Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Kayama

Quote from: pet on 2007-10-07, 17:55:33
Akira:
Király volt :D nem volt olyan rész ahol unatkoztam, mondjuk eleve álmosan kezdtem el így feküdtem az asztalon, de jóvolt :) mondjuk a vége egy kicsit furára sikeredett...
Javítson ki valaki ha tévednék, de én úgy tudom, hogy az Akira eredetileg egy kb. 2000 oldalas manga. Ebből egy kb. 2 órás film... Szóval a végeredmény lehet furcsa, nem?

Próféta

Quote from: Kayama on 2007-10-08, 00:05:20Javítson ki valaki ha tévednék, de én úgy tudom, hogy az Akira eredetileg egy kb. 2000 oldalas manga. Ebből egy kb. 2 órás film... Szóval a végeredmény lehet furcsa, nem?
Már a manga is elég furcsa, legfeljebb kicsit kevesebb teret hagy az olvasó képzeletének. De itt most szigorúan pozitív értelemben vesszük a "furcsa" jelzőt, ugye?

Kayama

Quote from: Próféta on 2007-10-08, 00:09:53
Már a manga is elég furcsa, legfeljebb kicsit kevesebb teret hagy az olvasó képzeletének. De itt most szigorúan pozitív értelemben vesszük a "furcsa" jelzőt, ugye?
Én igen. Szerintem nagy film.

Soldier

#3813
Blood+
(AniDB)

Megneztem egy baráti ajánlásra.A elején nagyon lassan akardt beindulni igy én unalmasnak is véltem az elejét, már csak az tartotta életben hogy soha nem hagytam meg abba semmit akkor gondoltam ezt sem.18-19 résztöl volt egy kis fellángolás ekkor esett meg hogy 7 résznél többet is megbirtam belölne nézni.Már elsöre sem volt Saya karaktere épp szimaptikus se külsöre,se belsö tulajdonsagai alapjan késöbb sem vált azzá,kicsit eltulzotnak érteztem határozatlansagat az eleje/közepekörnyékén,persze sok döntését meglehet érteni nah de minek kellet minden 2-3. részben egy bizonyos "hüde sajnalnom kell őt" rész.Riku meg johogy [spoiler]meghalt[/spoiler],ugyis csak az agyamra ment, ahogyan Kai is az elején bár ö talán átesett valmien  pozitiv fejlödésen a 50 rész allat.Diva meg beteg ez tetszik :D. Sif(talán ök tetszetek a legjobban)tagja közül az utolso 3 jol eltalált volt,jo lett volna ha kapnak meg egy kicsit nagyobb szerepet, bár a kiscsaj a többihez képest elég elnagyoltnak láttam, enyhén volt drogos beütése o.O.Haji karaktere is valmiert végig szimaptikus volt,de ahoz képest milyen kis szófogadó volt végig, [spoiler]csak nem tartotta be igéretét[/spoiler],lehet ugy kicsit nagyobb hatást lehett volna kihozni az endböl.A hacrok egész jok voltak de az elejen sokszor volt egy kis dejavu érzésem(bár igyis eleg erös pontjat adja nalam a sorozatnak), a végére belevittek még 1 kis fantáziát szerencsére.A történet végülis nem volt rossz bár ugyérzem 26 részben sokkal pörgösebb,izgalmasabb,jobbat lehet volna kihozni.Igy kicsit sajnalom hogy enyire elnyujtotnak erzem.Nem tudom az ajánlás alapjan en kicsit többet vártam töle(my fault).Egyszer jo volt,de nem valószinü máskor ujra képernyöre kerülne.7,5

Blood: The Last Vampire
(AniDB)

A TV-S utan nagy visszalépés volt.Röviden unalmas,gyenge volt és alig vartam hogy vége legyen. 3

Gekijouban Shakugan no Shana
(AniDB)

Mivel már emlitették hogy nagy % recap.Igy sok ujdonságot nem tudok mondani, bár voltak eltérések, picike kis plusz talán(vagy lehet ezekre már csak nem emlékeztem^^).Nem volt rosszab vagy jobb mint a TV-S I .Igy 8.Kis emélkezet frissitésnek jo volt.
Nagasarete Airantou
(AniDB)

Véleményem szerint sajnos az eleje után kicsit ellaposodot. Ezzel szemben az elje(kicsit több mint a fele) sztem egész jo lett. Szorkaztató volt egy kis love szállal.A karakterek csak a szokásos jolmegszokottak,aranyosak.Számomra szimpatikusak ebbe a sorozatba bele illönek véltem.Egy egyszerü történet jo háttérbe helyezve.Kis kikapcsolodásra mindenképp alkalmas.Ami nem tetszett hogy talan egy ici-picivel komolyabb endinget berakhatak volna.7,5

Gregory

Byousoku 5 Centimeter
I came. A grafika nagyon szép volt. Szvsz az egész film elég "lassú", így volt alkalmam gyönyörködni többek között a tájképekben, melyeket a szintén nagyon jól sikerült bgm-ek csak még "varázslatosabbá" tettek. A lassúság ellenére az anime minden percét élveztem, a történet is nagyon bejött.
Az egyetlen zavaró tényező a film végére berakott szám volt. Nem mondanám, hogy nem illett a hangulathoz, sőt még úgy magában is egész jól megállná a helyét, azonban a film addigi nyugodt, csendes zenéi után enyhén fülsértőnek tűnt a kissé megnövekedett hangerő.
Negatívumot nem nagyon tudtam felhozni, számomra egy új világot mutatott be, nem gondoltam, hogy ilyen anime is létezhet (gondolom közre játszhat az is, h az ilyen stílusú animék terén nem nagyon vagyok otthon). 10/10

Próféta

Quote from: Gregory on 2007-10-09, 21:17:04Negatívumot nem nagyon tudtam felhozni, számomra egy új világot mutatott be, nem gondoltam, hogy ilyen anime is létezhet (gondolom közre játszhat az is, h az ilyen stílusú animék terén nem nagyon vagyok otthon).
Az író/rendező Shinkai Makoto munkásságának nézz utána, a korábbi filmjei (az én szememben) jobbak az 5cm/s-nél.

Eberinu

Most fejeztem be a Gokudot végre, és nagyon imádom:D Egyszerűen végig röhögtem az egészet! So, ha van olyan,aki még nem látta, nézze meg:D

chilip

végre bepótoltam eggyik nagy lemaradásom... Dragon Half ... ÜBER LOL, EPIC WIN  :jee:  :lol:

smash++

Sunabouzu
Angol cím: Desert Punk

Bajban vagyok,mert talán ez lesz az első anime amit nem bírok végig nézni.9 részig láttam,de egyszerűen nem akaródzik tovább menni és olyan érzésem van,hogy egye fene bele pörgetve végig nézem valahogy.8 részig kevés volt az ecchi szerintem és nem volt olyan jó.Szeretem a big boobs-os animeket de egy csaj és akit nem is látunk sokat kevés...
A főkari háát nem a kedvencem.fegyverrel menő,de egyébként egy balfék (nem Trigun szerűen,sajnos),viszont az animeben megtalálhatjuk kedvenc férfi karakterünket a school days-ből :D Makoto desert kiadásban és szebb külsővel yeah.
Szóval ha valaki látta adhatna vmi tanácsot.Mert szerintem gyenge anime.
Érdemes tovább nézni????Azért még hátra van kb 16 rész

minuszmiki

Én nem néztem végig, szerintem még a nyolcadik részig sem bírtam. Egyedül Amagumo (seiyuuja Wakamoro Norio) karaktere volt az, ami miatt nem töröltem le azonnal, de anyira ronda az animáció, hogy nem bírtam sokáig.

Én

Én meg pont tegnap kaptam halálos fenyegetést, hogy nézzem meg. Mondjuk az illető elég nagy Desert Punk fan, szal én még csak jót hallottam kb. :P

Gregory

Paranoia Agent: Nah sikerült ezt is végignézni. Érdekes volt, érdekes témát boncolgatott, egyedül a kórházban ápolt öregről kapott információkat keveseltem, de ettől függetlenül tetszett.
A grafikáról a végéig nem tudtam eldönteni, hogy most tetszik-e, vagy sem. Viszont a zenék jók voltak, az OP különösen.
Többet nem is nagyon fűznék hozzá, nem találtam negatívumot, de valami hiányzott belőle számomra. Nálam 8/10-et ért el.

Selmo

Quote from: chilip on 2007-10-12, 13:34:10
végre bepótoltam eggyik nagy lemaradásom... Dragon Half ... ÜBER LOL, EPIC WIN  :jee:  :lol:
Detto. Ezt látni kell! :lol:

A tökéletesség unalmas.

Fazék

#3823
Hayate no Gotoku ep 20-23
most egy-két hónapig nem nagyon néztem, de ezen a négy részen egész gyorsan átrágtam magam. végülis még mindig nem veszített túl sokat a lendületéből, van még hülyeség a tarsolyukban :)

Tengen Toppa Gurren Lagann ep 1-3
több viszonylag megbízható ember is ajánlotta, szóval belenéztem és nem bántam meg :D már az OP is sikeresen meglepett, amikor kibírták hogy csak japánul énekelnek benne, és végülis nem is hangzott rosszul :)
az anime meg egy nagy ökörség, de egyértelműen bejön :D

Umisho ep 1
föl vagyok háborodva, hogy egy anime ennyire öncélúan ecchi. fölháborodásomat a második rész megnézésével próbálom még erősíteni majd.
(de gyanús, hogy max 1-2 részig tud majd csak lekötni)

Draconire

#3824
Quote from: Fazék on 2007-10-14, 12:35:57
Umisho ep 1
föl vagyok háborodva, hogy egy anime ennyire öncélúan ecchi. fölháborodásomat a második rész megnézésével próbálom még erősíteni majd.
:D
Jó kis anime, gyakorlatilag szinte semmi érdemlegesről nem szól, azt a kevés komolyabb részt is ami van, egy poénnal oldják meg. A csajok jók, a "gradient hair" pedig egy kellemes extra. :jee:

GL fanoknak: Yukari Fukui (Nia) is visszaköszön benne, egy elég érdekes szerepben.  :D

Soldier

Kaze No Stigma
(AniDB)

Szerintem nem volt olyan rossz mintahogy 1-2 helyen olvastam.A rajz sokhelyen elnagyolt volt es a karakterek sem voltak épp gyönyörüen kidolgozva persze, illetve nem láthatunk mindent felülmülö über fightokat sem, de ettöl függetlenül szertinem egészen élvezhetö egyszer megnézhetö átlagos animenek teljesen joh volt, söt ha odakerül a sor lehet 1-2 szivesen megnezek majd ujra.A 2 karakter teljesen jolmegszokott karakterek közül a már többször megismert figurákat adja, a sajat érzelmeivel tisztába nem lévő féltékeny,hirtelen indulatú csaj es egy nem kevés egoval rendelkezö csávo.Innentöl már mindenki sejtheti miröl van szo.Valmami kis story van a végére ,de semmi összefüggöre ne tessék számitani,vagy eget megválto mondanivalora.Olykor elmosolyogtato élvezhetö anime volt számomra.7,5

Xenosaga - The Animation
(AniDB)

uhu,uhu ezt nem kellet volna megneznem.. Nem tetszett a rajz,bár az arcok neha egesz jolmegvoltak rajzolva de sokszor nagyon pocsék(vagy csak nekemem volt ennyire ellenszenves?!) volt az egész.A szerepkök egyike sem tetszett, egyiket se tudtam "megszeretni" ezen 12 rész allat.A szuperhös KOS-MOS(lol?) vagy ki attol meg ahányszor képernyöre lépett csak azokat a másodperceket számoltam mikor tünik már el onnan.De végül végig szenvedtem rajta magam.A vége számomra olyan volt amilyen az egesz seria = semmilyen.Nah mind1 , ez lett a 3.anime amit nem archiváltam.Ennek jegyében kapp is egy 3-st.

