Kötetlen beszélgetések (régi Offtopic stílusban)

Started by Apatilos, 2006-06-12, 16:57:20

Previous topic - Next topic

Fazék

12-24 óra mellett vagyok, de legalább pár óráig bent tartani őket az örsön.
fogják föl, hogy ilyet nem szabad csinálni, megjegyzik tán egy életre.
a 72 órányi elzárás mondjuk fölösleges túlkapás sztem is.

Leara

Ez aránytalan büntetés volt... azokkal értek egyet, akik szerint elég lett volna 12-24 órát bent tartani őket. Máshogy kellett volna intézni... nem mondom, hogy kifogás az, hogy valaki fiatal (pláne, hogy ennyi idősen azért már tisztában lehetnek a dolgokkal), de mivel első ilyen próbálkozás volt, valószínűnek tartom, hogy ha megízlelik a bezártságot, az már elég lett volna ahhoz, hogy többet ne próbálkozzanak.
MAL

kikuchiyo

Ugyanerről a témáról:
http://index.hu/belfold/2010/09/03/fel_se_fogtam_annyira_szegyelltem_magam/

Quote from: újságíróA szokványos történet, amin tízből kilenc fiatalkorú átesik, ekkor fordult rémálomba.
Quote from: anyukade hát ilyesmin majdnem minden fiatal átesik

Ezeket honnan veszik?

Én sosem loptam boltból (sem máshonnan), és tudomásom szerint az osztálytársaim sem. Kb. 10%-ról tudom elképzelni, hogy igen.

Csak én jártam "rossz" (vagy inkább túl jó) helyekre?
Vagy ma már tényleg normális az, hogy minden fiatal lop?
Failure is the default option

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Leara

Ez a "10-ből 9 átesik rajta" tényleg baromság, de sajnos elképzelhetőnek tartom, hogy a mostani fiatalok nagy része tényleg próbálkozik lopással (most úgy beszélek, mintha én nagyon öreg lennék  ^^"). Amúgy meg nem jól kezelik ezeket a dolgokat... mármint az index is úgy ír erről, mintha olyan normális lenne az, hogy valaki fiatalon lop... pedig nem kéne annak lennie...
MAL

Nakedape

amúgy kamaszként sokan brahiból tényleg kipróbálják, nagyon sokan kiku sztem kisebbség vagy (unk)
ha nem is 10/9 de 10/6 minimum simán, pont ezért is nem kialakul a képem még
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Selmo

Ha télleg ilyen sokan brahiból lopnak, akkor meg is érdemlik, hogy bevágják őket 1-2 napra. Az, hogy nem kaphattak ruhát, az egy másik kérdés, de ugye csak az egyik oldalt hallotuk, aki szerint ilyenen minden fiatal átesik...

A tökéletesség unalmas.

motifator

Én elég balhés gyerek voltam, mindig minden baromságban benne voltam, rendszeres volt a kettes magatartás, tinédzserként ittam, cigiztem, néha fű is volt, de bolti lopás soha meg se fordult a fejemben. Baromság, hogy mindenki csinál ilyet.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kvikveg

[spoiler=hörr]
QuoteA rendezett hátterű családokból származó,
Aha marhara rendezett lehet, ha a lopas naluk csak jo hecc. Es azert vegyuk mar eszre hogy nem 20 forintos zsemlet vittek el, hanem
Quote2.290, 5.170 és 3.180 Ft értékben
nehany bizsut. Jo hogy bizsu, de kapjak be.
Az, hogy ruhat nem engedtek be az tahosag viszont. Illetve a 72 ora is sok.
De oszinten szolva nekem SOHA eszembe sem jutott volna boltbol lopni.

Erdekes, vajon mikor latok cikket arrol, hogy az aktualis falusi sved lenyul valamit Jozsi bacsitol, es bezarjak? Pont ami miatt a torveny szuletett.

Megj: tehat eddig tok OK volt boltbol/akarhonnan 20 000 forint alatt lopni vagy wtf?[/spoiler]
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

.Attila

24 órában egyetértek.

Quote from: Darkstar on 2010-09-03, 13:50:50
Ez meg ha igaz, akkor no comment

Még akkor sem baj, ha igaz, ugyanis ennek az egésznek az elrettentés a célja, szerintem ezeket a lányokat most precedensnek használják fel, ami nem baj (csak nekik, de kellett nekik brahiból lopni).
Ha ezzel sikerül elérni, hogy a jövőben sokkal kevesebb ilyen eset legyen, akkor bőven behozza az árát ez az incidens. Bár ezt bizonyítani sosem lehet.

Az én osztálytársaim (hozzáteszem: lányok, nem a fiúk) németországi osztálykiránduláson loptak gyakorlatilag ugyanígy. És nevettek rajta, élvezték a dolgot. Szóval előfordul, bár a 9/10 az tényleg erős túlzás.

Cloud

Hát akkor csak úgy tűnik én jártam unalmas iskolába, mert nálunk nem volt lopás. Legalábbis az osztályban nem. De amúgy is. Lopni brahiból. Pf... :ejj:

Selmo

Quote from: Kvikveg on 2010-09-03, 15:03:42
Megj: tehat eddig tok OK volt boltbol/akarhonnan 20 000 forint alatt lopni vagy wtf?
Ha tankoltál 19k-ért majd elhajtottál fizetés nélkül, a rendősrég ki se ment, hiába volt meg a rendszámod; szóval igen.

A tökéletesség unalmas.

Kvikveg

Quote from: Selmo on 2010-09-03, 15:28:02
Quote from: Kvikveg on 2010-09-03, 15:03:42
Megj: tehat eddig tok OK volt boltbol/akarhonnan 20 000 forint alatt lopni vagy wtf?
Ha tankoltál 19k-ért majd elhajtottál fizetés nélkül, a rendősrég ki se ment, hiába volt meg a rendszámod; szóval igen.
Akkor jol emlekeztem.
Orulok az uj torvenynek.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Xipe

Megerdemeltek.
Nem kaptak uj ruhat? Na es? Mas se nagyon kap.
Tanuljak meg hogy milyen kovetkezmenye van annak amit tettek.
Ez nem vicc volt, ez elore kitervezett, szandekos lopas volt, ennyi.

Veluk kene orszagos kampanyt csinaltatni" Sziasztok, Toth Gizi vagyok, 15 eves, es loptam". Nyomjak csak a TV-ben meg a hirdetotablakon.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Moha

Quote from: Selmo on 2010-09-03, 15:28:02
Ja, benzinkutas barátom is bosszankodott sokat emiatt, gondolom ő is örül az új törvénynek.

Quote from: Xipe on 2010-09-03, 16:03:56
Veluk kene orszagos kampanyt csinaltatni" Sziasztok, Toth Gizi vagyok, 15 eves, es loptam". Nyomjak csak a TV-ben meg a hirdetotablakon.
Az. Ezek inkább bűnözők, mint a "kényszeres villanyégetők". Hányok attól a reklámkampánytól...

Member

És onnantól kezdve a kutya sem alkalmazza őket, munkanélküliek lesznek, szülnek egy rakat gyereket, aki továbbviszi a sémát. Gondolom, te sem ezt akarod, a reklámot úgysem az látja, akinek szánod, vagy magasról köp rá. :)

Xipe

Quote from: Member on 2010-09-03, 17:25:55
És onnantól kezdve a kutya sem alkalmazza őket, munkanélküliek lesznek, szülnek egy rakat gyereket, aki továbbviszi a sémát. Gondolom, te sem ezt akarod, a reklámot úgysem az látja, akinek szánod, vagy magasról köp rá. :)

Eh.
Akkor vegeztessenek veluk 500 ora autopalyatakaritast.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Member

Sajnos a közérdekű munkát már megszüntették (talán 2009-ben?), de ez speciel határozottan jó ötlet. Esetleg ki is javíthatnák az esőzésektől beszakadó friss pálya szakaszokat. :haha:

Xipe

Quote from: Member on 2010-09-03, 17:38:40
Sajnos a közérdekű munkát már megszüntették (talán 2009-ben?), de ez speciel határozottan jó ötlet. Esetleg ki is javíthatnák az esőzésektől beszakadó friss pálya szakaszokat. :haha:

Kerdes az, hogy ez a harom balfasz egyaltalan milyen buntetest kap ezert?
_(๏̯͡๏)_

Selmo

Otthon ejnye-bejnye, a suliból, meg kicsaphatják őket.

A tökéletesség unalmas.

Xzone

Acchan

Legalább nem lopnak többet.  :__devil:

Egyébként az időtartamot soknak tartom, és valóban a nevelés meg segítségnyújtás lenne a legjobb, amit a Helsinki Bizottság javasol, de hogyan, amikor pont a szociális szférát építik le állandóan? A tanároknak egyre csak nő az osztálylétszámuk, a szocmunkásoknak baromi nagy a kliensszámuk (és sok kolléga is inkább bebújik a biztonságos íróasztal mögé), a droghasználókra vonatkozó elterelést is szétcseszték, ha jól tudom, stb. A problémás családok csak pénzért járnak családsegítőbe, meg péksütemény adományokért, a családterápiás szoba mindig üresen áll. Pszichológushoz meg nem megyünk, mert nem vagyunk elmebetegek. Ez picit összetettebb dolog, de én az új rendeletet sem ítélem el, mivel annyiban biztosan nem hülyeség, h próbálja átértelmezni a 14-18 évesekre vonatkozó szankciókat. Azért lehetne kevésbé drasztikus, nameg figyelemmel kellene arra is lenni, h feleslegesen ne stigmatizáljuk ezeket a gyerekeket, mert azzal talán még többet ártunk, de az is biztos, h egy sima ejnye-bejnye sem elég.

Btw: Én sem loptam, de biztosan nagyon jó brahi.  ::)

Xipe

Egyszeruen 3 15 eves csitrirol van szo akik most durcaskodnak mert tettenertek oket es rovid idore masfelszer ket metereses szoba vendegei voltak.
Szerintem egy 15 eves gyereket nem most kell arra tanitani hogy most jo vagy rossz-e a lopas, tisztaban voltak vele mit csinalnak es megis megtettek.
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Xipe

_(๏̯͡๏)_

Acchan

Xipe, te 15 éves csitri vagy?  :eek:

[spoiler] :angyali:[/spoiler]

Xipe

Quote from: Acchan on 2010-09-03, 19:57:37
Xipe, te 15 éves csitri vagy?  :eek:

[spoiler] :angyali:[/spoiler]

Nem, csak beoltoztem hogy mehessek latogatni.
_(๏̯͡๏)_

NLZ

Ez az egész egy remek reklám a törvénymódosításnak, olyan értelemben, hogy a sok kis tróger megjegyezze, hogy ilyen van.
[reserved]

Rounin

Quote from: Xipe on 2010-09-03, 19:59:39

Jut eszembe, adj már kölcsön egy fűzőt.

Xipe

Quote from: Rounin on 2010-09-03, 20:00:48
Quote from: Xipe on 2010-09-03, 19:59:39

Jut eszembe, adj már kölcsön egy fűzőt.

Holnap ugorj fel erte.
_(๏̯͡๏)_