Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Member on 2011-06-24, 23:18:37
Érdekes kérdést vet fel, hogy még erőm teljében írjak-e egy meghatalmazást, hogy Alzheimer-kór gyanúja esetén nem kérek további orvosi ellátást.
lehet hogy én vagyok istentelenül naív/optimista, de én semmi ilyet nem akarnék aláírni.
ha nagyon úgy látják a családtagjaim, hogy már nem bírják elviselni a döglődésemet, nem akarnak tovább gondoskodni rólam, és nem tudok mit csinálni ellene, akkor végülis off-olhatnak, de amíg a leghalványabb remény is megvan rá, hogy betegségem lefolyása közben esetleg megszülessen egy alkalmazható orvosság a problémára, akkor nem akarom, hogy ne legyen lehetőségem kipróbálni csak azért, mert az első tüneteknél föladtam.

.Attila

Quote from: Fazék on 2011-06-24, 23:55:58
Érdekes kérdést vet fel, hogy még erőm teljében írjak-e egy meghatalmazást, hogy Alzheimer-kór gyanúja esetén nem kérek további orvosi ellátást.
lehet hogy én vagyok istentelenül naív/optimista, de én semmi ilyet nem akarnék aláírni.
ha nagyon úgy látják a családtagjaim, hogy már nem bírják elviselni a döglődésemet, nem akarnak tovább gondoskodni rólam, és nem tudok mit csinálni ellene, akkor végülis off-olhatnak, de amíg a leghalványabb remény is megvan rá, hogy betegségem lefolyása közben esetleg megszülessen egy alkalmazható orvosság a problémára, akkor nem akarom, hogy ne legyen lehetőségem kipróbálni csak azért, mert az első tüneteknél föladtam.

Hát, nehéz erre mit mondani, vegyes érzések vannak bennem.
Nagyanyám alzheimere teljesen kikészítette nagyapámat, aki nem bírta tovább...

Fazék

Quote from: .Attila on 2011-06-25, 00:00:21
Quote from: Fazék on 2011-06-24, 23:55:58

Hát, nehéz erre mit mondani, vegyes érzések vannak bennem.
Nagyanyám alzheimere teljesen kikészítette nagyapámat, aki nem bírta tovább...
értem. bevallom még sosem szembesültem ezzel a kórral. nagymamámnak volt egy súlyos agyvérzése, amiből már föl sem épült és borzalmas volt úgy látni a kórházban, de az mégse ugyanaz, mint az alzheimer-kór. fogalmam sincs hogyan bírnám elviselni családtagon ezt a kórt. lehet hogy a tapasztalat teljesen megváltoztatná a véleményemet, de jelenleg úgy érzek, ahogy leírtam.

Member

Én úgy vagyok vele, hogy egy "gyengén sikerült klónomat" nem akarom életben tartani, aki csak hasonlít rám, de már régen nem én vagyok. Nem tudom, hogy valaha lesz-e gyógymód a sorvadás visszafordítására, gyanús, hogy a prevenció lesz a járható út.

Fazék

már megint mennyi az idő... hogy ma el is végezzek pár dolgot, azt hiszem kénytelen leszek egy 9 órás ébresztést beidőzítenem...
útálni fogom magam reggel...

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2011-06-26, 03:23:31
már megint mennyi az idő... hogy ma el is végezzek pár dolgot, azt hiszem kénytelen leszek egy 9 órás ébresztést beidőzítenem...
útálni fogom magam reggel...

Én tegnap voltam evvel így: egy hosszú nap munka, majd a
filmmaraton, s mikor hazaértem reggel, akkor láttam, hogy a
bolt, ahova mennem kell, szombaton még nyitva, de hétfőn
zárva, úgyhogy péntek reggel óta csak szombat délután egy
kb 2-3 órát aludtam. Mondjuk ahhoz képest egész jól bírom
még, bár már érzem, hogy fáradt vagyok és a reflexeim is
tompábbak.

Kvikveg

Alairnivalo allatvedelemrol.
http://www.eu-protest1.aerztefuertiere.de/
http://translate.google.com/ akinek kell.

Haha holnapra meg kellett volna neznem par eneket, arrgh. Most lesz az, hogy holnap reggel almos leszek,
Nem tud valaki valami kottaszerkesztot Windowsra, ami le is zeneli utana a dallamot es nem virusos?

edit: hah, talaltam egy midiszerkesztot, de az elso triolanal meghalt. 0.33-mal osztotta az adott idoszakot, tehat 3 kottafej lehetoseg helyett van 4, a 4. majdnem az utem legvegen, es a kovetkezo utem elejere egyszeruen nem tudok hangot betenni. Eljen a profizmus. Az ilyen hogy miert nem torli a netrol a sz*r programjat? Komolyan. Ha egy ilyen nudli muvon elhasal...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: Kvikveg on 2011-06-26, 06:15:07
Nem tud valaki valami kottaszerkesztot Windowsra, ami le is zeneli utana a dallamot es nem virusos?

Rémlik réges-régről valami Powertab nevű cucc, viszont az
csak gitárra és basszusgitárra van, tehát azok hangján
játssza vissza; és eléggé egyszerű volt szegény.

Talán valami zongora-oktató program?

Mire készülsz? Célba veszed a Torontoi Filharmonikus
Zenekart? :)

.Attila

Én a Guitar Pro-t használom.
A 6osnak elvileg nagyon jó hangjai vannak, de már az 5ösnek sem volt rossz, persze a midi generált hangok olyanok is, talán a 6osban már jobb billentyűs/vonós hangok vannak.
Persze nem ingyenes. 5öst még korrekten lehetett törni, 6osnál nem tudom, hogy van-e már egyszerűbb út.

Member

Ha szimfonikusok kellenek, akkor Reason. Persze az már közel sem ingyenes. :)

Kvikveg

Nem, csak a korusra keszulok, csak nincs helyben zongoram, es papirrol enekelni meg nem tudok. Pompasan eneklek dur dallamot valami masban. Utemenkent. Hja, regen volt a szolfezs... Hallas utan viszont megy.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Van ingyen wifi Ferihegyen  :cool:
Megyek Zürichbe, öt nap konferencia... olyan fáradt leszek a végén, hogy csak na.

Member

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. ::)
Amúgy gratula, gondolom előadni is fogsz.

Kvikveg

Quote from: Próféta on 2011-06-26, 20:26:29
Megyek Zürichbe, öt nap konferencia... olyan fáradt leszek a végén, hogy csak na.
Je, en is arrol nyomultam amikor kimentem es vartam a gepre.
Ertekeltem, foleg mert Kolnben nincs.

NLZ

Újra itt!
in b4 "el is mentél?"
:D
[reserved]

Acchan

Quote from: NLZ on 2011-06-27, 01:59:00
Újra itt!
+1, lassan már egy hónapja nem jártam erre.  :D

Ha minden igaz, felvesznek.  :hopp: (Azért előre ne miszunk a medve bőrére, mivel 21-én derülnek ki a ponthatárok.) Ma felvételiztem mesterképzésre, és az elérhető 100 pontból 86-ot zsebeltem be pluszpontokkal együtt.  :smile:

SaiyaGin

Quote from: Acchan on 2011-06-27, 17:36:02
Quote from: NLZ on 2011-06-27, 01:59:00
Újra itt!
+1, lassan már egy hónapja nem jártam erre.  :D

Ha minden igaz, felvesznek.  :hopp: (Azért előre ne miszunk a medve bőrére, mivel 21-én derülnek ki a ponthatárok.) Ma felvételiztem mesterképzésre, és az elérhető 100 pontból 86-ot zsebeltem be pluszpontokkal együtt.  :smile:

:cool:

Darkstar

Pénteken voltam útlevelet igényelni. Ma jött az értesítés, hogy mehetek átvenni.  :zomg:
(Nem gyorsított eljárás)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Nakedape

téged onnan nem engednek haza, ha bemész, csak szólok  :angyali:
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Darkstar

Most hogy mondod, gyanús is volt, hogy ilyen gyorsan elkészültek.  :D

Majd küldök magam helyett valakit a pincéből, akinél már eléggé elölrehaladott a kondícionálás.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Darkstar

QuotePokorni Zoltán azt is kívánatosnak tartaná, hogy a téli és tavaszi szünetet nevezzék át karácsonyi és húsvéti szünetté.

[spoiler]Na mostmár tényleg elmennek a faszomba a sok vallásos szarakodással...[/spoiler]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

Quote from: Darkstar on 2011-06-28, 11:04:58
QuotePokorni Zoltán azt is kívánatosnak tartaná, hogy a téli és tavaszi szünetet nevezzék át karácsonyi és húsvéti szünetté.

[spoiler]Na mostmár tényleg elmennek a faszomba a sok vallásos szarakodással...[/spoiler]
Nem érted: biztos erre is el lehet verni fölöslegesen pár milliót. :P

White SeeD

Hát, valamit kell adnia cserébe, hogy az egyházak átveszik az önkormányzati iskolákat. :lazza:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Nakedape

Quote from: White SeeD on 2011-06-28, 11:59:46
Hát, valamit kell adnia cserébe, hogy az egyházak átveszik az önkormányzati iskolákat. :lazza:

....
pénzen kívül mármint?
QuoteEgy átlagos méretű önkormányzati iskola 40 millió forint állami normatívát kap, amit az önkormányzatnak mintegy 41,5 millió forinttal kell kiegészítenie. Egy ugyanekkora egyházi iskola azonban az 40 milliós állami normatíva mellett megkapja a költségvetésből a megemelt egyházi kiegészítő normatívát is, mintegy 69 millió forintot, azaz mintegy 30 millió forinttal többel gazdálkodhat.

a kommentem ezen kívül része usteam szabályt szegne, szélsőséges, agresszív lenne, botránkoztatna és trágár lenne. így nem írom meg
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Darkstar

Quote from: Nakedape on 2011-06-28, 12:32:06
a kommentem ezen kívül része usteam szabályt szegne, szélsőséges, agresszív lenne, botránkoztatna és trágár lenne. így nem írom meg
Point taken.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

szpeter

Quote from: Darkstar on 2011-06-28, 11:04:58
Azért van benne valami.Pont az a hét a téli amikor a karácsony van + a kövi év első hete általában. Szal lehetne karácsonyi és szilveszteri szünet :D

Member

Engem nem csak a szimbolikus máz zavar, hanem az, hogy még egy látszatintézkedés, amivel az oktatás nem jut előbbre. Szerintem jól működött, hogy volt egy nagyobb szünet a két tanév között. A pótvizsgák rendjét is meg fogja borogatni, ha vki tényleg át akar menni a nyár végén.

Btw. már most vannak megyék (BAZ, Szabolcs), ahol a kis falvakban nincsen értékrendileg semleges iskola. Ugyanez volt a szitu a reformkor derekán, de akkor a plusz támogatásért cserébe elvárták a magyar nyelv kötelező oktatását ott is, ahol mindenki nemzetiségi (most ilyen gond nincsen, talán Lórév az egyetlen, ahol ragaszkodnak a nyelvükhöz).

.Attila

Amúgy nekem régen az volt a tapasztalatom, hogy a kelleténél tényleg hosszabb volt a nyári szünet.
De hát én súlyosan introvertált voltam és nem tudtam mit kezdeni magammal.

Xzone

Akkor vezessük be a japán módszert: szombatonként tanítás, nyári szünet meg 1 hónap a tanév közepén :D

noriko

Quote from: Kvikveg on 2011-06-26, 21:06:10
Quote from: Próféta on 2011-06-26, 20:26:29
Je, en is arrol nyomultam amikor kimentem es vartam a gepre.
Ertekeltem, foleg mert Kolnben nincs.
én is! főleg, mert szinte sehol máshol nincs ingyen wifi a reptéren. legalábbis ahol eddig próbálkoztam. :/

Quote from: Darkstar on 2011-06-27, 20:13:12
Pénteken voltam útlevelet igényelni. Ma jött az értesítés, hogy mehetek átvenni.  :zomg:
(Nem gyorsított eljárás)
ez jó hír! nekem is lassan lejár és kéne új. ^^
"I wish I could, but I don't want to."