Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Darkstar

Quote from: Zanador on 2007-01-08, 19:42:09
Sia endinget!
[spoiler]mindkettőt!! :D[/spoiler]
Inkább csak akkor érné meg letöltenem, ha már van valami történés is, de tanán nemárt az újranézés sem. :)
Hm, hány sorozatot lehetne így ebből kihozni. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2007-01-08, 20:10:41
Quote from: Zanador on 2007-01-08, 19:42:09
Sia endinget!
[spoiler]mindkettőt!! :D[/spoiler]
Inkább csak akkor érné meg letöltenem, ha már van valami történés is, de tanán nemárt az újranézés sem. :)
Hm, hány sorozatot lehetne így ebből kihozni. :D
Nekem elég lenne 5-6 hentai special OVA. :D

Solid Snake

REC

Szokásos böngészdém közben akadtam rá. Meglehetősen rövid, 9 részes, részenkénti 10 perces anime-ről van szó. Azonban a rövidsége egyáltalán nem zavaró, sikerült 90 percben elmesélni egy aranyos történetet és bemutatni az anime-szinkronizálás folyamatát a kamera túloldaláról.

Adva van Matsumaru, egy reklámszakember, aki elhívja egyik kollegináját moziba. A hölgy azonban jól átejti, így Matsumaru már dühében dobná el a jegyeket a rákba, amikor hirtelen megjelenik egy fiatal lány, aki megragadja főhősünket és berángatja a filmre. Matsumaru meglepődik a különös lányon. A sors fintora, hogy a lány Matsumaruhoz közel lakik, ráadásul egy éjszaka leég a háza, főhősünk pedig befogadja. A lány, Onda Aka egy seiyuu, azaz szinkronszinész, bár még kezdő. Matsumaru felkarolja, így Aka rövidesen a cég friss csemegéjének reklámarca lesz...

Mint említettem, rendkívül aranyos történet, melynek fő ága a romantika. Realista, nem hatásvadász, néhol-néhol már a KGNE-hez közelítget (Matsumaru átalakulása ügyeletes Takayukivá különösen imponált az anime végefelé).

Csak ajánlani tudom mindenkinek!  :jee:

Kvikveg

#1863
Berserk
Es vannak meg csodak, tuljutottam az elso 5 reszen. Az opening fortelmes, meg ha egy normalis zene lenne alatta, egesz jo is lehetne, de igy, hogy hamis, bena, err. A legelso reszben konstataltam, hogy nem, nem szeretem a szornyhentelos animeket.
Nem tudom miert igy inditottak, amikor utana meg teljesen masrol szol tulajdonkeppen. Elvezet nezni, hogy mi fog kisulni egy-egy reszbol, hogy valtozik akarakterek egymashoz valo viszonya, mi hajtja oket, stb. Valahogy egyszercsak izgalmas lett. :smile:
Mivel meg nem neztem vegig, csak kb a 2/3anal tartok, az endingrol nem tudok semmit se mondani. De ha ilyen szinten folytatjak, erdemes lesz kiirnom.
Csak valaki arulja el, hogy lehet az openinget kiiktatni.* Es honnan lehet az OST-ot leszivni.  :haha:

edit:
* Most hogy belegondolok, amikor elkezdodik az a TAM TAM TAM TAM tararara TAM TAM TAM TAM az elejen, csak egy fel gomb az mplayerrel, es maris a resz alcimenel vagyok, meguszva azt a remseget. :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

#1864
Haibanme Reinmei 8-10. epizód
[spoiler=NSFW]Kevés történés. Rekkán kitörnek nekrofil hajlamai és eltölt pár meghitt percet egy kút mélyén egy döglött varjúval. Aztán kificamítja a bokáját, de megvigasztalódik, amikor a lyukas fejű fazon a kezébe adja hosszú és kemény vesszejét. Viszont az idő nagy részében mégiscsak annyi történik, hogy a lányok fel-alá mennek, rosszul érzik magukat, bűntudat és önutálat gyötri őket, holott mindnyájan angyaliak (ho-ho) és mindenük megvan és baromi nyugis, békés, tiszeletre méltó, kedves életük van. Ráadásul állandóan lelkiznek, fontos vagyok-e neked, kolonc vagyok-e, mellettem maradsz-e stb. Valahogy az az érzésem van, hogyha a történetet egy olyan Otthonban játszódna, ahol fiú haibanmék élnek, az egész anime cselekményét le lehetne zavarni két epizód alatt: az elsőben kiderülnek a problémák és az afférok, a másodikban megoldódnak (egy-két pofon, kis anyázás, kibékülés, kalap). :muhahah:[/spoiler]

Viszont nem tudom, holnap este mit fogok csinálni tanulás helyett, mert kifogytam az új epizódokból!!! [spoiler]Kiku gyorsan részesíts Haibanme Reinmei elsősegélyben! (Az f1pről csak nem fogok már leszedni, így is elég ciki, hogy az az esti programom, hogy pizsamában a számítógép előtt üldögélek és egy angyalkás rajzfilmet nézek. :__devil: :__devil: :__devil: )[/spoiler]
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Randal

Black Lagoon:

A B kategóriás érzés nagyon fájt, miközben maga a soroazt elég korrekt, pörgős és néhol drámai. Agyon tudnám csapni a készítőket rendesen. Ráadásul még a néhol felbukkanó szörnyű angol szöveget is alig avgy egyáltalán nem értettem. Az uccsó rész a kis Yakuza csajjal pedig elég durva. Bekomolyodott a sorozat végre (de ennyire???), folytatás lesz, de legalább szép reményekkel.

Heat Guy J:

Mielőtt láttam a cuccot, megszerettem az OST-jét, a honlapzenéje miatt. Nem is csalódtam benne. a Bunyók jók, a rajzok kicsit furik, Monica a fényképészlány fenomenális, a világ és a karakterek érdekesek, lehetne belőle többet is kihozni, kicsit Falloutos érzésű a világ.

GITS - SAC 2:

Az angolom szerintem gyatra, de azért felfogoma léyneget, meg a legtöbb szöveget, csak pár érdekes kifejezés van benne. KB 6. résznél tartok. Nem csalódtam benne, hozza a színvonalat. Batou rajzolása néhol érdekes, Tachikomák rulezek:)

kikuchiyo

Gakuen Utopia Manabi Straight!

Végre! Végre egy olyan sorozat, amely szakít a mélynek szánt filozofálgatással, a bugyuta, amerikai filmekből másolt akciójelenetekkel és a szánalmas, egyesek által humornak nevezett próbálkozásokkal, és arra koncentrál, amire minden animének kéne: a rövid szoknyába vagy fürdőruhába bújtatott kislány-test esztétikájára. A keretet ehhez egy ritkán alkalmazott nézőpontból, egy lányiskola növendékeinek szemszögéből elmesélt történet szolgáltatja. Ez, olyan kivételesen érdekes események, mint az iskolai úszóverseny vagy a beiratkozási ünnepély bemutatásán kívül arra is lehetőséget ad, hogy a főszereplő kislányok csoportdinamikáját felnőtt nézők számára is figyelemreméltó módon (értsd: kameraállásokból) megjelenítse. A szereplők között csupa eredeti, izgalmas karakter van, mint pl. a csendes, szigorú, hosszú kék hajú, a rejtélyes tenkousei vagy a kicsit ügyefogyott, macskafüleket viselő főszereplő, akinek a szavajárása, hogy "nyan~". Utóbbi a bátyjával él együtt, tehát a mély testvéri szeretet egy különösen megragadó példáját is tanulmányozhatjuk ebben a nagyszerűnek induló, mindenkinek ajánlható animében.

(Komolyra fordítva a szót, az Azumangához hasonlóan ez is egy 4-panel mangából készült, a sílusa is hasonló akar lenni, csak itt mindenki loli.
A gyártó stúdió az Ufotable, akinek a tavalyi Coyote Ragtime Show-t "köszönhetjük", igaz, egyesek szeretik. Az animációra elsőre nem lehet panasz, bár nekem nem jön be ez a szuper-aranyosított stílus. A szinkronhangok között Hirano Aya (Haruhi), Horie Yui is megtalálható, az introt és az outrot pedig Hayashibara Megumi énekli.
Aki az említett hölgyeket meg a stílust kedveli, azoknak végül is ajánlom - meg azoknak, akik tanulmányozni akarják a a rövid szoknyába vagy fürdőruhába bújtatott kislány-test esztétikáját.)

Komolyan, ha a 2006-os évre azt mondtuk, hogy "THE YEAR OF THE TRAP", akkor az idei egész biztosan kiérdemelheti a "YEAR OF THE LOLI" címet.
Viszont...

Les Miserables - Shoujo Cosette

Ehhez azért kicsit nagyobb tisztelettel álltam hozzá, mint egy tizenkettő-egy-tucat lolifanservice cucchoz, ami idén, úgy néz ki, ellepi a tévéképernyőket. Egy oka van ennek: World Masterpiece Theater. A Nippon Animation kezdeményezte ezt a meta-sorozatot, amelynek keretében minden évben feldolgoztak egy-egy híres nyugati regényt. Némelyik sorozaton Miyazaki vagy Takahata is dologozott, és nem egy klasszikus született így. Van tehát mihez felnőni.
Úgy néz ki, megpróbálták tartani a színvonalat ezzel az adaptációval is (és itt hívnám fel a figyelmet a különbésgre "adaptáció" és az "ötletek kétségbeesett lopása" között). Bár szégyenletes műveletlenségemet ismerem be, amikor bevallom, hogy a könyvet nem olvastam el végig, csak a musicalt és a filmeket láttam, de azt azért tudom, hogy nagyszabású, epikus történetről van szó. Remélhetőleg tartani fogják magukat hozzá - az első rész alapján korhűnek tűnik, szerencsére szó sincs holmi repülő szigetekről, mint a készülő RomeoxJuliet feldolgozásban. (Bár azt nem tudom, kitart-e a könyv anyaga a tervezett 52 részre - csak nem akarnak fillereket beszúrni.) Az animáció stílusa a 80-as évekre emlékeztet, gondolom ezzel a régi WMT sorozatok szellemét akarták megidézni. A karakterek jellegzetesek, első látásra látni rajtuk a jellemüket.

Kicsit sziruposnak éreztem amúgy ezt a feldolgozást, de legalább klasszikus szirup - látszott, hogy van mögötte valami tartalom. Elképzelhető, hogy továbbnézem.

szerk: és ma még megnézem a Red Garden legújabb epizódját is, ha méltóztatik végre felkerülni a n3tre. Kár, hogy Anonymous szerint nem lesz több éneklés benne. :(
Failure is the default option

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

chilip

Quote from: kikuchiyo on 2007-01-09, 23:39:10
az idei egész biztosan kiérdemelheti a "YEAR OF THE LOLI" címet.

most sajna/szerencsére (kinek melyik) úgy néz ki, ez a trendi...

Darkstar

Quote from: chilip on 2007-01-10, 23:00:54
Quote from: kikuchiyo on 2007-01-09, 23:39:10
az idei egész biztosan kiérdemelheti a "YEAR OF THE LOLI" címet.

most sajna/szerencsére (kinek melyik) úgy néz ki, ez a trendi...
My vote  :D
(milyen meglepő, mi? :))
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis

#1870
ok Kiku, most vakartam fel magam a padlóról... a nyomorultakba fillert...  :lol: :lol:

Dark: öhm.. most próbálok csodálkozni, ok? :D

chilip

nyissatok róla szavazást :D LOLI vagy nem LOLI, ez itt a kérdés :D

Lythis


Darkstar

#1873
Muszály választani? Szívesen szavaznék a lolira, de van pár nem loli kedvencem is (Tama-nee pl), így azt mondom loli ÉS nem loli. :D

Kicsit kapcsolódik
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Alkyra

Én loli.XD

dehogy ne legyek off:

Code Geass: Érdekes anime, most kezdtem el nézni. Meglepő szálak vannak benne.
Egyenlőre csak az első 3 részt láttam, de sikerült megfognia.
Majd írok róla, hogy milyen az egész összevetve.

chilip

Quote from: Alkyra on 2007-01-10, 23:43:51
Code Geass: Érdekes anime, most kezdtem el nézni. Meglepő szálak vannak benne.
Egyenlőre csak az első 3 részt láttam, de sikerült megfognia.
Majd írok róla, hogy milyen az egész összevetve.

én a 12.ig láttam (annyit adtak csak ki) és alig várom a folytatást...

Zelda

Én a Beach-re ragadtam rá most nagyon. kb 3 hete kezdtem el nézni, azóta már elolvastam a mangát, és megnéztem az eddig kijött összes részt.
Nekem nagyon tetszik, kb olyan mint a DB volt 10 éve.
[spoiler]17 éves vagyok amúgy és Lány (mindenki fiúnak néz, csakmert love storyk helyett a harcos animeket szeretem  :eek:[/spoiler]

Ramiz

Quote from: Zelda on 2007-01-11, 17:59:12
[spoiler]17 éves vagyok amúgy és Lány (mindenki fiúnak néz, csakmert love storyk helyett a harcos animeket szeretem  :eek:[/spoiler]
Harcias amazon. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Quote from: Zelda on 2007-01-11, 17:59:12
[spoiler]17 éves vagyok amúgy és Lány (mindenki fiúnak néz, csakmert love storyk helyett a harcos animeket szeretem  :eek:[/spoiler]
Én a nevedből rájöttem, hogy lány vagy. ;)

Zelda

"Harcias amazon" ez nagyon tetszik, köszi :D
Ja és azt is kössz, hogy rájöttél lány vagyok.
[spoiler](Multkor, amikor itt voltam a fórumon, kaptam egy PM-et, hogy hogy nézek ki, meghogy hány éves vagyok, és a feladó egy lány volt. Tiszta ciki azt mondani, valakinek, hogy félrenézett :D  :rotfl: )[/spoiler]

Selmo


A tökéletesség unalmas.


kikuchiyo

Failure is the default option

Shali

Black Lagoon
[spoiler=ah, próbáltam úgy írni, hogy ne rontsak el semmi poént, de nem nagyon ment, inkább csak azok olvassák, akik már látták]Azt szeretem ebben a sorozatban, hogy néha hirtelen annyira képenvág, hogy csak lesek. Ilyen volt a (ha jól emlékszem) 15. rész, a vámpírgyerekes történetvonal vége, amihez hasonló katarzist anime nemigen váltott még ki belőlem, és a sorozat befejezője is elég durvára sikeredett. Ami irtóra nagyon-nagyon zavart, az a förtelmes angol, amit az utolsó pár részben használnak, a hátamon futkosott a hideg, szörnyű volt a magasröptű szöveg és a kiejtés is. Iszonyat. Tényleg. Viszont a sorozatot amúgy annyira szerettem (és még most is szeretem), hogy ezt a kegyetlen hallószervi inzultációt hajlandó voltam elviselni, és nem bánom (=[/spoiler]

Hm, ennek a topicnak valahol az a lényege, hogy mások kedvet kapjanak az általuk nem, de mások által látott animékhez, kicsit szégyellem magam, hogy a véleményem egészét spoilerbe raktam, de lehet, hogy ez a legjobb ösztönzés, aki még nem látta, az essen neki, hogy elolvashassa amit írtam (; (((=
when in trouble, when in doubt, run in circles, SCREAM and SHOUT!!

kikuchiyo

#1884
Shali: Balalajka maga minősítette a saját angol kiejtését: atrocious :)

Nodame Cantabile

Úgy néz ki, ez a Next Big Thing Japánban. A manga nagyon népszerű, és nemrég fejeződött be a TVドラマ, az utolsó rész alatt több, mint 20%-os nézettséget produkálva. Most pedig itt az anime első része is.

Shoujo romantikus történetként szokták emlegetni, főhőse Chiaki, a tehetséges zongoristajelölt, aki Európában szeretne karmesteri karriert befutni, de fél a repülőktől és a hajóktól, így Japánban kényszerül boldogulni. Megjelenik az életében Noda Megumi (azaz Nodame), a szintén tehetséges, ám ösztönösen játszó lány, aki egy kissé excentrikus személyiség: hallás alapján képes megjegyezni zeneműveket, a lakása viszont szemétdombra hasonlít.

Poénos, kellemes, friss anime. Végre valami, amiben nincsenek lolik. Összességében tetszett, bár egy kicsit sietősnek éreztem az első rész tempóját, mintha nem lett volna kellő kohézió a jelenetek között, és a főszereplők jellemét is jobban elmélyíthették volna - igaz, nem ismerem sem a mangát, sem az élőszereplős sorozatot, így nincs összehasonlítási alapom. A zenei kifejezésekkel gondban voltam, egyébként jól érthető a nyelvezete.
Meglátjuk, hogy alakul, vsz. továbbnézem.

Szerk: itt vannak képek meg leírás, további info animesukin, vagy akárhol

Szerk2: Venus Versus Virus

Evaluating Title...    LOL FAIL
Evaluating Content...    Not Found
Checking for Lolis...    Found
    |_Checking for Gothlolis...    Found!
            |_Checking for Gothloliz w/ Gunz...    Warning! Overload!
Checking for stupid story about female fighters with shrouded pasts, carrying guns and being able to see demons and having to save the world yada yada...    100% Fit
Evaluating animation and artwork quality...    Fail
    |_Eyes...   Too big
    |_Moe features...   All present
    |      |_Gothloli/Maid/Nun costumes equipped with lacy edges, boots with crosses...    Found
    |      |_Generic red school uniform with striped socks...    Found
    |              |_絶対領域...    Of Course!
    |_Demon design...    Uninspired
Engrish...    Found
    |_Pronouncing "Virus" as 「ヴァイアラス」...   LOL Fail
Boredom...    Absolute
    |_Had to fast forward while watching...    About 10 minutes
Agreement with Anonymous@2ch who think that this is a clichéd piece of cr*p made for eroge junkies...   Total
Final Evaluation...   Fail
Failure is the default option

sunyi

o.o

Nem is rossz annyira, mint amilyennek első rénézésre tűnt. Meglepő. Imádom.
/loving a precious person ^^/

Solid Snake

Quote from: kikuchiyo on 2007-01-12, 00:42:23
Nodame Cantabile

Mihelyst lesz hozzá fansubos verzió, megkukkantom. Jónak tűnik.  :jee:

Kvikveg

Quote from: Kvikveg on 2007-01-08, 21:42:58
Berserk
Es vannak meg csodak, tuljutottam az elso 5 reszen. Az opening fortelmes, meg ha egy normalis zene lenne alatta, egesz jo is lehetne, de igy, hogy hamis, bena, err. A legelso reszben konstataltam, hogy nem, nem szeretem a szornyhentelos animeket.
Nem tudom miert igy inditottak, amikor utana meg teljesen masrol szol tulajdonkeppen. Elvezet nezni, hogy mi fog kisulni egy-egy reszbol, hogy valtozik akarakterek egymashoz valo viszonya, mi hajtja oket, stb. Valahogy egyszercsak izgalmas lett. :smile:
Mivel meg nem neztem vegig, csak kb a 2/3anal tartok, az endingrol nem tudok semmit se mondani. De ha ilyen szinten folytatjak, erdemes lesz kiirnom.
Csak valaki arulja el, hogy lehet az openinget kiiktatni.* Es honnan lehet az OST-ot leszivni.  :haha:

edit:
* Most hogy belegondolok, amikor elkezdodik az a TAM TAM TAM TAM tararara TAM TAM TAM TAM az elejen, csak egy fel gomb az mplayerrel, es maris a resz alcimenel vagyok, meguszva azt a remseget. :D
Nnna. Par napja eljutottam a vegeig. Hat ööö. Az utolso reszen azert rendesen neztem egyet.
Az elso, az utolso, es egy koztes resz kivetelevel tulajdonkeppen a feltorekvo... mar megint elfelejtettem a nevet. Ő tortenetet kovethetjuk figyelemmel, kulonos tekintettel Gutts es Caska-val valo kapcsolatara. Vagy a kapcsolat hianyara neha egy-egy fel reszerol. Egy erdekes jelenseg ez az anime. Hogy ugy mondjam, europai karakterek, es nem a szokasos nyivakolo lolilanyka-tomeg.
A rajzolasa neha teljesen rendben van, neha remes tud lenni. Valoszinusitem, hogy nem egy mai termes, ugyhogy megbocsatom neki. Es nem zavaro.
Reszemrol ha a fortelem openinget kiveszem, egy 8/10 lazan. Megy DVD-re.
Ha ezt Shiroi latna...  :haha:

Ha, eszembe jutott a neve. Griffith. Jobb keson, mint soha. Vegulis csak huszonix resz, volt idom megtanulni... XD
Hm, merre van az OST-ja... mmm...
Akik most kezdenek bele, azoknak mindenkeppen mondom, hogy ne akadjanak el az elso par resznel, mint en tettem.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

sirtomi

Berserk nagyon jó szerintem is. Utolsó részek szerintem erősek voltak és elég hatásosak!

Nekem tetszik az intrója és a zene is ami megy alatta :)

chilip

most néztem meg a Shuffle!-t, és marhára tetszett, a zenéje elsőrangú, aki szereti a romantikus komédiát egy kis drámával fűszerezve, az mindenképp nézze meg  :jee: Leírás