anyóst :D). Mindenkinek csak ajánlani tudom, még a nagy blech rajongóknak is :D :p Messze felülmúlja az Twins-t (látszik is, hogy ezvolt az első)
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Selmo

Ma két kis animet néztem meg:
Oh! My Goddess - OVA: Hát ez elég rövid volt történetileg. Az első 3 rész bemutatja a szereplőket, a maradék kettő meg csinál némi komolyabb bonyodalmat. Nekem eddig tetszett, és mivel van fenn 25 rész TV sorozat, azt hiszem, majd csak annak a megnézése után fogok nyilatkozni bővebben.

Bastard: Ez a sorozat is jó volt, tele mágiával és olyan szövege van neki, hogy azt nem lehet komolyan venni. A városok és varázslatok nevei egyszerűen röhögésre késztetik az embert, nem beszélve a szereplők bemondásairól. Szomorúan állapítottam meg, hogy csupán ez a 6 rész készült belőle. Pedig pont a legérdekesebb részhez érkeztek el. A történet persze iszonyúan sablonos, de ez nem is nagyon kötött le, csak a látványra koncentráltam. Szóval kár, hogy nem készült több belőle, bár ezt be lehet tudni a készítők utolsó tréfájának. :D

A tökéletesség unalmas.

Member

Quote from: Selmo on 2006-06-17, 00:15:16
Bastard: Ez a sorozat is jó volt, tele mágiával és olyan szövege van neki, hogy azt nem lehet komolyan venni. A városok és varázslatok nevei egyszerűen röhögésre késztetik az embert, nem beszélve a szereplők bemondásairól. Szomorúan állapítottam meg, hogy csupán ez a 6 rész készült belőle. Pedig pont a legérdekesebb részhez érkeztek el. A történet persze iszonyúan sablonos, de ez nem is nagyon kötött le, csak a látványra koncentráltam. Szóval kár, hogy nem készült több belőle, bár ezt be lehet tudni a készítők utolsó tréfájának. :D
Akkor nem csak én szenvedtem vele? :D Ne hagyd ki a darabokra szakadás és lélekelszívás után is élni akaró főszereplőket! (A mellékesek egy ütéstől kifekszenek)

RE@L

Azumanga Daioh The Very Short Movie

Azumanga 5 percben, úgy hogy szinte minden lényeg benne van  :rotfl: persze azok számára akik már végignézték a sorozatot. :lazza:

Azumanga Web Daioh

4 perces felvétel amikor Chiyo-chan bevitte a suliba a videokameráját.
Aranyos :)

Feldin

Quote from: RE@L on 2006-06-17, 13:29:43

Azumanga 5 percben, úgy hogy szinte minden lényeg benne van  :rotfl: persze azok számára akik már végignézték a sorozatot. :lazza:

Azumanga Web Daioh

hívő születik :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

RE@L

Quote from: Feldin on 2006-06-17, 16:57:34
Quote from: RE@L on 2006-06-17, 13:29:43

Azumanga Web Daioh

hívő születik :)

* RE@L már az  :lazza:
csak azt sajnálom hogy animálva nincs több belőle, szívesen nézném még Tomo meg Osaka hülyeségeit, meg Sakaki hülyeségeit meg az egész nagyon el volt találva :) tehát mindenki hülyeségeit...

Slayer_Ace

FLCL
No comment, az utolsó részben kezdtem érteni belőle egy kicsit, de előtte totál káosz...azért Haruko rulez :rotfl: :lul:

I My Me, Strawberry Eggs
Ez nagyon tetszett, és nagyon aranyos volt, sajnálom, hogy csak 13 része van :bruhuhu: a végén a nagyi arra utalt, hogy ő az igazgatónő rég eltűnt (és nagyon stílusos álruhába bújt :smile:) szerelme??

Lazzaret

Most fejeződött be ez a sorozat is. Egy nagyon szép és izgalmas anime a végéig amit nagyon jól megalkottak egy gyönyörű végkifejlettel befejezve. Mindenkinek ajánlom aki szereti az akciódús izgalmas animekat. Könnyed szórakozás mindenkinek.

10/10

www.arkangyalok.uw.hu