Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Dreamcleaver

WORKING!

Igazából azért kezdtem el nézni a sorozatot, mert az kari dizájn kísértetéjesen emlékeztetett egyik nagy kedvencemre, az Ichigo Mashimaro-ra,  de végül nem találtam kapcsolatot köztük. (kivéve, hogy anidb-n mindkettő megkapta a seinen tag-et, úgyhogy innentől tágult számomra ennek a fogalomnak az értelme)

Nem csalódtam a sorozatban. Aranyos kis sitcom & slice-of-life cucc, ami egy étterem dolgozóinak, valamint a főszereplő, Takanashi-kun családjának nem mindennapi mindennapjait követi nyomon. Aranyos karakterek, sok kacagás, egy NAGYON kevéske románc. Takanashi karaktere külön megfogott, mert nem bishi, nem martial artist, de cserébe hülye és jófej, és nem szerencsétlenkedik.

A plot ugyan hiánycikk,
de annyira nem is hiányzik.  :D

Valaki esetleg unalmasnak találhatja az ilyen sorozatokat, de nekem igen kellemes kikapcsolódást nyújtott a WORKING!. Bátran ajánlom.

8/10

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Wangood

kelvor

Quote from: Dreamcleaver on 2010-08-10, 13:14:27
kísértetéjesen emlékeztetett egyik nagy kedvencemre, az Ichigo Mashimaro-ra

"cute girls do cute things in cute ways" ? :D Ha a Working!-be nem is de ebbe belenézek.

Bishop

Drrr: jól indult de a végére elég harmatgyenge lett. Remélem lesz folytatás mert ez így  ::) Ami leginkább tetszett az a Grafika és az Openingek mindkettő egyből letöltős kategória. Sok jó karakter volt benne top kedvencek Shizuo Shinra és Simon, de még Kadota és bandáját is bírtam  :D  Amig nem keztek emozni addig a Mikadoék is elviselhetőek voltak. Amit nem viseltem el az Izaya, talán pont ez volt a cél, szóval mondjuk hogy sikerült neki :D
1-17ig 8/10 17-23 6/10 24 7/10 Összesen egy erős 7es. Waiting for second season.

NLZ

Van még manga/novella belőle? Nemtom melyik volt a forrás.
[reserved]

SaiyaGin

Quote from: NLZ on 2010-08-24, 17:58:37
Van még manga/regény belőle? Nemtom melyik volt a forrás.

Igen, eddig 8 kötetnyi regény van, az anime az első hármat dolgozta fel.

Kuroi Tenshi

Kon Satoshi előtti tisztelgésként tegnap újranéztem a
Perfect Blue-t. Még mindig epic; sőt, már-már el is
felejtettem vagy csak most, másodszori megnézésre
tűnt fel néhány jól megkomponált párhuzam és jelenet.

kikuchiyo

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-08-29, 22:59:12
Kon Satoshi előtti tisztelgésként tegnap újranéztem a
Perfect Blue-t.

Most, hogy már értesz (valamennyire :P) japánul, figyeld meg még egyszer azt a jelenetet, amikor a lány az anyjával beszél telefonon. Régen, amikor először láttam felirattal a filmet, nem értettem, hogy ez a jelenet miért került bele.
De utóbb (a mozis vetítésen) megértettem: a szereplők végig standard japánul beszélnek, de ebben a jelenetben Mima a saját (brutális) tájszólására vált vissza. Ez egy anyanyelvi nézőnek azonnal, mindennél jobban kifejezi, hogy a főhősnő egy vidékről felszármazott egyszerű teremtés, aki teljesen idegen nemcsak a zenei és filmes közegben, de a nagyvárosban is.
Failure is the default option

Kuroi Tenshi

Az elején nagyon gondolkoztam is rajta, hogy kilőjem-e a
feliratot, mert az első x perc párbeszédei elég egyszerű
nyelvezetűek voltak.
Az már másból is látszott, hogy elég egyszerű lélek, elég
csak arra gondolni, hogy milyen lassan esett le neki a
weboldal láttán, hogy ezen nem röhögnie kéne, hanem
félnie.

nikici

Senkou no Night Raid: Tetszett, hangulatos sorozat volt. De azért a 3. special rész várom, mert úgy tudom az 14. rész lesz, és a 13. rész vége nekem nem adott választ minden kérdőjelre.

SaiyaGin

Quote from: nikici on 2010-09-01, 22:33:41
Senkou no Night Raid: Tetszett, hangulatos sorozat volt. De azért a 3. special rész várom, mert úgy tudom az 14. rész lesz, és a 13. rész vége nekem nem adott választ minden kérdőjelre.

Nem volt rossz sorozat, bár kicsit lassan indult be.

nikici

Nekem tetszett már az elejétől a tempó. Néha jó egy lassabb akció is, nem kell mindennek (pl) Gundam 00 gyorsaságúnak lenni. :D A Senkou sztem pont ettől volt hangulatos. :D

Leara

Meg a Senkounál azért az sem elhanyagolható, hogy a feliratra is kellet várni egy ideig, szóval így még lassabbnak tűnt. Bár nekem nem volt bajom a tempóval, csupán a lezárás lett kicsit semmilyen, de reméljük a special rész majd ezt is orvosolja  :D.
MAL

SaiyaGin

Quote from: Leara on 2010-09-02, 13:05:57
Meg a Senkounál azért az sem elhanyagolható, hogy a feliratra is kellet várni egy ideig, szóval így még lassabbnak tűnt. Bár nekem nem volt bajom a tempóval, csupán a lezárás lett kicsit semmilyen, de reméljük a special rész majd ezt is orvosolja  :D.

Szerintem elég lezárásos lett a lezárás, bár várom a special részt, de nem hiszem, hogy olyan sokat hozzá kellene tenni még a történethez.

nikici

Én is inkább két szereplőre gondoltam, nem a történetre. Mert kettőről szinte semmit nem lehet tudni a végén, az egyikre volt csak egy picike utalás, de a kedvencemről pont semmi. Ezért reménykedem a 14. részben. :D

SaiyaGin

Quote from: nikici on 2010-09-03, 15:19:50
Én is inkább két szereplőre gondoltam, nem a történetre. Mert kettőről szinte semmit nem lehet tudni a végén, az egyikre volt csak egy picike utalás, de a kedvencemről pont semmi. Ezért reménykedem a 14. részben. :D

Ja, vagy úgy.
Közben elkészült a sorozatról írt véleményem:
Senkou no Night Raid

nikici

Még nyár elején néztem a Minami-ke első két évadát, de a 2. végére, kicsit már lefárasztott (1. tetszett nagyon, de a 2. már gyengébb, meg a grafika is hátrányosan változott szerintem), úgyhogy pihentettem a 3.at, de most múlt héten megjött hozzá a kedvem, úgyhogy gyorsan le is zavartam a 13 részt (+ a Betsubara OVAt). :D Az Okaeri nálam megint hozta az első évad hangulatát, és szerencsére a grafika is "visszaváltozott". Egyik kedvenc még mindig Hosaka-senpai. XD De igazából a legtöbb szereplőt bírom. Sok nemnormális egy helyen. :D

Selmo

Bakemonogatari (12+3 rész): Érdekes misztikus történetek csokra. De a minimalista háttér/CGI, hogy a szereplőkön kívül nincs más megrajzolva és a remélem nem vagy epilepsziás, mert egy csomó eltérű színű feliratot mutogatok úgy, el se tudd olvasni; az nagyon nem tetszett.

A tökéletesség unalmas.

Leara

School days~
Leszögezném, hogy hiába tudtam róla 1-2 dolgot, még így is ütött.
Hát... ebben a sorozatban egy értelmes szereplő sem volt, egyikük cselekedeteit sem értettem igazán. Nem szeretnék mindenféle apróságot leírni, hogy mitől rossz ez a sorozat, szerintem előttem már szidták egy páran, szóval most csak a kedvenceimet emelném ki:
- a kedvenc rendezői megoldásom lett az, hogy a gyorsan mozgó járművön (ami amúgy tele van), a szereplők képesek kiszúrni a másikat, amint épp XY-al van  :lol:. Úgy tűnik a Barátok köztös "pontottállahátukmögöttmikorrólabeszélnek" fordulat már unalmas.
Azonban a drámázások kifejezetten jól sikerültek... csak épp nem drámaian, hanem viccesen hatottak. Gondolok itt olyanokra, mikor pl. [spoiler]Sekai elordította az osztályban, hogy terhes, Makoto pedig később ott drámázott magában, majd próbált telefonálni, csak senki nem vette fel... és ekkor jött a "miért történik ez velem" beszólása... na vajon, miért :D? Az  utána következő jelenet Kotonohával meg már végig fejfogós, "ezt nem hiszem el" jelenet volt.
Bár az se volt rossz, mikor Makoto megkérdezte Sekaitól, hogy miért csinált gyereket... mintha ő nem lett volna benne a dologban  :lol:. [/spoiler]
De ez csak pár kiemelt kedvenc a sok közül.
Az utolsó rész meg önmagában is beteg volt, arról nincs mit mondanom, bár az utolsó jelenet nagyon romantikus volt  :lul:.
MAL

nikici

Quote from: Leara on 2010-09-07, 00:12:20
School days~

Nem is tudom, hogy lehet e a School days-ről jót mondani. :D Én nem nagyon tudok. A főszereplő srác az egyik legirritálóbb az összes animekarakter közül. A dráma meg már tényleg inkább lol, mint dráma. Felülmúlja még a brazil szappanoperákat is. XD
De akkor is azt mondom, hogy ezt egyszer mindenkinek végig kell nézni. XD

SaiyaGin

Quote from: Leara on 2010-09-07, 00:12:20
School days~
[spoiler]Sekai elordította az osztályban, hogy terhes, [/spoiler]

Talán a kedvencem a sok "nagyszerű" jelenet közül.  :D

Prof. William

ÚÚÚRRRRR ISTEN HÁT LÁNYOK TERHESEK LESZNEK HA LEFEKSZIK VELÜK AZ EMBER!!!!! - Egyértelműen a favorit...

Mintha minden szereplő erős tudatmódosító anyagok folyamatos hatása alatt lenne 12 részen át...

Más...

Hyakka Ryouran Samurai Girls

Az a második VH-ban elején szereplőink leradíroznak az égről egy teljes amerikai b52-es köteléket.  Álmodik a nyomor. :) Csóró japók max ha eggyet bírtak lelőni az egész háború alatt. :) Most legalább kompenzálnak.

Alkyra

Quote from: Prof. William on 2010-09-07, 11:21:15
ÚÚÚRRRRR ISTEN HÁT LÁNYOK TERHESEK LESZNEK HA LEFEKSZIK VELÜK AZ EMBER!!!!! - Egyértelműen a favorit...

Mintha minden szereplő erős tudatmódosító anyagok folyamatos hatása alatt lenne 12 részen át...

Más...

Hyakka Ryouran Samurai Girls

Az a második VH-ban elején szereplőink leradíroznak az égről egy teljes amerikai b52-es köteléket.  Álmodik a nyomor. :) Csóró japók max ha eggyet bírtak lelőni az egész háború alatt. :) Most legalább kompenzálnak.

Látom nem csak én vettem észre ezt a kis...hogy is nevezzem. Kárpótlást?:)

Zsiga

Quote from: Prof. William on 2010-09-07, 11:21:15
LOLFAIL
Bővebben:
-Azok nem B52-k hanem B29-ek.
-B52 egy darab se repült a második világháborúban, mivel '52-ben volt az első tesztrepülésük.
-B29-ből jópárat lelőttek a japánok a világháború alatt.

Prof. William

Gome tévedtem. Az események hatása alatt írtam. :)  De ettől még epic volt. A japánok most kárpótolták magukat a II VH ért. :)

Fogadok hogy a csajok még az atomot is visszadobták az amcsikra bár valószínűleg  addig nem jutottak el az amerikaiak.

Leara

Higashi no Eden - Movie II: Paradise Lost
Nagyon régóta vártam ezt a movie-t, de sajnos csalódtam benne. Lehet, hogy azért is, mert rég láttam a sorozatot és az első movie-t, de ez valahogy nem hozta az Edenes hangulatot. Néha azt vettem észre, hogy kissé unom is. Azt sejtettem, hogy nem lesz majd mindenre válasz, de azért ennél többet vártam volna. Még mindig a sorozat tetszik a legjobban.
7/10
MAL

Bütyök

Letter Bee

Jó későn hoztam be, ahogy sok mással is le vagyok maradva mostanában, pedig összességében nagyon is tetszett. :) Amennyire tudta, hozta a manga hangulatát, csak épp az a néhány töltelék epizód nem kellett volna. :frown: A zenéket különösen szerettem, az első openinget meg aztán főleg. A szereplők közül is szinte mindenkit megkedveltem, és alig várom, hogy a manga izgalmasabbnál jobb részei megelevenedjenek a második sorozatban...

Quote from: Leara on 2010-09-10, 14:40:45

Én meg még az első mozit se néztem meg, annak ellenére, hogy a sorozatot szerettem... Tényleg csak halmozom a listám. XD
Az vált jóvátehetetlenül felnőtté, aki már azon is bosszankodik, amin nevethetne.
/Vavyan Fable/

Blog

Member

Akkor jól éreztem, hogy valahogy nem illettek oda. Gondolom gondosan kiszámolták, hogy a 24.-ben megkapjuk az elismerést, amiért tudtuk, mi lett a csókával. :haha:

nikici

Szintén Higashi no Eden 2. mozi. Kb. ugyanazt tudnám elmondani róla, amit Leara, nekem is csalódás volt. :( Többet vártam a lezárástól. Végig csak dumáltak, semmi akció.

Meg pár napja meglestem a Brake Blade 2. moziját is. Az viszont tetszett nagyon. :D A szereplőket egyre jobban szeretem.  :hehe: Bár Rygart eléggé Gundam Seedes Kirara hajaz. És még a hangja is ugyanaz. XD És akkor már azt is lehet mondani, hogy Zess meg Athrun. :D Mindegy, lényeg, hogy jó, tetszett. Várom a következőt. ^^

SaiyaGin

Quote from: Leara on 2010-09-10, 14:40:45
Nagyon régóta vártam ezt a movie-t, de sajnos csalódtam benne. Lehet, hogy azért is, mert rég láttam a sorozatot és az első movie-t, de ez valahogy nem hozta az Edenes hangulatot. Néha azt vettem észre, hogy kissé unom is. Azt sejtettem, hogy nem lesz majd mindenre válasz, de azért ennél többet vártam volna. Még mindig a sorozat tetszik a legjobban.
7/10

:tezsvir:
Nem volt híján a csavaroknak a történet, de valahogy mégse volt az igazi.