Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-06-22, 21:40:39
Birkanép, mondod?
S te mi vagy? :p Ugyanúgy otthon füstölögsz magadban,
máskülönben viszont hallgatsz, nem mész tüntetni, sőt,
aki megy, azt akár le is szélsőségesezed, mint 2006-ban.
Nem ismersz eléggé. Ha itt Debrecenben volt valami tüntetés, amivel egyet értettem, akkor igyekeztem menni, hadd legyen egy emberrel több. Ámde errefelé vajmi keveset szerveznek. Arra viszont sajnos sem időm, sem pénzem, hogy feljárkáljak a fővárosba tüntetni. Egyrészt egyelőre a munkám fontosabb (ha elveszítem nem biztos, hogy könnyen találok mást), másrészt sajnos még arra is tojtak kedves vezetőink, ha a parlament elé ment a tömeg.
A szám az nagy tud lenni, abban igazad van, ellenben vezetőnek sajnos nem vagyok alkalmas, tapasztaltam, ahhoz hiányzik belőlem a határozottság. Épp ezért nem is tudnék tüntetést szervezni.
Voltam szavazni, hiába nem volt "egyik sem" választási lehetőség, nem rontottam el a szavazólapot. Visszaküldtem a konzultációt, levelet is küldtem vele. Igyekszem a magam módján megragadni a lehetőségeket, de ahhoz szerintem időmilliomosnak kell lenni, hogy mindenben részt tudj venni.
Arra viszont nem emlékszem, hogy a tüntetőket szélsőségesnek neveztem volna.

Member

Quote from: Moha on 2011-06-23, 09:24:57
Ámde errefelé vajmi keveset szerveznek.
Kósaföldön? Kormányellenes tüntetés? Ne viccelj. :) Az utolsó bástya lesz.
Amúgy jah, szívás, hogy fel kell utazni MINDENÉRT Pestre, de ez a folyamat megállíthatatlan. Nem hiszem, hogy pl. egy Machinae Supremacy-t meg tudnánk hívni ide a május 1.-re. :D

.Attila

Quote from: Member on 2011-06-23, 12:50:50
Quote from: Moha on 2011-06-23, 09:24:57
Ámde errefelé vajmi keveset szerveznek.
Kósaföldön? Kormányellenes tüntetés? Ne viccelj. :) Az utolsó bástya lesz.
Amúgy jah, szívás, hogy fel kell utazni MINDENÉRT Pestre, de ez a folyamat megállíthatatlan. Nem hiszem, hogy pl. egy Machinae Supremacy-t meg tudnánk hívni ide a május 1.-re. :D

Bryan Adams is Debrecenben koncertezett.
Jon Lord Pakson fog.

Member

Amire én eddig kíváncsi voltam külföldiek közül, az mind BP vagy valamelyik fesztivál. Egyedül a Nanowar of Steel volt Szegeden, de előtte este Budapesten léptek fel.

Nakedape

Quote‎"Én azt nem értem, hogy amikor a gépjárművemhez kölcsönt vettem fel, csak CHF.-ben lehetett ezt megtenni. A gépkocsit Magyarországon vettem, magyar tulajdonostól forintért! Azaz én NEM svájci frankot kaptam hitelként, hanem forintot és forintban kell visszafizetnem a kölcsönt is! Nem is láttam frankot az ügylet során!!

A gépkocsi vételárában sincs egy szó sem frankról, csak forintról!!
Magyarország hiv.fizetőeszköze a forint, ha frankban fizettem volna a kocsit, bűncselekményt követek el, akár az eladó! Ezért nem értem, hogy nekem mi közöm a svájci frankhoz akkor??

Szerintem sokan vannak így, hogy csak ráfogták, hogy CHF. alapú a hitele, de az valójában forint alapú volt."
arcpálma
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

.Attila

Oh lol, ezt hol olvastad?
Ezért kéne talán némi közgazdaságtant, pénzügyet tanítani középsuliban.

Nakedape

milliók reggelire kapta, olvasó levélként elvileg
és jja
és figyelni is jó lenne rajtuk

Darkstar

Quote from: Nakedape on 2011-06-23, 14:40:33
‎"Én azt nem értem, hogy amikor a gépjárművemhez kölcsönt vettem fel, csak CHF.-ben lehetett ezt megtenni. A gépkocsit Magyarországon vettem, magyar tulajdonostól forintért! ...

:hopp:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kvikveg

Ez most fajt... jaj.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Moha

Azért azt kötve hiszem, hogy bármikor is CSAK frankhitelt lehetett volna fölvenni kocsira. Legfeljebb azt hangoztatták, mert az érte meg a banknak és a kereskedőnek is.
Mikor én vettem fel, akkor is lehetett volna forint hitel (és azt kellett volna választanom, mert jelen helyzet szerint még a forinthitel magasabb kamatával együtt is jobban lennék), de persze nekem is a frankot ecsetelték jobban.

.Attila

Mert akkor jobb is volt a frankhitel. Csak az emberek többségének fogalma sincs az árfolyamkockázatról.

Member

Vagy direkt utána lerontották a forint értékét, hogy szopjunk! ÖSSZEESKÜVÉS!! :__devil:

Darkstar

Aktuálisan megvan a lehetőség rá, hogy a banközi devizaswap ügyleteknél megrángassanak egy árfolyampárt, ha kiiktatják a kereskedési limiteket. Asszem talán a Deutsche bank játszotta el ezt egyszer eur-valami párral. Kapott is érte pofont és bírságot (ami mondjuk kevesebb volt, mint amennyit kereste rajta). Persze ennek a devizahitelekhez sok köze nincs, de a lehetőség adott lenne.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Quote from: Darkstar on 2011-06-23, 20:13:50
Persze ennek a devizahitelekhez sok köze nincs, de a lehetőség adott lenne.
Tudomásom szerint magánkézben van a pénzkibocsátási jog, ergo egy növelt kibocsátás rontja a forintot és drágul a deviza.
A buborékoknál (ingatlan, benzin, széndioxid-kvóta) szokták mondani, hogy hiába a bírság, mert annak a sokszorosát megkeresik közben.

Moha

Quote from: .Attila on 2011-06-23, 19:12:41
Mert akkor jobb is volt a frankhitel. Csak az emberek többségének fogalma sincs az árfolyamkockázatról.
Azért én kalkuláltam vele, hogy az akkori 150-ről fölmehet 180-190 környékére, de azt nem hittem volna, hogy 225 lesz.
Quote from: Member on 2011-06-23, 19:56:25
Vagy direkt utána lerontották a forint értékét, hogy szopjunk! ÖSSZEESKÜVÉS!! :__devil:
Igazából a frank erősödött számottevően, nem a forint gyengült sokat.
A 4 évvel ezelőttihez képest az angol font és az euro-forint árfolyam is csak kb 7%-al van most magasabban, miközben a frank 40%-al kerül többe.

.Attila

És szerinted miért erősödött a frank?

Moha

Quote from: .Attila on 2011-06-23, 22:36:12
Azért, mert az euroban megrendült a bizalom és inkább a frank felé fordultak.

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Nincs?   :zomg:

Moha

Én

Nakedape

.Attila

Na mentek a fenébe, megint be fog ragadni ez a dallam :_piszka:

Nakedape

páncélautó dallam a fejedben nincs
[spoiler][/spoiler]

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Cobra

Quote from: .Attila on 2011-06-23, 22:36:12
Mert a tőzsdei fő brókerek így kerestek (illetve gondolom még mindig jó nekik) sokat.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cloud

Megrendezett, de nem érdekel. Tetszik.

http://9gag.com/gag/107576/

Member

Béke poraidra, Columbo.

Cloud

Member

Érdekes kérdést vet fel, hogy még erőm teljében írjak-e egy meghatalmazást, hogy Alzheimer-kór gyanúja esetén nem kérek további orvosi ellátást.