Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Miért van az, hogy utóbb mindig hétvégére betegszek le, pedig
hétköznap is jó lenne néhány szabadnap / pihenés... :comp:

Quote from: Flaser on 2011-06-18, 17:18:19

Shigurui megvolt, várom a folytatását / befejezését.
Vampire Hunter D, X-et is láttam.
A többit nem, de romantikus és agyatlanra nem vágyok.

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-06-18, 18:13:31
Miért van az, hogy utóbb mindig hétvégére betegszek le, pedig
hétköznap is jó lenne néhány szabadnap / pihenés... :comp:
mert ekkorra adja meg magát a szervezeted az egész hetes szopatás után...
tudom hogy nem tudsz mit kezdeni a helyzettel, mert munka az kell, enni kell, de akkor se egészséges, amit művelsz a leírtak alapján...

Darkstar

I know that feel. Mióta a Corvinusra járok, ez az első félév, hogy nem betegedtem le, ahogy vége a vizsgaidőszaknak.

Viszont lett egy 4.6os súlyozott átlagom, azt is egy szaros gazdjog kettes (ezt megszívtuk, geci volt a feladatsor és a javító tanár is) meg egy számvitel hármas (rühellek papiron számolni cseszettnagy táblázatokat...) húzta le. Minden szaktárgy ötös. :D  :hopp:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2011-06-18, 18:16:33

Tudom jól, de egyszer már megszívtam avval, hogy "most felmondok,
biztos hamarosan találok más munkát, jobb feltételekkel" -- erre 1
évig kerestem, és minden területen visszalépés volt... :(

Quote from: Darkstar on 2011-06-18, 18:20:39
I know that feel. Mióta a Corvinusra járok, ez az első félév, hogy nem betegedtem le, ahogy vége a vizsgaidőszaknak.

Jobbat mondok: a húgom minden vizsgaidőszakom elején hozott
haza valami jó kis fertőző nyavalyát, s addig nem nyugodott, míg
vizsgaidőszak sűrűjére át nem ragasztotta rám :__devil:
volt párszor, hogy lázasan voltam benn vizsgázni, mert következő
időpont már nem volt vagy más tárgy utolsójával ütközött...

White SeeD

Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

.Attila

A mit mondjunk a telefonba a munkaadóknak témához:
tegnap éppen netes játékkal játszottam, mikor hívtak és persze a lehető legrosszabb pillanatban.
Elfoglaltságra hivatkozva megkértem, hívjanak 1 órával később :D

Kvikveg

Quote from: .Attila on 2011-06-21, 17:48:01
A mit mondjunk a telefonba a munkaadóknak témához:
tegnap éppen netes játékkal játszottam, mikor hívtak és persze a lehető legrosszabb pillanatban.
Elfoglaltságra hivatkozva megkértem, hívjanak 1 órával később :D
:lol: :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

motifator

Quote from: White SeeD on 2011-06-21, 13:59:17
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/21/chipsado/
:zomg: :morci: :b+:

400 ft adó 1 kg ropin :Eztneked:
Óbazz, amikor ilyeneket olvasok, hát valahogy nem vágyok haza...
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

szpeter

Az Államadósság mellett ott van a Koffein-man és Chips guy, akik ellen az Igazság Ligája*  fölveszi a harcot.Ennek örülni kéne. (részemről az energiaital még ok,ismerek pár arcot akiket tényleg gallyra vágott, de ők napi szinten fogyasztották.Kíváncsi vagyok viszont,hogy a marhaegészséges bio ropi meg ilyenek ára is emelkedik-e? :D)

*találóbb.

Darkstar

Quote from: motifator on 2011-06-21, 18:18:12
Én viszont egyre erősebben vágyom innen elfelé...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Én

Azért a napi lolindex is megvan:
Quotemiközben a törvény előkészítője szerint "egészség-kockázati tényezőt jelent a termékek jelentős cukor-, illetve sótartalma, továbbá bizonyos magas cukortartalmú termékek koffeintartalma", magát a cukrot és sót nem sújtaná a termékadó.

Kvikveg

Kraivan

Quote from: White SeeD on 2011-06-21, 13:59:17
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/21/chipsado/
:zomg: :morci: :b+:

400 ft adó 1 kg ropin :Eztneked:
Osztom a szerző véleményét:
QuoteA bevétel ráadásul ennél is kisebb lehet, ha az adónem a fogyasztás visszaesését hozza, márpedig az ügyben érintett szervezetek – érthető módon – szinte egyöntetűen ezt, valamint a feketegazdaság terjedését és a határmenti településeken a magánimport bővülését valószínűsítik. A szakmai szervezetek figyelmeztetnek arra, hogy a magyar élelmiszerek régiós összehasonlításban már így is a legdrágábbak közé tartoznak. A piaci szereplők szerint az adó bevezetése nyomán a magyar mezőgazdaságban és élelmiszeriparban akár munkahelyek ezrei szűnhetnek meg.
Az indítványozást valahol megértem. A demagóg érv, amivel maguk mellé képesek állítani a népet, az h van olyan ember, SŐT kamasz, aki napi 2-3 liter energiaitalt bevedel. Meg van olyan ember is akinek a chips főételnek minősül. Az ilyeneknek az orvcosi ellátását többek közt a te általad befizetett tb-ből finanszírozzák.

Amúgy ha még csak chips, kóla és energiaital vagy porleves lenne, az nem érdekelne, mert eddig se belőlem éltek meg ezek.
A gond ott van, h sok termék is beleesik a törvénybe ami mondjuk mártás és sütemény alapja.

Kezdjük ott h lekvár. Mivan?! Ok h magas a cukortartalma (lévén azzal tartósítod) de nem sok betegállatot ismerek aki együltőben benyakal egy bödön lekvárt.
Mondjuk kérdés h mekkora lesz rajta. Mert ha a chipsnél 10% emelkedés várható, akkor a lekvárnál azért kisebbnek illene lennie.

Sztem a cukrászdák fogják meginni a levét ennek.

Én már felkészültem h az évi chipsbevitelemre kipróbálom házilag elkészített tortilla chips-et. :D
kevés liszt + kukoricdara, víz, tojás. 2-3 mm-re kinyújtom vágom, és olajba vele. :D

De határmenti városoknál fellendül a csempészet.
odafent az okosok azt hiszik h ha valmit kitalálnak az úgy lesz. A lelményes ember ha meglátja h a határon túl töredéke ami idehaza, akkor a piac átmegy oda.

Jelenleg szegeden épp vadásszák a parkolókat. Ugyanis Temesvárra és Szegedre közös bérlet/parkolást lehet váltani a közös  turizmus fellendítése érdekében. Igen ám, csak Temesvárban mindez 40%al olcsóbb mint nálunk. Nem egy ember inkább átkocsizik, és megveszi a jegyet ott. Most őket vadásszák, ahhelyett h normalizálnák az adórendszert...  :ejj:

Moha

Megértelek. Bennem meg egyre erősödik a meggyőződés, hogy amint lehet el kell tűnni ebből a szánalmas országból. Jó esetben vissza se jönni.

Komolyan, az energiaitalt még talán megértem, de a süteményekre és édességekre (jégkrém?) minek? Naná, hogy az ember már egy kis csokit se engedhessen meg magának. Egyik ilyen terméknél sem önmagában a termékkel van baj. Ha valaki időnként legurít egy energiaitalt, benyom egy zacskó chipset vagy instant levest eszik, semmi baja nem lesz. Ha valaki állandóan ilyet eszik, annak lehet baja.
De a birka magyar nép torkán még egy ilyen adót is le lehet tolni, pedig napnál világosabb, hogy köze nincs az egészséghez, csak újabb pénzgyűjtés. Ha az egészséget helyeznék előtérbe, akkor a zöldségek, gyümölcsök és hasonló egészséges ételek adóját CSÖKKENTENÉK.

Makos

Quote from: Moha on 2011-06-22, 10:54:32
Megértelek. Bennem meg egyre erősödik a meggyőződés, hogy amint lehet el kell tűnni ebből a szánalmas országból. Jó esetben vissza se jönni.
+1.... :ejj:

Nakedape

Ha az egészséget helyeznék előtérbe, akkor a zöldségek, gyümölcsök és hasonló egészséges ételek adóját CSÖKKENTENÉK.
minden egyébtől függetlenül, ezt bárhogy is érzed, de sokszor kiderült már, hogy elterelésre, csak a büntetett termék árának  megemelése alkalmas, az alternatívának a csökkentése nem.

és a akkor még  ez pénzbe is kerülne. meg ugye  fogyasztást csökkenteni is nehéz olcsó kajával :D
.
nem azt mondom, hogy ez így jó, kellet  de a csökkentés nem módszer

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Member

Állj fel, mint DCB és üvölts! Pont ezt akarjál elérni, menjen, akinek nem tetszik.

Ha egészséges életet akarnának teremteni, a helyi piacokat erősítenék meg, ahol HELYI és MAGYAR termékeket lehet kapni. A máról-holnapra élők ki fogják "gazdálkodni" azt a pluszt, amivel drágulni fog a chips, kávé, energiaital (már húst és tésztát sem fog enni). A cigaretta áremelése sem oldotta meg a problémát, azóta külföldről hozzák.
Tényleg röhejes a szabályozás, nem a só és cukortartalom dönti el valaminek az egészségtelenségét. Édesítőszerrel is lehet szemetet eladni. Max azt érik el, hogy valami mérgezőbb vegyülettel kerülik majd el a sóadót és a nép úgyis eszik, hiszen sós íze van!

.Attila

Megint érdekes interjúm volt az IBM-nél, de most egy véletlen folytán.
Kellett csinálni egy tesz hívást. Felhívnak és én mint a cég ügyintézője kell, hogy válaszoljak rá.
Megkapom a telefont, hogy nemsokára csörög, nőci el.
Telefon csörög.
Elkezdem mondani németül a szöveget, majd beleszólnak, hogy ők akkor most a kolléganőt kérik.
Hm, mi ez? Valami becsapós dolog? Gondoltam, oké, játsszuk ezt a játékot. Folytatom németül, hogy kolléganő nem elérhető, tudok-e én segíteni.
Erre kérdez a nő a telefonban, hogy tudok-e magyarul beszélni és tudnám-e adni a kolléganőt.
Itt jöttem rá, hogy ez még nem a teszt hívás  :haha:

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kvikveg

Quote from: .Attila on 2011-06-22, 14:41:21
Megint érdekes interjúm volt az IBM-nél, de most egy véletlen folytán.
Kellett csinálni egy tesz hívást. Felhívnak és én mint a cég ügyintézője kell, hogy válaszoljak rá.
Megkapom a telefont, hogy nemsokára csörög, nőci el.
Telefon csörög.
Elkezdem mondani németül a szöveget, majd beleszólnak, hogy ők akkor most a kolléganőt kérik.
Hm, mi ez? Valami becsapós dolog? Gondoltam, oké, játsszuk ezt a játékot. Folytatom németül, hogy kolléganő nem elérhető, tudok-e én segíteni.
Erre kérdez a nő a telefonban, hogy tudok-e magyarul beszélni és tudnám-e adni a kolléganőt.
:D

Kuroi Tenshi

De a birka magyar nép torkán még

Birkanép, mondod?
S te mi vagy? :p Ugyanúgy otthon füstölögsz magadban,
máskülönben viszont hallgatsz, nem mész tüntetni, sőt,
aki megy, azt akár le is szélsőségesezed, mint 2006-ban.

Ha nem tetszik, élj a demokratikus vélemény-nyilvánítás
eszköztárával: menj tüntetni, ha nincs, szervezz; gyűjts
aláírást petícióhoz, népi kezdeményezéshez, stb.
Na akkor majd mondhatod, hogy birkanép. :p

Lehet, hogy ez most megint elég beszólósra sikerült, de
a lényeg még mindig, hogyha magad sem csinálsz semmit,
hanem csak vársz a változásra, abból nem lesz semmi, s
magad is birka vagy.

Member

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-06-22, 21:40:39

Birkanép, mondod?

magad is birka vagy.
Maximálisan egyetértek. Igaz, Moha debreceni, az meg egy "birkaváros" volt mindigis, egy bp-inek vagy szegedinek egészen más a szitu.

http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2011/06/22/a_kaloz_eroforras_ertek_nem_fenyegetettseg/?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2011_06_22&utm_campaign=index

Kraivan

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-06-22, 21:40:39

Birkanép, mondod?

magad is birka vagy.
Ezzel nagyon is egyetértek, de kérdem én?
Mit lehet tenni?

Én még nem lttam petíciót, mely nyert volna.
A tüntetésekre a vezetők egy dolgot reagálnak: "majd megunják"

Az elmúlt időszakban a rendőrök "hisztije" se ér semmit, márpedig a rendfenntartás ingatagsága sztem igen komoly fenyegetettség.

Ha összeesküvéselméletben nézem a dolgot, kb minden törvény egy dologra vezethető:
"dögölj meg!"

Csak azt nem tudom kit akarnak a helyünkre hozni.

Mert most is csak hallom rádióból h 4%al csökkent az államadósság. Én messze nem érzem h jól élnék, vagy h javult volna a közjólét. Sőt...

Member

Az államadósság csökkenése éppen, hogy a közember rosszullétével jár. Mivel veled és nem a dagadt seggükkel tömik be a lyukakat.
Most olvasom, hogy a korábban régiós csoda Szlovénia is kezd bedőlni. Pedig már filóztam rajta, hogy oda menekülök.

Próféta

Quote from: .Attila on 2011-06-22, 14:41:21
:D

Darkstar

Hülyeséget azért ne beszéljünk, az államadósság csökkenése jó -lenne, ha lenne mögötte valami, nem pedig az egyszer bevont nyugdíjpénzekből tömögették volna.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Kell csökkenteni, de nem ilyen áron. Ha el akarják venni a fedelet a fejem fölül, nem a falat kezdem el verni, hogy az egerek fizessenek.