Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

minuszmiki

Nogizaka Haruka no Himitsu: Az első három rész után nagy reményeim voltak a sorozatot illetően, de sajnos eléggé ellaposodott a végére. Drámához túl komolytalan, jó love storyhoz túl töketlen, vígjátékhoz meg nem elég vicces. Persze össze lehetett volna házasítani a műfajokat úgy, hogy jobban süljön el, de nem sikerült. Azért nem volt rossz, van benne jóféle loli, meg Noto Mamiko, szóval 7/10-et kap.

SaiyaGin

Nodame Cantabile DVD Special
...avagy a Kötelező Tengerparti Rész, 14 percben. Egyszer megnézhető, de nem sikerül hoznia a sorozat hangulatát.

NLZ

[reserved]



SaiyaGin

Quote from: NLZ on 2008-10-08, 22:27:10
Quote from: minuszmiki on 2008-10-08, 22:05:21
Quote from: NLZ on 2008-10-08, 21:55:53
A S2 pontosan mikor gyün?
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5941
Itt nem írja, hogy mikor kezdődik. :F Vagy vak vagyok? :D

Main Title Nodame Cantabile: Paris-Hen (a5941)
Official Title のだめカンタービレ 巴里編
Synonym Nodame Cantabile: Paris Chapter
Type TV Series, 11 episodes
Year 10.10.2008 till ?

NLZ

Ó, köszi, csak az epizód listát figyeltem. :F
[reserved]

NLZ

Quote from: SaiyaGin on 2008-10-08, 21:48:26
Nodame Cantabile DVD Special
...avagy a Kötelező Tengerparti Rész, 14 percben. Egyszer megnézhető, de nem sikerül hoznia a sorozat hangulatát.
Jahm, sajna nem. :(  Meg benne volt az a gusztustalan, bajszos rém. :_piszka: Nagyon remélem, hogy S2-ben már nem lesz benne. :D
[reserved]

Ymir

Armitage III

Nagyon tetszett ez az anime, megérte végignézni.

Dreamcleaver

Starship Operators

Érdekesen indul a sorozat, utána a közepe-felé van egy-két nyögvenyelős rész, de a végét sztem jól megcsinálták. A romance sublptokat picit elnagyoltnak éreztem és még ecchi sem volt sehol, de azért szódával elment. Végtére is kellemes időtöltés űrcsatás sci-fi fanoknak, ha nem is kiemelkedő alkotás.

7/10

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Próféta

Quote from: Dreamcleaver on 2008-10-10, 01:13:19
Starship Operators

Érdekesen indul a sorozat, utána a közepe-felé van egy-két nyögvenyelős rész, de a végét sztem jól megcsinálták.
Ez tipikusan az a sorozat, amelyiknél a kreatív alkotó kitalálta az elejét és a végét, és már csak 10 részt kellett forgatni közé, amit feltöltöttek unalmas fillerekkel :)

Junchi

#5921
Tenchi Universe - avagy, miből szeretett volna Junchi többet látni a Tenchi OVA-ban.

Nem tudom, kinek mit súg először a fülébe a Tenchi franchise, de aki hallott már róla ilyen-olyan úton-módon, az tudhatja, hogy nagyjából mire számíthat (mármint ami az OVA-t illeti). A nemrég frissen begyűrt (és egyébként zseniális, mármint ami az első kettőt illeti. A harmadik az blehh) 20 részes OVA után elhatároztam, hogy teszek egy kis kitérőt a Tenchi univerzumban. Kitérő alatt arra kell gondolni, hogy van egy originál szál, amin az originál történet (azaz az OVA + a GXP és a manga) fut és van egy spin-off oldala is a dolognak, ami össz-vissz két sorozatot foglal magában. Mielőtt tehát folytattam volna a sort a GXP-vel, megnéztem az Universe névre hallgató darabot (a másik spin-off a Tenchi in Tokyo lett volna, de arról több rosszat hallottam mint jót, meg wtf karakter design o_O). Szóval, ez a 26 részt körülölelő sorozat igazából egy bazi fanszervíz adag volt. Avagy - ahogy írtam fentebb is - miből szeretett volna a nép többet látni és hosszabban. Ez persze csak képletesen igaz, mármint, aki látta a Tenchi OVA-t, az tudja, hogy mikre kell számítani: ecchi, galaxisok, relatíve jó animcáió, egy rakás jól kinéző hölgy, titkos múlttal rendelkező oyajik, omgszokjúút macskának kinéző űrhajók (!!) meg hasonlók. Ezek mind-mind megvoltak a Tenchio OVA-ban, csakhát a tempó miatt kissé háttérbe szorultak ezek az egyébként szaftos finomságok, amik aztán a Tenchi Universében persze nagyobb szerepet kaptak (kivéve az ecchit, dammit). A fanszervíz ellenére persze messze nem volt olyan zseniális ez a 26 részes történet, mint a perfekt OVA, de megvolt benne minden, ami miatt egy percig sem lehetett nem szeretni. Much moar Washu-chan, több Ayeka-Ryoko ellentét, több dilis epizód, több agyatlan szituáció és Ken-Ohki xDD; Az utolsó harmadba mondjuk imo totál felesleges volt beleerőltetni egy ilyen semmilyen sztorit egy Kagato névre hallgató ürgével, aki persze NEM Kagato volt (aki látta ezt és az OVA-kat, annak valószínű, nem kínai, amit most ugatok). Ettől függetlenül érdemes megnézni a Tenchi Universét, mert kitérőnek nagyon megteszi a hatását. Csak aztán az ember ne próbálja meg beilleszteni a canon sztoriba, mert akkor összedől az egész addig alkotott Tenchi világkép...

9 point

Solid Snake

Appleseed (2004)

100 percnyi CGI-cell shaded látványorgia kellőképpen kidolgozott akciójelenetekkel, karakterekkel, mondanivalóval.
Néhol a GitS-re emlékeztetett (ami nem is csoda, elvégre a mangaka itt is Shirow).

8/10

SaiyaGin

I'm in despair! These overlong jokes have left me in despair!

Befejeztem a Sayonara Zetsubou Senseit. Eleinte tetszett, ötletes volt, aztán kezdtem egyre inkább unni, hogy minden poént 10 percen keresztül adnak elő. Az utolsó két rész megnézéséhez már jelentős lelkierőt kellett mozgósítanom.
5/10
Nem zárom ki, hogy valaha megnézzem a folytatásokat, de majd ha már nem lesz más.

frozenstein

Quiz Magic Academy OVA
Ebből csinálhatnának sorozatot minél hamarabb, meg ezt az ovát is subbolhatná valaki. A hangulata a Zero-ra meg a Negima-ra emlékeztetett.
8/10

Junchi

Code Geass S1

Nyah, megnéztem végre az első sorozatot... tl;dr következik... ^^

Annak ellenére, hogy anno milyen nagyon szidtam ezt a szériát, úgy sikerült megkedvelnem a végére. A grafikával mondjuk továbbra is hadilábon állok (hjajj, Clamp kari design egy ilyen műanyag stuffban... ahemm), de azért jelentősen kárpótolva lettem úgy zusammen minden más egyéb designbeli megoldással (kivéve a mechákkal). Karakterek közül Kallen és C.C. lett a két fav, akikről már el is kezdtem szorgalmasan hawt yuri doujinokat gyűjteni :D; Btw, ha kettejük közül is kéne még választani, akkor egyértelműen Kallenre voksolnék. Annnnyira nagyon MOE~~ >.<; Ja, és Orange koma (yeey, Ken Narita :D) volt még az, aki rulzott;; remélem az R2-ben ennél több szerepe lesz... A többi karakterről nagyon nincs véleményem, Lulu és Cornelia semleges, Suzakut és Shirleyt ki nem állhatom, Euphie sem különösebben érdekelt, ahogy a Fekete Lovagok többi tagja sem (bááár, az újságíró fazont, azért bírtam, mármint JOUJI NAKATA? Szétdrúlkodtam az agyam, ahányszor csak megszólalt... ^^). Karakterek tehát annyira nem voltak kiemelkedőek, de tény és való, hogy egészen egyedi volt jónéhány arc.

Essen pár szó kicsit magáról az animéről... Szóval adva van egy meglehetősen weirdo alapszituáció, mely szerint a Brit népség lerohanja és igen rövid idő alatt a birodalomba olvassza Japánt (miért pont a sárga kisemberek hazájára fáj a foguk, azt nem tudom...). Itt jön képbe Lelouch, aki a CC-vel kötött egyesség révén hozzájut a geasshez és eme meglehetősen hasznos skill segítségével bosszút szeretne állni a Brit Birodalmon és a trónszékben porosodó uralkodón, aki nem más, mint a saját apja. Lulu állítása szerint ugyanis az oyaji felelős anyuci haláláért és azért, hogy húga elvesztette a szeme világát. Okéé, szal itt már éreztem, hogy Sunrise-ék kissé a fellegekben járnak, mármint WTF plot? Szal, itt egy Light-kópi, aki egy új világot szeretne teremteni bal szemének és egy maréknyi japán felkelőkből álló csapatnak a segítségével? Kissé meredek, meg minden, de egy idő után már nem veri a fejét a falba az ember; bár Lulu így is egy piszkos mázlista (és az is marad btw)! Haladjunk. Szóval haladt a sztori előre annak rendje és módja szerint, menet közben volt jónéhány fatal error, de Luluék bejátszottak mindent. Aztán jött a sorozat közepe (13.-17. részek, asszem), ahol a rendező bácsit mintha bezárták volna a ruhásszekrénybe és valami random fickót ültettek volna a helyére, akit az utcáról hívtak be a stúdióba. Szal, WTF, Mao arc? WTF, Lulu reakciója, mikor megtudta, hogy [spoiler=F*ck the what]osananajimi-Suzaku ül a fehér mechában? Mehh... A rendezés valami kegyetlen ócska lett és nemcsak a ,,hirtelen visszatértünk, mikor előbb még nagyban harcoltunk" jelenetre gondolok, hanem egyes karakterek kiborító viselkedésére. Lulu OOC és Shirley OOC még hagyján, de Mao (meg ez az egész közös múlt CC-vel)... o_O; Aztán ott volt az a szánalmasan röhejes jelenet a bombával, meg a sakkal, Suzaku ,,leveluppoltam 10-et minimum" szupermeni cselekedetei, meg etc. Maa, ők rendezik (mmint a stúdió), ők alkotnak, de Shirleyt a totális feledés homályába lökni IMO gáz (nagyon gáz) lépés volt. Mármint Lulu részéről... *headdesk*; Mao arc után szerencsére visszakerült rendező bácsi a helyére és IIRC a 17. résztől ismét talpra állt a stuff. A végére meg nagyon bedurvult az egész, bár itt éreztem azt a legjobban, hogy az anime kezdi kissé elveszíteni a fonalat. Ott van a Euphie – Lulu beszélgetés, ami megint bökte a csőrömet. Szal, nem tudom ki hogy van vele, de annyira érződött az egész jeleneten, hogy nekik nem erről kéne beszélni, amiről, hanem egészen másról. Aztán Lulu meg egyetlen mondattal hazavágott mindent. De mikor a geass hatott Euphira, nem hogy utána szaladt volna vagy valami, hogy megállítsa, hanem ,,mit tettem", blabla, manly angst esatöbbi... A vége meg... Suzaku reakciója a helyén volt, ahogy Kallené is, de lehetett volna egy fokkal kevésbé hatásvadász befejezése is...[/spoiler]

All in all, nem volt rossz húzás a Sunrise részéről a Code Geass. Ugyan a gráfon és a mechákon nem tudtam túltenni magam a végére se, de azért az egyik frontról kárpótolt a kellemesen egyedi kara design, a másik oldalról meg a Gurren Mk II, ami rohadtul designos mecha lett és még a képessége is rulzott. A sztorit sok helyen éreztem úgy, hogy nagyon random módon történnek az események és féltem is, hogy egy giga plot hole marad a végére, de azért szerencsére nem lett olyan nagy az a bizonyos lyuk. Gondolom az R2 igyekszik majd betömni, meg helyreállítani a dolgokat, szal reménykedek. Értékelést még nem dobok rá, mivel azt az R2-vel együtt kap, szal amint végzek a második sorozattal, megtörténik az értékelés is (remélem a héten nem leszek túlságosan elhavazva és bele is tudok csapni...).

smash++

Így visszamenőleg pár rövid és gyors értékelés (munka közben :) ), már nem emlékszek mikről is írtam utoljára

Macross F
Nem sokat írok erről hiszen. Zene  :jee:, Graf  :jee:, Sheryl  :jee:, harcok  :jee:. A történet jó,de nekem néhol picit hiányos és a legvége egy lezáratlan szerelmi szál, annyi seznvedés és kavar után... A többi commentet lehet olvasni a Macross F topic-ban. 9/10

Itazura na Kiss
Nem egy kiemelkedő darab, de nekem nagyon tetszett, hogy Kotoko és Naoki kapcsolatát egészen a középiskolától a főiskolán keresztül a dolgozók életéig végig vitték. Alapvetően semmi különösebb drámára nem kell számítani, azért van benne némi csavar ide-oda. A grafika sem túlzottan kiemelkedően jó. De az nagyon felhúzta, hogy azt kaptam tőle amit vártam :D, aki egy happy animet szeretne nézni hajrá. 8/10

Special A
Ez is a jó kategória nálam,de nem az a kiemelkedő anime. Alapvetően most egy lány kapta a szerelmi lúzer szerepet... vagyis 20 részen kersztül nagyon nem vágja le a témát. Poénos, a vége felé már romantikus, school life-os, picit szuper erő is van. Szerintem egy próbát minden féle képpen megér. Mert nagy pozitívum, hogy a mellékszereplőkkel is foglalkozik és ott is lesznek történések. Minden szereplő egyedi ha más animekhez nem hasonlítjuk (természetesen). Nálam ez is 8/10

Zero no Tsukaima: Princess no Rondo
Nem egészen ezt vártam az op alapján és egyébként is, jó volt újra látni a szereplőket, jó volt látni új boing-boing-ot és a fanservice is ok volt :), a hárem is szépen kibővült... de jó lenne már valami über harc is. Az a baj, hogy így megnézés után se tudok túl sok harcot felidézni még ha volt is (a végét leszámítva). Ez most csak 7/10

Nogizaka Haruka no Himitsu
Teljesen ok sorozat volt. Nem voltak nagy elvárások és minden rész jónak mondható. Ez is a könnyed kikapcsolódás kategória, de nem az igazi maradandó anime. Tipikus szeretjük egymást, de senki nem lép és senki nem lát... De Haruka nagyon aranyos volt és  :jee: ami igazából plusz pontot ér. 8/10

Kurenai
Ezt az animet kicsit sokáig halaszgattam. De megérte, mert annyira jó, hogy nem kellett várakozni hétről-hétre és két részletben meg is néztem. Nagyon eltalálták a szereplőket és a kiscsajt. A történet is jó, a hétköznapok is jók voltak. Pici negatívum, hogy ha már benyomtak egy kis szerelmi szálat többet is foglalkozhattak volna vele vagy némi konkrétumot is mutathattak volna ill szívesen láttam volna harcolni a csajt, 12 rész kevés volt a végén pedig volt némi hiány érzetem... és persze a gonoszok szúrhatnak meg ölhetnek, de ők nem halhatnak meg ::), így a pár negatívum miatt 9/10

Kodomo no Jikan (2007)
Ezzel is inkább vártam és egy DVD verziót néztem meg, a feliratot nem tudom minősíteni a nem léttező japán nyelvtudásom miat, Loli-pop Subs.
Ezt az animet is nagyon eltalálták. Nálam abszolút siker. Felvilágosodott pisisek, marha jó szöveggel, 3 egyéniség és az egyik fizikailag is az :D. Egyszerűen csak néztem és néztem, folyamatosan lekötött. Azért a másik tanárnéni eléggé ott van, Aoki is a tipikus balfék aki nem látja, hogy egy olyan jó csaj oda van érte...
A vége elég érdekes lett, gyorsan átmentünk horrorba. A végét kicsit öszecsapottnak éreztem és nem lezártnak, de kiderült ha midnen igaz 2009-ben next season. Simán 9/10

bimanc

Junchi: Hát ezt nem lehet szó nélkül hagyni. Tömören: Kiváncsi leszek, mit szólsz a folytatáshoz. Az eddigieket szorozd meg hárommal, jót-rosszat vegyesen, pár kivánságod valóra válik, C.C. moébb lesz, mint hiszed, a wtf-érzés erősebb, mint gondolnád, és a vége nagy poén lesz.  :smile:
Ja, Brittania azért akarja Japánt, mert ott van a legnagyobb sakuradit lelőhely a világon.

smash++:
KnJ: Nekem kicsit csalódás volt a dvd, mert kiderült, hogy a cenzúrázott részek alatt nem volt semmi különös, csak figyelemfelkeltés miatt csinálták. Egyébként nekem is tetszett, bár az abszolút csúcspontja szerintem a 6-os rész (vagy melyik, az amiben Konoe bátyjának a múltját ismerhetjük meg).

Prof. William

Engem csak a CG-ben az zavart hogy néha berakták a tök felesleges " Az aranyifjúk/lányok ökörködnek az akadémián miközben körülöttünk tombol a nyomor" részeket. Simán ki lehetett volna hagyni ezeket vagy mással helyettesíteni...

Egy ideig reménykedtem hogy azért mutatják be hogy majd jól a pofájukba szakad 1 részben a nagy büdös valóság de neeem....

A 2. évadban is van pár ilyen rész és ahogy fentebb írják szorozva 3-al mert amilyen arcok az akadémián lesznek még...

Junchi

Quote from: bimanc on 2008-10-20, 22:53:13
Ja, Brittania azért akarja Japánt, mert ott van a legnagyobb sakuradit lelőhely a világon.

Íjj, tényleg;; elég érdekes módon sikerült akkor elsiklanom emellett az információ mellett. Köfi :D

SaiyaGin

A SZS után egy másik iskolás sorozatba kezdtem bele, amit szintén terveztem már egy ideje.
Olvastam, hogy a tavalyi sorozatokból nem csak a TTGL főszereplői közt voltak igazi férfiak, akik példát mutatnak a szerencsétlen, tévé/monitorbámuló kockáknak. Volt még egy eposz, melynek hőse szintén elszánt, határozott, tudja mi kell neki és ezt el is éri, és bár történetében nincsenek mechák, a tetszetős külső megjelenéssel rendelkező vízi közlekedési járművek valamelyest kárpótolnak ezen hiányosságért.
Nem haladok csúcssebességgel, jelenleg a 4. résznél járok, de már kezd ütni. :Kiraly:

NLZ

[reserved]

SaiyaGin


Én


SaiyaGin

Quote from: Én on 2008-10-21, 23:13:23
4. rész? Haha. Later, you'll shit brix.

Mit gondolsz, miért kezdtem el? :D

chilip

remélem nem recap lesz az egész Ga-rei Zero (mivel akkor tudnám hogy bad end a vége). és lehetne már opening is  ::)

Cobra

Én most a 3. rész után arra gondoltam, hogy vagy tényleg recap lesz az egész és láttuk a végét, vagy a következő részben visszatérünk oda, ahol a fiatal lányt megölte Yomi és ezzel valahogy visszatér a régi énje, majd megy levadászni a főellenséget. De bármi más is lehet.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

SaiyaGin

Ha már "mindenki" nekiállt a Code Geass-nek, én is elkezdtem, szokás szerint jócskán lemaradva... Eddig nagyon tetszik, úgyhogy a School Days mellékvágányra is került.

Dreamcleaver

Jönnek kifelé a Sekirei DVD-k. MASSZÍV fan service. Voltak a neten képek, hogy bizonyos helyeken elrajzolták a nippeket, de én nem találtam meg őket. Mozgásnál amúgy sem lehetne látni, de lehet azóta kidobtak valami v2-t? Fene se tudja.  :confused: Mindenesetre szemnek kellemes a látvány.  :D Remélem, hogy a sorozat második felében tapasztalható grafikai romlást is javítják a DVD kiadásban.

Ja és jöhetne már az második széria. ^^

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Cobra

Maga a DVD rossz minőségű, abból meg nem nagyon lesz v2 :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !