Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Alkyra

Quote from: Én on 2009-01-02, 12:50:09
Member... az ot a húgodnál... csak nem...
Windows XP???
:zomg: :zomg: :zomg:

Mi bajod azzal? M$, de legalább működnek rajta a cuccok s gyengébb gépeken is elfut. Ha szépen karbantartod akkor meg nincs vele semmi gond.

Cobra

Alkyra, te nem ismered Member gépét :D
Egyébként engem is marhára zavar a fekete háttér akármilyen színű betűkkel.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Én

Quote from: Alkyra on 2009-01-02, 13:35:22
Windows XP???

Mi bajod azzal? M$, de legalább működnek rajta a cuccok s gyengébb gépeken is elfut. Ha szépen karbantartod akkor meg nincs vele semmi gond.
Nálam is XP van, de nem gondoltam, hogy Member megtűri családon belül :D

Alkyra

Quote from: Cobra on 2009-01-02, 13:49:04
Alkyra, te nem ismered Member gépét :D
Egyébként engem is marhára zavar a fekete háttér akármilyen színű betűkkel.

Nem szeretik egymást vagy mi?

Zsiga

LURK MOAR :lame:

[spoiler]És offolást befejezni. :ejnye:[/spoiler]

Member

Windows XP???
A laptop semmi mást nem tűrt el, nem bootolt más CDről, kénytelen voltam rá. Nameg a rendszergazdák a kolijában nem kompetensek semmiben az XP előtti időkből.

NLZ

Quote from: Member on 2009-01-02, 11:51:01
NLZ: Újonnan te is a minőségre utazol vagy csak így hozza a sors? :haha:
Alapvetően remek sorozat lett volna még ezzel a minimálgrafikával is, csak ez a tré emózás ne lett volna. Komolyan, miért ritka az olyan anime, ahol mindenki egészséges lelkileg? Olyan nagy kérés lenne? Ha szellemi nyomoroncokat akarok látni, akkor körbenézek a valóságban. Azért animézek, hogy elszakadjak a valóságtól. Ezzel csak én vagyok egyedül? Mindenki más élvezi ezeknek a sérült lelkeknek a látványát?
[reserved]

Member

Attól függ, mennyiben a saját hibája. Illetve, hogy mennyiben küzd a nyomoréksága ellen, vagy mennyire gerjeszti tovább a sz*rt maga körül. Ennyitől függ, hogy sajnálni fogom-e, vagy egy szögesdróttal körbefont baseball-ütővel agyonütni. Romantikus animékben szinte csak utóbbiak vannak, ezért is kapok hülyét tőlük.

NLZ

Sőt, a romantikus animékbe úgy vettem észre, hogy kötelező az ilyen. Más konfliktust nem képesek kitalálni. Ha máshogy nem megy, hát beleerőltetik. Nodamébem is benne volt a kötelező lelki nyomor.
Az engem nagyon nem izgat, hogy most küzd-e, vagy sem, egyszerűen nem vagyok rá kíváncsi. A legtöbb, amit még megtűrök, az az, ha két részen belül abbahagyják a felesleges szenvedést.
[reserved]

frozenstein

Quote from: NLZ on 2009-01-02, 04:12:47
Kare Kano
Olvasd el a mangát, az animében kb. a sztori harmada van benne.

Member

Quote from: NLZ on 2009-01-02, 14:56:00
Sőt, a romantikus animékbe úgy vettem észre, hogy kötelező az ilyen. Más konfliktust nem képesek kitalálni. Ha máshogy nem megy, hát beleerőltetik. Nodamébem is benne volt a kötelező lelki nyomor.
Ez sajnos nagyon igaz. Nem tudom, mikor láttam olyat utoljára, amiben nem egy tökátlagos főhős azon sz*rakszik, hogy nem tudja kimondani, amit gondol, az ártatlan cicus meg nem érti minden mondatát félre, és nem szerepelne még 30 másik átlagos csajszi, aki nem képes a főhős helyett mást keresni. Ez a séma mindre ráhúzható.
QuoteAz engem nagyon nem izgat, hogy most küzd-e, vagy sem, egyszerűen nem vagyok rá kíváncsi. A legtöbb, amit még megtűrök, az az, ha két részen belül abbahagyják a felesleges szenvedést.
Érdekes hozzáállás. Milyen animéket szeretsz, NLZ, shonen-fight with hentai elements? ^^

NLZ

Vígjátékokat keresek, azokhoz azzal a reménnyel kezdek neki, hogy nem lesz benne semmi szerencsétlenkedés. De még azoknak is el tudják barmolni az utolsó egynéhány részét ilyenekkel. Shounen fight pedig tipikusan az a stílus, ami tele van szerencsétlenkedéssel és lelki nyomorral. Elég csak ránézni a mai kommersz darabokra. One Piece volt ebből a szempontból kiemelkedő, ott vagy 200 részig kibírták enélkül. DragonBall is ígéretes, a 86. résznél járok, eddig korrekt.
[reserved]

motifator

Quote from: NLZ on 2009-01-02, 04:12:47
Kare Kano
Kár érte...
Kár bizony. A Kare Kano-nak az első 16 részét rendezte Hideaki Anno mester, utána elege lett, és kiszállt a projektből. Állítólag a mangaka folyamatosan balhézott, hogy túl sok az animében a vígjátéki elem a mangához képest, és Anno-nak ebből lett elege. Utána jött Kazuya Tsurumaki mint új rendező, és jól elk*rta a végét. Igen, ugyanaz a Kazuya Tsurumaki, aki a lélegzetelállítóan zseniális FLCL-t is rendezte.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

NLZ

Hideaki Anno-tól tudnál valami jó vígjátékot ajánlani? :D
[reserved]

motifator

Nem sok mindent rendezett, az Evangelionon meg a Kare Kano-n kívül csak 2 animét, a Gunbuster-t és a Nadiát. Én ezeket még nem láttam, de rajta van a megnézendők listáján mindkettő.
Ez egyik se vígjáték, legalábbis anidb szerint nem az, de megnézheted az Abenobashi Mahou Shotengai-t, ami elég jó cucc, még úgy is, hogy az animés utalások és paródiák 90%-át nem értettem. Na ott Hideaki Anno forgatókönyvíróskodott valamennyit.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

NLZ

Midori no Hibi
Főhősünk egy tipikus balhés srác, hírhedt verekedő, kinek egy nagy gondja van: nem tud magának barátnőt szerezni. Szegényt már húszszor visszautasították, mert mindenki fél tőle. De egy nap, mikor felébred, furcsa helyzettel találja szemben magát: félelmetes jobb ökle helyén egy helyes kiscsajszi van, aki belé van zúgva. Na, innentől kezdve el lehet képzelni a sztorit. Tipikus otaku álom, egészen jópofán tálalva.
És nincs benne kiakasztó lelki nyomor! Pedig tudjátok, hogy mennyire érzékeny vagyok az ilyenre. Nem barmolták el még a végét se. Lehet azért, mert csak 13 rész volt, így nem fogytak ki az ötletből. Hamar végignéztem, lehetett volna kicsit hosszabb, bár jobb így, mint ha 30 részt akartak volna végigszenvedni.
A grafika egész jó volt, egy kis ecchi is volt, kb 5x mutattak teljesen női kebleket. Egyszer vagy 5 percig mutatták, mert a főhősünk nővérével fürdött, aztán beszélgettek hármasban. :D
Remek jó anime volt, szerethető karakterekkel, könnyed kikapcsolódást biztosítva. Értékelésem 10/10, bármelyik kamaszsrácnak tudom ajánlani nyugodt szívvel. :D
[reserved]

Draconire

NLZ, ha te az ehhez hasonlókat szereted, akkor nézz rá az Umishou-ra.

NLZ

Ez az Umishou valami kemény ecchi cucc, mi? :D  Igazából én már azon a szinten vagyok, hogy mindegy mi, csak ne legyen benne felesleges, öncélú lelki nyomor, csak mosolyogtasson meg az anime.
[reserved]

Darkstar

Hayate no Gotoku 1-28

100/10, Fukken awesome.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

minuszmiki

Quote from: NLZ on 2009-01-03, 03:36:57
Ez az Umishou valami kemény ecchi cucc, mi? :D  Igazából én már azon a szinten vagyok, hogy mindegy mi, csak ne legyen benne felesleges, öncélú lelki nyomor, csak mosolyogtasson meg az anime.
Az Umishou pont ilyen, meg még pár cím, amiről a mylistem átnézése után ez a benyomásom támadt hirtelen: Baccano!, Bartender, (Dokuro-chan gondolom megvolt), Dai Mahou Touge, Ninja Nonsense, Renkin San-kyuu Magical? Pokaan. Az első kettő nem kifejezetten vígjáték ugyan, de lehet vigyorogni azokon is.

Draconire

Quote from: NLZ on 2009-01-03, 03:36:57
Hát ha volt is benne valamiféle dráma, az vagy reális vagy rövid volt, mert engem nem zavart abszolút, pedig én is utálom az olyat. Mosolyogni meg fogsz rajta, ecchi is van bőven benne de a normálisabb fajtából, na meg GRADIENT HAIR, ami imho rohadt jól néz ki. :D

minuszmiki

Mushi-shi: Két hónapja az első anime, ami le tudott kötni három epizódnál tovább, bár így is kellett hozzá két hét. De nagyon jó volt. A látványvilág, a zene és a hangulat az első pillanattól fogva magával ragadott. Ami különösen tetszett, az az, hogy legkevésbé sem volt sablonos. Az egyes epizódok mind érdekesek voltak, helyenként ugyan kiszámítható, de nem azért, mert korábban már láttam ezerszer, hanem mert nagyon stabil és logikus világot épít fel és mutat be. Nincsenek óriási egyéniségek, sztenderd, normális eberek a szereplők, akiknek testi-lelki problémái az éppen aktuális természetfeletti jelenségen keresztül manifesztálódnak. Nincsenek látványos harcok, drámák, minden a maga megszabott, "természetes" módján folyik, mégha valójában fantasy az, amit látunk. Hiányérzetem csak amiatt van, hogy a történet fő szálát (ha Ginko életét egyáltalán annak nevezhetjük) csak nagyon ritkán érinti, de így is remek történeteket ismerhetünk meg, és még ezret meg tudnék nézni belőlük. Erre megérte rászánni az időt, 9,5/10.

Solid Snake

Quote from: minuszmiki on 2009-01-03, 05:15:01
Mushi-shi

Na most már tényleg bele kell majd kezdenem... fizika & elektronika kombó vizsga után, matek szigó előtt.  :D

Moha

Quote from: NLZ on 2009-01-03, 03:09:48
Midori no Hibi
Ezt anno én is marha gyorsan végig néztem, mert annyira tetszett. Szerintem is nagyon ötletes és tényleg a végét is jól összehozták. Lassan meg kéne néznem újra. :)

Umishou pedig az AniDB kép alapján jó lehet... felvéve a wishlistre. :D

Alkyra

Quote from: Moha on 2009-01-03, 19:33:30
Quote from: NLZ on 2009-01-03, 03:09:48
Midori no Hibi
Ezt anno én is marha gyorsan végig néztem, mert annyira tetszett. Szerintem is nagyon ötletes és tényleg a végét is jól összehozták. Lassan meg kéne néznem újra. :)

Umishou pedig az AniDB kép alapján jó lehet... felvéve a wishlistre. :D

Umishou az semmi extra, de a Midori no Hibi az még mangában is ott figyel a polcomon...

Dreamcleaver

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Selmo

Kannagi (13 rész): Ahogy Alkyra mondta, egyszer nézhető, de legalább rövid,

A tökéletesség unalmas.

Alkyra

Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-04, 00:35:42
Quote from: Alkyra on 2009-01-04, 00:03:52
...Umishou az semmi extra...

Na most húzol el a tudod hova.  :szemuveges:

Lehet, hogy más anime-re gondoltam, mint Te. Én konkrétan erre gondoltam.
Ha ugyanaz akkor meg különbözik az ízlésünk s kész. :smile: (Én már túl sok ilyen fiúösszejönnfurcsalánnyal anime-t láttam...Hey azért megvan a hátránya is annak, ha az ember már lassan tíz éve anime-zik...)

Zsiga

Kodomo no Jikan 1-2
Aki ezt kitalálta azt minimum le kéne ültetni pár évre, de egy tarkólövés sem lenne rossz ötlet...

[spoiler]*fapfapfap* :muhahah:[/spoiler]

NLZ

Gokudou-kun Manyuuki
Igazi kalamndozós fantasy, egy csapat furcsa szerzettel. Főhősünk Gokudo, egy 18 körüli romlott lelkű tolvaj, akit 3 dolog motivál: gyönyörű nők, pénz, hatalom. Mégis egy olyan szituációkba keveredik, hogy mindenféle alvilági és egyéb teremtménnyel kell megküzdenie. Nagyon nem részletezném tovább, lényeg, hogy Gokudo csapata a történet folyamán szépen megduzzad. 5, részre van tagolva a történet, mindegyik alatt legyőznek valami nagy gonoszt. Az anime varázsa igazából a karakterek, főleg Gokudo. Ha az első rész alatt bír nevetni a stílusát, akkor végig elvezni fogja, egybként pedig inkább érdemes abbahagyni, mert végig ilyen lesz. :)  Felesleges tovább részletezni, az értékelésem 10/10 és az 5. kedvenc animémmé tettem. :D
[reserved]