Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Leara

Saraiya Goyou: ez nagyon bejött, pont ilyen lassú folyású sorozatra vágytam most. A hangulata nagyon megfogott és a szereplőket is hamar megkedveltem :). A vége meg szerintem tökéletes  :jee:.
MAL

Acchan

QuoteSaraiya Goyou
Be kéne már fejeznem.

Dead Leaves

Hogy ez mekkora elmebeteg cucc!!!  :Kiraly:

Andicilin

Great Teacher Onizuka: Nekem nagyon tetszett. Kár, hogy nem volt rendes befejezése.
"Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami!"

NLZ

Quote from: Andicilin on 2010-11-07, 00:59:10
Great Teacher Onizuka: Nekem nagyon tetszett. Kár, hogy nem volt rendes befejezése.
Jah, kár érte, simán végigvihették volna a mangát.
[reserved]

Acchan

Ez a Kis Herceg anime mekkora mindrape volt.   :muhahah: Kár, h AA-ról csak két rész letölthető. :( Pedig úúúgy megnéztem volna az összes részt magyar szinkronnal...  :hopp:

Én

#8405
Elkezdtem nézni az Unlimited Blade Works filmet, de csak a feléig bírtam... Ezt így, ebben a formában nem értem mi értelme volt megcsinálni. Az UBW egy viszonylag hosszú történet, 105 percbe lehetetlen rendesen belesűríteni, ezért elég sokszor hagyatkoztak arra, hogy úgyis tudjuk mi folyik itt - de ha azoknak csinálták, akik játszottak a játékkal, miért teljes egészében a játékbeli jelenetek (sokszor csak képkockák) és dialógusok felsorakoztatása az egész? Aki nem ismeri töviről hegyire, annak teljesen érthetetlen lehet, sokszor következetlenül követik egymást az események a skippelések miatt, egyes dolgokat pedig csak egyszerűen megtudunk, ahelyett, hogy átélnénk őket. Másik gond: a hangulat és a karakterek teljes megsemmisítése. Nekem az tetszett a játékban, hogy állandó halálfélelemben/tanácstalanságban voltak a főszereplők, de ezzel mégis tudtak kezdeni valamit - Shirou-t pont ezért tartottam tökös gyereknek, mert állandóan rettegett, szenvedett a brutális sérülések és varázslatok okozta teher miatt, de mégis akart és tudott is küzdeni. Itt viszont általában coolos arccal nyomja a szöveget, a harcok közben néha elkerekedik a szeme, és megrándul az arca ha egy tőr átdöfi az alkarját. A belső monológjai nélkül teljesen szerethetetlen karakterré vált, Taiga konkrétan retardált, Rinből hiányzik a tsundere flegmaság. Két karakterhez maradtak hűek, Saberhez és Sakurához, de azt hiszem ez nem olyan nagy teljesítmény...

EDIT: Végignéztem. El kell ismernem, a két nagy fight és a befejezés zsírfeka lett :D De még jobb lett volna, ha rendes felvezetést kapunk hozzájuk.

Flaser

Sokkal keményebben meg kellett volna vágni, akár teljes fight-okat kivágni. Sőt, át kelett volna írni a történet egyes részeit, hogy jobban pörögjön, pl. Rider-t és Shinjit elintézhette volna Iliya és Berserker, a teljes bevezetést kivághattuk volna, vagy kezdeni in-medias res rögtön Shirou és Archer küzdelmével innen egy rövid visszaemlékezéssel mutatni elmondani (! - monológ, mert nincs idő!), hogy jutottak idáig. Majd körkörös szerkezettel lehetett volna vissza-vissza ugrani az időben. A két főszereplő egymást gyapálja, érveket vág egymás fejéhez és ezek kifejtéseként lett volna egy-egy flashback ami egy korábbi konfliktust mutat be. A flashbackekkel egy síkon egy másik szál futhatott volna, ahol Rin monológjában (álmaiban, akárcsak az eredeti VN-ben!) Archerről tudhattunk volna egy, s mást, míg Saber szemén át két tini lassan formálódó szerelmét lehetett volna bemutatni.

Stb., stb. de ehhez kellett volna egy tökös rendező és forgatókönnyíró aki hajlandó írni és rendezni az eredeti VN szolgai másolása helyett. Így lett volna idő a karaktereket jobban bemutatni és puszta és öncélú akció helyett a tényleges jelentésréteggel dolgozni.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Én

Ahogy te elmondod, kicsit "művészfilmesen" hangzik, de abban igazad van, hogy így jobban (vagy: egyáltalán) rávilágítottak volna a kettejük konfliktusára, ami fájdalmasan hiányzott az egész filmből a harcuk előtt, 1-2 jelenettől eltekintve. Így olyan volt mintha Archer egyszercsak felkiáltott volna, hogy "Hé! Te ott!" és elkezdtek volna veszekedni az elveiken.

nikici

Ghost Hunt: Tetszett nagyon. :) Jó kis szellemes nyomozgatós anime. Az ügyek érdekesek voltak. Kedvencem a labirintusos szellem házas eset volt. A szereplőket is bírtam mind. :D Kár, hogy a folytatásra nem sok esély, hogy lesz belőle anime. Mondjuk azt hallottam, hogy maga a novel is félbemaradt.

Chronus

#8409
Cencoroll:

miaszartnéztem.jpg

Jó volt... Több részes anime első részének.
Így egymagában elég szerencsétlen és sovány lett.
A karakterek se lettek kifejezetten kidolgozva. Animáció OK volt, de az nem minden.
Néztem volna még pár részig azért, ha nem csak 1 OVA lett az egész.
TV anime when?
Arra lehet befizetnék.

Nem is tudom... ?/10?
Nem is tudtam, hogy hogy értékeljem.

Olyan volt, mint amikor egy lakatlan szigeten ülő embernek küldenek egy üzenetet, amiben az áll, hogy "megmenthetnénk, de nem fogunk". Wasted potential, egy részre ellőve.




Cloud


Member

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. :D

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

SaiyaGin



Leara

Quote from: Member on 2010-11-13, 23:39:31
Durarara!!
Nekem is kb. ez a véleményem róla, bár szerintem azért annyira nem volt rossz a második fele sem. Persze lényegesen gyengébb az elsőnél, főleg Kida miatt, de még így is sokkal élvezhetőbb volt, mint a legtöbb mostanában futó sorozat. Bár remélem lesz második évad, mert a light novelben vannak még érdekes dolgok :).
MAL

Selmo

Freedom (7 rész): Rövid történet szerelemről, motorokról, elszigetelt holdvárosról egy poszt-apokaliptikus világban, ahol a Föld csupán a Marssal egyenértékű kősivatag. Vagy mégsem? Az alaptörténet meglehetősen érdekes, aztán a megvalósítás marad a tini hősök legyőzik az összes akadályt szintjén.

A tökéletesség unalmas.

White SeeD

Végre kijött sub-al a legutolsó film. Végre, egy megnézésre érdemes scifi hosszú idő után. :whoah:
Egy szóban kifejezve: Nosztalgikus. A zene, a hatás, a történet, dráma töménytelen mennyiségben, minden ott van ahol lennie kell. Minden a régi idők nagyjait idézi fel. Annyira nosztalgikus hogy az alapvető hibáit is bennehagyták, de ez csak dob még 1-et rajta. :cool:
És mindezt megoldották úgy, hogy a cgi szép, a rajzolás megfelel jelen korunk követelményeinek. (jobban mondva van benne jópár rajzstílus)
Egyszóval aki szereti a régi idők scifijeit annak ajánlott, aki meg nem de még ugy sem látott egyet sem annak is javasolt a megtekintése.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Rounin

Quote from: White SeeD on 2010-11-18, 15:21:10
a rajzolás megfelel jelen korunk követelményeinek. (jobban mondva van benne jópár rajzstílus)

Ez most azt akarja jelenteni, hogy összecsapott, egységességet nélkülöző a design?

Flaser

Sztem. meg nem az igazi. Hiányzik a régi "Yamato-érzés", az állandó feszültség, hogy ők a remény utolsó mentsvára, az állandó áldozatok, hogy folyton odaveszik valaki a legénységből, hogy akár a régi bajtársak is odaveszhetnek.

Igaz, itt már egy új csapat van, de akkor is, milyen Yamato film az már, ahol csak egyetlen hősi halált kapunk?

Tudom, ez az egész baromi melodramatikus és túljátszott, de a Yamato egyik erénye épp az volt, hogy képes volt magát komolyan venni ahhoz, hogy ezt úgy adja elő, hogy az ne legyen röhejes... meg valahol visszahozta a háború realitását, hogy ja kérem ez nem egy szuperhős pankráció itt az emberek egyszerűen meghalnak legyenek bármily erősek/okosak/becsületesek ha pechük van.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

White SeeD

#8423
Nem, nem a bleechre és hasonlókra gondoltam :hehe: Próbáljunk meg pozitívan hozzáállni a dolgokhoz :ejnye:
Konkrétan arra céloztam hogy nem a 80as évekbeli rajzstílusban van az egész. Onnan csak a visszautalás képek vannak meg pár jelenet meg pár szereplő.
Legjobb példa a Gundam Unicorn lenne.


Egyetlen hősi halál? Én annál többet láttam
[spoiler]
Kezdetnek ott az első 2 fleet ahol kipurcantak pármilliónyian
A felesége odalett bár ez nem confirmed
Az átállt 1ik szövetségi tag hajócrush
Bolygónép hajópajzs +fleet
Yamato extrahajócrush
Csajszi a végén
A flottát cafatokralőtték ahogy kell.

Volt itt hullás rendesen[/spoiler]

Mondjuk tény hogy sokkal több "segítséget" kapott a hajó mint az előző filmekben. Én ezt speciel nem bántam, így kicsit hitelesebb volt a dolog.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Selmo

#8424
Heroic age (26 rész): "Réges-régen létezett egy törzs, az Arany Törzs, akik nagy hatalommal bírtak. Üzenetet küldtek az univerzumba, melyre három törzs válaszolt: az Ezüst Törzs, a Bronz Törzs és a Hősök Törzse. Ám mikor az Arany Törzs úgy döntött, elhagyja az univerzumot egy másikért, újabb válasz érkezett: az emberiségtől. A törzset Vas Törzsnek nevezték el." Egy véget nem érő háború az Ezüst törzs és a Vas törzs között, melynek okát sem tudja senki. A történet szinte végig űrcsata és/vagy a nodossok csatája, csak a vége felé kezd el valami mondanivaló is kikerekedni a dologból, ami mondjuk úgy: érdekes.

A tökéletesség unalmas.

Cloud


Selmo

Ga-Rei: Zero (12 rész): "Megölnéd azt, akit szeretsz, mert szereted?"

A tökéletesség unalmas.

SaiyaGin

Macross Frontier: Itsuwari no Utahime  
Ez nem a sorozat folytatása, hanem egy alternatív történet (illetve annak az első része, lesz egy 2. film is). Pár jelenet megegyezik vagy hasonlít a sorozatbeli jelenetekhez, de a sztori alapvetően új, úgyhogy persze a legtöbb jelenet is új.
Grafika  :jee: Sheryl :jee: zene :jee:
Egyedül a mellékszereplők lecsökkent szerepét sajnálom, de persze érthető, hogy 2 órába nem lehet, beletömni mindent.

Dreamcleaver

#8428
Nyan Koi!

Szokásos high-school, comedy, romance cucc. Nekem az ilyenek általában bejönnek, ez is tetszett. Mostanában azt veszem észre, hogy egyre több az olyan sorozat, ahol a főhős, leszámítva a bénázást a csajokkal, nem balfasz. Az ecchi tag sztem túlzás ennél a sorozatnál. A 12 rész alatt volt talán 3 pantsu shot (a TV verzióban még az is censored). 2nd season nagyon valószínű.

Ja, macskalányok nincsenek benne, ha valaki arra számít, csak az introban.

Nálam 7-8/10. Kellemes időtöltés volt.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Junchi

Quote from: Dreamcleaver on 2010-11-24, 18:59:36
Nálam 7-8/10. Kellemes időtöltés volt.

-1/10? Akkor nem lehetett valami nagy cucc.

[spoiler]:D[/spoiler]