Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Darkstar

Quotemásrészt a fiatalok megtapasztalhatják, milyen öröm az önzetlen segítség.

Megtapasztaltátok?  :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

szpeter

Az önzetlenség részét épp nem,hisz az óraszámokért nyomtuk ..  :3x3: viszont ez a festési gyakorlat tényleg jól jött, nyáron hasznát veszem a tapasztalatoknak.  :szemuveges:

Makos

Na vizespóló nem volt, de szép leányzók igen :D
Lábam szépen megtaposva, Lábszáramon pár kék-zöld folt.
Az egyk ujjamról meg szépen lehúztam egy adag bőrt.
Szép este volt :D

Member

Quote from: szpeter on 2011-06-11, 12:56:57
http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/370643 Tyűű :D
Te vagy a képen az "illusztráció", vagy csak részt vettél a munkában? :)
Gondolom a Hoffman-féle érettségi követelményhez kellett, nem?

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Mmint milyen szempontból?

.Attila

Quote from: Member on 2011-06-11, 17:30:01
Mmint milyen szempontból?

Ebből a szempontból:

Quotemásrészt a fiatalok megtapasztalhatják, milyen öröm az önzetlen segítség.

Ugyanis szó sincs önzetlen segítségről.
Képmutatás az egész.

szpeter

Quote from: Member on 2011-06-11, 16:03:53
Quote from: szpeter on 2011-06-11, 12:56:57
http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/370643 Tyűű :D
Te vagy a képen az "illusztráció", vagy csak részt vettél a munkában? :)
Gondolom a Hoffman-féle érettségi követelményhez kellett, nem?
Heh :D Természetesen nem vagyok az a fehér ruhás pacák. :P Jawohl, segítettem öltözőszekrények szürkítésével. Viszont az MTV felvételeibe lehet belelógok. :P

Arról hogy szánalmas...hát van benne vmi,az egész közösségi szolgálat cucc végül is azért van,hogy aktivizálja a fiatalokat de csak pontgyűjtögetésről van szó.És nemtom mivel lenne nehezebb azt közölni,hogy a közösségi szolgálat keretein belül vagy hogy érettségizhessenek a nebulók..

.Attila

Nem lenne nehéz közölni, csak nem akarják, mert az nem hangzik jól.
Kiderülne, hogy szó sincs önzetlenségről, pont ellenkezőleg.

Member

Gondolom abban reménykednek, hogy az individualizált fiatalok kedvet kapnak a dologhoz, elvégre amiben nem veszel részt, arra nem is vágysz. Szerintem 1-2% biztosan itt rákap a dologra, nem csak azok, akik amúgyis tolnák.

.Attila

Az oké, még jó ötletnek is tűnhet, de akkor sem kéne önzetlenségnek beállítani azt, amit kikényszerítenek.

Member

Quote from: .Attila on 2011-06-11, 21:51:59
Az oké, még jó ötletnek is tűnhet, de akkor sem kéne önzetlenséget beállítani azt, amit kikényszerítenek.
Nos, ha elnökválasztást lehetett nyerni fizetett tapsoló tömeggel, el lehet hitetni kisebb tételeket is a jónéppel.

szpeter

Quote from: Member on 2011-06-11, 21:22:41
Gondolom abban reménykednek, hogy az individualizált fiatalok kedvet kapnak a dologhoz, elvégre amiben nem veszel részt, arra nem is vágysz. Szerintem 1-2% biztosan itt rákap a dologra, nem csak azok, akik amúgyis tolnák.
Úgy is van.Akinek nem az jött le,hogy itten őt most "csicskáztatják" hanem talál benne egy kis örömöt, még rá is kaphat egy kis csóri kórház szépítgetősdire.

Önzetlenségnek állítják be..ez legyen a legkisebb baj,minden ami a médiából jön kiszolgálja valakinek az érdekeit, mutatnak egy elvárt képet.Ez van.

motifator

Szerintem remek ötlet, az meg nem igazán érdekel, hogy az rtlklub önzetlenségnek hívja-e vagy sem. Itt Amerikában nagyon megy ez az önkénteskedés. A cégek is bíztatják a dolgozókat, nálunk pl. nemrég volt ilyen, hogy Spring Volunteer Campaign, ahol lehetett menni önkénteskedni mindenféle szervezetekhez munkaidőben, fizetésért. Persze a managernek engedélyezni kellett, és nyilván, ha nagy a hajtás a projektben, meg szoros határidők vannak, akkor nem mehetsz, de a többség gond nélkül mehet önkénteskedni mondjuk egy fél napot munkaidőben.

Mi ételt osztani voltunk. A belvárosban volt egy ilyen nagy étel raktár, ahová regisztrálhatnak rászoruló családok, és havonta egyszer jöhetnek mindenféle kajáért. Ez nem olyan, mint amikor a Krisnások paradicsomos tésztát osztanak, itt konzervek vannak, zöldségek, kenyér, hús, ilyesmi. Voltak ilyen nagy polcok, amik mellett kellett végigkísérni az "ügyfelet" (ja, "client"-nek hívták őket), és a polcokon különféle kaják voltak, konzervek, rizs, tészta, stb. És a polcokra rá volt írva, hogy melyik polcról hány konzervet vagy zacskót lehet vinni fejenként. A mi feladatunk volt segíteni nekik és ügyelni, hogy mindenki tényleg csak annyit vesz, amennyi jár. Na most azt tudni kell, hogy az ügyfelek jó 70%-a nem beszélt angolul, nekem meg a spanyol nem az erősségem. De kézzel lábbal, meg un dos tres, valahogy csak megértettük egymást. Persze volt olyan, hogy a mamikának nem tudtam elmagyarázni, hogy nem jár ennyi bab, ha már rizset is tetszett venni, aztán végül hagytam, hadd vigye.

De az a lényeg, hogy nem mentem volna magamtól. Kell, hogy valaki erőltesse, különben a többség sose fogja elkezdeni. Engem a kollégáim hívtak meg, és ugyan nem volt kötelező, úgy éreztem, hogy gáz lenne nemet mondani. És semmi kedvem nem volt hozzá, paráztam, hogy fura lesz, jön majd ez a sok szerencsétlen ember, mindenki csóró, én meg beállok a parkolóba a $30000-os vadonat új kocsimmal, hogy majd én jövök és segítek, és az egész egy olyan rohadt képmutató dolog. De nem így lett, akik ott dolgoztak a Food Bankban, azok tényleg örültek, hogy jön önkéntes segítség, és mi is láttuk, hogy önkéntesek nélkül lehetetlen lenne ezt csinálni. A sok szegény ember meg nagyon hálás volt, és nekem is jól esett, hogy segíthettem, még akkor is, ha néhány szitu kellemetlen volt, főleg az elején.

Önzetlen volt? Nem, nem hiszem. Nem tudom, ugye örökké lehet ezen vitázni, hogy valójában semmi sem önzetlen, mert mindig kapsz vissza valamit, ha más nem, a lelkiismereted nyugtatod, ha jót cselekszel, stb. Jó volt? Igen. Én is örültem, hogy segíthettem, a Food Bank dolgozói is örültek, hogy volt segítség, és a rászorulók is örültek, hogy vannak emberek, akik segítenek ételt osztani. Úgy érzem, hogy mindenki csak nyert.

Szal itt ez megy Amerikában, az emberek tudatosan gondolnak a közösségükre, önkénteskednek. A neten rengeteg olyan tanácsot olvastam, hogy ha mondjuk új városba költözöl, és nem ismersz senkit, unatkozol otthon, akkor menj önkénteskedni, mert az jó dolog, és mellesleg barátokat is találhatsz. És itt is erőltetve van a dolog, a cégek küldik a dolgozóikat önkénteskedni, iskolákban, lakóközösségekben szervezik az önkénteskedést. Meg persze kisebb vétségekért (DWI, enyhébb drogbirtoklás) elég sűrűn osztogatják a közösségi munkát büntetésként.

Az lenne az igazi, ha mindenki magától menne segíteni, de valahol el kell kezdeni. Először küldeni kell az embereket, aztán hátha mennek majd maguktól is.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kvikveg

Nekunk uj bevandorloknak azert ajanlgattak az onkenteskedest, mert lehet ismerkedni.

motifator: a kulcsszo munkaidoben, fizetesert.
Ha a veredet kiszivjak, akkor nem mesz. Hanem hazamesz elvegzed amit otthon kell es beesel az agyba.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

.Attila

Quote from: Kvikveg on 2011-06-13, 18:49:21
Ha a veredet kiszivjak, akkor nem mesz. Hanem hazamesz elvegzed amit otthon kell es beesel az agyba.

This.
Ha a saját családodra sincs időd és energiád, majd éppen másoknak fogsz menni segíteni önzetlenül a szabadidődben. Teljesen reális.

Kuroi Tenshi

Quote from: motifator on 2011-06-13, 18:15:21
A cégek is bíztatják a dolgozókat, nálunk pl. nemrég volt ilyen, hogy Spring Volunteer Campaign, ahol lehetett menni önkénteskedni mindenféle szervezetekhez munkaidőben, fizetésért.

Ez tök jó, idehaza is több ilyen kéne

Nálunk is felmerült tavaly, hogy "csapatépítés" gyanánt elmehetnénk,
épp akkor volt valahol áradás, segíthetnénk gátat építeni, homokzsákot
pakolászni, embereknek segíteni átköltözni, stb. De sajnos semmi sem
lett belőle, csapatépítés se volt azóta se.
Viszont egy ismerősöm mesélte, hogy a cégénél egy óvodát festettek-
vakoltak, javítottak ezt-azt; s asszem, mivel pénteken nem végeztek,
ezért maradtak szombaton is, azt már tényleg önzetlenül, mert az már
nem volt munkaidő.

motifator

Quote from: .Attila on 2011-06-13, 19:10:04

This.
Ha a saját családodra sincs időd és energiád, majd éppen másoknak fogsz menni segíteni önzetlenül a szabadidődben. Teljesen reális.
Ismerek ellenpéldákat. A mukaidőben önkénteskedés se azt jelenti, hogy folyamatosan csinálhatod, tegyük fel te minden szerdán fél napig ételt osztasz fasza kis programozó fizetésért. Ez csak Spring Volunteer Campaign alatt volt így nálunk, hogy bátorították a dolgozókat, hogy menjenek önkénteskedni, és bátorították a managereket, hogy engedjék őket, ha lehet. Ilyen egyszer van egy évben.

Egyik kollégám mormon és szokta mesélni, hogy mennyit önkénteskedik a templom ifjúsági csoportjaival. Folyton mennek kempingezni meg túrázni a gyerekekkel. Megvan a magam véleménye a mormonokról, de el kell ismernem, hogy a fickó sokat tesz a közösségéért, és nem munkaidőben, hanem munka után. Az ételosztás alatt találkoztunk olyanal, aki mondta, hogy ő rendszeresen jár. Meg van beszélve a főnökkel, hogy minden hónapban egyszer csak ebéd után kezdi a munkát, mert reggel önkénteskedik, de bepótolja a kiesett munkaidőt.

Persze vannak olyanok, akiknek erre egyszerűen nincs lehetősége. Hát nem baj, ők ne önkénteskedjenek. De van egy rakás ember, akinek ideje, energiája, sőt, talán még kedve is lenne hozzá, de Magyarországon ennek még nincs olyan kultúrája, mint itt az USÁ-ban. Az ilyen kezdeményezések tökéletesek arra, hogy megteremtsék ezt a kultúrát, és szerintem ez jó dolog.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

Member

Nekunk uj bevandorloknak azert ajanlgattak az onkenteskedest, mert lehet ismerkedni.

Változó, ne magadból indulj ki. Van, akinek kellenek az ilyen tettek, hogy jó embernek tartsa magát, mások megelégszenek azzal, ha általában korrektek másokkal.

Abban igazatok van, hogy hazánkban ennek nincsen keletje.

Kvikveg

Quote from: Member on 2011-06-13, 20:12:51

Változó, ne magadból indulj ki. Van, akinek kellenek az ilyen tettek, hogy jó embernek tartsa magát, mások megelégszenek azzal, ha általában korrektek másokkal.

Abban igazatok van, hogy hazánkban ennek nincsen keletje.
En onkenteskedtem. Csak nem falat festettem, hanem honlapot irtam. :P
De en nem voltam penz vagy idoszukeben.

Member

Az is egy lehetőség, bár azért társaságban csinálni mégis más.

kikuchiyo

Egyéb teendőim helyett ismét végigvittem a DROD:JtRH-t.
Moves: 204335
Kills: 40906
Deaths: 1667
Time: 31:14:33

Cseppet sem vagyok fanatikus.
Failure is the default option

Moha

én meg beállok a parkolóba a $30000-os vadonat új kocsimmal
Ott az autók is ilyen olcsók?  :confused:

.Attila

Quote from: Moha on 2011-06-14, 14:31:54

Igen.
Régebben úgy néztem, hogy egy Mustang forintba átszámolva kb. 6-7millió. Mire idehozod, 13m.
Persze szállítási költség és sok benne, de iszonyat sok adó kerül rá.

Cloud

Quote from: .Attila on 2011-06-14, 16:04:23
Quote from: Moha on 2011-06-14, 14:31:54

Igen.
Régebben úgy néztem, hogy egy Mustang forintba átszámolva kb. 6-7millió. Mire idehozod, 13m.
Persze szállítási költség és sok benne, de iszonyat sok adó kerül rá.

Külföldi rendszámmal meg ugye nem lehet használni itthon.   ::)

motifator

Igen, a kocsik tényleg nagyon olcsók, legalábbis az amerikai autók mindenképp. Mustang árlista: http://www.ford.com/cars/mustang/models/
A legolcsóbb v6-os Mustang $22310-ról indul, de a legpimpebb Shelby GT500 is "csak" $53810. És ez csak az ajánlott fogyasztói ár (MSRP: Manufacturer Suggested Retail Price), ennél az árnál általában 5-10%-al olcsóbban meg lehet venni a kocsikat a szalonból, max kicsit alkudozni kell.
OK, ez Ford Mustang, ami bármennyire állat is, itt az népautónak számít. Egy darabig nézegettem, de aztán letettem róla, mert 4 ajtós sedan kell, meg Mustang annyi van az utakon, mint nálunk otthon Suzuki.
Az én kocsim kb. $30000 volt, és ugyan a legkisebb motorral vettem (3.7L v6, 292 LE :lazza: ), kértem bele mindenféle extrát, bőr ülést, króm felnit, drágább hifit, napfénytetőt, távoli indítást, hűtött-fűtött pohártartót, meg minden szart.

Nem sok európai autógyártó van itt, BMW meg Mercedes meg VW van, Porsche is, meg láttam már Fiat-ot is, de csak az új 500-ast, más modellt nem. Ja, Volvo meg Saab is van. Francia kocsit egyáltalán nincsenek. Japán meg Koreai van bőven, csak más modellek, meg másképp hívják őket.
Nem tudom, hogy az európai modellek drágábbak-e itt, mint otthon, nem igazán néztem. Amikor kocsit vettem, eldöntöttem, hogy semmi olyat nem veszek, amit otthon is megvehetnék :) Én azt gondolnám, hogy olcsóbbak azok is, mert versenyezniük kell az olcsó amerikai autókkal. Annyit hallottam még, bár nem tudom, hogy mennyire igaz, hogy a német kocsikból itt csak a luxus kiviteleket lehet venni, olcsóbbat nem importálnak. Szal ha BMW kell, akkor csak bőrüléses meg egyéb extrás modelleket lehet kapni.

Kvikveg

Hany evre adnak az alvazra garanciat?
Mert itt annyi amugy szep de alul rohado autot lattam (kuszob atrohadt), hogy ihaj, es az atlagra itt talan 2 ev a garancia.
Volkswagenre talan 10.

Member

Nálad rend van. Elsőre káosznak tűnhet, de utána teljesen logikus az egész.
Nekem úgy néz ki, hogy az alapikonok meg az a pár doksi, amivel foglalkoznom kellene mostanában, aztán lassan törlöm őket.