Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Quote from: Moha on 2010-05-18, 23:01:03
ezt még odaírhatnák az instrukciókhoz...

lern2reed...
C can see B and D can see B & C.

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-05-18, 23:04:21
ezt még odaírhatnák az instrukciókhoz...

lern2reed...
C can see B and D can see B & C.
lern2read...
ők egymásról pontosan tudják, milyen helyzetben vannak, azaz, hogy C tudja, hogy D látja az ő sapkáját...
A szöveg írja, hogy ismerik a sapkák színeloszlását, de azt nem, hogy az ábrán mutatott elrendezést is.
Ergo tényleg kishibás a feladat, ezt bele kellett volna írni.

Nakedape

nincs beleírva, de sztem szájbarágás lett volna, amúgy inkább a  ramiz féle hiba ami zavar, hogy nekilátok itt keresni megoldást mindre, nem sajátra...
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Xzone

Quote from: Nakedape on 2010-05-18, 23:20:18
nincs beleírva, de sztem szájbarágás lett volna, amúgy inkább a  ramiz féle hiba ami zavar, hogy nekilátok itt keresni megoldást mindre, nem sajátra...

Szerintem teljesen egyértelmű. A 'hat' többes számban lenne, ha azt kérdeznék, amire ti gondoltatok. A 'their' itt csak az elég rosszul kinéző 'his or her' helyett szerepel.

Amúgy meg:

Quote1) ~s -> (o -> a)
2) ~s & ~a

Find ~o v s

Fazék

hányan tudtátok, hogy jó eséllyel a mobilotokon a 0 hosszan nyomásával csatlakozni tudtok az internet-re a készüléktől függő módon?

egy kollégámnak ez a tudatlansága 55e Ft-jába került volna. vszleg egy peches zsebben pihenős nem lezárt billentyű mellett történt hosszú gombnyomás eredményeként csatlakozott GPRS-sel a net-re, 2 óra 18 perc alatt produkált egy kb 450MB-os forgalmat a telefon úgy egymagában és ezt is csak a havi számlán vette észre és egy rövid nyomozás után az okát. mondjuk igazán segítőkészek, mert a felét elengedik, így csak 27k-t bukik az ügyön, de akkor is igen "vicces" a dolog.

annyira szimpatikus az összes kedves mobilszolgáltató a készülék beállításaikkal, hogy el nem tudom mondani...

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-05-18, 23:25:01
They can not move so can only look forward
Most remélem csak tetteted a hülyét :)

Quote from: Xzone on 2010-05-18, 23:28:34
Szerintem teljesen egyértelmű. A 'hat' többes számban lenne, ha azt kérdeznék, amire ti gondoltatok.
+1

Quote from: Xzone on 2010-05-18, 23:28:34
Quote1) ~s -> (o -> a)
2) ~s & ~a

Find ~o v s
1

Zsiga

Quote from: Próféta on 2010-05-18, 23:35:37
Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-05-18, 23:25:01
They can not move so can only look forward
Most remélem csak tetteted a hülyét :)

Van rá egy söröm hogy nem, de ki fogja magyarázni. Vagy legalábbis megpróbálja. :D

[spoiler=K_T-nek]D nézhetne akár arra is amerre A. Az ő szemszögéből az is forward.[/spoiler]

Moha

Quote from: Fazék on 2010-05-18, 23:34:37
annyira szimpatikus az összes kedves mobilszolgáltató a készülék beállításaikkal, hogy el nem tudom mondani...
Ezt én is nagyon szeretem... ::)
Az én ősrégi SE mobilom 0-val nem megy a netre, ellenben ott figyel a w@p menü, amit persze óhatatlanul megnyom néha az ember (leginkább, mikor le akarja tenni a hívást) és természetesen nem lehet módosítani.

Ezért lesz a következő telefonom Nokia, ott legalább át lehet állítani, de lehe az is, hogy inkább függetlent veszek.

Darkstar

Ezért jó, ha a telefonon nincsenek gombok. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Amúgy én tökre tudom, hogy ha valaha ilyen helyzetbe kerülök, én leszek a C. Bemondanám, hogy fekete vagyok, majd kivégeznek, mert igazából fehér vagyok, és D bamba volt. Ez olyan szabályokkal igazán poén, ha helyes válasznál mindenki megmenekül, 10 perc lejártánál mindenki meghal, rossz válasznál meg csak a próbálkozó - akkor legalább csak én szopnék D balfaszsága miatt.

Quote from: Darkstar on 2010-05-18, 23:58:41
Vagy ha nem fizetünk elő mobilnetre és egyéb felesleges dolgokra. :D

Selmo

Nemtom, én helyből letiltattam a wapot mikor vettem a telefonom gondolom gprs-re is van ilyen, ha meg nem akkor rá kell szokni a bill zárra.

