Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

blackman

Quote from: Darkstar on 2009-01-07, 20:21:21
Hasonló problémával kűzdök én is. Hetek óta napi 8+ óra alvás, szóval fáradt tuti nem vagyok, rendesen kajáltam úgyhogy a vércukrom is kb stimmel. Mégis eddig 3* nyitottam ki ezt a kibaszott Szoftvertechnológia és  UML könyvet és már 3-szor elaludtam, pedig holnap vizsga...
Én is épp ezt tanulom (khm próbálom) Programozás Technológia címszó alatt és nekem is holnap lesz a vizsgám.  :smile:

Darkstar

És hogy megy? Mert szerintem ennél a tárgynál is több a rizsa, mint az ismeretanyag, és az olyat nehezen tanulom.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

blackman

Quote from: Darkstar on 2009-01-07, 23:14:20
És hogy megy? Mert szerintem ennél a tárgynál is több a rizsa, mint az ismeretanyag, és az olyat nehezen tanulom.
Van 20 tételem és próbálom tételenként kb 2 oldalba kiírni a fontosab infókat. Már kész van 5 tétel.  :D

Darkstar

A 20 tétel stimmel. Tételenként két oldal? Hogy a vérbe, a könyben van olyan tétel, ami ábrákkal meg mindennel + dupla sorközzel 2.5-3 oldal.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

blackman

Quote from: Darkstar on 2009-01-07, 23:18:36
A 20 tétel stimmel. Tételenként két oldal? Hogy a vérbe, a könyben van olyan tétel, ami ábrákkal meg mindennel + dupla sorközzel 2.5-3 oldal.
Ezt nem teljesen értem. A két oldal sok vagy kevés? Mert vannak tételek amik 10+ oldalasak alapból, csak elég sok benne a rizsa is, meghát a vizsgán esélytelen 10 oldalt írni.

Cloud

Darkstar:

Aláírásodban a mozgókép melyik animéből való?

Darkstar

Quote from: blackman on 2009-01-07, 23:30:49
Ezt nem teljesen értem. A két oldal sok vagy kevés? Mert vannak tételek amik 10+ oldalasak alapból, csak elég sok benne a rizsa is, meghát a vizsgán esélytelen 10 oldalt írni.
Ha az csak a tömény info rizsa nélkül, akkor szerintem sok, bár néhány tétel tényleg hosszabb.

Quote from: Cloud on 2009-01-07, 23:32:12
Darkstar:

Aláírásodban a mozgókép melyik animéből való?
Biribiri (Misaka Mikoto) a To Aru Majutsu no Index-ből. Én leginkább csak miatta nézem a sorozatot (és így az 1.-2. rész után a 10.-el folytattam :D). Mondjuk néha Accelerator is ütős, de Biribiri a sorozat értelme.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Én

Yet again, I fail: már megint elaludtam, asszem 7 körül :zomg:
Most gyorsan visszaalszom amíg lehet

Draconire

Quote from: Darkstar on 2009-01-07, 23:43:26
Én leginkább csak miatta nézem a sorozatot
Naaaaa, van ott más is, pl:
[spoiler][/spoiler]
Remélhetőleg bepörög a vászonra még párszor. :D

Xzone

Quote from: Darkstar on 2009-01-07, 23:43:26
Biribiri (Misaka Mikoto) a To Aru Majutsu no Index-ből. Én leginkább csak miatta nézem a sorozatot (és így az 1.-2. rész után a 10.-el folytattam :D). Mondjuk néha Accelerator is ütős, de Biribiri a sorozat értelme.

Hehe, akkor nem én vagyok az egyetlen helyi rajongója :)

A 2-10. részek borzalmasak, most már legalább nézhető a cucc.

Az aláírásodat meg ellopnám és használnám egy másik fórumon, ha nem lenne benne az a félmásodperces állókép a végén ;)

Makos

Quote from: Xzone on 2009-01-08, 00:29:34
Az aláírásodat meg ellopnám és használnám egy másik fórumon, ha nem lenne benne az a félmásodperces állókép a végén ;)
GIF editor :confused: :confused: :confused:

Darkstar

Én is ki akartam szedni, de akkor cserébe a használatért vedd ki és postold ide is. :D
Ed: rövidebbre vettem az időt és csukva van a szája. Így nekem már jó. :D

Hehe, akkor nem én vagyok az egyetlen helyi rajongója :)
Ezeket már olvastad? Ezt vártam legjobban a C75ről (nem pron)
http://www.mediafire.com/?wx1x1ymepdw
http://www.mediafire.com/?2ymimmmmzwy
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kvikveg

Heh, ma volt ceges vacsora, es a (jofej) nemet fonok velem szemben telepedett le. Pontosabban a 3 noi alkalmazottal szemben akik egy helyre tomorultek. Szerencsere kis kerdesre sokat beszelt es szivesen. XD Eleg furcsa volt ugy kb 4 orat ott rizsazni. Remelem nem sok okorseget hordtam ossze.  :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

chilip

jó dolog ezzel zárni a napot :D

NLZ

[reserved]

chilip

Quote from: NLZ on 2009-01-08, 00:59:52
Quote from: chilip on 2009-01-08, 00:50:47
jó dolog ezzel zárni a napot :D
Ezzel a legjobb.  :rotfl:
nooo~ dear sir, dö firszt link iz bettör

NLZ

Hallgasd meg az enyémet 10x, és rájössz, hogy igazam van. :D
[reserved]

Rounin

Szerintem ez még mindig jobb. Nem kell hozzápiszkálni.
Ezt nézze végig 10x, miközben hallgatja is és rájön, hogy az élet szép és habostorta. :__devil:

Draconire

sirtomi

Tudna nekem valaki némi jogi infót adni?
Augusztus közepe környékén megbírságoltak tilosban parkolásért. Erről most kaptam egy 30 ezres csekket.
Van valami határidő amin belül kell küldeniük a csekket? Vagy küldhetik akármikor az ember meg szívjon emiatt? Mert rohadtul nincs erre anyagi keretem jelenleg és eléggé idegesít is hogy majdnem fél év elteltével akarnak velem kifizettetni valamit.

Fazék

Quote from: sirtomi on 2009-01-08, 12:34:32
Augusztus közepe környékén megbírságoltak tilosban parkolásért. Erről most kaptam egy 30 ezres csekket.
Van valami határidő amin belül kell küldeniük a csekket? Vagy küldhetik akármikor az ember meg szívjon emiatt? Mert rohadtul nincs erre anyagi keretem jelenleg és eléggé idegesít is hogy majdnem fél év elteltével akarnak velem kifizettetni valamit.
azt hiszem pont tegnap olvastam zugügyvéden egy hasonló esetet és ott mintha azt írták volna, hogy 1 éven belül kell szólniuk és ennyi.
nyújts be nekik "méltányossági kérelmet". tudtommal ha nem volt már évek óta egyéb kihágásod és kb ez lenne az első dolog, ami miatt megbüntetnének és ennyire jelentéktelen, mint egy tilosban parkolás, akkor van esélyed, hogy megúszod egy fenyítéssel :)
szóval szépen leírod, hogy beteg anyósodat vitted föl a kórházba/temetőbe vagy egyéb szívszaggató történettel előállsz és, hogy kéred engedjék el a bírságot.
anyámnak ez 1x bejött 4-5 éve.

.Attila

Quote from: sirtomi on 2009-01-08, 12:34:32

Neked nem jogász barátnőd van? :)

Fél év alatt tuti nem évül el. De erről a méltányosság dologról én is hallottam.

Cobra

Tilosban parkolásért kicsit sokallom a 30e Ft-ot. Igaz már vagy 3 éve volt, de én 5e Ft-ot kaptam egyszer. Meg szaabd tudni, hogy hol és hogy parkoltál szabálytalanul?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Nakedape

3 év óta picit megemelték a dolgokat..

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

NLZ

Az már nem működik, hogy megírod nekik, nem te használtad akkor az autót?
[reserved]

Zsiga

Quote from: Nakedape on 2009-01-08, 12:55:41
3 év óta picit megemelték a dolgokat..
Főleg a gyorshajtást... Be is vagyok szarva mindig ha gyorsan megyek, nem örülnék egy kétszázezres csekknek.

NLZ : Nem, behajtják a tulajon ha nem tudni ki vezette.

sirtomi

Ez az első kihágásom, eddig semmi sem volt.

Jogász barátnőm van, Ő is utánanéz a dolgoknak, de több szem többet lát :)

Ez a 30 ezer a max az ilyen szabálysértésekért, úgyhogy ezért is morcos vagyok, mivel eddig semmi ilyet nem követtem el és mindjárt a maxot kapom.

Sok autó parkolt szépen az út szélén, én meg beálltam a sorba, az útra rá se lógtunk, mert jó széles padka volt. Miután visszaértem és a sor elejéről elment a busz akkor láttam hogy van ott tábla, de a busz eltakarta. Sofőrt is meg akarom most verni :)

Fazék

Quote from: sirtomi on 2009-01-08, 14:00:23Ez a 30 ezer a max az ilyen szabálysértésekért, úgyhogy ezért is morcos vagyok, mivel eddig semmi ilyet nem követtem el és mindjárt a maxot kapom.
én úgy tudom, hogy a 30e Ft a minimális bírság jelenleg. de persze ez csak innen-onnan hallottam, fél füllel olvastam, stb.

sirtomi

Rendőr ismerősöm azt mondta hogy tilosban parkolásra 15-öt szoktak adni, de max 30. Meg is kaptam a 30-at, de legalább ne fél évvel később küldenék a csekket.

Xzone