Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

LuckyDingo

Téháiksz chilip ;)

És hogy ne legyen nagyon off: Shiguruit nézem éppen... hát öhh.. érdekes.


Quote from: motifator on 2010-03-05, 23:48:57
Summer Wars
Anything can be awesome. Ez jutott eszembe úgy a film 3/4-énél.
Egész addig mérges voltam.
Rohadtul élveztem. Lerágtam a körmöm, úgy izgultam, de mérges voltam.
Mérges voltam, hogy Mamoru Hosoda annyira de annyira jól tud rendezni. Ez ezen a filmen is azonnal látszik. A TokiKake annyira hatalmas volt, hogy azt nehéz leírni, és ez a film is zseniális. A Summer Warsban mindennek íze, szaga van. A szereplők élnek, néhány másodperc alatt úgy átjön a személyiségük a képernyőn, hogy úgy érzed, mintha ezer éve ismernéd őket. De miért kellett ezzel szivatni minket? Miért kellett nekiállni kísérletezni? Miért nem tudott megint egy rendes filmet csinálni? Miért viszi el a film felét egy buta játék?
Aztán rájöttem. Anything can be awesome. Akik jártak már anidb-n, azok biztos látták már ezt a taget és tudják, mit jelent. És erre a filmre ez százszorosan igaz. A film utolsó 5 percét széles mosollyal az arcomon ültem végig, és úgy éreztem, hogy jó volt ez így. Mamoru Hosoda most kipróbált valami újat, és még ha eleinte furcsa is, esetleg kifejezetten nem tetszik, akkor is el kell ismerni, hogy kifogástalan minőségben sikerült kivitelezni.
Az alapötlet az nem más, mint alapötlet. Lehet az zseniális, ha a megvalósítás silány, nem sokat ér. És lehet butácska is, de ha Mamoru Hosoda rendezi, akkor a hatás garantált.

Nézzétek meg, mert jó. Sőt, ha tetszett a TokiKake, akkor Summer Wars kihagyhatatlan.
Hogy van-e olyan jó, mint az elődje? Nem árulom el. Nézzétek meg, és megtudjátok. Nézzétek meg!
+1
Azért idézlek, mert ennél szebben nem tudtam volna én sem leírni. :) Érdemes volt megnézni.

SaiyaGin

Hmm, lehet, hogy egyszer meg kellene néznem.

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Zen

Escaflowne újranézés
Wow, sokat nem is torzított a nosztalgia-filter. :jee:

Jin-Roh
Awesome, több animebe kellene ilyen részletekkel szöszölős animáció.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1


Junchi


Member

QuoteAztán ott volt a szellemes rész. Azt hiszem, még nem mondtam, de rühellem, amikor egy a valóságban játszódó inkább többé, mint kevésbé valóságos, a mindennapi életben játszódó sorozat egyik részében fontos szerepet kap egy szellem. Nálam állatira le tudja rombolni a hangulatot.
Pontosan.

LiaLia

Kuroshitsuji OVA
A sorozat után egy jutalom rész, amiben az összes jelentősebb szereplőt felvonultatják egy színházi előadás alkalmával. Mindenképp csak a sorozat után ajánlom megnézni, mert igazán akkor érthetőbb egy-egy poén a szereplőkkel kapcsolatban. Ez az epizód is hű marad a Kuroshitsuji angolos, ötórai teás, kimért, elegáns, alkalomadtán humoros, vagy éppen akciósabb hangulatához.
Sebastian és Ciel kettősét jó volt újra látni, ahogy ismét tanúi lehetünk kettejük furcsa viszonyának. A sorozathoz hasonlóan ebben a részben is, hol Ciel a parancsoló, de aztán fiatal fiúként bizonytalan, hol Sebastian a rendreutasító, miközben szinte határtalanul udvarias és szolgálatkész, hol Ciel okoz meglepetést Sebastian-nak, hol a komornyik okítja a fiatalurat.

A grafika hasonló a sorozat időnként kidolgozott, időnként elnagyoltan leegyszerűsített megjelenéséhez. Az opening és ending továbbra is kedvenc. Híresztelések szerint készül valamiféle folytatása a Kuroshitsujinak, bár a befejező rész után kérdéses, hogy milyen formában készítenek folytatást.

Összességében: 7/10, inkább csak rajongóknak való.


Cencoroll movie
Egy rövid, közel fél órás movie, ami egy furcsán hétköznapi világot mutat be. A nagy semmiből, valószínű egy másik világból vagy dimenzóból különleges, időnként veszélyes, időnként a maguk módján figyelmes, kedves, hűséges lények jelennek meg, az őket navigáló, látszólag hétköznapi fiúkkal együtt. Miközben belekeveredik az eseményekbe egy iskolás lány is, aki úgy tűnik vonzódik a különleges dolgokhoz. Hogy ki fog győzni a vetélkedésnek tűnő harcokban, és vajon ki tudják-e kerülni a városvédő katonaságot, és milyen képességek rejtőznek a látszólag szolid-szelíd lányban, az látható lesz a film során. Bár a rövidsége miatt éppen csak belepillanthatunk az eseményekbe, amellett, hogy van egyfajta befejezése a történetnek, sejthető, hogy sokminden történik még azután.

A grafika nagyon tetszett, az ending jól hangzik, Cenco pedig időnként kifejezetten aranyos, úgyhogy remélem valamilyen formában látható lesz folytatás is.

Összességében: 8,5/10

Próféta

Summer Wars

Fail.

Na jó, annyira nem volt rossz, mondhatni szódával elmegy. De nem igazán szórakoztat.

Motifator nagyon belelkesített, de nem érdemes bármit várni a filmtől, és fölösleges a TokiKakéhoz hasonlítani: az egy egész jó, kifejezetten aranyos anime volt, ebben meg nem klappol semmi. Tetszett nekem az Only Yesterday, meg a Dennou Coil is, de nehéz elképzelni a kettőt egy filmben. Főleg, ha az előbbit kiszorítja az utóbbi, és Dennou Coil helyett inkább csak Digimon. A sztori érdektelen. Az építőelemek hihetetlenek ( != awesome), és itt nem csak OZra kell gondolni. Újra elsütik a matek = fejszámolás ősi népi bölcsességet. Túl sok szereplőre túl kevés idő jut ahhoz, hogy sikerüljön átélni a helyzetüket vagy bármi érzelmi kötődést kialakítani velük, vagy csak hogy úgy egyáltalán érdekeljen a sorsuk. Viszont egy-egy esetben jól sikerül a jellemábrázolásuk ahhoz képest, hogy mennyire kevés idő jut rájuk; ez talán az egyetlen pozitívuma a darabnak (motifator is kiemelte, ahogy látom).

motifator

A legtöbb dologban egyetértek veled, nyilván az ilyen konkrétumokban, mint matek és fejszámolás, digimon, vagy épp a sok szereplő és kevés idő dolga.
Pontosan ezek miatt a dolgok miatt voltam a film 3/4-éig mérges, de végül mire felcsendült a végefőcím, úgy éreztem, hogy amit láttam, az marha jó volt. És én is szívesebben láttam volna kicsit több Only Yesterday-t, és kicsit kevesebb Digimont, és ezért is nem válaszoltam a végén arra, hogy jobb lett-e, mint a TokiKake. De szerintem remek film volt, akkor is, ha a fele egy buta játék, és a plot tele van logikai bukfencekkel.
De ha kicsit megpróbálod nagy, nyári családi szuper-animáció-moziként nézni, akkor sokkal jobban összeáll a kép. A TokiKake célközönségét valahol 16+-ra lőném be, a Dennou Coil-t inkább 18+-ra. A Summer Wars viszont egy igazi korhatármentes családi egészestés rajzfilm, amit nem unnak a kisgyerekek, és a felnőttek is élvezhetik. Egy ilyen filmnél nem számít a következetesség, az érdekfeszítő történet, csak az számít, hogy a gyerekek jól mulassanak, és a felnőtteket is megérintse valahol. Szerintem Mamoru Hosodának sikerült. Sajnálom, hogy szerinted nem.

Ja, most olvasom újra, hogy szerinted a TokiKake egy egész jó, kifejezetten aranyos anime volt. Szerintem meg mestermű :)
Így már minden világos, egyszerűen ebben a témában nem vagyunk egy hullámhosszon, de ez nem is baj :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

kikuchiyo

Quote from: motifator on 2010-03-08, 00:17:56
A TokiKake célközönségét valahol 16+-ra lőném be, a Dennou Coil-t inkább 18+-ra.

A filmet még nem láttam, így ahhoz nem szólok hozzá, de ehhez igen:

A Denno Coilnak a legmegengedőbb esetben is egy kétpúpú eloszlás illeszkedik a célközönségére, és a nagyobb púp a 12 év. Azaz vannak benne olyan elemek, amik a magunkfajta öreg nördöknek okoznak kéjes csiklandozást, de alapvetően a sorozat sziklaszilárdan gyerek- és családbiztosra van belőve. (Mondom ezt úgy, hogy amúgy a kedvenceim közé tartozik.)
Failure is the default option

motifator

Szerintem a Dennou Coil utolsó pár részét egy 12 éves gyerek nem érti, unja. Az elejét meg biztos néhány felnőtt nem érti, unja, de az meg ne nézze :)
Valahogy így jött ki nálam a 18+ :)
De megintcsak európai fejjel akarok japán animációhoz célközönséget rendelni, ami bizonyítottan hiábavaló próbálkozás.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

kikuchiyo

Nem feltétlenül hiábavaló, sokszor ők maguk adják meg a célközönséget.
A Sankakun volt egyszer egy kép valamilyen lolis cuccnak a csomagolásáról, azon volt szép színes csíkokkal, hogy lányoknak: 4-8, fiúknak: 22-30. :) (vagy vmi hasonló. Azóta se találom a képet.)
Failure is the default option

ogre

Quote from: SaiyaGin on 2010-03-07, 09:42:49
You're Under Arrest: Full Throttle
Rókabőr a köbön?

az eredeti movie valahol megtalálható értelmes minőségben? az első animék közé tartozik, amit láttam, és valahogy egy std bruce willis filmhez éretóztem hasonlónak, legalábbis ez csapódott le hosszú távon. mindenesetre megnézném újra, még ha rossz is :)

Quote from: Zen on 2010-03-07, 00:11:30
Jin-Roh
Awesome, több animebe kellene ilyen részletekkel szöszölős animáció.

+1
szerintem alapmű. ezt is elő kéne kotornom.

Kuroi Tenshi

Gungrave

Egyszer régen láttam az első két részét a voxon, ami így
belegondolva a lehető legrosszabb párosítás volt részükről.

A gyenge és kusza kezdet után pár részen belül kikupálódott
a sorozat, egész jó volt a történet és a karakterek; viszont
az animáció és az engrish (bijondó zá gürévü :zomg:) hagyott
maga után kívánnivalókat. Ezzel a felütéssel, hogy tudjuk,
hogy a főszereplő meghal, majd utána mutatják a kvázi idillikus
állapotot, ahonnan indultak, érdekes volt végignézni, hogy
hogyan jutottak el mégis odáig, hogy omlottak össze sorra a
dolgok. A zenéért nálam még jópont jár, az a fajta ritka kortárs
és matekos jazz vegyítve vonós hangszerekkel, ami sajnos a
nyolcvanas évek óta nagyon eltűnt; bár gondolom a többségnek
ez az irányzat nem fekszik túlzottan.

Szóval összességében egész jó, csak az első részen és a grafikán
túl kell tenni magunkat, a történet kárpótol érte.


Texhnolyze

Lehet, hogy amiatt, hogy csak tegnap (ma hajnalban) fejeztem
be, de még puzzle-szerűen hiányoznak darabok. Nem is kevés.
Néhány már továbbgondolva összeállt, de azoknál is csak kis
utalásoknak, szimbólumoknak volt köszönhető, a sorozat sok
fontos részletet nem árul el a háttértörténetből, ami nélkül a
végkifejlet sem értelmezhető egykönnyen, csak sejteni lehet,
hogy mik voltak motivációk, célok, stb.
Alaptörténet jó, de a háttértörténet miatt homályos. Világ
kellően beteg. Karakterek jók. Grafika szép, igényes. Zene is
jól ment vele; az opening képpel-hanggal különösen tetszett.


Quote from: Zen on 2010-03-07, 00:11:30
Jin-Roh
Awesome, több animebe kellene ilyen részletekkel szöszölős animáció.

Szerintem a Jin-roh-t nem az animáció teszi kiemelkedővé,
hanem a történet és a karkaterek, de hát kinek mi.

frozenstein

Quote from: ogre on 2010-03-08, 00:45:40
Quote from: SaiyaGin on 2010-03-07, 09:42:49
You're Under Arrest: Full Throttle
Rókabőr a köbön?
az eredeti movie valahol megtalálható értelmes minőségben? az első animék közé tartozik, amit láttam, és valahogy egy std bruce willis filmhez éretóztem hasonlónak, legalábbis ez csapódott le hosszú távon. mindenesetre megnézném újra, még ha rossz is :)
Ha erre gondolsz, akkor BakaBT-n fenn van.

Zen

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-03-08, 17:55:51
Quote from: Zen on 2010-03-07, 00:11:30
Jin-Roh
Awesome, több animebe kellene ilyen részletekkel szöszölős animáció.

Szerintem a Jin-roh-t nem az animáció teszi kiemelkedővé,
hanem a történet és a karkaterek, de hát kinek mi.
És ki mondta h azok nem tetszettek? ;)
Én ritkábban találkozok össze ilyen minőségű animációval, mint sztorival.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Cobra

Egyezzünk ki abban, hogy a Jin-Roh azon kevesek egyike, ahol mind a grafika, mind a történetvezetés első osztályú.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Junchi

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-03-08, 17:55:51
Gungrave
Szóval összességében egész jó, csak az első részen és a grafikán
túl kell tenni magunkat, a történet kárpótol érte.

Na meg a rendezés. :) Szal nem tudom, ki hogy van vele, de a liftes scene-t vagy négyszer visszatekertem anno, annyira zseniálisan lett előadva úgy az elejétől a végéig minden. *___*

Kuroi Tenshi

Quote from: Junchi on 2010-03-08, 19:50:05
liftes scene

Az tényleg az egyszerű eszközök ellenére is nagyon
kifejező volt; és volt még néhány jól eltalált jelenet.

Quote from: Zen on 2010-03-08, 18:46:17
És ki mondta h azok nem tetszettek? ;)

Azt nem emelted ki, csak a grafikát ;)

Zen

Quote from: Junchi on 2010-03-08, 19:50:05
Na meg a rendezés. :) Szal nem tudom, ki hogy van vele, de a liftes scene-t vagy négyszer visszatekertem anno, annyira zseniálisan lett előadva úgy az elejétől a végéig minden. *___*
Az melyik is?
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Junchi

Quote from: Zen on 2010-03-08, 20:46:32
Quote from: Junchi on 2010-03-08, 19:50:05
Na meg a rendezés. :) Szal nem tudom, ki hogy van vele, de a liftes scene-t vagy négyszer visszatekertem anno, annyira zseniálisan lett előadva úgy az elejétől a végéig minden. *___*
Az melyik is?

Mikor [spoiler]Harry előadja a nagy tervét Brandonnak (feszültség a tizediken included) a liftben, mire az nem hajlandó belemenni a dologba, ezért egy laza mozdulattal golyót ereszt a szemébe, meg... nos, máshova is, és szépen kirepül a liftből. :)[/spoiler]

Zen

Quote from: Junchi on 2010-03-08, 20:52:54
Mikor [spoiler]Harry előadja a nagy tervét Brandonnak (feszültség a tizediken included) a liftben, mire az nem hajlandó belemenni a dologba, ezért egy laza mozdulattal golyót ereszt a szemébe, meg... nos, máshova is, és szépen kirepül a liftből. :)[/spoiler]
Megvan, kösz.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Pr3d4k1ng

Seto No Hayame (1-20)

Hogyan is jellemezem ezt?
Azt hittem egy sima shcool life romantic anime lesz. De nem...ez.. K.O!!! Ennyi baromságot  :lol: többször volt, hogy megszakadtam a röhögéstől és b-betűs szavakat mondtam  :lol:. Egyik karakter defektesebb a másiknál, a főszereplő páron kívül nincsen egy normális karakter sem :lol:
Fogalmazzunk úgy, hogy képes felvenni a verseny Excel sagaval.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Makos

Én skippeltem egy ideje.
Túl fárasztó volt xD De lassan folytatni kéne.

NLZ

A vége eléggé felemás: van aki értékelni tudja és poénnak veszi, van aki nem. Én pl az utóbbi csoportba tartozom. :)
[reserved]

ogre

Quote from: frozenstein on 2010-03-08, 18:16:54
Ha erre gondolsz, akkor BakaBT-n fenn van.

thxalot. ha ennél nincs régebbi verziója, akkor stimmel. :)

NLZ

[reserved]

SaiyaGin


SaiyaGin

#7919
Scrapped Princess
Harmadszorra is ugyanúgy tetszett, mint korábban, mind a szereplők, mind a cselekmény (a sorozat második felében történő fordulattal együtt), mind a hangulat, a csaták (a Shannon vs. Chris még mindig  :whoah:). Talán annyival tetszett jobban, hogy most már Shannon dühkitöréseit is se zavartak, és Zefit is jobban kedveltem mint eddig.
A gyenge pontjainak szintén ugyanazt érzem: a végét nagyon elsiették, még egy rész kellett volna, továbbá azt, hogy a három testvér közül Raquel aránytalanul keveset szerepelt. Ja, meg ami a grafikát illeti: a kis túlzással orr nélküli szereplők szintén eléggé  :oops: voltak.
9/10