Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Nakedape

sima álom volt vagy láz álom?
(azaz aludtál?)
nekem egyszer volt láz álmom, ébren álmodtam, hogy drogos, aidses? tűk keringenek körülöttem és meg akarnak szúrni.

most szombat viszont vagy hőgutát kaptam, vagy vízmérgezést, vagy napszúrást, vagy valami e-colit, de   nem jó sokat ásni egy nap...
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Member

Quote from: Én on 2011-06-06, 12:06:53
Hát nem tudom, nekem ez szarabb mint egy rémálom :S
+1
Főleg, mert állandóan felébredek közben.

Darkstar

De jó kis vihar van itt.  :hopp:

Szerk: kb 1 perccel a post után meghalt a wifi router tápja :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Nálunk süt a Nap száz ágra és sarjad a paprika a kertben, ti szívtatok. :lazza:

Fazék

Quote from: Member on 2011-06-06, 14:15:52
szívtunk? végre egy kis eső :)

Moha

Quote from: Ramiz on 2011-06-05, 16:11:14
Miért nem lehet olyan törvényt hozni, hogy minden gyorsétterem mellé kötelező egy lángosost vagy giroszost telepíteni, magyar Musztafával, akiket kis forgalom esetén a McBurger HambiKing támogatna?
A lángos meg a gyros se sokkal egészségesebb, nem is beszélve a magyar konyháról (jó zsíros pörkölt, szalonna mindenben, stb), öregapáink mégsem voltak olyan betegesek. Miért? Mert egyrészt nem ültek egész nap, hanem mozogtak, sokat, másrészt minden kaját maguknak készítettek és nem zabálták magukat tele "E-vitaminokkal"...
De mindegy. Se több, se kevesebb hambit nem fogok ezentúl enni, McDöncibe és hasonló helyekre pedig továbbra is szökőévente egyszer megyek.

Member

Quote from: Fazék on 2011-06-06, 14:52:30
Quote from: Member on 2011-06-06, 14:15:52
szívtunk? végre egy kis eső :)
Mi részletekben kaptuk meg múlt héten. ::)

Quote from: Moha on 2011-06-06, 15:31:11
A lángos meg a gyros se sokkal egészségesebb, nem is beszélve a magyar konyháról (jó zsíros pörkölt, szalonna mindenben, stb), öregapáink mégsem voltak olyan betegesek. Miért? Mert egyrészt nem ültek egész nap, hanem mozogtak, sokat, másrészt minden kaját maguknak készítettek és nem zabálták magukat tele "E-vitaminokkal"...
De mindegy. Se több, se kevesebb hambit nem fogok ezentúl enni, McDöncibe és hasonló helyekre pedig továbbra is szökőévente egyszer megyek.
Az egészséges életmód pontokkal egyetértek, viszont szerintem ezek a 90 évig élő makkegészséges dédnagyapák javában családi legendák. A férfiak alapból szégyenleni szokták az orvoshoz járást, a konzervatív vidékiek meg főleg (nem tudom, mióta kötelező minden településen a háziorvos, jelenleg eléggé érdekesen oldják meg az aprófalvas ÉK Mo-n). A fizikai munkának meg van egy olyan kellemetlen hatása, hogy nyugdíjas korodban mindened fáj (nem beszélve azokról, akik az italt sem vetették meg). Most más miatt döglünk korán, mint anno. :haha:

.Attila

Quote from: Moha on 2011-06-06, 15:31:11
Quote from: Ramiz on 2011-06-05, 16:11:14
Miért nem lehet olyan törvényt hozni, hogy minden gyorsétterem mellé kötelező egy lángosost vagy giroszost telepíteni, magyar Musztafával, akiket kis forgalom esetén a McBurger HambiKing támogatna?

Részleteznéd, hogy mi olyan egészségtelen a gyrosban?

Member

Az uborkától halálos hasmenést lehet kapni. :haha:
[spoiler]Bár már tudjuk, hogy valami csíra okozta[/spoiler]

Én

Nekem gyanús, hogy az a hatalmas tömbnyi hús nem színmarha...

Cloud

2x szarrá ázni jaj de jó... HOllárihollárihollárihóóóó.   :__devil:

Én

Az előbb hívom egy haveromat, hogy nincs e kedve 1-2 sörhöz. A válasz: Nem, most kórházban van, mert kiugrott egy ablakon, és elvágta az artériáját meg egy ínszalagját.
.
.
.
:zomg: :zomg: :zomg: :zomg: :zomg: :zomg:

NLZ

öööö

he?
[reserved]

Kvikveg

Quote from: Én on 2011-06-06, 20:17:45
Az előbb hívom egy haveromat, hogy nincs e kedve 1-2 sörhöz. A válasz: Nem, most kórházban van, mert kiugrott egy ablakon, és elvágta az artériáját meg egy ínszalagját.
.
.
.
A nap postja. O_o

Utoljara amikor jo lazas voltam, akkor orultem, hogy vegre nem fazom a szobamban. Meg valoszinuleg hulyesegeket beszeltem, ilyenkor mindig nagyon meg akarok magyarazni valamit.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

.
.
.
Miért nem tudott magasabbról ugrani? Vagy kergették, vagy mi?

Én

Quote from: Member on 2011-06-06, 20:51:07
Vagy kergették?
This, részleteket még annyira nem tudok, de valami elhagyatott épületbe bementek a nyugati mellett, és a szekusoknak ez nem tetszett. Vagy mi.

Member

Akkor végülis magának kereste a bulit, ha jól értem?

Én

Mint általában...
Gondolom nem volt kiírva, hogy tilos a belépés, de akkor is, bazmeg... :facepalm:

Moha

Quote from: Member on 2011-06-06, 16:14:38
Az egészséges életmód pontokkal egyetértek, viszont szerintem ezek a 90 évig élő makkegészséges dédnagyapák javában családi legendák.
Dédapám speciel alacsony, vézna alkatú emberke volt, a háborúban tüdőlövést kapott, túlélte a tífuszt és 93 éves koráig élt. Szóval nem csak legenda.

Quote from: .Attila on 2011-06-06, 16:55:21
Részleteznéd, hogy mi olyan egészségtelen a gyrosban?
Megfigyelted, milyen gyrost lehet kapni az átlag helyen? Valami húsféleség plusz egy adag zöldség nyakonöntve majonéz-ketchup kombóval. Olyan nagy a kölönbség eközt és a hamburger közt? Jó, van ahol jó fűszerezéssel, nem zsírban tocsogva, csirkéből vagy pulykából csinálják, öntetnek meg valami joghurtost tesznek rá, na az már más tészta.

kada

Quote from: Moha on 2011-06-07, 00:08:17nyakonöntve majonéz-ketchup kombóval.

.Attila

Quote from: Moha on 2011-06-07, 00:08:17
Megfigyelted, milyen gyrost lehet kapni az átlag helyen? Valami húsféleség plusz egy adag zöldség nyakonöntve majonéz-ketchup kombóval. Olyan nagy a kölönbség eközt és a hamburger közt? Jó, van ahol jó fűszerezéssel, nem zsírban tocsogva, csirkéből vagy pulykából csinálják, öntetnek meg valami joghurtost tesznek rá, na az már más tészta.

Mivel szeretem a gyrost, hja.
A legtöbb helyen csirkehúsból van (ami mondjuk nem az eredeti, de ez most mindegy). Ha az szerinted zsírban tocsogó és egészségtelen... Egyes helyeken más húsból is lehet választani, talán az eredeti recept alapján birkahúsost is lehet találni.
Aztán mi megy még rá? Jó sok zöldség, hagyma (fujj de egészségtelen...), fokhagymás öntet (nem majonéz), ill. mehet rá csípős szósz is, de én nem szoktam kérni, ahhoz nem tudok hozzászólni, de gyanítom, hogy nem ketchup.
Szóval ez így nem stimmel, ahogy leírtad. De lehet, hogy ahova te jártál eddig, ott más a helyzet, mint itt.

Xzone

Pff. Ezért nem kell ilyen helyen gyrost enni.

Én gyakorlatilag csak gyorséttermi kaján élek, és szerintem egyáltalán nem ártalmasabb, mint a legtöbb alternatíva. A gyrosban és a hamburgerben elvileg majdnem minden megvan, ami a szervezetnek kell: hús, kenyér, zöldség.

Ezeket a helyeket tudom ajánlani, mindegyik jó minőségű ételt árul:

Buda:

El Vandom Bt. Szír salátabár: A legjobb gyros a budai oldalon, minden alapanyag kiváló, és még a saláták és a sütemények is finomak.

Eker török étterem: Gyengébb és drágább mint az előző, de cserébe hajnal 4-ig nyitva van minden nap. Csirke > borjú.

Wikinger: Szintén sokáig nyitva van általában. A gyrosuk szerintem rossz, viszont a burgerek nagyon korrektek. A hús húsból van, és nem pazarolnak a fűszerekkel sem.

Madárfészek kínai: Úgy gondolom, ez az étterem az összes többi kínai gyors fölött áll egy kategóriával (már a berendezésen is észreveszi az ember). A minőség nem megy az adagok méretének rovására, és még ingyen levest is adnak a főételhez. Azoknak is ajánlanám, akiknek Madoka-hiányuk van: dolgozik itt egy fiatal kínai lány, akinek a sorozatban megszokott széles arcokhoz nagyon hasonló feje van. Nekem leginkább a trollface-re hasonlított az arcom, amikor megláttam :D

Pest:

Free Kurdistan Kft.: Jó nagy gyrost adnak, megfelelő alapanyagokból. Itt már kicsit szorulnak a koszorúereim, mert a pita csücskét mindig jól megtunkolják a lecsorgott zsírban, és belobbantják a sütőcuccal. Emellett valószínűleg (ex)terroristák, a falon a dalai láma, Abdullah Öcalan, és az egyik gyrosos fickó képei lógnak, a gyrosos fickónál AK-47-es van, és valami milíciauniformist visel. Viszont a gyros csak 550 Ft.

Montenegroi Gurman: Ez egy kicsivel magasabb árkategória, de néha be lehet vállalni. Minden helyben készül, és elképesztően finom. Erre az étteremre mutatnék rá leginkább példaként, ha valakinek egészséges/minőségi gyorséttermet kellene mondanom. Nyitva van 24/7.

Hmm, ez a post talán mehetett volna az étteremajánlós topicba is  :redface:

Darkstar

Quote from: Xzone on 2011-06-07, 00:38:40
Madárfészek kínai: Úgy gondolom, ez az étterem az összes többi kínai gyors fölött áll egy kategóriával (már a berendezésen is észreveszi az ember). A minőség nem megy az adagok méretének rovására, és még ingyen levest is adnak a főételhez. Azoknak is ajánlanám, akiknek Madoka-hiányuk van: dolgozik itt egy fiatal kínai lány, akinek a sorozatban megszokott széles arcokhoz nagyon hasonló feje van. Nekem leginkább a trollface-re hasonlított az arcom, amikor megláttam :D
Brofist. :D
BTW a fiatal csajt csak mostanában (read: pár hónapja) láttam pedig járok már oda pár éve. Ott volt korábban is?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Xzone

Quote from: Darkstar on 2011-06-07, 00:47:48
Brofist. :D
BTW a fiatal csajt csak mostanában (read: pár hónapja) láttam pedig járok már oda pár éve. Ott volt korábban is?

Szerintem új, bár én nem járok oda olyan régóta. Brofist viszonozva :)

SaiyaGin

Tegnap délután négy előtt pár perccel elkezdett esni és éjfél körül még mindig esett.  :zomg:

Member

Quote from: Member on 2011-06-06, 16:14:38
Az egészséges életmód pontokkal egyetértek, viszont szerintem ezek a 90 évig élő makkegészséges dédnagyapák javában családi legendák.
Dédapám speciel alacsony, vézna alkatú emberke volt, a háborúban tüdőlövést kapott, túlélte a tífuszt és 93 éves koráig élt. Szóval nem csak legenda.
Mert egy eseti példa megdönt egy teljes elméletet, nem? ::) Mérési hiba.
Én gyakorlatilag csak gyorséttermi kaján élek,
Eladtad a lelked magyarul a szolgáltatóiparnak?

Ramiz

.
.
.

Íme "Mit mondana ebben a helyzetben Zsiga?" játékunk mai epizódja!!! :__devil:
[spoiler]És? Sörözünk?[/spoiler]
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Quote from: .Attila on 2011-06-07, 00:32:29
De lehet, hogy ahova te jártál eddig, ott más a helyzet, mint itt.
Debrecenben csak két helyet ismerek, ahol tényleg jó gyrost lehet kapni. A többi helyen vagy szénné égetik a húst, vagy eleve nem bizalomgerjesztő a kinézete, vagy normális öntet helyett majonéz-ketchup van rajta. Ahol viszont jól csinálják, ott szeretek is enni.
A sok zöldséggel nincs baj, azt én is szeretem. Most persze az uborkával vigyázni kell. :lul:
Vagy otthon szoktunk még házilag csinálni: pulyka vagy csirke görög fűszerrel, jó sok káposzta, jó sok hagyma, paradicsom, uborka és kefir vagy joghurt alapú öntet rá. Az úgy király.

Member

Quote from: Moha on 2011-06-07, 14:20:52
Most persze az uborkával vigyázni kell. :lul:
Most ott tartunk, hogy sehol. Nem is az ubi, de nem is a csíra.

Nakedape

Quote from: Member on 2011-06-07, 14:24:25
Quote from: Moha on 2011-06-07, 14:20:52
Most persze az uborkával vigyázni kell. :lul:
Most ott tartunk, hogy sehol. Nem is az ubi, de nem is a csíra.

‎- Anyuuu, ehetek uborkát?
- EHEC.
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution