Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Cloud

Kurogane no Linebarrels

Mecha után áhítoztam, így erre esett a választásom. A kezdeti részek alatt fogtam a fejemet hogy mekkora irritáló alak lesz a főszereplő srác, és néhány részig úgy voltam vele hogy dobom az egészet, mert csak felidegesítem rajta.
Még jó hogy nem tettem. A későbbiekben ha nem is egy mesterművet, de egy igenis tisztességes iparosmunkát láthattam.
Szerelmi szál persze volt itt is.(mit szerelmi konkrét hárem) választás persze nem lett belőle, de úgy néz ki japánokat ez ne is izgatja.  Ezer éve várok egy olyan animére ami mondjuk egy sci-fi, mondjuk mecha, illetve hasonló témában és a főszereplő össze is jön valakivel a végén. (már ha túlélik persz)

NO vissza sorozathoz. A részeket hamar bedaráltam, ami meglepett hogy a végére még egy kis fordulatot is betettek, ez plusz pontot adott az egészhez.

Szóval aki kicsit szeretne egy jó mecha-s sorozatot próbálja ki, csak a kezdeti néhány részt éljétek túl.

7/10

frozenstein

K
Érdekes volt, de sokkal többet is kilehetett volna hozni belőle. Az ezernyi karakterrel meg a bandákkal kicsit a Durarara!!-t juttatta eszembe, viszont a színes királyokkal meg légiókkal erős Accel World utánérzés volt. A végét nem éreztem egyértelműnek:[spoiler]Nem igazán tartom hihetőnek, hogy a főszereplő meghalt, így hogy van második évad bejelentve. Meg a királyok halála esetén újat választ a tábla? Vagy az a szín kiesik a játékból? Egyáltalán mi a célja az egésznek?[/spoiler]Majd meglátjuk mit hoznak ki a folytatásból.
8/10

szerk:

Kami nomi zo Shiru Sekai OVA 2
Ez sokkal inkább érződött sequel-nek, mint a másik OVA. Bár felvetett kérdéseket, amikre választ nem adott, de már van bejelentve harmadik évad, majd meglátjuk abból mi lesz.
9/10

One Off
School girls in rural town slice-of-life. Erősen a Tamayura OVA-ra emlékeztetett.
10/10

Pagan

Yawara! A Fashionable Judo Girl

Nem mondhatnám hogy a kedvenc műfajom a sportanime (a judo meg pláne nem érdekel), de ezt a sorozatot már nagyon régóta meg szerettem volna nézni. Az írója ugyanis nem más, mint Urasawa Naoki, a Monster és a 20th Century Boys megalkotója. És jó 20 évvel a kijövetele után végre végig le is lett fordítva, így végre nekikezdhettem.

Az alaptörténet nem túl érdekes: Inokuma Yawara egy judo-dinasztia leszármazottja, kisgyerekkora óta a judo tölti ki az életét. Ő mindennél jobban szeretne normális, hétköznapi életet élni, de a nagyapja ezt nem hagyhatja annyiban, mindenáron a versenyzés felé akarja terelni Yawarát. Az a célja, hogy hogy olimpiai bajnokot faragjon belőle, és Yawara elnyerjen egy magas állami kitüntetést. Yawara nem igazán szereti a judo-t, így ez természetesen nem fog zökkenőmentesen menni.

Ez egy sokkal hagyományosabb történetvezetésű sorozat, mint Urasawa későbbi művei, de azért itt is átjön a stílusa. Meglehetősen hosszú a sorozat, több mint 100 részes, ennek ellenére tartja a lendületet végig, nem ül le, nincsenek holtpontok, fillerek sem igazán. Nincsenek 10 részen át tartó küzdelmek ami általában a hosszú sorozatok rákfenéje. A történet végig érdekes marad, "nézeti magát", mindig kíváncsi voltam mi fog történni a következő részben. Kicsit hasonlít a Hikaru no Go-ra olyan szempontból, hogy az adott sport vagy téma érdektelensége ellenére mégis érdekes és szórakoztató a sorozat. Idegesítő szereplőből is szerencsére viszonylag kevés van. Vannak benne a műfajban eléggé szokatlan témák is, pl. [spoiler]a gyerekvállalás hatása a sportkarrierre, stb.[/spoiler] A hangsúly nem azon van, hogy hogyan küzdi át magát Yawara az egyre nagyobb kihívásokon. Nem, ő alapból übertápos, egy két kivételtől eltekintve mindig könnyen győz. Drámázásból szerencsére nincs sok.

Mint mondottam, ez egy elég régi sorozat, az animáció ennek ellenére viszonylag igényes, a karakterdesign sem retro, inkább olyan jellegetesen Urasawás (hasonló a Monsterben lévőhöz). A kora inkább a kép- és hangminőségén érezhető. Aki ezen túl tudja magát tenni, és bejött neki a Hikaru no Go, annak mindenképpen ajánlom figyelmébe ezt a sorozatot.

frozenstein

Kami-sama Hajimemashita
Meglepően jó supernatural shoujo. Nem annyira epizódikus, mint általában az ilyen animék, mert a szerelmi szál ad neki egy fő-történetvonalat. Elnéztem volna tovább is, ez alatt a pár rész alatt is érdekes dolgok derültek ki a szereplőkről.
10/10

Junchi

Befejeztem a két LoGH előzmény OVA-t.

Csak röviden: A 28 részes J.C. Staff-féle verzióval kezdtem (véletlenül), bár őszintén szólva mindegy, mert nemigen volt jelentősége. Két arc-ra lett vágva: az első 14-ben Yang volt a fókuszban, a másodikban Reinhardék. Első részben El Facil, aztán jön egy ilyen véget nem érő baromság az egyik korábbi csata hőseivel, de valami hihetetlenül bénán előadva; dögunalom az egész, ráadásul fájdalmasan semmibe veszi a nézőket: Yang karakteréhez semmit nem ad hozzá, mint ahogy a sztorihoz sem. A második fele - mikor már Rainhardo-sama volt fókuszban - már egész tetszetős volt, de csak helyenként + előzménynek még mindig nagyon silány ez az OVA. Egyébiránt a grafika fájdalmas (azok a CG-űrhajók ott az OP-ban, mmm~ /sarcasm) és Yang Tomiyama Kei nélkül... egyszerűen nem! 5/10

A második (vagyis első) OVA, bár csak 24 részes, de szintén kétfelé van vágva, igaz, itt végig Reinhardékról szól a nóta. Az első fele 4-4-4 részes rövidebb arc-ok, amivel nem is lett volna semmi gond, épp csak azt nem értettem, miért LoGH a cucc címe. Ezzel az erővel lehetett volna "Poirot felügyelő bolygóközi kalandjai" is, szal ez a délutáni matinékbe illő nyomozósdi, senkit nem érdeklő karakterek után, kicsit sem hozott lázba. (Az első négy rész legalább bemutatta Reinhardék első küldetését.) Aztán jött a másik 12 rész, ahol már azt mondom, nyomokban LoGH-ra is emlékeztető hangulat és minőség figyelhető meg, épp csak messze nem olyan súlyos és részletes, mint a sorozat (bármelyik arc-ja). Viszont örültem, mert Schenkopp sok airtime-ot kapott. : P 7/10

Összességében véve nem mondanám, hogy nem érte meg megnézni őket, de aki kihagyja, az sem veszít imho semmit.

frozenstein

Sukitte Ii na yo
Kimi ni Todoke-re emlékeztető az animés átlagtól realisztikusabb love-story. Viszont nem volt elég része, és az utolsó rész elég erőltetett lett.
9/10

Cloud

Kenran Butou Sai: The Mars Daybreak

Uraharán keresgéltem valami jó kis mecha sorozat után, mert lusta voltam olyat nézni amihez magamnak kell keresni feliratot. Gundam Unicron-t meg megvárom a maradék két részt.
Na szóval akkor a sorozat:

26 rész.

Az alaptörténet szerint a Marson járunk a jövőben valamikor. Bőven van víz a bolygón, sőt egy hatalmas árvíz is volt korábban, ami szinte teljesen eltörölte az őslakosokat. Ők voltak akik először a bolygóra érkeztek. Főhősünk egy szegénynegyedben lakik, hol van munkája hol nincs. Róla később derülnek ki dolgot, de az egész azzal kezdődik hogy beáll kalóznak.
Ugyanis a sorozat alapfelvetése az, hogy a Mars óceánjait kalózok járják tengeralattjáróval, illetve víz alatti mechákkal harcolnak a katonaság ellen. Furcsálltam is hogy egy újabb mecha sorozat, erre a felszínen szinte alig vagyunk, majdnem végig a víz alatt fogunk harcolni. A történet szerint a főhős és csapata keresik az őslakosok kincsét, pluszban még ellenséges kalózok, és a kormány illetve kormányellenes frakció is próbál keresztbe tenni nekik, és megszerezni előlük a hatalmas kincset.
Igazából semmi különleges nincs a sorozatban, nincsenek benne űberkolosszális robbanások, meg hatalmas fél bolygót elpusztító csaták, hanem szinte reálisnak is mondhatóak a harcok.
Az opening meg az ending annyira nekem nem jött be. Első alkalommal még megnéztem, de utána végigpörgettem az összes résznél.
Maga a sorozat egyszer simán nézhető, még a hibái ellenére is, de senki ne várjon tőle túl sokat.

És most jöhet valami nagyon pörgős zúzós akciósorozat. Valami ötlet? :D

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cloud

frozenstein

Code Breaker
Hmmm... Hát ez egyrészt csak az eleje volt a történetnek, de ez még a kisebb baj. Ez a bevezető Arc se volt valami meggyőző, összedobált shounen-klisék halmaza, átgondolatlan dialógusok: az utolsó részekben a jó-gonosz érveléseknél szinte folyamatosan facepalm-oltam. Egyszer nézhető, de ez alapján nem érdekel a folytatás.
6/10

szerk:

Nekomonogatari Kuro
Jó volt, hozta a szokásos monogatari stílust, és annak ellenére, hogy ezt a részt már összefoglalták az első sorozatban, néhány helyen még váratlan fordulat is volt benne. Mondjuk szívesebben néztem volna folytatást, de már arra sem kell olyan sokat várni: a 26 részes sequel nyáron indul, és a movie is erre az évre van bejelentve. Viszont a végén a félperces PV legalább olyan szemét dolog volt, mint az EVA movie végén a preview.
10/10

ogre

trava

vizuális felüdülés, kb mint dead leaves, csak letisztultabb.
történet nem sok van, de nem is feltétlenül kell.
az biztos, hogy időről időre előkerül majd a szekrényből. :)
8/10

frozenstein

Hellsing OVA
El se hiszem, hogy véget ért, emlékszem az első néhány részt még akkor láttam, amikor animéket kezdtem nézni. Rule of cool, gore, fanatikus inkvizítorok, náci vámpírok és Van Hellsing leszármazottai Drakulával az oldalukon. Ha ez még nem lenne elég, szinte az összes karakter elvetemült pszichopata. Alapmű, aki még nem látta nézze meg.
10/10

szerk:

Nogizaka Haruka 1 rewatch 10-->9/10
Nogizaka Haruka 2 rewatch 10-->8/10

Nogizaka Haruka OVA
Ez is kapott egy lezárást. Aki végig nézte az első két évadot annak már ez a négy rész sem árt meg. Gyorsan elvarrták az összes szálat, és happy end.
8/10

frozenstein

Jormungand 2
Érdekes módon ez jobb lett, mint az első. Nem volt annyira epizódikus, Koko titkos terve jól felfűzte az egészet egy szálra. A vége meg az itteni postok alapján szószerint a mangáé, és nem egy rossz lezárás.
10/10

Megmurdel

Towa no Quon 6 külön movie de 1 story a 3. része annyira nem jött be de a többi nagyon teccett. A harcok szerintem 5/5-ek a 3. rész kivételével mind 9 és 10/10

chilip

Quote from: Member on 2013-02-17, 23:21:32
Saientorojii to Sonota no Detarame

hát ritkán van az mikor az elejét áttekerem de az első 1:30... inkább nem méltatom, amúgy jó volt :) főleg a vége :D

Member

Quote from: chilip on 2013-02-22, 00:10:07
Quote from: Member on 2013-02-17, 23:21:32
Saientorojii to Sonota no Detarame

hát ritkán van az mikor az elejét áttekerem de az első 1:30... inkább nem méltatom, amúgy jó volt :) főleg a vége :D
Igen, meg is dicsértek, hogy az énektudásom nem fejlődött 50. rész alatt, ami teljesítmény. :D Sajnálom, hogy a történetet félbehagytam, de már nem volt több türelmem hozzá és talán sok(k) lett volna ebből még ennyi. :)

frozenstein

Innocent Venus rewatch
Ezt olyan régen láttam, nem is emlékeztem miről szól. Rosszabb volt, mint amire számítottam.
6-->5/10

SaiyaGin

(Istenkáromlás, elmeháborodottság.)

Samurai Champloo

2005-ben egyszer már belekezdtem a sorozatba, de akkor még nagyon nem nekem való volt a sorozat hangulata (meg az antihősei) úgyhogy néhány rész után otthagytam. Azóta elég sok víz lefolyt a Dunán és tavaly év végén úgy éreztem, hogy ideje újra próbát tennem a cuccal. Most már jobban tetszett, de azért nem váltam a sorozat fanatikus  rajongójává: az egyrészes történetek közül kevés fogott meg (ebben nem segített az, hogy pár rész után az aktuális epizódszereplőről általában 1-2 jelenet után meg tudtam jósolni, hogy meg fog-e halni a rész végén), pedig valójában ezeknek kellene megragadniuk a nézőt, hiszen a történet főszála valójában csak egy kifogás arra, hogy a három főszereplő keresztülvándoroljon az országon, és végül a napraforgó-illatú szamuráj megjelenésének súlyát még a fináléban is elnyomta a többi esemény. A főszereplők múltjába több bepillantást nyújtó epizódok és a többrészes történetek azért szerencsére elég jók voltak ahhoz, hogy továbbra is nézni akarjam a sorozatot. Azért az egyrészesek között is voltak jobbak, pl. a graffitis vagy az abszolút kedvenc, a baseballos rész.

frozenstein

Speed Grapher rewatch
Ez így másodjára valamivel jobbnak tűnt.
6-->7/10

frozenstein

Night Wizard
Ezt eléggé túlértékeltem annak idején. Így utólag az 11 Eyes-ra emlékeztetett. :_piszka:
8-->6/10

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

frozenstein

Quote from: Darkstar on 2013-03-01, 17:17:29
Honnan van ennyi szabadidőd?  :eek:
Februárban egész hónapban arra vártam, hogy a gyakorlati hellyel legyen valami. Jövőhéttől már talán elkezdhetem, de még mindig várok az iskolától egy végső visszajelzésre. Közben a szakdoga nagyobbik fele is elkészült, már csak egy gyakorlati példát kell beleírnom.

Member

Quote from: Darkstar on 2013-03-01, 17:17:29
Honnan van ennyi szabadidőd?  :eek:
Már kérdeztük, rejtély, lehet valami masinával az álmaiba férkőznek a sorozatok. :)

Junchi

Paranoia Agent

Remek darab!

A vége mondjuk meh (egyrészt hiányzott oda nekem valami DURVA, vagy legalábbis valami impact-közeli élmény, másrészt meg lazán meglehetett saccolni már előtte, hogy végül mi is lesz ennek az egésznek a konklúziója), de úgy nagy átlagban bejövős volt. Mondjuk ez a Satoshi-féle fekete humor (halállal való viccelődés és társai) erősen megoszthatja az embereket, de nálam most (kivételesen) nagyon betalált. A "pletykás tyúkok és szóbeszédek" ep volt a legjobb! :3

Még a héten írok róla kicsit hosszabban is a blogra.

7/10

Kraivan

Fél év hosszú idő, de próbáljuk meg:

K
Jó grafika, felejtős történet. Az az erőltetett német meg b@ssza a fülemet.
Az egész sorozatot egy kidolgozott összecsapottságnak éreztem, ahol szabályok helyett plot és trustplot van.
A nagy fordulatnak vélt amnesia is csak egy "meh"-re futotta.
Arra jó volt h elüsse vele az ember az időt.

Btoom:
A SaO után valahogy nem hozta az átütő sikert egy realistic game sorozat, de adjunk egy próbát.
A valósághoz valóban nem sok köze volt. Azok a bombák amik a falakat rombolták le, embereken nem sok kárt okozott.
A koncepció tetszett. mentálhigénés emberek összeeresztve, főhősünk skizofrén, csak kár h 95%ban az emos oldalát láttuk. A csöcs női szereplő meg már majdnem twilight szindrómában szenvedett: tökmindegy mi történik de "ne legyen több haszno minthogy mellként szereplek a sorozatban akit meg-kell-menteni."

Season 2 ha lesz valaha, remélem rámásznak valami egészségesebb színvonalra, mert így az egész olyan mint egy szép elcsépelkt pillanatkép, ami jónak jó, de így mozgásba hozva vérszegény lett.

Code Breaker:
Uhhhuhuhuhhhuhhuhuhhhhhhhhh D:
Membernek ajánlom "szeretettel"
Ebben az animeben szinte minden megvan h megkapja 2012 shit-awardját.
Szuperemo főhős, randomskill karakterek, osztálytársak-- mit osztálytársak?! A srác egy bevásárlónegyed közepén lesüti az épületet és az emberek még csak le se szarják másnapra.
Főhősnőnk annyira naiv, h már rég megtettem volna amit a srác akart: lesütni a fejét a helyéről, de ezt az egy pozitívumot is elrontja a plotasspull skillje.
Egy nőről beszélünk aki magas szintű harcművészetet gyakorol, az első részben 1vstucatra csukja össze a rosszfiúkat, erre a jövőben ha cselekedni kéne bármit is, nem képes semmi másra csak picsákolni és nyüszíteni. Egy boxzsák több ellenállást mutatna mint amit az utolsó részben "alkotott". Az az elvakult igazságérzete meg már fájt.
A szülei meg. D: Két retardált. Meg a szűk família, ami szintén asspull szinten előkerül amikor powerless főhősünket menedékre kellett vinni. Persze h a csaj háza kellett. De 4 plotskilles ember nem elég védelemnek. Egy egész kib*szott asspull good-guy-yakuza-klánt kellett előrántani, amit a 2 retardált vezet. A yakuza vonallal meg végképp elképzelhetetlen lett h fő"hős"nőnk miért ennyire naiv? rokoni szinten benne van korrupcióban, erre amikor a szeme előtt mutatják a világot, ő akkoris kitartóan hülye.
A "főgonosz", meg azok a főtervek  és a miértek. D:
Meg amikor 10 részen keresztül küzdenek ellene, és halálakor meg mindenki ott rinyál rajta h "demostmiértöltünkmeg?!"
Egyszerűen pocsék volt.

Magi:
Futó sorozat, de tetszetős. elkönyvelem h a kamaszkorosztályt célozza meg, ezért nincsenek nagy elvárásaim, szabályszegések. Kellemes poénok, jó főtörténet, vonzó világ. Nem kiemelkedően jó, de szívesen várom a következő részt. Bár all-mighty-Szindbád már kezd idegesíteni néha. Annyira mindentudó és allmighty, h az már csak na.

Tonari no Kaibutsu:
Magával ragadó sorozat, bár a főszereplőink agóniája már-már mellékessé vált a mellékszereplőékhez képest. Ellenben mindegyik karakter szerethető.
Mondjuk az alkotótól származik a Kimi ni Todoke is, ami egy szintén jó romantikus komédia volt szociálisan elzárkózott karakterekkel.