Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Member

Annyira nem. D(u)yura. Azt nem tudom, hogy a velencei enudure Endre akart-e lenni.

Selmo

#7081
Stratos 4 (13+2+6+2 rész): Meteorok bombázzák a földet folyamatosan és ezek ellen küzd az emberiség. Az első védelmi vonal a "comet blasters" az ürben lövi ki a meteorokat, míg a második védelmi vonal, a "meteor sweepers" a földről indított repülőkkel hárítják el a maradványokat. A történet 4 lányról szól, akik újoncok és azért küzdenek, hogy a földi csapatból bekerüljenek az űrbéli elitek közé. A történet szépen lassan indul be, de a végére egész korrekt hátteret kerítenek neki, amit a későbbi ovák jobban kiteljesítenek. A színvonal emelkedett, ahogy néztem a részeket. Az első sorozat már jó 6 éves, de akkori szemmel nézve igen jó CGI van benne. Bárkinek kikapcsolódást nyújt, aki nem vár sokat, csak szórakozni szeretne, aki pedig szereti a repülőgépeket, annak csak plusz a sok-sok CGI gép.

Van other story - yukikazéval keverve -, nem tud valaki elérhetőséget hozzá?

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Quote from: Selmo on 2009-07-16, 21:33:47
Van other story - yukikazéval keverve -, nem tud valaki elérhetőséget hozzá?
irc://irc.rizon.net:6667/Exiled-Destiny
/MSG A|OtakuBot XDCC SEND #245

Selmo

Fél órát szoptam vele, mire rájöttem, hogy a /MSG nem jó neki és /msg kell.  ::)

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Quote from: Selmo on 2009-07-17, 16:46:31
Fél órát szoptam vele, mire rájöttem, hogy a /MSG nem jó neki és /msg kell.  ::)
Nálam működött így is, a bot listájából copypastáztam ki.

Selmo

Ahhoz képest, hogy eddig azt sem tudtam hogy működik az IRC elégedett vagyok magammal, a ChatZillával akkor már kevésbé.

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

:)
Hasznos tud lenni, nagyon sok torrentről beszerezhetetlen cucc fent van irc botokon.


Selmo

Sentou Yousei Shoujo Tasukete! Mave-chan: :lol:

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Nem akarok IRC-zni, rakd fel plz a szerverre, vagy csinálj egy torrentet belőle  :merci:
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Selmo

Megkérdem zsot, de valószínű torrent lesz belőle.

A tökéletesség unalmas.

Member

Nem akarok hülyének nézni senkit, de ez nem az?

Zsiga

#7092
Quote from: Member on 2009-07-17, 22:08:18
Nem akarok hülyének nézni senkit, de ez nem az?
De, spanyol subbal. ;)

Szerk.: Az új videó-review meg priceless. :Kiraly:

Selmo

Annyit nem ér meg, hogy FTP-n fennlegyen, de töltse aki akarja, pár napig seedelem még. És senki se várjon sokat, nem egy nagy durranás, de ha jó pillanatban kapja el az embert, akkor tökéletes paródia lesz belőle. :)

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Egyszer ígyis-úgyis fel kell tölteni, nem mindegy, hogy torrenten keresztül, vagy FTP-re? :D
[reserved]

Selmo

Az megy fel, amire a főnök rábólint.

A tökéletesség unalmas.

NLZ

[reserved]

Cobra

Quote from: Selmo on 2009-07-17, 19:29:18
Sentou Yousei Shoujo Tasukete! Mave-chan: :lol:
Hát nagyon nem erre számítottam, ez elég szörnyű volt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Selmo

Sora o Miageru Shoujo no Hitomi ni Utsuru Sekai (9 rész): Egyszer nézhető, rövid, harcokkal tűzdelt anime, a szokásos másik világ mártással.

A tökéletesség unalmas.

Chidori

#7099
School Days TV

Fúj. Hát bizony fúj. Ez egyszerűen rémes volt. És csak felidegesítettem magam rajta.  :comp: Nagy mázlija az animenak, hogy csak 12 részes, különben biztosan nem néztem volna végig. A 8. rész után így is tartottam egy közel egy hónapos szünetet az animeban, egyszerűen képtelen voltam folytatni. Aztán utána olvastam a befejezésének, kíváncsi voltam, hogy vajon lesz-e valami eget rengető változás a sztoriban, érdemes-e folytatni és akkor olvastam, hogy mi lesz a végén.  :haha: Na, ez már döfi mondom, folytassuk csak. Hiába, hogy tudtam mi fog történni a 12-es részben, valahogy akkor is sokkolva voltam. Amolyan TIPIKUS  :wtf: fejet vágtam. Igazából az első rész jó volt, tetszett, de az azt követő 9 rész maga volt a szenvedés. Az utolsó kettő aztán megint izgire sikeredett, főleg az utolsó ütött. De összességében akkor is gyenge volt ez az egész, ha tudom, hogy ilyen lesz, csak az utolsó részt nézem meg. A szereplők egytől egyig unszimpatikusak, hogy szépen és nőiesen fejezzem ki magam, mindegyiket szívlapáttal ütöttem volna agyon. Főleg Makotot.  :uzi: Máig felfoghatatlan, hogy mit láttak benne a csajok, szerintem bűn ronda volt. Még Sekaiban láttam némi reményt, de a végére ő is [spoiler]bedilizett[/spoiler], habár ilyen pali mellett nem csoda. Még azt sem mondanám, hogy tanulságos volt, mert egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaha is ilyen helyzetbe kerüljek és ha mégis, akkor sem így reagálnám le.  Nem értékelném 10-es skálán, mert igazából én sem tudom, hogy hányast adnék neki. Az utolsó része azért nem volt rossz, meg önmagában ritka az olyan anime, ami így végződik, biztosan sokáig fogok rá emlékezni, ez így mindenképpen pozitív, viszont az első 10 rész nagyon gyenge volt. A grafikája, meg az olykori zenei aláfestések azért jók voltak. Mondjuk újra nem nézném meg.

Rövid története: Ito Makoto halálosan szerelmes Katsura Kotonohába és minden álma, hogy összejöjjön a lánnyal. Ebben barátnője és egyben iskolástársa Saionji Sekai segít neki. A pár kezdeti boldogságát a Makoto életében később felbukkanó lányok teszik nehézzé, elviselhetetlenné. A szerelmi sokszögnek egy nem várt cselekmény vet véget.

NLZ

[reserved]

Chronus

#7101
Quote from: Chidori on 2009-07-19, 14:51:22...A szerelmi sokszögnek...

[spoiler]A "főhős végigkúrta az egész iskolát és a végén a feje egy zacskóban végezte" azért elég szűk értelmezési körben számít szerelmi sokszögnek. Mondjuk úgy, hogy egy 12 részes orgia volt mészáros befejezéssel. Az találóbb jellemzés lenne.[/spoiler]

Ja és niceboat.jpg

Chidori

#7102
Quote[spoiler]A "főhős végigkúrta az egész iskolát és a végén a feje egy zacskóban végezte" azért elég szűk értelmezési körben számít szerelmi sokszögnek. Mondjuk úgy, hogy egy 12 részes orgia volt mészáros befejezéssel. Az találóbb jellemzés lenne.[/spoiler]

Nice. Oké, mondjuk én a lányok szemszögéből néztem a dolgokat, ők azért szerelmesek voltak Makotoba. De a te jellemzése, valóban találóbb. NLZ ne ijesztgess ilyen képekkel. :D

Rounin

Quote from: Chidori on 2009-07-19, 15:48:53
Nice. Oké, mondjuk én a lányok szemszögéből néztem a dolgokat, ők azért szerelmesek voltak Makotoba.

Hirtelen elment a kedvem a szerelemtől. :3x3:
Egy életre. :zomg:

Chidori

Jól van, hát szegény párák nem tehettek róla, hogy nem volt viszonozva a dolog.  :haha: Meg Makoto is hülye volt, hogy nem szembesült azzal, hogy sajna mindegyik csaja labilis. :D
Mondjuk a School Days után azt hiszem én is megnézem, hogy kivel állok szóba.  ^^"

NLZ

Quote from: Chidori on 2009-07-19, 16:08:57
Jól van, hát szegény párák nem tehettek róla, hogy nem volt viszonozva a dolog.  :haha: Meg Makoto is hülye volt, hogy nem szembesült azzal, hogy sajna mindegyik csaja labilis. :D
Mondjuk a School Days után azt hiszem én is megnézem, hogy kivel állok szóba.  ^^"
Félsz, hogy a végén le kéne vágnod az illető fejét? :D
[reserved]

SaiyaGin


bimanc

Rebuild of Evangelion 2.0: You Can (Not) Advance:

Másodjára felülvizsgáltam a véleményemet, és hát azt kell mondjam, igazán epic egy film. Igaz más módon, de el tudta érni azt a fajta érzelmi hatást, amit a sorozat. Viszont úgy látom, az egész Rebuild dolog inkább a nagyközönségnek szóló látványos, szórakoztatást célként kitűző verzió, a sorozat önkényes depressziója, és befordulása helyett. Végülis ebből levezethető minden változás, Shinji gar lett, nem emózik órákon keresztül, gyorsan kell döntenie, hogy harcol, vagy meghalnak a szerettei. És ő dönt, gyorsan. A többi szereplő karaktere is változott, Rei fontosabbá vált (mármint az aktuális példány Shinji számára), Asuka meg a nagyképű, problémái elől elmenekülő bitch-ből igazán szerethető (én eddig is imádtam) tsundere lett, aki mindössze látványosan magányos. Mari, az új karakter egy érdekes képződmény, harcias, élvezi a csatát és a fájdalmat, ő a leginkább harcra alkalmas pilóta, de még nem derült ki, hogy honnan is jött, meg mit is akar, eddig csak elkötött egy pár Eva-t, gyorsan gallyra törte őket, megszaglászta Shinjit, aztán továbbállt.

A sztori ugye már teljesen más, mint az eredeti, de ez voltaképp kimerül a Zeruel elleni harc befejezésében. A csaták igazából hasonlóan zajlanak, csak más felállásban.
[spoiler=fukken serious spoiler!]Zeruel lenyeli a Unit 00-t, Shinji meg kimenti az angyal magjából, majd Rei egybeolvad a Unit 01-el, így megkezdődik a Third Impact. Erre jön Kaworu, ledöfi az Eva-t, majd kijelenti, hogy boldoggá akarja tenni Shinjit.  :ejj:[/spoiler]
Mindenesetre ezek után már azt is el tudom képzelni, hogy nem is time-loop történt, hanem valami teljesen más, de ezt csak évek múlva fogjuk megtudni.

Mindenesetre a film nagyjából a látványos, pörgős harcjelenetekre épít, amik mellett némi szereplők közti interakció is volt. Mindezt nagyon gyorsan tolják a néző képébe, hiszen jópár epizódnyi történést kellett belesűríteni a filmbe. Igazából ez az egy baja van csak, ugyanazt szenvedte el, mint sok más többrészes történet középső része (Matrix 2, LotR 2), ez csak a befejezés előkészítése, nagyon sok mindent kell bemutatnia, ezért kissé elkapkodottnak tűnik, több csúcspontja is van, ami szintén zavarossá, hullámzóvá teszi, de ez kell, ahhoz, hogy majd a 3-4. részek olyanok legyenek, amilyenek. Legalábbis nagyon remélem.

Mindenesetre hatalmasan epic, látványos, a közönségnek szóló film, nagyon jó zenékkel (az új Beautiful world kell!!!1 És nincs rajta az ost-n! :falba:), és nagyon meg kéne nézni moziban.

9,5/10 simán.


Chidori

Umi ga Kikoeru /I Can Hear the Sea/

Hú.. ez most jól esett. A School Days után azt hiszem pont valami ilyesmire volt szükségem. Könnyed, laza, szép történet az élet nagy dolgairól, mint pl szerelem, barátság.. mindezt 1 óra 15 percbe belesűrítve. Ja, és a Ghiblitől. A szereplők egytől egyig nagyon aranyosak voltak, a grafika is nagyon bejött. Kicsit hasonlított a 5 Centimeters Per Secondra, de itt a végén hála [spoiler]happy endet[/spoiler] kaptunk.

8/10, mert elfelejtette a Schol Dayses rémségeket és mert Makoto szánalmas feje nem jutott eszembe 1 óra 15 percig. :D