Memories Off / Memories Off 2nd / Memories Off 3.5 / Memories Off 5
(AniDB)

Csak igy egyben.Nem lett volna olyan nagyon rossz ha kicsit odafigyeltek volna a rajzra vagy csak jobban megerölteték volna magukat.Legalábbis az elsö "évadokba" késöbb, valami kis változást azert hoztak a mulandó évek.Továbba nem értetem miert kellet az elsö,második  OVA sorozatba majdnem teljesen mértékben ugyanazt a történetet eröltetni..Jo persze 1szer jo volt de most alakitottak rajta egy kicsit aztan kicseréték a leányzot benne azt have fun...Persze en vagyok épp az akit nem igazan érdekel amikor valami sablonos es mar nem 1x láttam, de ez azert mokás volt. Egyedül a 3.5 böl tetszett a 2vol.A többi nem igazan szvl az 6,5 .A többi öt pontot kap csak tölem a 5. meg 5.5-t az egy picvel mar jobb volt.Nagyonegyszer meglehetet nezni öket,de biztos nem nagyon kerül majd többször elö.

Fubenalvo

Ma fejeztem be 3adjára az Air!-t. Hihetetlen, hogy még mindíg milyen hatással van rám...
Gyönyörű történet, ilyenekért érdemes animét nézni - Air, Kanon...
ilyen történeteket az életbe nem fog Hollywood teremteni

minuszmiki

Seto no Hanayome: Bár tegnapra terveztem megnézni a maradék négy részt, végül ma sikerült befejeznem. Sok szót nem vesztegetek rá, Gmer beszámolója visszaadja az én véleményemet is. Ritka jó vígjáték volt, 8,5/10

Solid Snake

Quote from: Fubenalvo on 2007-10-15, 00:56:35
Ma fejeztem be 3adjára az Air!-t. Hihetetlen, hogy még mindíg milyen hatással van rám...
Gyönyörű történet, ilyenekért érdemes animét nézni - Air, Kanon...
ilyen történeteket az életbe nem fog Hollywood teremteni

Ha még nem tetted, akkor kezdd el a Clannadot is.  :jee:

Fubenalvo

Quote from: Solid Snake on 2007-10-15, 22:35:51
Ha még nem tetted, akkor kezdd el a Clannadot is.  :jee:
Ha jól látom van film meg sorozat is. Melyikkel érdemes kezdeni? Illetve a sorozat még nem ért véget? ...mert nem találtam sok részt, konkrétan kettőt dobott ki mininova.

minuszmiki

Ja, a sorozat most kezdődött, két rész jött ki. DS sigje is abból van, hogy a másik topikban feltett kérdésre is megkapd a választ. :)

Fubenalvo

hmmm... ilyen verekedéses jelenet benn!? Akkor talán kicsit vidámabb hangvételű mint az eddigiek voltak. Na majd kiderül, az első két részt már szedem is lefele. :)

Soul

Nyugi verekedés ritkán fordul elő  :smile:.

smash++

#3833
Gungrave

[spoiler=Picit SPOILER-es!!!!!!!!!!!!!!!!!]
Úgy kezdtem bele,hogy nem nagyon olvastam utánna.Alapvetően egy "démonos" anime-t vártam.Természetesen gyorsan kiderült,hogy nem egészen azt kapom.Az akció mennyiségével teljes mértékben elégedett vagyok.A történet nagyon tetszett és érdekes volt habár van jó pár dolog ami nem tetszett.Én úgy érzem,hogy ez az anime kicsit túl értékeli a barátságot.Ezenkívül minő érdekes,hogy a mafia fejeknek csak fiatal csajok jutnak :).Brandon csöndes karija tetszett habár kifejezetten idegesített a töketlensége-az hogy a szerelmét átadta egy "öregnek"- és megöleti magát.A karakter fejlődések is igen érdekesek voltak.
A vége nagyon nem fogott meg.Kicsit szánalmasnak éreztem... Egy idióta elmebeteg belátja,hogy tévedett...ect (természetesen előbb nem tudott volna gondolkodni,természetesen mindent megakart szerezni minél előbb)

Amit és akit nagyon sajnáltam az Mika aki annyi szenvedés után se kapja meg a lehetőséget arra,hogy legalább egy valaki a "múltjából" vele lehessen és megtapasztalja vele a boldog nyugodt életet -ugyebár ez még nem azt jelenti,hogy ezek után nem lehet boldog- ,de természetesen elkellett veszítenie a jelenleg legfontosabb embert az életében.Ezenfelül Brandon feláldozott mindent és mindenkit és ő se kap semmit -egy második esély nem lett volna rossz neki- ,így még azt se tudjuk,hogy mi lett vele "pontosan" (másodjára is meghalt és most a pokolban kártyázik a haverokkal...). Elméletileg Brandon lett volna a nerco program úgymond "csúcs modellje" az anime készítők adhattak volna neki 10 napnál többet is.Nem tudom jól láttam-e de talán vérrel táplálták,nem?Mert gondolom így tud a teste életben maradni egyébként szétporlad... ez alapján még "életben" lehetett volna tartani. Mondjuk nem mindha nagy jövője lenne egy "halott"-nak.Habár ahogy él elnéztem visszakapott mindent,egyedül a szervi működése nem olyan mint a régi "kicsit hasonlít a vámpírokhoz",szóval talán lett volna számára jövő.Nem tudom...
Összeségében egy nagyon jó anime volt.Sok halállal,végüis minden főkari meghalt... Mika-t kivéve[/spoiler]

edit: ha ennyire spoileresen írsz, akkor hatékonyabb az egészet gomb alá tenni ;) -Gmer

hargharg

#3834
Elfen Lied
a megosztottsag ertheto, en a partolok taborat erositem.
4et adtam neki, mert "az emberi hu*eseg mindent legyoz" itt is ervenyesul.
en pedig azt nem szeretem.
de amugy _nagyon_  jo volt.
vagy ezt mar mondtam?
rofl

minuszmiki

#3835
Lovely Complex: (AniDB) Pontosan ilyen romantikus animére vágytam, épp jókor láttam meg a batch torr3ntet a Tokyotoshón. Nagyon jó karakterek rendes jellemfejlődéssel, tűrhető, eleinte kifejezetten szép animáció, fergeteges poénok, Osaka annak minden kellékével (még az épp akkoriban futó atlétikai vb-t is belevették, igaz IRL Murofusi nem nyert aranyat ^^), standard, de jól felépített történet. Egyetlen hibája a nem túl változatos zenei aláfestés. De teljesen egyben volt, nagyon tetszett. 9/10

edit: némi pontosítás

kelvor

Seirei no Moribito

Ennek is vége lett. Nem bántam meg, hogy anno elkezdtem nézni ezt a remek sorozatot. 26 részen keresztül meg tudta tartani azt a bizonyos egyedi hangulatot, ami annyira jellemző erre az animera. A képi hatás és a zenei aláfestés fantasztikus. Teljes mértékben bele lehet feledkezni a nézésébe/hallgatásába. A története talán unalmas lett volna, ha nincsenek a remekül kivitelezett karakterek, akiket még valósághűnek is mondanék. Nekik is köszönhető, hogy egyetlen unalmas résszel nem találkoztam. Jellemzően lassú sodrású a történetvezetés, DE a fent említett okok miatt ez nem volt baj, sőt, véleményem szerint ez a fajta "mesélés" sokkal inkább illett ehhez a sorozathoz. Jellemfejlődésben Chagum viszi a pálmát. Szinte a szemünk láttára válik felnőtté. Különösen tetszett, hogy a készítők hagytak teret a történet lezárására. Ezt úgy értem, hogy az utolsó rész tényleg ending. Szó sincs arról, hogy a rész közepéig még harc van és a maradék 10 percben gyorsan lezárjuk a stroyt. Itt az egész 26. rész egy kellemes, néhol megható jelenetek sorozata.
A zenéjéről még annyit, hogy Kawai Kenji ismételten remek munkát végzett.  Nálam 10/10.

U.I.: 6 oldalas magasztalás az anime topicjában található.  :smile:

Darkstar

Shinobuden/Ninja Nonsense ep. 1.
Hát ez nagyon beteg.  :rotfl: Onsokumaru rulz :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Shakugan no Shana (24 rész): Jó kis látványos fight anime, nyakonöntve romantikával. :jee: Lusta vagyok többet írni, az AA-s ismertető bőven jó.

A tökéletesség unalmas.

Próféta

#3839
A Mai Hime jó mélyre taszajtott. Bár végeredményben úgy gondolom, nem volt rossz, de azért fájt a sok klisé és a tömény, leplezetlen fanservice. Ideiglenesen kiábrándultam az animékből, gyorsan el is kezdtem nézni (pontosabban második résztől folytattam) egy amcsi rajzfilmsorozatot (review coming soon). Nos, a gyógyulás mégse váratott magára sokat: az őrült képek (robotok, robotok, robotok), az internet-szerte (pl. OOTS fórumon) felbukkanó avatárok (ld. nálunk most minuszmiki), a nagy hájp meghozták a kedvet, hogy belekezdjek abba a csattogós nevű animébe, a
Tengen Toppa Gurren-Laggan
című 27 epizódos sorozatba, amelynek az 5. rész után már fejből is tudtam a címét (kontraszt: Higurashi no Naku Koro ni két rész után). És bár fanserviceből (Kiyal rulz) és kliséből itt még több van, mint a Mai Himében, viszont rendre vagy nevetségesen el vannak túlozva, vagy kiszámíthatatlan módon el vannak rontva, amolyan Firefly-osan; az eredmény lulz, woot és  :cool:

Ez a sorozat kimondottan epikus skálájú: egy kis földalatti telepen üreget fúró kölökkel indul, és nagy dolgokkal fejeződik be (nem árulom el, hadd essen le mások álla is). Ugyanakkor új értelmet ad az "óriásrobot" kifejezésnek; a szegény néző közben állandóan a "naeztmárténylegnemhiszemel" és  "aztamindenit" címszavaknál tartja nyitva a szinonímaszótárát kétségbeesetten kutatva választékosabb fordulatokkal előadható csattanós káromkodások után; és nem mellesleg lendületes, fülbemászó és hangulatilag tökéletesen illeszkedő zenéje van (Love&Rock!). Mindezeken felül meglépnek az alkotók pár olyan húzást, amit én animében még nem láttam ;)

Sokan írták, hogy számukra a Gainax stúdió újabb agymenése tízből tíz, tizenegy, tizenkettő, tizennégy vagy éppen végtelen pontot érdemel. Nos, ezt azért erős túlzásnak tartom. Sok újranézési potenciált nem látok benne, tulajdonképpen igazán érdekes szereplők nem voltak a sorozatban, és voltaképp konfliktus se (persze nagyon is volt, de valahogy annyira komolyanvehetetlen, inkább lol; kivétel talán talán Rossiu). Csupán egyszerű, színtiszta szórakozást ígér a mű, amit azonban maradéktalanul bevált.

Az óriásrobotok ne riasszanak el senkit, én is túléltem az animét.
Értékelés:  :muhahah: