Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

teraflare

Quote from: .Attila on 2010-05-24, 20:20:39
Nálunk ez ment még nagyon, bár nekem nem volt annyira kedvencem:
http://www.youtube.com/watch?v=FIgRrRlXr-w
Ez jó volt! Itt viszont gyakran alakult úgy a meccs hogy egyikőnk véletlen meglőtte a másikat mire amaz visszabosszulta és onnantól a szörnyek másodlagosak lettek :D

Meg persze ez itt:
http://www.youtube.com/watch?v=k7CFFORbvzo
Na itt meg nem tudam mit kell csinálni a végén hogy ne mínuszban legyek  :mad:

Kvikveg

Nálunk ez ment még nagyon, bár nekem nem volt annyira kedvencem:
http://www.youtube.com/watch?v=FIgRrRlXr-w
Meg persze ez itt:
A Wizard of Wor volt a nagy kedvencem anno.
A Ghostbusterst mar el is felejtettem, de most hogy neztem amikor megprobaljak csapdaba zarni, arra emlekeztem.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

.Attila

Quote from: Nakedape on 2010-05-24, 21:20:14
http://www.youtube.com/watch?v=-ptYTGTNiyQ

namostakkor most mi van?

:cool:

Quote from: teraflare on 2010-05-24, 20:34:57
Meg persze ez itt:
Na itt meg nem tudam mit kell csinálni a végén hogy ne mínuszban legyek  :mad:

Habcsókemberhez vettél-e csalit és használtad-e?

Rounin

Member

Cloud

Szakad az eső, dörgés villámlás. Imádom az ilyen estéket. :D

teraflare

Quote from: .Attila on 2010-05-24, 21:34:44
Habcsókemberhez vettél-e csalit és használtad-e?
Teljes angol tudásom annakidején a yes/no volt. Azt sem tudtam mi micsoda a játékban :D Sokáig azt sem tudtam miért nem tudok új szellemeket elkapni, de egy idő után rájöttem hogy a hq-nál fel kell töltődni. :haha:

Moha

Óh és volt még megannyi jó játék, amivel anno jól eltöltöttük az időnket.
Ezeknek a játékoknak lelkük volt. És sokkal több ötlet volt bennük, mint sok mai játékban. A grafika az csak egy dolog. Azért kíváncsi vagyok, hány olyan játék van a mai kínálatban, amire még 15-20 év múlva is ilyen nosztalgiával emlékszünk majd... ::)

Nekem amúgy személyes kedvencem volt még a
Fox Fights Back és a Flimbo's Quest, de még sorolhatnám.
Aztán ha cooperative módról van szó, a Gun Dogs jut még eszembe, amit mindig ketten játszottunk úgy, hogy csak egyikünkhöz gyűjtöttük a kacsákat a két kutyával. Nehezebb szinteken már jött a róka lopkodni, meg vigyázni kellett a folyóban a cápákkal. :D De olyan hangulatos kis játék volt, hogy csak na... kéne egy ilyet csinálni flashben. :haha:

És volt még pár játék, amiket ugyan sosem vittem végig, de a zenéjük miatt sokszor betöltöttem, pl a Ruff 'n' Reddy, a Garfield vagy a Supremacy

Fórum vénjei! Ti mivel ütöttétek még agyon a ráérős időtöket ifjú titán (vagy amazon) korotokban? :)

.Attila

Quote from: Moha on 2010-05-24, 23:38:16
Ezeknek a játékoknak lelkük volt. És sokkal több ötlet volt bennük, mint sok mai játékban. A grafika az csak egy dolog. Azért kíváncsi vagyok, hány olyan játék van a mai kínálatban, amire még 15-20 év múlva is ilyen nosztalgiával emlékszünk majd... ::)

Azért azt ne felejtsük el, hogy akkor gyerekek voltunk, a nosztalgiaérzés pedig szerintem a gyerekkori dolgokkal kapcsolatban sokkal erősebb.
Lelkül volt és több ötlet? Fene tudja. Gondolj bele, hogy ezek a játékok egytől egyig max. néhány óra alatt végigjátszhatóak voltak (feltéve hogy egyáltalán végig tudtad játszani). Ma egy ilyen játékot leértékelnének és kevesen vennék meg, hiszen azért a min. 20 óra játékot a többségtől elvárnak.

Két játékról tudnám azt mondani, hogy nagy nyomot hagytak (nagyobbat, mint a c64-esek):
Final Fantasy VII
Chrono Cross

Nakedape

miner, bozo's night out. olimpiák, de az még főleg csak ha jött haza gép melóhelyről.

az első nagy játékéjszakákra nekem warlords 2-ig várnom kellett

Member

Nemtom, én csak indie játékokkal vagyok képes játszani úgy 5-6 éve. Valahogy a minimállátvány mellett van valami varázsuk, hogy ez freeware, azért csináltam, hogy toljátok, benne vannak az ötleteim. Meg nincs is bennük az, hogy ne szakadjunk el a korlátoktól, mert akkor nem kapunk pénzt, és csődbe megy a cég.

Quote from: .Attila on 2010-05-24, 23:44:27
néhány óra alatt végigjátszhatóak voltak (feltéve hogy egyáltalán végig tudtad játszani).
Pont ez a lényeg. Lehet, hogy 5 perc alatt végigvihető, ha benned van a reflex, de amúgy napokat elszívózol vele, és a credits alatt megéred a nagy AAAAAAAAAAAAAAAAH-ot.

Moha

Quote from: .Attila on 2010-05-24, 23:44:27
Azért azt ne felejtsük el, hogy akkor gyerekek voltunk, a nosztalgiaérzés pedig szerintem a gyerekkori dolgokkal kapcsolatban sokkal erősebb.
Jó, ebben igazad van.
QuoteLelkül volt és több ötlet? Fene tudja. Gondolj bele, hogy ezek a játékok egytől egyig max. néhány óra alatt végigjátszhatóak voltak (feltéve hogy egyáltalán végig tudtad játszani).
Lehet, de elég sok C64 játéknak nem is volt mentés funkciója - többek között azért mert kicsit macerás volt (kazettára főleg) - és 10-20 órát meg általában nem ült az ember a gép mellett egyhuzamban.

Kvikveg

Nemakarokholnapdolgozniiiiiiiiiii bruhuhuuuuuuuu  :bruhuhu: :bruhuhu: :bruhuhu:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Selmo

Én sem, de ez senkit sem érdekel.

A tökéletesség unalmas.

Kvikveg

Quote from: Selmo on 2010-05-25, 00:44:39
Én sem, de ez senkit sem érdekel.
:frown: Mindig is tudtam, hogy a vilag rideg es kegyetlen.
[spoiler] :D[/spoiler]

Jatekokra visszaterve: engem a tobbsege idegesitett, mert baromi nehezen iranyithatoak voltak. A quicksave meg meg nem letezett,  es eleg frusztralo volt valami palya vegefele elhasalni. 10szer. Es meg god mode sem volt.

Nakedape

akkor most már jöhetek a cipősdobozzal?

Kuroi Tenshi

Quote from: Zsiga on 2010-05-24, 17:36:01
Sose volt C64-em. :/

Nekem is kimaradt.

Sőt, a propos kimaradt dolgok:
hogyhogy elmaradt a szokásos "ezen a hétvégén
se jutottam semmire úgy elszállt" rant? :D
Egészen vasárnap estig én is így voltam -- akkor
viszont olyan 10 után rámjött az ihlet/ötperc,
nekiálltam a videókártya hűtőjét hatékonyabbá
tenni/szétbarmolni. L-alakban hajlított sok kicsi,
pár ponton összeforrasztott bordák kiegyenesítése
túlméretes laposfogóval, eszközök híján az akril
műanyag borítás felvágása egy olyan célszerszám-
mal, ami egy nagy csipeszből, egy gemkapocsból
és egy adag szigszalagból készült, és úgy működött,
hogy a csipesszel fogott és és szigszalaggal rögzített
gemkapcsot tűzbe tartottam, s amint felhevült, fél
centinként tudtam formára vágni az akrilt. Gondolom
mondanom se kell, 10 után kezdtem, éjfél-egy körül
végeztem :haha:
Ma meg végre eljutottam odáig, hogy az asztalomon,
néhány szekrényemben, valamint részben a szobám-
ban lévő kupit elrámoljam, s az asztalomon felszaba-
dult helyre beköltöztettem a minigépet, így végre
nem csak laptoppal gépezhetek a szobámban, hanem
kényelmesebb képernyőről is nézhetem  :appl:
Neves alkalmat egy Fight Club újranézéssel ünnepel-
tem meg  :lazza:

/élet apró örömei rovatunkat hallották :haha:

Próféta

Én meg vasárnap délelőtt óta hegesztem az új ASUS RT-N16 csodarouteremre a DD-WRT-t, hogy ssh/ftp/vpn/smb szerver legyen. Nem eredménytelen a munka, tulajdonképpen most már majdnem minden működik, de mégis elégedetlen vagyok. Ennyi szenvedés után valami (valószínűleg verzióütközésre visszavezethető, de nehezen debuggolható) hiba miatt még mindig nem tudja a második, összcsaládi automata backupnak szánt NTFS-es USB vinyót felmountolni  :b+: Most kezdjem újra az egészet picit más verziójú DD-WRT-vel, találomra hátha úgy jobb? Szedjek össze valami megfelelő verziójú gcc fordítót, és fordítsak magamnak a firmware-beli linux kernelhez illő fuse és ntfs-3g csomagokat, hátha tényleg verzióhiba? Alakítsam ext3-ra a vinyót (sajnos van már rajta többszáz GB)?

És mindennek jobb lett volna már vasárnap kész lennie, csomó teendőm lett volna ma is. Illetve tegnap.  :falba:

/élet apró bosszúságai rovatunkat hallották

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-05-25, 02:04:30
Quote from: Zsiga on 2010-05-24, 17:36:01
Sose volt C64-em. :/

Nekem is kimaradt.
Nekünk se volt, de ismerősnél kipróbálhattam, talán úgy elsős-másodikosként. Érdekes módon nem a játékokat, hanem mindjárt a programozást. Csináltunk olyat, hogy kisorsol két számot, megkérdezi a szorzatukat, és ellenőrzi hogy jól számolt-e a felhasználó.

Kuroi Tenshi

Quote from: Próféta on 2010-05-25, 02:21:40
ASUS RT-N16 csodarouteremre a DD-WRT-t, hogy ssh/ftp/vpn/smb szerver legyen.

Ezt én is csináltam, ~3 éve WL500GP-vel.
Röviden: most ahelyett van ez a minigép  :__devil:
Bővebben: "kicsit" szenvedős volt a beállítása, és
ha sikerült, akkor ugyan pár feladatot alacsony
szinten jól ellátott, de nem volt az igazi. Pl. fájl-
átvitelnél a 267MHz-es proci visszafogta, kb 4-4.5
MBps-ot tudott csak; időnként ledobta a lemezt,
többször rebootoltatni kellett, hogy észlelje. Viszont
routerként kiválóan működött, sosem volt olyan,
hogy net-gondokban ő volt a ludas.

Ja és nálam ugyan ment NTFS-sel, de nem szerette,
valamint arról csak olvasni tudott, míg ext3-nál
bármely gépről tudtam oda rakni fájlokat, így ez
volt a közös tárhely.

Rounin

Fórum vénjei! Ti mivel ütöttétek még agyon a ráérős időtöket ifjú titán (vagy amazon) korotokban? :)

Maniac Mansion (mire rájöttem, mit jelent a "Put in side 2 and press button to play"...ezzel kezdődött angol nyelvtudásom gyarapítása :D), Gunship, Pirates!, Tusker, Myth, Dragons of Flame, Newcomer, Elite, szöveges kalandjátékok tömkelege, Blue Max, Battle Command, Last Ninja, Vendetta, Defender of the Crown...
* Rounin lelövi magát, mielőtt a lista kétoldalasra gyarapodna

Moha

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-05-25, 02:04:30
Ma meg végre eljutottam odáig, hogy az asztalomon,
néhány szekrényemben, valamint részben a szobám-
ban lévő kupit elrámoljam
Néha én is rászánom magam erre a lépésre, csak az a baj, hogy az eredmény max pár napig szokta tartani magát... ::)

Quote from: Próféta on 2010-05-25, 02:21:40
Nekünk se volt, de ismerősnél kipróbálhattam, talán úgy elsős-másodikosként. Érdekes módon nem a játékokat, hanem mindjárt a programozást.
Én szerencsekerék programot írtam rá. Direkt azért vettem ki a könyvtárból a "magyar szólások gyűjteményét", hogy a feladványokat bővítsem. :) Asszem olyan hatodikos lehettem, mikor becipeltem a klubdélutánra a gépet és büszkén mutogattam a programot a többieknek (sajna akkor még kissé béta volt)...
Bár én - mivel nekem C128-as volt - főleg a 7.0-s basicben írtam ezt-azt, abban kicsit több lehetőség volt.

Quote from: Rounin on 2010-05-25, 09:23:07
mire rájöttem, mit jelent a "Put in side 2 and press button to play"
Hehe :) Nekem meg a GI-JOE emlékezetes, mikor megfordítottad a lemezt és a csávó bekiabálta, hogy "YO-JOE!"
QuoteBlue Max
Nekem ebből először csak egy hibás verzió volt és azon bosszankodtam, hogy kb. 10 perc játék után nem adott több leszállópályát így szépen kifogyott az üzemanyag.
QuoteDefender of the Crown...
Azaz... ezzel is rengeteget játszottam, bár én végigvinni nem tudtam.
Vagy ott volt még a Street Rod, az is örök emlék marad. :)

Member

Én pixekekből összerakott kiskutyás játékokat írtam rá, amikben egyetlen gombot kellett használni, a space-t. :haha: Csak ott szúrtam el, hogy a "print" paranccsal rajzoltam, az meg ette a memóriát.
Még tavaly próbáltam rá szinti progit is írni, de az meg befújt, mert nem volt képes fáziskésés nélkül lejátszani a hangokat.

motifator

Vegyél egy Nintendo DS-t. Ott aztán végképp nem a grafika a lényeg, mégis hamarosan a legtöbbet eladott konzol lesz a világon, megelőzve a PS2-t.
Tele van szokatlan és érdekes játékokkal, amiket nem lehet letenni egyszerűen.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Member

Hentai Grindcore
Az ilyeneket mondjuk nem értem, aki ilyeneket néz, általában ilyet pont nem fog hallgatni. ::)

chilip

Great Giana Sisters - ezt nem tudtam végigvinni és apám egyszer fennmaradt éjszaka hogy másnap büszkén elmondhassa hogy megcsinálta nekem  :Kiraly:

Wizard of Wor

Creatures 1 (mind C64es királyságok, főként az utóbbi ahol ha nem tudtad megmenteni a "boss-fight"-ban a családtagot, az általában darabokban végezte fröcsögő vérben :D ittvannak ránagyítva mi lesz ha nem mented meg őket  :lol:) zenéje itt meg kurva jó volt

Kuroi Tenshi

Quote from: chilip on 2010-05-25, 12:59:08
Great Giana Sisters - ezt nem tudtam végigvinni és apám egyszer fennmaradt éjszaka hogy másnap büszkén elmondhassa hogy megcsinálta nekem  :Kiraly:

Mekkora arc apád van :appl:
related (obligatory sid metal)

.Attila

Quote from: chilip on 2010-05-25, 12:59:08
Creatures 1

És tényleg :whoah:

szerk.: egy csaj pár napja említette, hogy szereti a sajttortát. Majdnem elküldtem neki az Aerosmith Cheese Cake számát, aztán elolvastam a dalszöveget...

Ramiz

C64 külső drive-ja lemezek lejátszásához nincs valakinek? Be kéne már üzemelnem a kikutól nyúlt gépet... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member