Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Zanador

#4320
Hmm, ide is elfelejtettem irogatni, na mindegy. Kicsit összegyűltek a dolgok.

Seto no Hanayome
Úgy jelentősen sok mély filozófiát nem tartalmaz, de nevetni azt lehet közben. Nem is kevésszer. Van benne saját humor és paródia is, amiknek a többségében egyáltalán nem jelentett gondot, ha nem ismertem éppen a konkrét művet amiről szó.

Vandread 1.
Hirtelen felindulásból eszembejutott, hogy valamikor úgy 3 évvel ezelőtt ajánlották megnézésre. Érdekes sorozat, de sajna nem azt a stilust képviseli amit szeretek. Ennek ellenére az 1. rész inditása hatalmas. :)

Vandread 2.
Külön emlitendő. Valahogy a viccek is jobban tetszettek, de emellett volt némi történet és karakterfejlődés is. Ha azt az utolsó pár részt nem látom, egyértelműen messze fölülmúlta volna az első szériát. Az viszont ott fájt. :\

Black Lagoon
Jah, mostanában a vigjátékokat kerestem elsősorban, konkrétan ezt mondjuk nem tippeltem annak, de jót szórakoztam rajta (hülye a humorom, na, ha ez eddig még nem tűnt volna föl). Az elején kicsit még tartottam tőle, hogy ez is egy "1 csaj 200 pasit kinyir, dejó" sorozat lesz, de szerencsére nem. Na jó, megteszi, de nem ezt szánták a fő tartalomnak benne. Ezzel a trópusi hangulattal érdekesen megfűszerezték az egészet, és tettek az egész mögé egy olyan történetet, ami miatt az átlagos ébrenléti időm "akkor még egy részt"-el meghosszabbodott. :)

Nagasarete Airantou
A Seto no Hanayome után gondoltam belenézek egy másik Square animébe is. Elgondolkodtató volt. Első sorban azon törpengtem, ez nagyon hasonlit arra amikor egyedül sakkozol.. nem tartogat túl sok meglepetést, de te tulajdonképpen jól elvagy, még szórakozol is, de ha valaki meglát közben, akkor nagyon furcsán néz majd rád és nincs az a magyarázat, amivel ezen változtatni tudnál.
Az anidb-s vagy az ANNes leirásból tulajdonképpen minden kitalálható a végéig, ha már láttál akár csak egy hasonló sorozatot, de időtöltésnek nem rossz.
[spoiler]Meg amikor a főrsár meglátja Rin-t fürdés közben, az sikit egy rendeset (nem az a szokásos nyávogás, hogy ez mennyire zavarbaejtő), erre Ikuto odaugrik, hogy "igen, végre. ez a helyes reakció", leestem a székről :D [/spoiler]
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

necrologist

Mai Otome

Érdekes darab, leginkább dráma de még sok kategóriába be lehetne sorolni. Egyedi fordulatos történet ami még a végén is tartogat meglepetéseket (előzménye a Mai Hime amit sajnos még nem láttam de stílusa kb ugyanez csak az előző "generáció"-ról szól, nélküle is emészthető volt). Nem tudnám megmondani mi fogott meg benne, de 6 rész hiján majdnem egyben néztem meg, a zenéje és a hangulata nagyon jó. Aki nem bírja a drámát ne nagyon nézze meg vagy csak apránként, nem vagyok érzelgős típus de néha még az én torkom is összeszorult...

Manitu

Quote from: necrologist on 2008-01-09, 17:50:20...nélküle is emészthető volt...
Inkább csak úgy. Ha megnézed a Hime-t, utánna már borzasztóan gagyinak és gyengének fogod találni. A zenéje viszont tényleg zsír. Kajiura Yuki  :Kiraly:


Pr3d4k1ng

#4323
Shuffle Memories - Extra Chapter
Kis csapatunk ezúttal a mennyben istenkirály hajóján (olyan jóóó big van mindennel) vannak. Mit is lehetne mondani, mindenki jól el van lányok jót, úsznak, majd istenkirály elmondja, hogy létezik egy "halacska" akit ha ki fogsz, teljesíti a kívánságodat. El is indul halászat, de nem történik semmi különös, végül Rin úgy dönt, hogy elmegy sétálni egy kicsit. Eltelik két óra, és nem jött elő, Nerine elindűl megkeresni, eltelik megint 2 óra, sehol senki, hát hova tűnhetek ők? Kaede-Sia-Asa-Mayumi elkezdik keresni őket, de csak a ruháikat találták meg.
Mi történhetett? Aki érdekel a folytatás, nézzem meg ezt, kellemes 25 percet kap.
Mi van a két királlyal?? Hát iszogatnak egyet.....mértéket nem tartva be.... és Primula meg szokásához hívem csendben el van és jót napozik :D.

Összesegében van mit nézni ezen az 1 részen  :hehe:

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Lythis

Quote from: Predaking on 2008-01-09, 18:01:38
Shuffle Merois - Extra Chapter
Memories... és a többit is olvasd át légyszíves :) És igen, tarts több szünetet a tanulás közben :)

Liquid Snake

#4325
Ouran High School Host - club

Hmmm nem is tudom hol kezdjem, igazán nem vagyok jó abban h 50soros véleményt írjak anime-kről :D Annyit említenék meg h nagyon tetszett az egész világ amiben játszódott ( elit milliárdosok gyerekének alapított főiskola XD ) és a rajzolás is különleges volt számomra. Zene téren is meg vagyok vele elégedve bár a J-Pop nem igazán az én műfajom :) Egyik fórumon [spoiler]khmmm nvhentai.com/forum[/spoiler] láttam egy ilyen véleményt erről az anime-ről h idézem: "Nagyon szar ez a egész anime mert mindenki mindig ugyanazt csinálja benne nem változik semmi aki ilyet akar egyszerűen nézzen meg egy Yaoi ( ugye fiúXfiú) anime-t... Kurvára nem erről szól az egész, van két ikerteső de csak azért csinálják azt amit csinálnak h a lányokat szórakoztassák, aki látta az anime-t tudja miről beszélek :) Mindent összevetve már rég láttam ilyen show-t ami enyire lekötött volna :)                                 

                                                                                                                        Kategóriájában !!!RÉSZEMRŐL!!!:
10/10

Member

A 10/10-től nálam messze van, de marhára nem yaoi vagy bishi-fanservice-only cucc, ezt aláírom. :) Hentai oldalakra meg minek hallgatsz? :rotfl:

Manitu



Rage

Quote from: Member on 2008-01-14, 23:51:14
marhára nem yaoi vagy bishi-fanservice-only cucc, ezt aláírom. :)
o rly? Akkor micsoda?
痛みを感じる方向に、出口がある!

minuszmiki

#4329
Dennou Coil: Ezt így egyben lenyúlom, így gondolom én is:

Quote from: Gregory on 2008-01-05, 16:39:53
A történet egyedi, a rajzolás fura, de szép(bár a karakterek arca nem nagyon jött be, de ez tényleg egyéni szoc problem), a zene szintén jól sikerült, az OP/ED pedig felkerült a playlistre. Néha elvesztettem a fonalat, de biztos csak béna vagyok, elég lefáradtan ültem neki az utolsó néhány résznek. Ennek ellenére teljesen élvezhető volt még így is. A többiek által emlegetett nyálasságot én nem éreztem(annyira), pedig általában érzékeny vagyok rá.