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Quote from: Próféta on 2010-05-19, 00:01:35
Itt épp az a gond hogy mobilnet-előfizetés nélkül ment fel a netre a telefon, és úgy pár nagyságrenddel drágább a történet. Egy előfizetéssel 450MB forgalom kerül vagy egy ezresbe, talán kettőbe.

Btw, hogy a fenébe lehet 450MB-ot forgalmazni észrevétlenül? Én állandó email-, naptár- és időjárás-szinkronizálással, meg programok/frissítések letöltésével és néha kis fórumozással csinálok ennyit egy hónapban...

Darkstar

Quote from: Zsiga on 2010-05-19, 00:08:00
Btw, hogy a fenébe lehet 450MB-ot forgalmazni észrevétlenül? Én állandó email-, naptár- és időjárás-szinkronizálással, meg programok/frissítések letöltésével és néha kis fórumozással csinálok ennyit egy hónapban...
Detto + twitter meg némi youtube és még egyszer sem kaptam értesítést, hogy a limit közelében lennék. Szóval elképzelni nem tudom, hogy ez hogy jött össze zsebben, egy menetben.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Itt épp az a gond hogy mobilnet-előfizetés nélkül ment fel a netre a telefon, és úgy pár nagyságrenddel drágább a történet. Egy előfizetéssel 450MB forgalom kerül vagy egy ezresbe, talán kettőbe.
Na jó: akkor precízebben fogalmazok: olyan szerződése van, amiben egyszerűen nincs mobilnet lehetőség, punktum. Nekem ilyen mezei dominóm van, nem kell ilyen szörnyű tragédiáktól félnem.

Cloud

+1

Ott valami bibi lesz szerintem. Ennyi adatforgalomért ennyit fizetni? Nem járt külföldön mostanában? Vagy határ mentén?

Ha már mobil. Pannonosok mától Telenor a szolgáltatótok neve. Örüljetek. :D

Fazék

pontosan ezt nem értjük mi se. és ezt a 450MB-ot, mint írtam 2 óra 18 perc alatt hozta össze, vagyis olyan 55KB/s forgalmat generált folyamatosan átlagban. az átlagos böngészős, olvasgatós netezés ilyet nem igazán szokott elérni. tippre itt elindult vmi automatikus letöltés, vagy folyamatos frissítés. de a letöltés azért nem valószínű, mert készülékmemória csak 60MB és ugyan van egy 1GB-os kártya a készülékben, de azon ellenőriztem, csak azon adatok vannak, amik rajta voltak vételkor, vagyis nokia térkép, ilyesmi, szóval semmi 450MB-os letöltésnek nem találom a nyomát. szóval inkább a folyamatos frissítésre tippelnék

Cloud: ne nézz már hülyének minket. azt hiszed nem jártuk körbe a kérdést a mai napon 200 irányból? nem volt külföldön, péntekről szombatra 04.30-05.01 közötti időszakban generálta ezt a forgalmat, egyetlen fölcsatlakozással akaratán kívül.

(van egy saját t-mobile-os a netbook-hoz netezésre használt előfizetése 3GB-os korláttal, nyilván ha internet-ezni akar, akkor se jut még csak eszébe se, hogy ezzel a pannon-os kártyával tegye azt, mikor ott van mellette a t-mobile-os ami direkt erre van)

kikuchiyo

Bemondanám, hogy fekete vagyok, majd kivégeznek, mert igazából fehér vagyok

Ilyen politikailag inkorrekt nyilatkozatokkal így is, úgy is kivégeznek.
Failure is the default option

Cloud

Nem lehet hogy a háttérben ment vmi gps progi ami  a netről szipkázta le folyamatosan a pozíciós adatokat?

Kuroi Tenshi

Quote from: Zsiga on 2010-05-18, 23:50:30
Van rá egy söröm

Próféta nagyon örülne neki :haha:

[spoiler=K_T-nek]D nézhetne akár arra is amerre A. Az ő szemszögéből az is forward.[/spoiler]

De basszátok már meg, ott az a kibebaszott kép az
elrendezéssel, természetesen aszerint forward.
Az sincs odaírva, hogy még mindannyian élnek, egyikük
sem vak, nincs akkora köd, hogy az orrukig se látnak,
nincs a szemükbe húzva a kalap, stb. Pedig még az
ilyenekbe is bele lehet kötni...

Quote from: Fazék on 2010-05-18, 23:34:37

nekem kicsit sántít...
GPRS-re wiki azt írja, hogy 56-114kbps
2 óra 18 perc = 8280 mp.
Nézzük a maximumot, 114kbps × 8280 s = 943920kb =
117990kB = ~115.225MB. Ami negyede a 450MB-nak.

Darkstar

Quote from: Fazék on 2010-05-19, 00:17:03
vagyis nokia térkép
Nem lehet, hogy az frissített adatbázist / töltött le új mapet?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

Quote from: Cloud on 2010-05-19, 00:19:20
Nem lehet hogy a háttérben ment vmi gps progi ami  a netről szipkázta le folyamatosan a pozíciós adatokat?
ilyesmire is gondoltam, de ezt se tudtam igazán ellenőrizni, csak annyit tudtam tenni, hogy átnéztem a memóriakártyát és megállapítottam, hogy az összes térképes file 2009.01.01 vagy korábbi születésű.
GPS pozícióhoz ugyebár nem kell net, max térképet szedhet le, de sztem azt se tette, nagyon úgy nézett ki, hogy csak az van a kártyán, amivel át lett adva, +1-2 fénykép

szerk: K_T: sebesség nekem is sántított, de wiki azt a sebességet nem a 2G-hez írja véletlenül? a készülék 3G-s
szerk2: de őszintén megvallom soha a büdös életbe nem használtam még GPRS net hozzáférést, mobilnetet nagyívből letojtam világ életemben, szóval fogalmam sincs róla, hogy mik a lehetséges sebességek

Kuroi Tenshi

3G = EDGE és tsai
GPRS még 2G+ / 2.5G

Zsiga

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-05-19, 00:22:58
Úgy tudtam. :angyali:

Quote from: Próféta on 2010-05-19, 00:13:36
Na jó: akkor precízebben fogalmazok: olyan szerződése van, amiben egyszerűen nincs mobilnet lehetőség, punktum. Nekem ilyen mezei dominóm van, nem kell ilyen szörnyű tragédiáktól félnem.
El kell hogy keserítselek, ilyen nincs. Minden szolgáltató minden csomagjával tudsz netezni, soksok pénzért. Épp azért hogy az ilyen peches ügyfeleket jól megfejhessék vele néha. Feltöltőkártyás csomagban értelemszerűen a feltöltött pénzed keretein belül, számlásnál viszont jelenleg még akármennyi forgalmat csinálhatsz. Mostanában vezetnek majd be valami új uniós szabályt, ami 50euro/hó-ban maximalizálja ezt, efelett csak a külön engedélyeddel mehet tovább a net.

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-05-19, 00:22:58

Figyu. Két eset van, vagy megmutatják nekik a képet, vagy nem.
Ha megmutatják, akkor elég simán leolvassák róla, hogy milyen színű a sapkájuk, ezért ezzel az esettel nem foglalkoznék részletesebben :) Ha meg nem ismerhetik az ábrát, akkor...

Quote from: Zsiga on 2010-05-19, 00:50:08
Quote from: Próféta on 2010-05-19, 00:13:36
El kell hogy keserítselek, ilyen nincs. Minden szolgáltató minden csomagjával tudsz netezni, soksok pénzért.
Domino. Itt van a remek t-zones funkció, amit Darkstar kollegái oly kedvesen bebindoltak a vacak SonyEricssonom egyik fő gombjára (eredetileg a főmenüt hívta volna be) a főképernyőn, hogy könnyű legyen véletlenül megnyomni (pláne menüből gyorsan kilépkedve). Meg is nyomom igen gyakran. Kapcsolódik, kapcsolódik, majd közli, hogy azt így nem. Számlaegyenleg meg se moccan.

Ha nem hiszed, megmutatom. Ugyanakkor véletlenül nálad lehetne a GWTB is, amivel lógsz nekem :)

Zsiga

Quote from: Próféta on 2010-05-19, 01:00:28
Ugyanakkor véletlenül nálad lehetne a GWTB is, amivel lógsz nekem :)
:zomg: :zomg: :zomg: :zomg: :zomg: :zomg: :zomg: :aaa:
És tényleg. És még .Attilának is.
:facepalm:

Fazék

amúgy legegyszerűbb megakadályozása az ilyen gprs és társai működésének, hogy teljesen elcseszed a csatlakozási beállításait. én ehhez szoktam folyamodni a biztonság kedvéért :D

Cobra

Most váltottunk T-Mobile-ra és megkérdezték, hogy legyen-e aktiválva a netelérés a telefonon. Tehát aki T-s, az le tudja tiltatni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Darkstar

Le lehet, de default engedélyezve van. Tudom, mert én is megszívtam egyszer, bár 1 megánál szólt a rendszer, hogy ez drága lesz, így "olcsón" megúsztam. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Te jó ég, süt a Nap. Már szinte el is felejtettem, hogy az milyen. :whoah: