Main Menu

Felirat

Started by ArchElf, 2003-06-15, 19:59:55

Previous topic - Next topic

Assassin

Quote from: Tyraelnezegettem de aone meg DB is tele van.
konkretan pl. naruto felirat erdekelne
amugy ha leforditom angolrol magyarra, es feliratban benne van az oldaluk cime, mint forras, az semmi? :)

Tyrael

Narutot akarsz fordítani :) , az nem semmi idõ lesz. Valóban a fansubosoktól tudnád csak megszerezni a feliratokat, mivel amit kiadnak abba beleégetik, és sokat számít az is, hogy ha átadják nem kell idõzítgetni csak átírni. Ha sikerül tõlük szerezned, és ha nincs ellenvetésük, akkor nyugodtan beírhatod õket, mint forrás. Anélkül viszont nem fontos.,
" There is no sin to know their sins."

Assassin

Quote from: 'ArchElf[HUN']Én már próbálkoztam és gyorsan lepattantam... Nem vagyonk egy túlságosan kiemelt ország (magyarra nem nagyon akarnak fordíttatni, így elég nehéz hozzájutni az eredeti feliratokhoz, hacsak nem softsubban rakják a film mellé: matroska vagy ogm)
Amúgy a fordítók közül én is a középsõ csoportba tartozom:
Angol alapján fordítok, de mindíg megnézem/hallgatom mi történik, és ha értem az eredetit, az alapján javítom (jópárszor kiszûrtem már így felirat elcsúszást, vagy önkényes fordítói ferdítést).

AE

Igazad van ebben, de attól még kell próbálkozni, hátha.
Én szóban szoktam , feliratot meg hobbiszinten.Hát igen szinte az összes szinkron, és felirat kicsit el van ferdítve. Pl. :egy filmben láttam, angolul 6 hete terhes a nõ, magyarul 6 hónapot mondtak, a nõ meg majdnem csontsovány 6 hónaposan? :lul:

Tyrael

peldanak fel tudnam hozni a Torna Norbi-nak a feleseget (nevekkel nem allok tul jol)
amugy narutot nem (csak) en csinalnam, hanem egyik haver, de nyaron tudnek neki segiteni, ha nem bukok meg vizsgakon.
csak a feliratozasbol az idozitest utalom a legjobban :S

Tyrael

Assassin

Quote from: Tyraelpeldanak fel tudnam hozni a Torna Norbi-nak a feleseget (nevekkel nem allok tul jol)
amugy narutot nem (csak) en csinalnam, hanem egyik haver, de nyaron tudnek neki segiteni, ha nem bukok meg vizsgakon.
csak a feliratozasbol az idozitest utalom a legjobban :S

Tyrael

Feliratoztam naruto 2 részét, és a feliratszerkesztõ elállította az összes gondosan beállított feliratidõmet, gondolhatod... A fordítás megvan, de nem volt kedvem újraidõzítgetni. (132-nél tartok  :kiraly:  sorozat.) Sok sikert kívánok a feliratozáshoz. :jee:

Tyrael

QuoteA fordítás megvan, de nem volt kedvem újraidõzítgetni. (132-nél tartok  sorozat.)
Ennyit lattal, vagy ezeket le is forditottad? 133as reszt nezd meg, nagyon akciodus, bar a rajzolas/animacio hagy nemi kivetnivalot maga utan

Tyrael

Assassin

Quote from: TyraelEnnyit lattal, vagy ezeket le is forditottad? 133as reszt nezd meg, nagyon akciodus, bar a rajzolas/animacio hagy nemi kivetnivalot maga utan

Tyrael

Ennyit láttam, a 133-ast hamarosan letöltöm. Feliratot az elsõ kettõhöz készítettem, de ez a kis baleset elvette akkor a kedvem. Én a movieról hallottam, hogy nem az elvárásoknak megfelelõen sikerült. (még nem néztem meg)

Tyrael

szerintem nem lett olyan rossz :)
bar en nem sok animet utalok

Tyrael

andusia

Sziasztok! Én még új vagyok ezen a fórumon, én ArchElf[HUN]-tõl kérdezném, hogy fentebb említetted a Juuni Kokki magyar feliratokat, mikor várható ezek feltöltése? Mert már nagyon várnám. Köszi elõre is a választ.

ChronoG

Sziasztok!

Az Elf Princess Rane OVA (2 Episodes) -hoz keresnék feliratot, (angol v. magyar) mert az animébe bele van égetve a francia, vagy milyen... :rolleyes: felirat, olyan nyelven pedig... Sajna, én nem tudok. Hozzátartozik, hogy letöltöttem egy subtitle-t, de az elvileg az ogm-es verzióhoz készült és az én avi-s részeimmel valahogy nemigazán kompatibilis.. :D
Szval. ha van valamelyikõtöknek használható felirata az avi-s kiadáshoz, akkor szépen kérem jelezze nekem! ;) Köszi!

ArchElf

Quote from: andusiaSziasztok! Én még új vagyok ezen a fórumon, én ArchElf[HUN]-tõl kérdezném, hogy fentebb említetted a Juuni Kokki magyar feliratokat, mikor várható ezek feltöltése? Mert már nagyon várnám. Köszi elõre is a választ.
A héten remélem felteszem az elsõ fejezetet...

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

Skyneth

Quote from: ChronoGSziasztok!

Az Elf Princess Rane OVA (2 Episodes) -hoz keresnék feliratot, (angol v. magyar) mert az animébe bele van égetve a francia, vagy milyen... :rolleyes: felirat, olyan nyelven pedig... Sajna, én nem tudok. Hozzátartozik, hogy letöltöttem egy subtitle-t, de az elvileg az ogm-es verzióhoz készült és az én avi-s részeimmel valahogy nemigazán kompatibilis.. :D
Szval. ha van valamelyikõtöknek használható felirata az avi-s kiadáshoz, akkor szépen kérem jelezze nekem! ;) Köszi!

ChronoG, ezen az oldalon a Letöltések/Angol feliratok menüben fenn van az angol felirata.
http://animeaddicts.pozor.hu/news.php

Fazék

Quote from: ChronoGSziasztok!

animehq-n nem tudom miért, de fönthagyták ezt a francia változatot, usteam-en le lett cserélve az általam feltöltöt angol feliratosra, de ugyebár most ezzel sokra nem mész sajna :(

Assassin

Quote from: Tyraelszerintem nem lett olyan rossz :)
bar en nem sok animet utalok

Tyrael

Én csak hallottam róla, de nem volt tényleg olyan rossz a  Naruto movie. :) (most már megnéztem végre)
A feliratok kapcsán, ha érdekel beállhatok segíteni, több mint 100 részes sorozat, amit a mai napig csinálnak, fordítása nem lesz egy egyszerû feladat.

Necrid^

Keresem a Detective conan uccso specialnak a felirata (winter 2004 special) mind1 magyar vagy angol.

ha esetleg vki tud segiteni naon meg köszöném.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Darkstar

Keresek az NGE-hez angol vagy magyar feliratot. (lehet, hogy volt már korábban, de most lusta vagyok az egész topikot visszaolvasni.  :) )
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Assassin

Quote from: DarkstarKeresek az NGE-hez angol vagy magyar feliratot. (lehet, hogy volt már korábban, de most lusta vagyok az egész topikot visszaolvasni.  :) )

Fent van az ftp-n, nézd meg. :) Sõt End of Evangelion-hoz is van.

Darkstar

Már látom.  :merci:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

gocsi

Sziasztok!

Az elsõ, amit mondani szeretnék: Nagyon köszi, hogy van egy ilyen színvonalú
anime aranybánya kishazánkban....!

A második: magyar felirat van valahol a Texhnolyze anime-hoz? :)

A harmadik: ha lesz egy kis pénzem, anyagi támogatásra számíthattok tõlem.
Van erre mód?

