Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Shali

#1230
Cromartie High School

Hát ez valami baromi jó volt (= Lehet, hogy nem tetszene mindenkinek, de én imádom a helyzetkomikumra épülő poénokat, és ez az anime nagyjából erről szól. Közben persze megtudjuk, hogy a gonosznak tűnő diákoknak is van szívük, meg mindegyiknek van valami gyengesége, nagyon elvont, talán ezen az animén röhögtem a legtöbbet, 10/10 simán, meg megy a kedvenceim közé (=

Mondjatok még ilyet plz (=

szerk.: időközben megnéztem a Gin-iro no kami no Agitot is.
Ez a film arról szól, hogy réges-régen elszúrták a növények génjeit, és azok jól betámadták az ebereket. Egy olyan világban járunk, ahol az emberek függenek a természettől. Kislány felébred, aki el volt zárva egy kapszulában, és persze elindul a világmegváltás. A történet érdekes, de nekem nem tetsző módon lett megvalósítva, a grafika nagyon szép, a zene szintén nem tetszik. Vagy vonósokat raktak, hogy a lövöldözős-lávaomlós jelenet giccses legyen, vagy szívszorongató, lassú, női énekes zene van, amire meg kellene hatódni. Én 5 pontot adok neki, de aki nem zsörtölődik, ha valaki szuperhtalmat kap és megváltja a világot, az nézze meg nyugodtan, még akár tetszhet is.
when in trouble, when in doubt, run in circles, SCREAM and SHOUT!!

kikuchiyo

Most bisztoss sokan ignore-re fognak rakni emiatt, de nem jön be eddig a RahXephon. A hetedik résznél tartok, és eddig dögunalom. Még nem adom fel, reménykedem, hogy talán jobb lesz.

A Kemonozume viszont egyre jobb! Sajnos a felirat még csak a 3. résznél tart, közben meg már a hetedik is kijött Japánban. Full frontal nudity és szex egy "mainstream", tehát tévében vetített animében. Nem gondoltam volna. Ja, amúgy van sztori és érdekes szereplők is, valamint a rajzstílusa is egészen egyedi :)
Failure is the default option

Zsiga

#1232
Quote from: kikuchiyo on 2006-09-24, 22:33:41
Most bisztoss sokan ignore-re fognak rakni emiatt, de nem jön be eddig a RahXephon. A hetedik résznél tartok, és eddig dögunalom. Még nem adom fel, reménykedem, hogy talán jobb lesz.
Őszintén szólva én nagyon örülök ennek (és már napok óta vártam hogy mikor írod ezt ide... :D), mert a te ízlésedben általában meg szoktam bízni, és nekem se tetszett. Ebből azt a következtetést vontam le hogy nem biztos hogy én vagyok a hülye. :)

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2006-09-24, 22:33:41
Most bisztoss sokan ignore-re fognak rakni emiatt, de nem jön be eddig a RahXephon. A hetedik résznél tartok, és eddig dögunalom. Még nem adom fel, reménykedem, hogy talán jobb lesz.
nálam lehet hogy sokat dobott a RahXephon-on, hogy EVA után néztem meg, amit nagyon gyűlöltem Shinji karaktere miatt és felüdülés volt kicsit normálisabb szereplőket látni, + beleszerettem Haruka-ba, szóval mindenképpen végig kellett néznem :D

Bishop

lehet hogy az EVA volt elöbb és hogy a Rahxephon egy utánzat,de ha kicsit unalmas is ,szerintem jó(jobb),igazi ínyenceknek :hehe:

