Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Quote from: Shali on 2006-12-26, 00:00:11
Most fejeztem be a Death Note 11 részét és eddig baromira tetszik. Érdekes, L-t nagyon bírom, a 11. részben megjelenő lányka pedig nagyon cuki ^^
Most nezem a harmadikat, es nemsokara fel kell mutatnia valamit emi erdekel, mert eddig nem nagyon fogott meg...
Osszesen hany reszes?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

sirtomi

Quote from: chilip on 2006-12-26, 17:42:12
Gedo Senki (felirat nélkül)
Gedo Senki OST

A feliratot még keresem hozzá...
Legalább írj is valamit erről az animeről, ha már ebbe a topicba postoltál! :)

chilip

te még nem hallottál semmit a legújabb Ghibli (Chihiro szellemországban, Mononoke, Howl's Moving Castle...) filmről???

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

sirtomi

Erről még nem hallottam! :)
De a topic címe, hogy mit láttál és hogy tetszett! Te meg csak belinkeltél két torrentet :)

chilip

#1685
sürgősen pótolnunk kell ezt a hiányosságot :D Egy fantasy-anime, mely egy könyv-sorozaton alapul. Az angol címe Tales of Earthsea. Sztori velősen: Különös dolgok történnek az országban. Az emberek furcsán viselkednek... ami a legkülönösebb, hogy az emberek sárkányokat kezdenek látni, ami még egyszer sem történt meg az emberek világában. Ezen okok miatt Ged, a vándor-varázsló elkezdi kivizsgálni az esetet... és bocsi a csak torrentes post-ért :rotfl:

edit: A Bemutatója angol felirattal

Próféta

Úgy se hallottatok róla, hogy ez az a film, amit Miyazaki Hayao fia, Miyazaki Goro rendez?

Amúgy chilip-nek  :merci:
(bár ha nem láttad a filmet, akkor talán tényleg nem ide kellett volna, vagy nemtom)

kikuchiyo

Csak szólok, hogy a belinkelt Gedo Senki is egy kamerás rip...
Failure is the default option

sirtomi

A cím ismerős volt, de nem tudtam mi ez. Mostmár tudom :)
Köszi a videót is, érdekesnek tűnik!

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2006-12-26, 19:36:16
Csak szólok, hogy a belinkelt Gedo Senki is egy kamerás rip...
ÁÁÁÁ  :bruhuhu:

Liquid Snake

#1690
Hi mindenkinek! Én most fejeztem be a The Melancholy of Haruhi Suzumiya-t és eléggé tetszett. Igaz úgy ültem neki h nevetek rajta egy jó tde nem ez lett belőle, és ez nem baj! A végefelé elég komolyra fordult az egész és nekem Haruhi is nagyon megtetszett :hehe: Csak azt sajnálom hogy [spoiler]a végén nem jött össze konkrétan Kyon-al. Pedig jó lett volna  :smile:[/spoiler]

Cobra

Ne legyetek így felháborodva, a Haruhi jövőre folyatódik, szóval annyira nem votl spoiler, mert nincs sehogyse vége a sorozatnak. Ennek ellenére mehetnének spoilerbe az ilyen szintű információk.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

via_mala

Nagyon régen, még az AHQ-ról szedtem le a Human Crossing első 4 részét, aminek a további epizódjait azóta se láttam semelyik szerveren sem. Nagy nehezen (átlag 5 KB/s) leszedtem torrentről még az 5. és a 6. epizódot is, amiből most az 5-iket néztem meg.
Fura, hogy ezek a vegyes történetek mennyire nem ragadták meg az AniDB szavazóközönségét, pedig szerintem egytől egyig remek drámák.
---SPOILERS AHEAD, bár valszeg senki nem fogja megnézni ezt az animét.---
A The Cicadas of Winter-ben egy kemény munkával sztárrá emelkedő fickó a főszereplő. A felesége kórházban vajúdik, de ő csak rohan egyik szinkronstúdióból a másikba, lévén népszerű seiyuu. Aztán mikor vége a napnak, akkor sem a kórház, hanem egy Roppongi bár felé irányítja a sofőrjét. Javában iszogat három csinos lány társaságában, amikor megcsörren a mobilja. A menedzsere, aki régi barátja is egyben, de aki nem jó szemmel nézi a főhős arrogáns viselkedését, amióta kiemelkedett a szürke tömegből, nos ő hívja a mobilján, hogy közölje vele: a felesége megszült, de a fia meghalt. A fickó ekkor már tényleg bemegy a kórházba, és akkor kezd el morfondírozni a születési adatlap felett, hogy az utóbbi időben annyit dolgozott, hogy még arra sem maradt ideje, hogy a feleségével megbeszélje a születendő gyermekük nevét. Az asszonyt viszont nem lehet megkérdezni, mert kíméletből egyelőre elhallgatják előle, hogy a fia gyakorlatilag csak egy percet élt. Gyorsan túl akar lenni a dolgon, befirkantja a saját nevét, és már lépne is le haza, amikor belenyilal valami.
Végiggondolja saját boldog gyermekkorát, rettentő szoros és jó kapcsolatát az apjával, és visszaemlékezik rá, hogyan vitte őt kerékpárja csomagtartóján, és hogy miket mesélt neki közben. Az emlékek nagy nehezen felébresztik benne is az apai érzéseket elhalt fia iránt, és fura, de megható tettre szánja el magát.
Mivel úgysem fogja senki megnézni, ezért leírom spoiler-ben:
[spoiler]Szerez egy biciklit, és fia maradványaival bejárja a város utcáit, megmutatva neki, hogy hol élt volna, miket látott volna, milyen a vonat, milyenek az autók, milyen emberekkel találkozott volna, miket evett volna, hogy vannak széles egyenes utak, és keskeny kanyargósak is, és vannak zsákutcák is, és vannak meredek utak is, amiken nehéz feltekerni (egy kis mögöttes tartalom ugyebár). Nagyon megrázó, garantáltan a kérges szívűek torkát is facsargatja majd valami a képsorok nézésekor - trust me.[/spoiler] :,(

Ha valaha felkerülne a szerverre, vagy tudtok valami normális letöltési forrást hozzá, akkor kérem jelezzétek nekem, mert gyötrelem leszedni ezzel a sebességgel a maradékot. Thx!
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Fazék

Quote from: via_mala on 2006-12-27, 00:32:52Ha valaha felkerülne a szerverre, vagy tudtok valami normális letöltési forrást hozzá, akkor kérem jelezzétek nekem, mert gyötrelem leszedni ezzel a sebességgel a maradékot. Thx!
nézelődtem most egy 20 percet az irc csatijukon és ott is csak az 5. részig találtam forrást... az egyiknél 4-ig, de nála megtelt a sor, a másikhoz pedig ki kéne lőnöm a router-t vagy átállítani, de mindkettő a kapcsolat megszakítását igényelné, hát most kihagyom...

amit eddig leírtál róla, az nem hangzik túl rosszul :)

Raggie

Nah befelyeztem a GitS - SAC első sorozatot... :cool: A vége tényleg irtó jó(kellőképpen hozták a sorozat hosszát és a történet fokozását :jee: ), és egyre kíváncsibb vagyok a kettes sorozatra is.

Immáron elfoglalta méltó helyét a legjobb sorozatok listán többek között a Bebop, a Samurai Champloo, a Texhnolyze és a Planetes mellett. ---> 10/10
(már kérem is a következő sorozatot Ramiztól, és azt hiszem be van már tárazva a harmadik is! :hopp: )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Solid Snake

Quote from: Kvikveg on 2006-12-26, 17:45:34
Quote from: Shali on 2006-12-26, 00:00:11
Most fejeztem be a Death Note 11 részét és eddig baromira tetszik. Érdekes, L-t nagyon bírom, a 11. részben megjelenő lányka pedig nagyon cuki ^^
Most nezem a harmadikat, es nemsokara fel kell mutatnia valamit emi erdekel, mert eddig nem nagyon fogott meg...
Osszesen hany reszes?

37 részesre tervezték meg az anime-t, abből eddig 11 rész került adásba/netre.

Nyugodtan nézd csak meg a többi részt is, garantáltan megjön hozzá a kedved.  :jee:

kikuchiyo

Catblue Dynamite

:wtf: Kb. ilyen fejjel néztem végig.
A furcsaságok sora ott kezdődik, hogy a szereplők angolul beszélnek, japán felirattal  :wtf:. Elvileg Amerikában játszódik, és kissé Ponyvaregény-utánérzésnek tűnik elsőre: a két főszereplő egy mikrofonhajú nigga és egy kissé Gendora emlékeztető fehér tag  :wtf:, akik valami piti ügybe keverednek, aztán kiderül, hogy mégsem annyira piti az ügy, mert a gyíkálarcos rosszfiúk csapata meg akarja ölni őket egy sebhelyes fülű nő vezetésével  :wtf:. Szerencséjükre a segíségükre siet Blue, a macskanő, aki a farkával is képes pisztolyt elsütni  :wtf:, valamint képes kommunikálni a halottak szellemeivel  :wtf:. A csapat tagja még John, a szellem, aki 70-es évekbeli inget és napszemüveget visel  :wtf:.
Harcolnak, menekülnek, a gonoszok Trabantokon üldözik őket  :wtf: :wtf: :wtf:, majd jön a finálé. Az egész kb. 40 perc.
Az animáció végig cell-shading technikával készült, azaz 3D ojjettumokat láttak el kézi animációra emlékeztető textúrákkal. A hatás kicsit olyan, mintha egy videojáték introját nézné az ember, anime helyett. A szereplők mozgása néha természetellenesnek tűnik, cserébe az akciójelenetek igen látványosak.
Eredetiség az kevés van benne - szinte látom magam előtt a péntek délutáni értekezletet, ahol gyöngyöző homlokú producerek próbálják kitalálni a legújabb OVA-t: "megvan! legyen macskanő!" "Ez az! És tudjon beszélni a szellemekkel, mer az kúl!"

Egyszóval éééérdekes. Megnézhetjük szilveszterkor is, ha valami viccesre vágytok.



Raggie: Akkor majd kérd el Ramiztól a jövő heti lottószámokat is - mert más módon ugyebár nem szerezhette meg a még nem létező harmadik sorozatot :)

Failure is the default option

krezga

Utawarerumono

Egy jó kis 26 részes fantasy anime, érdekes, megszerethető karakterekkel, és szerintem egy nem rossz történettel. Hogyan lesz egy sebesült emberből, akinek nincsenek emlékei, egy nagy ország császára, és hogyan szerez közben érdekes barátokat? Majd a végén kiderül, hogy ki is ő valójában.
Isten meghalt és mi öltük meg őt
-Nietzsche

Raggie

Quote from: krezga on 2006-12-27, 21:59:33
Utawarerumono

Egy jó kis 26 részes fantasy anime, érdekes, megszerethető karakterekkel, és szerintem egy nem rossz történettel. Hogyan lesz egy sebesült emberből, akinek nincsenek emlékei, egy nagy ország császára, és hogyan szerez közben érdekes barátokat? Majd a végén kiderül, hogy ki is ő valójában.
Hm... FTP-n fenn van?
Megrajzolása igényes?
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Dreamcleaver

Quote from: Raggie on 2006-12-27, 22:17:15
Quote from: krezga on 2006-12-27, 21:59:33
Utawarerumono

Egy jó kis 26 részes fantasy anime, érdekes, megszerethető karakterekkel, és szerintem egy nem rossz történettel. Hogyan lesz egy sebesült emberből, akinek nincsenek emlékei, egy nagy ország császára, és hogyan szerez közben érdekes barátokat? Majd a végén kiderül, hogy ki is ő valójában.
Hm... FTP-n fenn van?
Megrajzolása igényes?

Igen.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

krezga

REC

Egy rövid szerelmi történet(9*10perc). Egy szinkronszínész lány és egy reklámtervező(asszem valami ilyesmi:D) srác érdekes kapcsolatáról szól. Nagyon aranyos kis történet, megéri rászánni azt a másfél órát:)
Isten meghalt és mi öltük meg őt
-Nietzsche

Moha

Quote from: krezga on 2006-12-28, 01:14:22
REC

Egy rövid szerelmi történet(9*10perc). Egy szinkronszínész lány és egy reklámtervező(asszem valami ilyesmi:D) srác érdekes kapcsolatáról szól. Nagyon aranyos kis történet, megéri rászánni azt a másfél órát:)
Aranyosnak tűnik, felvettem a wishlistre. :) Hogy mikor töltöm le az jó kérdés, az meg, hogy mikor nézem meg, mégjobb! :P

Raggie

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-27, 23:06:53
Quote from: Raggie on 2006-12-27, 22:17:15
Hm... FTP-n fenn van?
Megrajzolása igényes?
Igen.
Mindekettőre igen? :D
(már be is indítottam a letöltést... :) )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Dreamcleaver

Quote from: Raggie on 2006-12-28, 02:40:32
Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-27, 23:06:53
Quote from: Raggie on 2006-12-27, 22:17:15
Hm... FTP-n fenn van?
Megrajzolása igényes?
Igen.
Mindekettőre igen? :D
(már be is indítottam a letöltést... :) )

Igen.  :D Bár nem tudom neked fog e tetszeni. Én imádtam a sok női karaktert  :muhahah: meg a fantasy hangulatot, de szerintem a vége elég rossz lett.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

RE@L

Suzumiya Haruhi no Yuuutsu

Nem mindennapi történetvezetés, nem sajnálom hogy így néztem meg és nem sorrendben ahogy javasolták egyesek, illetve lett rá volna lehetőség hiszen a készítők így akarták valamiért és bejött.
Tizennégy rész, kevés ordított magáról hogy lesz folytatás igaz lehet hogy belemagyarázom hiszen úy ültem le megnézni a sorozatot hogy tudtam hogy lesz folytatás. De ne feledjük, Black Lagoon-nál is érződött 9-10 résznél hogy nem lesz 12 részes...
Nem mondom hogy a sorozat teli van egyedi új karakterrel, hiszen majdhogynem sablonosan megvan mindenki a kivétel mégis az hogy személyiséget kaptak a karakterek amik újak és egyediek. Nagyon finoman megvan fűszerezve az egész hogy végig mulattasa az embert és ne tudja komolyan venni. Tökéletes kikapcsolódás.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Raggie

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-28, 04:42:47
Igen.  :D Bár nem tudom neked fog e tetszeni. Én imádtam a sok női karaktert  :muhahah: meg a fantasy hangulatot, de szerintem a vége elég rossz lett.
OK, ha sok a nő akkor nekem is feszik! ;)
A végére akkor majd figyelek és majd megtárgyaljuk! :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

krezga

Oruchuban Ebichu

A házvezető hörcsög:D Az egész történet végig tele van poénokkal, amik a szex köré épülnek. A legtöbb poén szójátékból ered. És szegény Ebichu sok verést is kap:D Jah, és szegényem még rendesen beszélni sem tud, talán kicsit selypít:D, a desu-t decsu-nak mondja pl:D
Isten meghalt és mi öltük meg őt
-Nietzsche

Solid Snake

Full Metal Panic! - The Second Raid

Végre sikerült rászánnom magam, hogy egyhuzamban végignézzem (első két részt néztem meg régebben, de aztán jött a KGNE, és....na de ez már történelem  :hehe:). Mit mondjak: FAN-TASZ-TI-KUS! A Fumoffu gyerekes, viccelődő hangulatát teljesen el lehet felejteni: ebbe a 13 részbe garantáltan az akció és a dráma dominál. A grafika és az animációk kiválóak (persze ez természetes a Kyoto-tól), maga a dráma elem pedig (Sousuke elválása Chidori-tól és az emiatti következmények) szívszorító. Kettejük jellemének megtörését igencsak remek módon szemléltették, számomra felvette a versenyt a KGNE párjával (Takayuki & Mitsuki). A végkifejlet tetszett is, meg nem is.

Tetszett, mert:

[spoiler]...olyan véleményeket olvastam, miszerint félbevágva hagyták az eseményeket, mégsem vettem észre ebből semmit. Oké, folytatás 100%, hogy lesz, hiszen vannak még elvarratlan szálak, mégis korrekt lezárásnak érzem. Sousuke visszakapja és átértékeli az életét (különösen tetszett Sousuke vitája az admirálissal, volt hangulata rendesen). [/spoiler]

Nem tetszett, mert:

[spoiler]...még mindig nem jött össze Chidori és Sousuke!

Az utolsó rész kezdése pedig FENOMENÁLIS volt! Gauron végre tényleg halott (apropó, Gauron szétlövésénél bennem is volt rendesen adrenalin, teljesen beleéltem magam Sousuke helyzetébe), Sousuke pedig végképp összetört Chidori "halála" miatt. Ennyire emberien nem lehetett volna jobban ábrázolni az egykor marcona és kötelességteljes katona lelki összeroppanását, leemelem a kalapom Shouji Gatou előtt, ez a jelenet volt számomra a 2nd Raid topja. Aztán jött a hidegzuhany: megérkezik Chidori teljes valójában, Sousuke ledöbben, én várom a nagy összeborulást, erre: BAMM! Chidori elkezdi verni Sousuke-t! Tipikus FMP elem, oké, de ha már lelkileg topon vagyok egy ilyen fantasztikus jelenettől, akkor ne csesszék már el! Jujj, de dühös voltam itt. Viszont az utolsó jeleneteknél úgy éreztem, végre jön a várva várt hug. Ez be is következik, Chidori önmagát adja, Sousuke pedig már majdnem átöleli a zokogó lányt, amikor...betoppan Kyoko és pár rikoltozó lány! ÁÁÁÁÁH! Legalább Chidori nem szakadt el Sousuke-től ennyi örömöm volt a jelenetben, Kyoko-t és a csajokat viszont a pokolba kívántam. Francnak zavarják meg őket egy ilyen pillanatban. Aztán jött a metró. Nagyon aranyos jelenet volt. Nagyon lehetett érezni a lelki kötődést, mégha Chidori utolsó szava egy "nandemonai..." volt.[/spoiler]


Pr3d4k1ng

Quote from: SolidSnakeGH on 2006-12-28, 23:22:20
Full Metal Panic! - The Second Raid

Végre sikerült rászánnom magam, hogy egyhuzamban végignézzem (első két részt néztem meg régebben, de aztán jött a KGNE, és....na de ez már történelem  :hehe:). Mit mondjak: FAN-TASZ-TI-KUS! A Fumoffu gyerekes, viccelődő hangulatát teljesen el lehet felejteni: ebbe a 13 részbe garantáltan az akció és a dráma dominál. A grafika és az animációk kiválóak (persze ez természetes a Kyoto-tól), maga a dráma elem pedig (Sousuke elválása Chidori-tól és az emiatti következmények) szívszorító. Kettejük jellemének megtörését igencsak remek módon szemléltették, számomra felvette a versenyt a KGNE párjával (Takayuki & Mitsuki). A végkifejlet tetszett is, meg nem is.

Tetszett, mert:

[spoiler]...olyan véleményeket olvastam, miszerint félbevágva hagyták az eseményeket, mégsem vettem észre ebből semmit. Oké, folytatás 100%, hogy lesz, hiszen vannak még elvarratlan szálak, mégis korrekt lezárásnak érzem. Sousuke visszakapja és átértékeli az életét (különösen tetszett Sousuke vitája az admirálissal, volt hangulata rendesen). [/spoiler]

Nem tetszett, mert:

[spoiler]...még mindig nem jött össze Chidori és Sousuke!

Az utolsó rész kezdése pedig FENOMENÁLIS volt! Gauron végre tényleg halott (apropó, Gauron szétlövésénél bennem is volt rendesen adrenalin, teljesen beleéltem magam Sousuke helyzetébe), Sousuke pedig végképp összetört Chidori "halála" miatt. Ennyire emberien nem lehetett volna jobban ábrázolni az egykor marcona és kötelességteljes katona lelki összeroppanását, leemelem a kalapom Shouji Gatou előtt, ez a jelenet volt számomra a 2nd Raid topja. Aztán jött a hidegzuhany: megérkezik Chidori teljes valójában, Sousuke ledöbben, én várom a nagy összeborulást, erre: BAMM! Chidori elkezdi verni Sousuke-t! Tipikus FMP elem, oké, de ha már lelkileg topon vagyok egy ilyen fantasztikus jelenettől, akkor ne csesszék már el! Jujj, de dühös voltam itt. Viszont az utolsó jeleneteknél úgy éreztem, végre jön a várva várt hug. Ez be is következik, Chidori önmagát adja, Sousuke pedig már majdnem átöleli a zokogó lányt, amikor...betoppan Kyoko és pár rikoltozó lány! ÁÁÁÁÁH! Legalább Chidori nem szakadt el Sousuke-től ennyi örömöm volt a jelenetben, Kyoko-t és a csajokat viszont a pokolba kívántam. Francnak zavarják meg őket egy ilyen pillanatban. Aztán jött a metró. Nagyon aranyos jelenet volt. Nagyon lehetett érezni a lelki kötődést, mégha Chidori utolsó szava egy "nandemonai..." volt.[/spoiler]


:tezsvir:
Tökéletes folytatása az alap FMP-nek.
De ne felejtsük el azt mikor [spoiler] Chidorit mutatták, ahogyan hiányolja a Sousket[/spoiler]


Majd nézd meg az OVA-t is, ez inkább a Fumoffuhoz lehet hasonlítani  :lol: :lol:.



,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Zsiga

#1709
Quote from: SolidSnakeGH on 2006-12-28, 23:22:20
Full Metal Panic! - The Second Raid
Nem tetszett, mert:

[spoiler]...még mindig nem jött össze Chidori és Sousuke!
[/spoiler]

[spoiler]Mármint Tessa és Sousuke, ugye?  :hehe:  :whoah:[/spoiler]