Mattanja

Quote from: gocsiA harmadik: ha lesz egy kis pénzem, anyagi támogatásra számíthattok tõlem.
Van erre mód?
Lásd itt.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Ramiz

Quote from: gocsiA második: magyar felirat van valahol a Texhnolyze anime-hoz? :)

Nem hiszem, hogy találsz. Elég kevéssé ismert anime.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pikkon

Van már esetleg vhol magyar felirat Narutohoz?
Ha nincs, de vmikor lesz, azonnal szóljatok!!! :)
Narutoooh!!!  -  Sasukeeee!!!

Hoz_hun

Lenne egy kérdésem: hogy tudok ogm-bõl kiszedni feliratot, aztán meg újként visszatenni. Tehát ha pl a NOIR-t sorozatot le akarnám fordítani, de nem csak úgy mellébigyeszteni egy akármilyet, hanem beletteni a fájlba az angol mellé (és az eredeti angolt feliratot fordítva le, mert annak az idõzítése tökéletes lenne), hogy válsztható legyen, mint a szinkron, azt hogy tudom megtenni? Vagy egy álltalán meg lehet-e tenni?
"Harcolni a békéért olyan, mint dugni a szüzességért."

Moha

VirtualDubMod is your friend! :D
Szépen ki tudod vele szedni .srt-be a feliratokat, aztán a fordítást vissza is tudod pakolni a meglévõk mellé. :)

HVp213

Quote from: Mohafordítást vissza is tudod pakolni a meglévõk mellé. :)
na nekem itt ugroott a majom a levesbe... Melyik functioval lehet visszamenteni belé?
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Hoz_hun

Quote from: MohaVirtualDubMod is your friend! :D
Szépen ki tudod vele szedni .srt-be a feliratokat, aztán a fordítást vissza is tudod pakolni a meglévõk mellé. :)

Aaaaaaaaaaa...Isten vagy, ki fogom probálni.  :jee:

Egyébként ha jól olvastam valahol tmpgel az egész omg komplet DVD-lehet mahinálni komplett visszakódolással.

Hoz_hun

Quote from: HVp213na nekem itt ugroott a majom a levesbe... Melyik functioval lehet visszamenteni belé?

Na én már ott elakadtam, hogy hogyan szedem ki.

HVp213

Quote from: Hoz_hunNa én már ott elakadtam, hogy hogyan szedem ki.
Nekem a visszatöltés kell mert a magyar felirat már megvolt (letöltöttem)! Kimenti viszont igy lehet: betöltöd a filmet Stream-->stream list-->kiválasztod a feliratot-->demux (kiválsztod h hova mentse az srt file-t)
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Hoz_hun

Quote from: HVp213Nekem a visszatöltés kell mert a magyar felirat már megvolt (letöltöttem)! Kimenti viszont igy lehet: betöltöd a filmet Stream-->stream list-->kiválasztod a feliratot-->demux (kiválsztod h hova mentse az srt file-t)

Ah kösz, közben kimahináltam, tényleg úgy kell, csak nekem elõtte ki kellet "Select All"-oznom, mert különben nem volt az srt-ben semmi szöveg.

HVp213

Quote from: Hoz_hunAh kösz, közben kimahináltam, tényleg úgy kell, csak nekem elõtte ki kellet "Select All"-oznom, mert különben nem volt az srt-ben semmi szöveg.
OKok! Ha sikerülne rájönnöd a visszarakásra tessék bedobni a közösbe ;)

Hoz_hun

Quote from: HVp213Nekem a visszatöltés kell mert a magyar felirat már megvolt (letöltöttem)! Kimenti viszont igy lehet: betöltöd a filmet Stream-->stream list-->kiválasztod a feliratot-->demux (kiválsztod h hova mentse az srt file-t)

Megvan átírtam egy kis részt és visszapakoltam. Ugyan úgy kell mint kivenni azaz elõtte "szelekt al :)" és a comment nél megadni hogy language, meg hogy Hungarian és gyönyörûen visszapakolja. Király!!
Ja és persze úgy elmenteni az egészet ogm-be.

Van egyébként NOIR fordítás vagy megcsináljam az eredeti angolból?