kikuchiyo

(most csak mélyebbre ásom magam, de) az EVA-ban legalább csináltak valamit azok a szereplők. Mégha ez a valamit csinálás Shinji esetében nyafogás, Asukánál Shinji leordítása volt csak, de akkor is... legalább megadták a felületet, hogy valahogy viszonyulni lehessen hozzájuk. A RahXephonban egyszerűen nem érdekelnek a szereplők, teljesen közömbösek, a nevüket se tudtam eddig megjegyezni.
A hátterek szépek, a karakteranimáció jó minőségű, igaz, nekem nem tetszenek valamiért ezek az orr nélküli emberek.
Az intro nagyon tetszik (igaz, hivatalos igazolásom van a zenei ízlés teljes hiányáról, szóval ez nem jelent semmit), a többi háttérzene kevésbé, némelyik feldobja az adott jelenetet, némelyik zavar. A sztori eddig semmilyen. Hatalmas potenciál lenne ebben a világban, de úgy érzem, hogy eddig nem használták ki.
Mindegy, arra a híres 15. részre még kíváncsi vagyok, addig megnézem, ha már elkezdtem.
Failure is the default option

Randal

#1236
Irresponsible Captain Tylor TV és OVA

Jól éreztem én, hogy meg kell néznem ezt az animét.
Az alapszitu az, hogy egy húsz éves fiatal, név szerint Justy Ueki Tylor eldönti, hogy belép a hadseregbe. Az ok? Könnyű életet szeretne élni, hisz a katonaságnál kap élelmet, szállást, mindent. Hozzáértése a dolgokhoz? Nulla. Milyen pozíciót szeretne? Természetesen hajókapitány. Hogy sikerül-e elérnie? Lehet ez még kérdéses?:)

Eszméletlen jól vannak kitalálva a karakterek, a történet is érthetően van felépítve, izgalmas, jó poénok, néha-néha egy kis elmefuttatás, ami nem árt és végülis elgondolkodtat, de az egész a kikapcsolódást szolgálja.
Az eddig látottak közül azt hiszem, hogy a szórakoztatási szintjét együtt kell emlegetnem a Nausicaa-val és Fumoffuval.
A sorozat végig lebilincseli az embert és még az úgynevezetes üresjáratokban is hatalmas az összes rész.
Nagyon kemény ahogy a társaság idegeire megy a kapitány és ahogy gyepálják egymást. Nameg a admirálisok ellenszenve és tettei Tylorral szemben hatalmas. És még ahogy az ellenféllel kavarnak...
Ráadásul a kapitány nagyn nőimádó és vmiért a nők is odavannak érte:)

Egyszóval mindenkinek ajánlom aki még nem nézte meg.
Az ftp-n elérhető  TV D-A verziónál jobbat nem találtam sajna.
Az OVA-ból az A-M verziót tudnám ajánlani mivel teljes méretben szép képe van. Sajna a felirat nekem vmiért nem került a fekete sávba, de mivel mkv kiterjesztésű így lehet vele buherálni.

Cobra

Ém is most nézem az Irresponsible Captain Tylort, még a 2. OVA hátra van. Elég érdekes történet, csak azért érezni rajta, hogy a 80-as években készült, főleg a grafika elég gyenge. Könnyed kikapcsolódásnak ajánlható, de komoly dolgokat ne várjon senki.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Randal

A grafot nem mondanám gyengének. Nézegettem a hivatalos honlapot, emg az árait és nem egy vészes cucc, ráadásul azon sokkal szebb a kép. Sajna a releasek lettek kicsit tökéletlenek, gondolom az eredetiből kifolyólag, de az eredeti minősége jó.

Zsiga

Quote from: Cobra on 2006-09-25, 00:09:38
Ém is most nézem az Irresponsible Captain Tylort, még a 2. OVA hátra van. Elég érdekes történet, csak azért érezni rajta, hogy a 80-as években készült, főleg a grafika elég gyenge. Könnyed kikapcsolódásnak ajánlható, de komoly dolgokat ne várjon senki.
A sorozat '93-as, az OVA-k '94-'96 között készültek. ;)
És van olyan grafiailag mint bármi más amivel egykorú... Az hogy a mai agyonCGIzett vackokhoz vagy szokva még nem jelenti azt hogy ami régi az ronda. :rolleyes:

Cobra

Valóban 93-as a sorozat, de nem jobb grafikailag, mint egy '80-as évek beli. Bár ha azt nézzük, hogy a Slayers '95-ös, akkor annyira nem lehet szídni :) Nem kell CGI, hogy szép legyen a grafika, illletve CGI-vel is lehet borzalmasat alkotni.
És lehet Randalnak van igaza, hogy csak a ripek ilyen gyenge képminőségűek, bár a rajzolás minősége attól még ugyanaz marad.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Próféta

Lupin III: Castle of Cagliostro (1979)
Még sose láttam semmit Arséne Lupin mestertolvaj japán unokájától. Egyszer ebbe is bele kellett szagolni, és akkor miért ne azzal a filmmel kezdjem, amelyet Miyazaki mester írt és rendezett :)
Sirály volt. Kaland, rejtelem, lazaság, akció, csavarok, ötletesség. Semmi mélyebb tartalom, de egy ilyen műbe szerintem nem is hiányzik (legfeljebb nem lesz nagykedvenc). Amúgy a grafika simán alázza a kilencvenes éveket. És felismertem, tényleg az a kastély van benne, amit a Genshikenben homokvárként felépítenek :)

kikuchiyo

Quote from: PrófétaLupin III: Castle of Cagliostro (1979)
Sirály volt.
:cool:

Spoileres kérdés a RahXephonból: Ugye nem az van, hogy [spoiler]Haruka és Ayato szerelmesek voltak, mielőtt a Muk elfoglalták Tokyot, csak aztán a fokozódó nemzetközi helyzet miatt elszakadtak egymástól, aztán Ayato elfelejtette az egészet, és csak a végén fognak egymásra találni?[/spoiler]
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2006-09-25, 17:58:42Spoileres kérdés a RahXephonból: Ugye nem az van, hogy [spoiler]Haruka és Ayato szerelmesek voltak, mielőtt a Muk elfoglalták Tokyot, csak aztán a fokozódó nemzetközi helyzet miatt elszakadtak egymástól, aztán Ayato elfelejtette az egészet, és csak a végén fognak egymásra találni?[/spoiler]
DE!
[spoiler]és ez igenis szép szerelmi történet!  :3x3:[/spoiler]

sirtomi

Asszem elkezdem leszedni a Lupin filmeket. Régen láttam pár rész valamelyik zenecsatornán és akkor is tetszett. Most megint lett kedvem hozzá :)

kikuchiyo

Óh rettenet, óh borzalom.

Abba kellett volna hagynom három rész után, de nem, én végignéztem abban a buta reményben, hogy hátha jó lesz, hátha a végére kihoznak valamit.
De nem hoztak ki semmit belőle. Katasztrófa. Rettenet. Borzalom.

El kell ismernem, hogy az animáció színvonala igen magas. Szép és részletes hátterek, folyamatos mozgás a szereplőknél, mint már mondtam egyszer.
Hangok és zenék: Ahhoz képest, hogy a zene elvileg konceptuálisan is központi szerepet játszik a történetben, a háttér- és előtérzenék között volt egynéhány disszonáns darab. Olyan is volt, ami jól harmonizált az adott jelenet hangulatával, de összességében a zene (az intrót kivéve) nem különösebben emlékezetes pontja ennek az animének. Nem Yoko Kanno felelős a zenékért egyébként, hanem az a nő, aki Mayát is szinkronizálta. A történésekhez passzoló hangeffektusok (robbanások, egyebek) megfelelőek voltak, és a szinkronszínészek munkájára sem nagyon lehet panasz (már ha vissza tudnék emlékezni, hogy melyikük melyik karakternek adta a hangját, de erről később).

Hogy miért írom, hogy katasztrófa, rettenet és borzalom?
Ennyire totálisan követhetetlen, érthetetlen és ellenszenves történetet keveset láttam. Egyszerűen rossz volt nézni ezt az animét: halálra untam magam közben, felidegesíteni is csak ritkán tudott. A másik mélypontot a szereplők jelentik: eleve túl sok van belőlük, és a személyiségük (ja, az nincs nekik), a viselkedésük nemhogy teljesen hiteltelen és józan ésszel szemben álló, hanem egyáltalán ezeknek a fogalmaknak, mint hitelesség és józan ész, semmi értelmük nincs, ha a RahXephon karaktereire próbáljuk vonatkoztatni őket. A női szereplők szerencsére mind tökéletes alakkal rendelkeznek, és az alkotók némi diszkrét fanservice-t is becsempésznek a sorozatba, így legalább van valami, ami visszatarthatja a türelmetlenebb nézőket a monitor bezúzásától. De egyébként káosz és reménytelen katyvasz az egész, kezdve a Sárga Ruhás Rejtélyes Csajjal, aki véletlenszerű időközökben megjelenik és eltereli Ayato (a hősünk) figyelmét, folytatva a Lila Hajú Rejtélyes Csajjal, aki akárhányszor képernyőre kerül, mond valami abszolút értelmetlen, össszefüggéstelen ostobaságot (kicsit a Firefly-beli Riverre emlékeztetett, csak őnála legalább meg volt magyarázva, hogy miért van megzakkanva, és csak kb. ezredannyira volt idegesítő, mint Quon), folytatva azzal, hogy a végére nagyjából mindenkiről kiderül, hogy a főhős öccse, genetikai anyja, vagy volt szeretője.
A világ, az alapötlet, bár nem teljesen eredeti, de azért érdekes lehetett volna, de így, hogy egyszerre akartak maja mitológiát, világelfoglalós összeesküvést, óriásrobotos vagy -izés akciót, zenei szimbolikát, "igenis szép szerelmi történetet" (© by Fazék), macskafarkát belezsúfolni, főleg ezzel a rendezéssel és ezekkel a dialógusokkal - katasztrófa, rettenet, borzalom.

Elolvastam azt a Mu történelmet, ami be volt linkelve korábban, szép, szép, pár dolgot meg is magyaráz, de miért nem lehetett mindezt a sorozat folyamán, emészthető formában és nem ezzel az átkozott erőltetett zavaros titokzatoskodással tálalni?

Egyszóval: a magam részéről senkinek sem ajánlom a RahXephont. Ez nem úgy rossz, mint mondjuk az A.I. vagy az Armageddon, hogy meg kelljen őrizni a későbbi generációk számára okulásképp ("látjátok gyerekek, ebben a filmben minden el van rontva, amit el lehet rontani), hanem úgy, hogy be kell lökni egy sötét sarokba és otthagyni a feledésnek.

(Halk hangocska: abban egyetértek Prófétával, hogy a két legjobb rész a 15. (amikor a gyerekek megtalálják az alagsorban a sérült dólemet) és a (talán) 18. volt (amikor Ayato kiviszi Hirokot Tokyoból).)
Failure is the default option

Próféta

#1246
Ez van.

Zenék: igen, YK csak az openinget csinálta, de nekem az se tetszett. Ami viszont bejött, az Quon dala (amikor hívja a tojást), de az meg valójában a Poloveci Táncok című zenemű Borogyintól.
EDIT: hú, de művelt vagyok :D tessék irigyelni!

Randal

kikuchiyo: Mostan jól elvetted a kedvem. Pedig már letöltöttem az egészet:(
Na sebaj, amjd adunk neki jól.

ezekről valaki vmit tud?:
Infinite Ryvius 
Nadesico
Space Travelers: The Animation
Photon

kikuchiyo

Próféta:   
:Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly:
:hail: :hail:
:Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly: :Kiraly:

ennyi leborulás elég? :D (BTW Wikipédiából én is tudnám... :))

Randal: az Infinite Ryviust én félbehagytam, annyira rossz volt, a másik hármat nem ismerem.
Illetve a Photont mintha láttam volna három vagy négy éve, irtó rossz minőségű rm formátumban. Ilyen űrös-utazgatós-világmegmentős-fanservicés, ha jól emléxem.
Failure is the default option

Zsiga

Quote from: Randal on 2006-09-27, 00:45:18
kikuchiyo: Mostan jól elvetted a kedvem. Pedig már letöltöttem az egészet:(
Na sebaj, amjd adunk neki jól.

ezekről valaki vmit tud?:
Infinite Ryvius 
Nadesico
Space Travelers: The Animation
Photon

Nadesico mindent visz. :D Ha a Tylor tetszett akkor ez lesz a kedvenc sorozatod. :)

kikuchiyo: Megnyugtattál, már legalább ketten vagyunk hülyék. ;)

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2006-09-27, 00:07:24
Óh rettenet, óh borzalom.
you deserved it!  :__devil:
(sztem ez is olyan sorozat, aminél már a 2-3. résznél eldől hogy tetszeni fog-e, de jó érzés hogy végigszenvedted :D kis káröröm egy olyan emberrel szemben, aki megúszta az EL végignézését :__devil:)

Cobra

Lehet önmagában nem egy sikeres darab az RX, de az NGE-vel kell összehasonlítani, nem más normális anime-vel :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Randal

Jajj. NGE-t ne melegesd légyszi. Szép, meg jó, meg minden, csak nem ezt vártam (valszeg a készítők is így akarták).


Zsiga: Elolvastam az ismertetőjét. Háááát (tal nem kezdünk mondatot, csak szembe  :D ), nem is tudom. majd meg lesz nézve.

De valszeg lehet, hogy csakazértis belekezdek a RX-be:)

Member

Korrekt elemzés, Kikuchiyo, a végén még megszerzem. :Kiraly:

Selmo

Haibane renmei: egy szép történet volt. A rajzolása kicsit furcsa volt számomra az elején, de hamar megszoktam, a zenére oda sem figyeltem (volt?). A története pedig igen elgondolkodtató, nekem tetszett. :redface:

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Quote from: Selmo on 2006-09-27, 20:39:59
Haibane renmei: egy szép történet volt. A rajzolása kicsit furcsa volt számomra az elején, de hamar megszoktam, a zenére oda sem figyeltem (volt?). A története pedig igen elgondolkodtató, nekem tetszett. :redface:
Bizony hogy volt zenéje... ;)

Yakumo

Midori no Hibi

Régebben, amikor először meghallottam ennek az anime-nek a történetét, [spoiler]Hogy a csávó kezéből "kinő" egy lány  :eek:[/spoiler] azt gondoltam, hogy ennél nagyobb baromságot XD kezdésnek nem találhattak volna ki az biztos.  :rotfl: (Nyugi, már az első részben megtudjátok miről beszélek)
De megnéztem és az anime nézése közben ez az "apró" furcsaság teljesen elhalványult, tehát arra tudtam figyelni, hogy ezzel a készítők mit is akarnak megmutatni, milyen érzéseket és helyzeteket hoznak ki belőle. Vicces ki sorozat (13 részes) ugyanakkor aranyos kis romantikus anime. Nem fogtok benne egetverő újításokat látni, ha megnézitek, de szórakozásnak és hogy jobb kedvetek legyen, arra szerintem tökéletes. (én miután végignéztem, kifeszült a pofám legalább egy fél órára :D )
Egy kis jellemváltozás a főhős életében, egy kis romantika, egy kis poén, egy kis "nem tudom megmondani neki, de szeretem", tehát egy kis kavarás, de egyáltalán nem idegesítő és egy kis lányka, aki mindig kéznél van.  :haha:

Aki egy kellemes kis élményre vágyik annak csak ajánlani tudom.

Don't watch TV, Watch Anime!  :lazza:

Kvikveg

Haibane Renmei OST a focimzenetol eltekintve tokeletesen jellegtelen es pocsek, de hatterzenenek ok. Csak onalloan idegesitoen antimuzikalis.

Yak: jah, en is igy voltam vele, micsoda idiota otlet, aztan beleneztem. :D
Ezen a jeleneten szenne rohogtem magam. :lol:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Szerintem ne nevezd pocséknak a Haibane zenéit.

Kvikveg

Quote from: Member on 2006-09-28, 16:14:36
Szerintem ne nevezd pocséknak a Haibane zenéit.
Hat en lelkesen letoltottem, de idegesitoen semmilyen se volt. Az opening zeneje aranyos, meg a vegen a zene, de aztan kesz. En is meglepodtem tole.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.