Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2010-05-19, 23:56:15
Quote from: Member on 2010-05-19, 23:41:13
Ebben viszont chili-paprika van. A nevéből meg tudjátok, mit tol a márka tulajdonosa elsősorban.
Az ugye megvan, hogy az eredeti Coca-Cola ital egy kokacserjéből és kóladióból főzött szódás tea volt, és serkentő hatását (ill. a rendszeresen, szinte addiktíven visszatérő vásárlókat) az előbbi összetevőből becsusszanó kokainnak (amiről akkoriban persze nem sokat tudtak) köszönhette...?

Ez aztán továbbélt az 50-es évek propagandaanyagaiban szereplő "Coca-Cola-mámorban fetrengő amerikai ifjúság"-ában, amely szlogent a mámorban osztozni kívánó magyar ifjúság annyira elhitt, hogy az első kólafogyasztásuk elé szinte messianisztikus várakozással tekintettek. Aztán csalódtak, amikor a mámor elmaradt.
Failure is the default option

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

.Attila

Add to bag-re kattintva a helyes kép jelenik meg.

Kvikveg

Quote from: .Attila on 2010-05-23, 17:28:24
Add to bag-re kattintva a helyes kép jelenik meg.
Arra en is rajottem, a kozepes kepre kattintva is a jo kep jelenik meg - azon kezdtem el nyaladzani.
Viszont most megneztem a meretet, 33x53.3x27.9cm -> ez egy orias. :(
Amit most veszek az 46x31x18 es mar az is jooo nagy (megneztem ugyanazt a tipust a helyi boltban).
Szoval: francba.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Mai szónoki kérdés: ha holnap 4-kor kell kelni, akkor mit keresek még mindig itt?
Failure is the default option

Cobra

Azt ugye tudod, hogy holnap Pünkösd hétfő? Vagy utaztok valahova?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Ebbe hogyan vették fel az emberi hangot? Programozták, vagy már C64-hez is volt kezdetleges mikrofon?

.Attila

Quote from: Member on 2010-05-24, 11:27:57
Ebbe hogyan vették fel az emberi hangot? Programozták, vagy már C64-hez is volt kezdetleges mikrofon?

Előbbi szerintem, valahogy generálták, ahogy itt is:
http://www.youtube.com/watch?v=WEpNx2qde3Q

Moha

Már C64-hez is létezett módszer, amivel hangot tudtak bedigitalizálni. Az más kérdés, hogy zabálta a memóriát, tehát max rövid részleteket használtak csak.
A Grand Prix intrónál pl. a dob és a gitár digitalizált hang. De nekem anno volt c64-ben egy kb 20 mp-es bedigizett részlet a Kung Fu Fighting-ből, ami majd az egész memóriát megtöltötte. :)

Szóval nem kell lebecsülni a jó öreg Commodore képességeit. :)

Member

Nem is becsülöm, mindig leborulok a nagysága előtt. :)

Quote from: .Attila on 2010-05-24, 12:00:32
Oh sweet memories. Mondjuk gyerekként nem igazán értettem, hogy mi itt a cél. :haha:

Kvikveg

Quote from: Member on 2010-05-24, 12:44:20

Oh sweet memories. Mondjuk gyerekként nem igazán értettem, hogy mi itt a cél. :haha:
Elkerulni, hogy meggrillezzenek a robotok mikozben elmerulsz annak elvezeteben, hogy milyen szepen ugral a figura?

Member

Nem, a végcél nem állt össze, élveztem, hogy a tárgyak eltűnnek és hogy azt a nagy gömböt ide oda lökdöshetem a platformokkal. De a lift volt a kedvencem, felmentem a tetejére, és szutty, le. :D

Zen

Quote from: Moha on 2010-05-24, 12:24:09

Már C64-hez is létezett módszer, amivel hangot tudtak bedigitalizálni. Az más kérdés, hogy zabálta a memóriát, tehát max rövid részleteket használtak csak.
A Grand Prix intrónál pl. a dob és a gitár digitalizált hang. De nekem anno volt c64-ben egy kb 20 mp-es bedigizett részlet a Kung Fu Fighting-ből, ami majd az egész memóriát megtöltötte. :)

Szóval nem kell lebecsülni a jó öreg Commodore képességeit. :)
Ha jól emlékszek a C64-nek volt olyan bugja is h ha hirtelen változtattál hangot, kiadott egy torz zajt. Vmeik játék intrójánál addig szórakoztak ezzel a fejlesztők, amíg egy kb emberi hangot össze nem sikerült hozniuk. :D
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Rounin

Sosem felejtem el a Rocket Ranger rettenetes beszédszintetizátoros szövegeit.  :zomg:

(Mission Impossible? Bah! Hero of the Golden Talisman!
... anyám, még térképet is találtam hozzá:
http://c64.tin.at/hero_of_the_golden_talisman/hotgtmap.jpg )

.Attila

Quote from: Kvikveg on 2010-05-24, 14:40:38

Elkerulni, hogy meggrillezzenek a robotok mikozben elmerulsz annak elvezeteben, hogy milyen szepen ugral a figura?

A zuhanásos kiabálása örökre beleégett az agyamba :)

Member

Quote from: Zen on 2010-05-24, 15:06:58
Ha jól emlékszek a C64-nek volt olyan bugja is h ha hirtelen változtattál hangot, kiadott egy torz zajt. Vmeik játék intrójánál addig szórakoztak ezzel a fejlesztők, amíg egy kb emberi hangot össze nem sikerült hozniuk. :D
Megvan a kézikönyv, amit akkoriban adtak hozzá, de abban csak azt írták, hogy kiakadhat a chip, esetleg a reset-ig be is állhat teljesen, én itt sípolásra tippeltem volna.

teraflare

Quote from: Rounin on 2010-05-24, 15:08:33
Mission Impossible? Bah! Hero of the Golden Talisman!
Bubble bobble:whoah:
Mekkora cooperatív játék volt. Nővéremmel órákig játszottuk  :D

Zen

Quote from: Member on 2010-05-24, 15:40:29
Quote from: Zen on 2010-05-24, 15:06:58
Megvan a kézikönyv, amit akkoriban adtak hozzá, de abban csak azt írták, hogy kiakadhat a chip, esetleg a reset-ig be is állhat teljesen, én itt sípolásra tippeltem volna.
Idővel kijavították a hibát, a tiéd lehet újabb modell volt.

Különben is, Paper boy!
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Nakedape

Quote from: teraflare on 2010-05-24, 15:55:06

görögországban játékgépen, drachmáért..:D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Member

Ramiz

Vének vagytok!!! :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Zsiga

Sose volt C64-em. :/

Ramiz

Quote from: Zsiga on 2010-05-24, 17:36:01
Sose volt C64-em. :/
Azért te is vén vagy. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Quote from: .Attila on 2010-05-24, 15:29:53
Quote from: Kvikveg on 2010-05-24, 14:40:38

A zuhanásos kiabálása örökre beleégett az agyamba :)
Nekem is XD Es sokszor zuhant. XD

Ez a Bubble-Bobble kissarkany tokaranyos! XD Es jo dallamot talaltak hozza. :)

A commandonak leginkabb csak a zenejere emlekszem.

Kvikveg

Moha

Quote from: teraflare on 2010-05-24, 15:55:06
Én unokabátyámmal játszottam sokat. Ó hányszor végig nyomtuk... :)
Imádtam a zenéjét is, meg az egész játéknak olyan jó hangulata volt. Memories... :sigh:
[spoiler]I am old... :fown: [/spoiler]

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Rounin

Co-op szempontjából nekem mindig is a Silk Worm jött be legjobban. Damn, those summer days... <3

.Attila

Nálunk ez ment még nagyon, bár nekem nem volt annyira kedvencem:
http://www.youtube.com/watch?v=FIgRrRlXr-w
Meg persze ez itt:
http://www.youtube.com/watch?v=k7CFFORbvzo