További észrevételeim: Volt pár rész, ami sajnos megakasztotta a flowt, mondjuk az utolsó tíz epizód pörgött és a képernyő elé szegezett, szóval efölött nagyjából elsiklom. A másik dolog, ami zavart, az az, hogy a tettekért nem kellett felelőséget vállalniuk a szereplőknek, vagy csak nagyon alap szinten, pedig volt egy-két ügy, aminek komoly jogi szankciókkal illett volna járnia. A technológiai háttér, annak valószínűtlensége nem különösebben zavart, úgy fogtam fel, mintha fantasyt néznék, azon meg nem kérem számon a realitást. A többek által magasztalt 12. (szakállas) rész viszont engem kifejezetten idegesített, úgy tűnt, hogy nagyot akar mondani, de igazából csak banalitásokat sikerült neki. Szerencsére ez a sorozat egészére nem igaz, nem törekszik világmegváltásra, bár jópár érdekes kérdést felvet, és szerencsére nem ad rájuk válaszokat. Összességében kifejezetten tetszett, friss és izgalmas volt, nem erőlködött, nagyon mély benyomást nem tett rám ugyan, de 9/10-et simán megérdemel.

edit: hülye typo

Member

Quote from: Rage on 2008-01-15, 01:12:34
Quote from: Member on 2008-01-14, 23:51:14
marhára nem yaoi vagy bishi-fanservice-only cucc, ezt aláírom. :)
o rly? Akkor micsoda?
Kéretik jobban átolvasni. :) Nekem inkább egy jól sikerült Love Comedy-nek tűnt, méltó lezárással (?).

chilip

Macross Frontier kövi része mikor jelenik meg?

Zanador

Texhnolyze
Egy félelmetes anime. Abból a fajtából, amelyiket két éjszaka alatt végignézek, mert jönnek a részek egymás után maguktól, pedig tudom, hogy nem akarom látni a történet végét.
A helyszin egy föld alatti város, ahol látszólag senki nincsen beszédes hangulatban, és amit három nagyobb szervezet irányit, amik között feszült a viszony, de a vezetőiknek sikerült elkerülnie a nyilt háború kirobbanását. Csakhogy a felszinről érkezik egy idegen, akinek feltett szándéka, hogy mindezt megváltoztassa. Alaposan.
22 rész alatt megismerhetjük több főszereplő inditékait, viselkedését, végignézhetjük, hogy milyen sors jutott nekik egy ilyen helyen, és beleláthatunk egy olyan világba, amitől nekem személy szerint fölfordult a gyomrom. Történet, mondanivaló, karakterfejlődés és egy kiváló elrettentő példa egy lehetséges jövőről, hogy maradandó legyen az élmény.
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Cobra

Én is tegnap fejeztem be a Minami-ke-t és egyezik a véleményem Manituval  :jee:
Amikor kijött és olvastam róla, azt hittem csak valami gyenge slice of life comedy, de nagyon jók a poénok :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

White SeeD

Quote from: chilip on 2008-01-15, 11:25:12
Macross Frontier kövi része mikor jelenik meg?

Állítólag következő szezonban  :mad:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Xzone

Quote from: White SeeD on 2008-01-15, 13:26:14
Quote from: chilip on 2008-01-15, 11:25:12
Macross Frontier kövi része mikor jelenik meg?

Állítólag következő szezonban  :mad:

Jaja, ez a "teaser epizód" volt. :frown:

hatake_kakashi

Tegnap végig néztem egy huzamba a Green-Greent ámbár nincs benn akció de sztm a poénok nagyon nagyok benne és a végére van egy jó kis befejezés is

Gregory

Quote from: hatake_kakashi on 2008-01-15, 19:25:18
Tegnap végig néztem egy huzamba a Green-Greent ámbár nincs benn akció de sztm a poénok nagyon nagyok benne és a végére van egy jó kis befejezés is
Szerintem nem is feltétel, hogy legyen benne akció, vannak olyan animék, amikbe nem illik bele / anélkül is megállják a helyüket, és az akció csak rontana az összképen.

Solid Snake

Quote from: hatake_kakashi on 2008-01-15, 19:25:18
Tegnap végig néztem egy huzamba a Green-Greent ámbár nincs benn akció de sztm a poénok nagyon nagyok benne és a végére van egy jó kis befejezés is

[spoiler=18+]Alaptörvény:
ecchi != action with guns/swords/kame-hame-s
ecchi = action with boobies & panties (& cocks)[/spoiler]

Majd nézd meg a sorozathoz tartozó OVA-t is. Abban már több lesz az "akció".  :lazza:

Selmo

Quote from: Solid Snake on 2008-01-15, 20:12:16
Quote from: hatake_kakashi on 2008-01-15, 19:25:18
Tegnap végig néztem egy huzamba a Green-Greent ámbár nincs benn akció de sztm a poénok nagyon nagyok benne és a végére van egy jó kis befejezés is
Majd nézd meg a sorozathoz tartozó OVA-t is. Abban már több lesz az "akció".  :lazza:
Ha jót akarsz, kihagyod. ;)

A tökéletesség unalmas.

Soul

#4340
Hú az Ova-nál rosszabbat találnék biztos, de az nagyon rossz.Kerüld el ha valamennyire is tetszett a Green Green.

Quote from: Solid Snake on 2008-01-15, 20:12:16
"akció".  :lazza:

"akció".  :lazza: <--- hoppá leesett, szánt szándékkal akartad elrontani 1 napját  :D.

Member

Sugar: A Little Snow Fairy
Két részre osztom, mert így van csak értelme. :)
01-19
Adott a világunk, amiben nem elég, hogy Shinigami-k akarnak mindenféle ócska noteszekbe írogatásra rávenni és az angyalok is élvezik, ha holtá vernek majd felélesztenek, adott egy érdekes faj, az évszak-tündérek. Ki gondolta volna, hogy a mindent eltörlő tájfunok és az aszályok is pár törpenövésű babaarcú lény szüleménye? Pedig de! És ahelyett, hogy az emberek atomháborút indítanának ellenük meg mindenféle olcsó kínai cuccal tönkretennék a gazdaságukat, azt is hagyják, hogy a kis bolygónkat használják kiképzőtérnek. Ugyanis a legtöbben nem látják őket. Sőt, egy Saga nevű lányon kívül senki, akiről már láttam sok pucér képet neten. A sztori ott kezdődik, hogy kiküldenek 5 újoncot, akikből Hó, Nap, Szél, Villám és Jég tündét kellene faragni, neveik Cukor, Só és Mindenmijó, Bors, Bazsalikom és Fahéj, utóbbi kettőben nem vagyik biztos. :) Bár azt nem értem, miért egy ilyen kis pöcök kapja az alapfűszerek neveit, mert akkor az ősök alapből köménymag, sütőpor meg perui halálpaprika-granulátum nevekkel szaladgáltak volna? Na hagyjuk. A lényeg, hogy el kell vetniük a Varázsvirágot, aminek kivirágzásával lesznek teljes kiőrlésű évszaktündék, ehhez meg "Twickle" kell. Sugar kifogja Sagát és a világ minden kincséért sem akarja felfogni, ha minden elcs*sz, akkor Saga nem lesz túlzottan boldog tőle, így állandóan összevesznek, mint két szerelmes (sajnos a kibéküléskor szokásos szex elmaradt). Az anime hatalmas filozófiát tár elénk. Adott egy szigorú oktatási rendszer, mely teljesen az empirizmusra alapszik, az ember tündér csak a szülei útját követheti, átállni nemigen lehet, micsoda szakmabéli röghözkötés, és ott vannak a szerencsétlen meg nem értett feltalálók, meg a természet adta lehetőségeikkel nem elégedett állatok, te jó ég, micsoda forradalmi újítások rejlenek benne! A japánok hagyománybeteg népe biztosan sokat tanulhatna eme Karl Marx-ék utópiáit überelő műből! És akkor még nem beszéltem az idegesítő arrogáns újgazdag sarjból, aki nem akar békénhagyni és titkon szerelmes beléd! Meg a zsebpénzedet felzabáló és szülői hagyatékodat összefirkáló idétlen szárnyas tündékről! Micsoda emberi türelem és odaadó keresztény felebaráti szeretet! Nitzsche hülye volt, nem a Zarathastra kéne az Újszövetség helyére, hanem a Sugar!

20-24
Itt elég nagyot változott a véleményem. Először azt hittem, hogy a "hehe, eddig átvertünk, mindenki sz*pni fog!" effect állt elő, amire eddig tulajdonképpen vártam és animében még nem is fordult elő. Nem árulok el nagyot, hogy a zongorával kapcsolatos. Egy ideig azt hittem és reméltem, hogy Sugar sz*rul jön ki a helyzetből, sajnos nem egészen. De a vége határozottan nem happy end lett végül, ami egy +1 az értékelésben (az események sem voltak mindenhol kiszámíthatóak, pl. Saga végső elhatározása), rengeteg művet cs*sztek már el a "minden megoldódik és boldogan élünk tovább együtt" résszel. Valahogy a végére már nem tudtam utálni ezeket az idiótákat, de igazán megkedvelni sem tudtam őket.
Eredetileg 2/10-et akartam adni rá, végeredményben 6.5/10 lett, mert sokkal jobban élveztem, mint a Love Hiná-t amiből még hátravan 6 rész (hajnalig meglesz :D), de már láttam korábban a befejezést. :)

necrologist

Quote from: Soul on 2008-01-15, 21:22:00
Hú az Ova-nál rosszabbat találnék biztos, de az nagyon rossz.Kerüld el ha valamennyire is tetszett a Green Green.

Inkább az ova mint a tesiöltözős rész, ott majdnem feladtam...  :ejj:

Member

Love Hina
Jaj, a teringettét. Mi lett ebből is a végére. Az elején olyan habkönnyű eicchi-"nemtudombevallanihogyszeretem"-románc, amit mondjuk 12 részen keresztül el is viselnék, meg néhány kari-múlt rész, ezek kifejezetten jók, aztán miután megjöttek Kyoto-ból (ami a legsz*rabb rész az egészben), átmegy Ranmá-ba az egész, oda nem illő fillerrészek mindenütt (mintha Cowboy Bebopban kiderülne, hogy Spike-ék űrhajója a legnagyobb kung-fu szellem lelkét raktározza és a félelmetes gumicsirke-flotta akarná ezt megkaparintani tőlük), később megjelennek a kötelező karik, mint a rivális, az undokloli (ha már gondoskodó-loli volt eddig), jönnek a létező legszánalmasabb félreértések, amit animében elkövettek, hogy végül lezáratlan maradjon az egész (ahogy Zetsubo mondaná, a megoldást még követi a "sötétség").
Elméletben ez egy vígjáték, az elején még volt, hogy nevettem rajta, aztán a jó poénok elhalnak és a rosszakat ismétlik végig (Naru pofánvág + vhogy mindig ráborulok egy csajra). A karik eléggé jellegtelenek és már mindenhol látottak, ezek közül is Shinobu meg Motoko tetszett (a seiyuu-nak külön plusszpont a sikoltási technikájáért :)), de a legeslegszimpibb a 20. részben a báb volt (ezek kívül a 2. és a 3. rész volt igazán jó).
Sajna az az érzésem, hogy ez is csak egy tucateicchi a "savanyú-a-szőlő" beállítottságú otaku-knak, akik még mindig hallgatnak az elder-ekre (akik ebben a sorozatban feleslegesek voltak), hogy élj az álmodnak (= te vagy a legrendesebb srác és úgyis kapsz egy marhajól kinéző álmait követő lányt). 6/10

Xzone

Quote from: Member on 2008-01-16, 12:46:50
Love Hina

Én valahol az ötödik rész környékén hagytam abba. Nem igazán fogott meg. Az Ai Yori Aoshival viszont egész jól haladok, az tetszik. Pedig elég hasonló a helyzet a Love Hinához.

Próféta

#4345
Quote from: Zanador on 2008-01-15, 11:29:18
Texhnolyze
Egy félelmetes anime. Abból a fajtából, amelyiket két éjszaka alatt végignézek, mert jönnek a részek egymás után maguktól, pedig tudom, hogy nem akarom látni a történet végét.
A helyszin egy föld alatti város, ahol látszólag senki nincsen beszédes hangulatban, és amit három nagyobb szervezet irányit, amik között feszült a viszony, de a vezetőiknek sikerült elkerülnie a nyilt háború kirobbanását. Csakhogy a felszinről érkezik egy idegen, akinek feltett szándéka, hogy mindezt megváltoztassa. Alaposan.
22 rész alatt megismerhetjük több főszereplő inditékait, viselkedését, végignézhetjük, hogy milyen sors jutott nekik egy ilyen helyen, és beleláthatunk egy olyan világba, amitől nekem személy szerint fölfordult a gyomrom. Történet, mondanivaló, karakterfejlődés és egy kiváló elrettentő példa egy lehetséges jövőről, hogy maradandó legyen az élmény.
:cool: Nagyon nagy anime! Meg kéne már néznem valamikor harmadszor is :)
Zanador: GOTO Texhnolyze topik, és add elő, hogy mit szűrtél le az egészből!

Member: fairy=tündér, tündér!=tünde. Nem keverednek nálad kicsit?

Member

Mert a tünde csak a hegyesfülűekre vonatkozik? :confused:

hatake_kakashi

Tegnap befejztem az Onegai Sensei-t is aranyos kis anime volt ez is teccet :) és volt egy kis ecchis beütése de jó volt és befejezés is jó volt :)

Draconire

Moyashimon

Számomra 2007 legnagyobb meglepetés sorozata. Bár már egy ideje olvasgattam róla, de valahogy az anidb-s profil mindig elriasztott tőle.
Aztán megláttam egy threadet /a/-n a benne lévő trapről és gyorsan be is szereztem. :D

Lényegében van egy egyetemi tanulmányait (fuck yeah, no high school faggotry) kezdő főhős, aki csak annyiban különbözik az átlagemberektől, hogy látja a baktériumokat, méghozzá egészen egyedi módon, lásd anidb-s kép. :D
Egy kellemes comedy anime, ami ezúttal nem a szokásos animés poénokon alapszik, jó szituációkat hoztak össze. Jó animáció, érdekes szereplők jellemzik, ja és van benne yuri is. :)
Összesen 11 rész, szóval nem egy hosszú darab, ajánlom mindenkinek aki csak egy könnyed kikapcsolódásra vágyik. Összeségében jól szórakoztam, így kap egy 8.5/10-et.
(a "hivatalosan" le nem subbolt részekhez itt lehet feliratot találni, egyedül a 10-es rész van kicsit elsietve, a többi rendben van és elvileg bármelyik elérhető rawhoz jók)

érdekesség: az anime egy "Diplomás Paraszt-képző" egyetemen játszódik, és van benne egy trap aki oda jár. I wonder, why is this so familiar to me....?  :muhahah:

Solid Snake

Quote from: Gmer on 2008-01-16, 19:23:19
érdekesség: az anime egy "Diplomás Paraszt-képző" egyetemen játszódik, és van benne egy trap aki oda jár. I wonder, why is this so familiar to me....?  :muhahah:

Tehetsz egy szívességet.  :fuk-u: :D

Quote from: Gmer on 2008-01-16, 19:23:19
Lényegében van egy egyetemi tanulmányait (fuck yeah, no high school faggotry) kezdő főhős

Ja, akárcsak a Genshiken.

Quote from: Gmer on 2008-01-16, 19:23:19
aki csak annyiban különbözik az átlagemberektől, hogy látja a baktériumokat, méghozzá egészen egyedi módon, lásd anidb-s kép. :D

...vagy inkább Mushishi?  :lazza: