Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Én

Quote from: Member on 2009-08-04, 20:53:45
-Arrafele a net olcsó, szinte fillérekért van
Nein du
Quote from: indexüMivel az otthoni internetelérés drága és korlátozott

Rounin

Quote from: Én on 2009-08-04, 20:58:12
Nein du
Quote from: indexüMivel az otthoni internetelérés drága és korlátozott

Viszont a netkávézókban nyilvánvalóan nem, elvégre tömegével vándorolnak oda. Vagy legalábbis valami ilyesmit rebesgetnek a neten.

Én

Ezt legszívesebben a wtf topicba raknám:
Look at this fucking hipster

Cloud

Jaj de szépen villámlik. Zuhé lesz itt érzem. :D

Kvikveg

Quote from: Cloud on 2009-08-04, 21:36:37
Jaj de szépen villámlik. Zuhé lesz itt érzem. :D
En egesz nap ki voltam utve... olyan szinten, hogy semmi ertelmeset nem birtam csinalni. Kb aludtam vagy aludtam.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Quote from: Rounin on 2009-08-04, 20:55:01
Quote from: Lythis on 2009-08-04, 20:43:39
ITT: akinek problémái vannak, azt agyon kell verni.
ne magadból indulj ki ^^
Persze, nem voltunk ott, de pár dolgot tudunk:
-Posztszoci rendszer, ami nem akar összeomlani
-Az ország a gyárakból tartja fent magát, annak alapja a munkásság
-Náluk valószínűleg nincsen képzett pszicholgógus/mentálhigiénés szakember társaság
De aki jobban tudja (K_T? :D), javítson ki.
nem akar összeomlani. És? Miért mi mondjuk meg nekik, hogy milyen rendszerben kéne élniük?
Net olcsó: lásd Gyula posztját.
Gyárakból tartja fenn magát, aminek alapja a munkásság: ilyet mi sem csináltunk, sőt a fejlett nyugati országok sem csinálták, ugye? De most, hogy a kínaiak csinálják, ez nyílván elfogadhatatlan. Munkásnak lenni is az. Menjenek szépen mind a tercier szektorba. Persze.
Náluk nincsen képzett pszichológus/mentálhigiénés szakember társaság: protipp: te sem vagy az. Másfelől miért zárod ki, hogy van? Max nem kap akkora szerepet.

Rounin

Quote from: Lythis on 2009-08-04, 21:51:19
ne magadból indulj ki ^^

Jawohl, Herr Witchhunter!

Próféta

Quote from: Én on 2009-08-04, 14:15:58
Neptunon lehet születési helyet változtatni
Amíg valaki be nem jelentette a hibát, addig a nevedet is megváltoztathattad a Neptunon, szóval egy próbát megér.

Én

Megpróbálnám, de nincs ilyen lehetőség :redface: Adatmódosítás gombra kattintva lehet módosítani pár dolgot, de ezt pl nem.
Még kérdés: Ugye diákigazolványt majd beiratkozás után is lehet igényelni, nem csak felvételi kérelemmel lehetett anno? Elméletileg a mostanim okt 31-ig érvényes, szal ha még azelőtt megkapom az újat remélem nem lesz gáz.

Kuroi Tenshi

(K_T? :D)

:ejnye: A saját kulimászodba ne akarj belekeverni :hehe:

---

Vazz, legyalogoltam a lábam.
Faxomért szüntették meg az olyan helyeket, mint Skála (tavaly
rombolták le, már valami irodaház épül helyette). Most helyette
mehettem ki Budaörsre a Decathlonba, mert kis sportboltokban
nincsenek azok a cuccok, amik kellettek. Pláza bezzeg dögivel
van a városban, csak a szélesebb kínálatú közép-hipermarketeket
szüntetik meg és rombolják le ::)

Lythis

Quote from: Én on 2009-08-04, 22:17:45
Megpróbálnám, de nincs ilyen lehetőség :redface: Adatmódosítás gombra kattintva lehet módosítani pár dolgot, de ezt pl nem.
Még kérdés: Ugye diákigazolványt majd beiratkozás után is lehet igényelni, nem csak felvételi kérelemmel lehetett anno? Elméletileg a mostanim okt 31-ig érvényes, szal ha még azelőtt megkapom az újat remélem nem lesz gáz.
lehet, hogyne lehetne?

Member

Quote from: Lythis on 2009-08-04, 21:51:19
nem akar összeomlani. És? Miért mi mondjuk meg nekik, hogy milyen rendszerben kéne élniük?
Nem mondtam, hogy omoljon össze, csak általában kicsit jobban korlátozza az egyéni döntéseket. +1 ok arra, hogy ne akarj beépülni.
QuoteNet olcsó: lásd Gyula posztját.
Elismerem, tévedtem. Dél-Koreából indultam ki, illetve hogy az északiak is fejlődtek rendesen. Meg hogy elég népes a kínai MMORPG-sek tábora az utóbbi években, igaz, ők eleve sokan vannak.
QuoteGyárakból tartja fenn magát, aminek alapja a munkásság: ilyet mi sem csináltunk, sőt a fejlett nyugati országok sem csinálták, ugye? De most, hogy a kínaiak csinálják, ez nyílván elfogadhatatlan. Munkásnak lenni is az. Menjenek szépen mind a tercier szektorba. Persze.
Ööö, szerintem nálunk nagyobb arányt tesznek ki az értelmiségiek, kereskedők, tercier szektor, mint mondjuk náluk. Igaz, pontos arányokat természetesen nem láttam.
QuoteNáluk nincsen képzett pszichológus/mentálhigiénés szakember társaság: protipp: te sem vagy az. Másfelől miért zárod ki, hogy van? Max nem kap akkora szerepet.
Abból kiindulva, hogy az én képzettségemet hoztad fel, ezt elismered. :)
Amúgy valóban nem vagyok az, egy szóval sem állítottam, csak azt, hogy kellene. Mifelénk is igencsak vallották 50 évvel ezelőtt, hogyha munka van, "év munkása díj" van, a jó szocializmust építő elvtárs boldogtalan nem lehet, ezért olyan szakembereket sem képzetek, akik bizonyították volna, hogy ez nem így van.

Lythis

Quote from: Member on 2009-08-04, 22:41:23
Nem mondtam, hogy omoljon össze, csak általában kicsit jobban korlátozza az egyéni döntéseket. +1 ok arra, hogy ne akarj beépülni.
Ki akar beépülni, és hova? Lehet, hogy korlátozza az egyéni döntéseket. Nem élünk ott, nem tudjuk felmérni, hogy mennyire. Miért ugatunk bele?
Elismerem, tévedtem. Dél-Koreából indultam ki, illetve hogy az északiak is fejlődtek rendesen. Meg hogy elég népes a kínai MMORPG-sek tábora az utóbbi években, igaz, ők eleve sokan vannak.
Észak Korea? őőő....
Ööö, szerintem nálunk nagyobb arányt tesznek ki az értelmiségiek, kereskedők, tercier szektor, mint mondjuk náluk. Igaz, pontos arányokat természetesen nem láttam.
Elolvastam, hogy mit írtam, és azt is, hogy mit reagáltál, és nem hiszem, hogy arra reagáltál, amit mondtam, vagy én vagyok nagyon eltévedve. Igen, arányaiban nálunk valószínüleg nagyobb. Hol állítottam ennek az ellenkezőjét?
Abból kiindulva, hogy az én képzettségemet hoztad fel, ezt elismered. :)
Amúgy valóban nem vagyok az, egy szóval sem állítottam, csak azt, hogy kellene. Mifelénk is igencsak vallották 50 évvel ezelőtt, hogyha munka van, "év munkása díj" van, a jó szocializmust építő elvtárs boldogtalan nem lehet, ezért olyan szakembereket sem képzetek, akik bizonyították volna, hogy ez nem így van.
Azért a tiedet hoztam fel, mert szocmunkás vagy, és azoknak szokása, hogy "jobban értenek hozzá, és tudják". Mert nem gondolom, hogy reális képed lenne az ottani helyzetről, még akkor sem (talán pláne akkor nem), ha az itthoni volt viszonyokból indulsz ki. Nem tudom, hogy mennyi van ott, és azt sem, hogy mennyire számítanak képzettnek. Ahogy valószínüleg te sem. Kétlem, hogy ne lenne nekik.  Amennyire én látom, keleten az agyfurkász szakmák nem örvendenek annyira nagy divatnak, mint mondjuk nyugaton. Ennek fényében nemhiszem, hogy van min csodálkozni.

NLZ

Azaz Lythis, harapd le a fejét!
[reserved]

Member

Quote from: Lythis on 2009-08-04, 22:54:24
Ki akar beépülni, és hova?
Társadalom.
Quote[color]Lehet, hogy korlátozza az egyéni döntéseket. Nem élünk ott, nem tudjuk felmérni, hogy mennyire. Miért ugatunk bele?[/color]
Csak mint okot hoztam fel arra, hogy valaki netfüggővé váljon. Csak mert az ottaniak megszokták, nem biztos, hogy mindenki élvezi és elfogadja. Mi is megszokhattuk volna pár100 év alatt, hogy mindig van valaki a nyakunkon, mégis betelt a pohár az oroszokkal 56'-ban.
QuoteÉszak Korea? őőő....
Régebben előkerült a fórumon, hogy már picit eldurvultak fejlesztésekben, még ha az otthonokba nem is jutott el.
QuoteElolvastam, hogy mit írtam, és azt is, hogy mit reagáltál, és nem hiszem, hogy arra reagáltál, amit mondtam, vagy én vagyok nagyon eltévedve. Igen, arányaiban nálunk valószínüleg nagyobb. Hol állítottam ennek az ellenkezőjét?
Azt mondtad, hogy mindenhol van munkás, és nem lehet mindenki tercier. Én azt mondtam, hogy náluk sok a munkás, kevesebb a többi, nem lehet jövőt választani.
QuoteAzért a tiedet hoztam fel, mert szocmunkás vagy, és azoknak szokása, hogy "jobban értenek hozzá, és tudják".
Én járok köztü(n)k, inkább a "semminek nincs értelme" és "gyűlölök minden embert" hozzáállás jellemző, ők takarodnak el más területre 1-1,5 év után. :) Amúgy abban igazad van, hogy max európia modellek ismerünk részletesebben, mert ezeknek van nagyobb köze hazánkhoz az unió miatt, de én személy szerint D-Koreát választottam és meglepő volt a hasonlóság Európával, ezért matematikus módra "tegyük fel"-t mondtam. Ha nem vélünk egy if x = 1 vagy 0-t alapból, akkor nincs miből kiindulni. ;)
QuoteAmennyire én látom, keleten az agyfurkász szakmák nem örvendenek annyira nagy divatnak, mint mondjuk nyugaton. Ennek fényében nemhiszem, hogy van min csodálkozni.
Valószínűleg jobban támogatják a vallást és a szertartásokat, azoknak is van nagyon erős pozitív oldala. Csak a vallás, mivel általában régi alapokon nyugszik, nem tud a jelenkor problémáira minden esetben megoldást adni.

Quote from: NLZ on 2009-08-04, 23:05:45
Mindenkit irányításom alá vonok, aki eszik belőlem egy darabot.

Bicskei

Quote from: Member on 2009-08-04, 23:09:24

Quote from: NLZ on 2009-08-04, 23:05:45
Mindenkit irányításom alá vonok, aki eszik belőlem egy darabot.

fúúúj köpöd ki.. :ejnye:
Ultras liberi

Lythis

Quote from: Member on 2009-08-04, 23:09:24
Társadalom.
Hogy ne akarjak beépülni abba a társadalomba? Nem akarok. Itt a személy sokkal hangsúlyosabb valami, mint a közösség. Ha már felhozták az mmo-kat, hasonlíts össze egy koreai mmo-t egy WoW-val

Quote from: Member on 2009-08-04, 23:09:24Csak mint okot hoztam fel arra, hogy valaki netfüggővé váljon. Csak mert az ottaniak megszokták, nem biztos, hogy mindenki élvezi és elfogadja. Mi is megszokhattuk volna pár100 év alatt, hogy mindig van valaki a nyakunkon, mégis betelt a pohár az oroszokkal 56'-ban.
ott a saját vezetőik ülnek a nyakukban, nem a szovjetúnió, nem a török birodalom, nem a habsburgok... azért szerintem más a helyzet...

Quote from: Member on 2009-08-04, 23:09:24Régebben előkerült a fórumon, hogy már picit eldurvultak fejlesztésekben, még ha az otthonokba nem is jutott el.
akkor meg nem tök mindegy? Autópályájuk is van, és nézd meg, hogy micsoda "embertömegeknek " van ott bármiféle kocsija, a lovas/szamaras változatokat leszámítva...

Quote from: Member on 2009-08-04, 23:09:24Azt mondtad, hogy mindenhol van munkás, és nem lehet mindenki tercier. Én azt mondtam, hogy náluk sok a munkás, kevesebb a többi, nem lehet jövőt választani.
nem azt mondtam, hogy mindenhol van munkás, hanem azt, hogy a mai fejlett országok, ahol általábban a tercier szektor a hangsúlyos a másik kettővel szemben, szintén átestek egy olyan korszakon, amikor a gyáripar volt a hangsúlyos. Valószínüleg Kina is eljut majd ide.

Quote from: Member on 2009-08-04, 23:09:24Én járok köztü(n)k, inkább a "semminek nincs értelme" és "gyűlölök minden embert" hozzáállás jellemző, ők takarodnak el más területre 1-1,5 év után. :) Amúgy abban igazad van, hogy max európia modellek ismerünk részletesebben, mert ezeknek van nagyobb köze hazánkhoz az unió miatt, de én személy szerint D-Koreát választottam és meglepő volt a hasonlóság Európával, ezért matematikus módra "tegyük fel"-t mondtam. Ha nem vélünk egy if x = 1 vagy 0-t alapból, akkor nincs miből kiindulni. ;)
Attól, hogy utálnak mindenkit, nem jelenti azt, hogy nem imádnak szakérteni. Persze én a fúvárosi szaktársaidból indulok ki.
Dél-Korea pedig szerintem nem éppen reprezentatív példa, ahogy Kínán belül mondjuk Hong-Kong sem.

Quote from: Member on 2009-08-04, 23:09:24Valószínűleg jobban támogatják a vallást és a szertartásokat, azoknak is van nagyon erős pozitív oldala. Csak a vallás, mivel általában régi alapokon nyugszik, nem tud a jelenkor problémáira minden esetben megoldást adni.

Nem feltétlen a vallás, hanem az életfelfogás is más. Nem hiszem, hogy csak a vallás helyettesítené a pszichológusokat, és nem hiszem, hogy csak azért, mert nem modern, és nincs belőle PhD-jük, meg anyámkínja, máris rosszabb, és nem képes a modern kor problémáit kezelni.

LiaLia

Quote from: Member on 2009-08-04, 23:09:24Valószínűleg jobban támogatják a vallást és a szertartásokat, azoknak is van nagyon erős pozitív oldala. Csak a vallás, mivel általában régi alapokon nyugszik, nem tud a jelenkor problémáira minden esetben megoldást adni.
Quote from: Lythis on 2009-08-04, 23:27:41
Nem feltétlen a vallás, hanem az életfelfogás is más. Nem hiszem, hogy csak a vallás helyettesítené a pszichológusokat, és nem hiszem, hogy csak azért, mert nem modern, és nincs belőle PhD-jük, meg anyámkínja, máris rosszabb, és nem képes a modern kor problémáit kezelni.

Eleve az betegséghez-egészséghez való viszonyuk más, mint nyugaton. És valószínű előbb mennének el egy paphoz, mint egy pszichológushoz.
A nyugati ember, meg elsőre inkább orvoshoz rohan, és bekap pár tablettát, hogy jobban legyen. Pedig lehet, hogyha elkezdene kicsit elmélkedni élete dolgain, és pl. relaxálna, sokkal jobban érezné magát. Legalábbis lelki dolgoknál, de a testi megbetegedéseknél is rengeteg a túlgyógyszerelés.

bocsi, hogy így beleírok a vitátokba.

Lythis

Csak nyugodtan. Egyébként sem vitatkozunk :)

NLZ

A népmesékben max. A kommunizmus elvet minden vallást, nem véletlenül kúrták szét egész tibetet.
[reserved]

Nakedape

tibetet az egy kína elv miatt túrták szét, kínában ami fontos az a család és az ősök (és mindig is szemben állta a család a központi hatalommal, legyen az komu vagy császár(adóelekrülés pl), és igen nagyok a különbségek, de számban már sok a gazdag, például azt hiszem lassan több autó van már , mint usában, ha már meg nem történt
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Member

Quote from: Lythis on 2009-08-04, 23:27:41
Itt a személy sokkal hangsúlyosabb valami, mint a közösség.
Aláírom. De ha a "kiálló szöget beverik" elv érvényesül, lesznek, akik kiálló szögek lesznek így is, úgy is, és lehet, hogy a formabontó ötleteik miatt.
QuoteHa már felhozták az mmo-kat, hasonlíts össze egy koreai mmo-t egy WoW-val
MMOk esetén inkább csak nézni szoktam, ahogyan mások játszanak, de az RFből kiindulva, gondolom teamwork centrikusak és a klánok alapítására hangsúlyt fektetnek.
Quoteott a saját vezetőik ülnek a nyakukban, nem a szovjetúnió, nem a török birodalom, nem a habsburgok... azért szerintem más a helyzet...
Ugyanúgy vannak mindkét esetben, akik parancsolnak, és akiknek parancsolnak, és nincsen semmi "alulról kormányzás", szóval eléggé hasonló. Nekem mindegy, hogy a munkatáborban kisebbségi közösség vagy saját nép fia dolgozik, az eredmény ugyanaz az egyén életében.
Quoteakkor meg nem tök mindegy? Autópályájuk is van, és nézd meg, hogy micsoda "embertömegeknek " van ott bármiféle kocsija, a lovas/szamaras változatokat leszámítva...
Azok a tankoknak vannak, tudom. :)
Mondod lentebb, minden ország átesett a munkás-jellegből a tercierbe, de mindenhol elsőként katonai célt szolgált az internet, gondolom nem 28,8-as modemet dobnak a felhasználóknak, ha egyszer lesznek.

Quotenem azt mondtam, hogy mindenhol van munkás, hanem azt, hogy a mai fejlett országok, ahol általábban a tercier szektor a hangsúlyos a másik kettővel szemben, szintén átestek egy olyan korszakon, amikor a gyáripar volt a hangsúlyos. Valószínüleg Kina is eljut majd ide.
Reméljük a legjobbakat. Amíg az egyén helyett a nagy közösség fontos, nem lesz igazi átáramlás, az a fontos, hogy az ország önmagában erős legyen.

QuoteAttól, hogy utálnak mindenkit, nem jelenti azt, hogy nem imádnak szakérteni. Persze én a fúvárosi szaktársaidból indulok ki.
Az nálam nem szakértés, hogy minden kezdeményezést elgáncsolnak. Ezt kiégésnek hívják.
QuoteDél-Korea pedig szerintem nem éppen reprezentatív példa, ahogy Kínán belül mondjuk Hong-Kong sem.
Európa => D-Korea, Európai Szoc. Országok => Kína hasonlatra gondoltam. Hong-Kong és Taiwan külön történet.

QuoteNem feltétlen a vallás, hanem az életfelfogás is más. Nem hiszem, hogy csak a vallás helyettesítené a pszichológusokat, és nem hiszem, hogy csak azért, mert nem modern, és nincs belőle PhD-jük, meg anyámkínja, máris rosszabb, és nem képes a modern kor problémáit kezelni.
Pedig úgy fest. Ahogy a sztorit elnézem, nem kérdezik meg, hogy "Kisfiam, miért netezel ennyit?".

Quote from: NLZ on 2009-08-04, 23:47:32
A népmesékben max. A kommunizmus elvet minden vallást, nem véletlenül kúrták szét egész tibetet.
Nem hiszem, hogy a taoizmust teljesen kigyomlálták volna. Meg annyit szerintem ők is tudnak, hogy bizonyos rituálékat meg kell hagyni, hacsak nem akarnak bizonytalanná tenni embertömegeket
Quote from: LiaLia on 2009-08-04, 23:44:17
Eleve az betegséghez-egészséghez való viszonyuk más, mint nyugaton. És valószínű előbb mennének el egy paphoz, mint egy pszichológushoz.
Aláírom, kicsit ideológistábbak. És a homoszexualitást is csak 2005-ben vették le a betegségek listájáról. Persze csak hivatalosan, még mindig verés jár érte. ::) NLZ paradicsoma. :p
QuoteA nyugati ember, meg elsőre inkább orvoshoz rohan, és bekap pár tablettát, hogy jobban legyen.
.
Ez a másik véglet, hasonlóan probléma elleni menekülésnek érzem, mint különféle szellemekkel magyarázni a zavart.

Próféta

Kínáról úgy tudom, hogy hosszú évtizedekkel ezelőtt újra engedélyezték a vallásosságot. Majdnem mindenben szabad hinni (persze csak ha az egy államilag elismert egyház), de nyilván az egyházaknak nem szabad politikailag szembeszegülniük a vezetéssel. Gondolom a Falun Gongot is a szabadságról meg miegymásról hirdetett nézeteik miatt üldözik, nem a lélektisztító tai-chi gyakorlatok miatt.

A statisztikák szerint meg nem hogy taoista és buddhista (most ne vitatkozzunk el azon, hogy valódi vallás-e), de keresztény és muszlim is több tízmillió van náluk, azt meg nem hinném, hogy direkt felfelé kerekítenék ezeket a számokat. Meg azt is vegyük számításba, hogy arrafelé sokan hihetnek az ősök szellemében, a szent szobrokban, szent helyekben és szentélyekben, anélkül, hogy bármely valláshoz tartozónak gondolnák magukat.

LiaLia

Quote from: NLZ on 2009-08-04, 23:47:32

Ha valóban jelentéktelen lenne a tibeti buddhizmus, nem gyűlölnék még most is őket ennyire. Egy vallás, vagy inkább a hit sokkal mélyebb szerintem, mint egy kommunista elmélet, még ha ahhoz alkalmazkodnak is az emberek.

Quote from: LiaLia on 2009-08-04, 23:44:17
A nyugati ember, meg elsőre inkább orvoshoz rohan, és bekap pár tablettát, hogy jobban legyen.
Quote from: Member on 2009-08-04, 23:57:32Ez a másik véglet, hasonlóan probléma elleni menekülésnek érzem, mint különféle szellemekkel magyarázni a zavart.
Nyugaton a szellemekkel is szokták magyarázni, rengeteg parapszichológus, meg léleklátó van már Magyarországon is.  :D  De ez tényleg a két véglet. Az orvosra is úgy néznek, mint egy varázslóra, hogy majd ő meg fogja oldani a problémájukat.

Lythis

Quote from: Member on 2009-08-04, 23:57:32
Aláírom. De ha a "kiálló szöget beverik" elv érvényesül, lesznek, akik kiálló szögek lesznek így is, úgy is, és lehet, hogy a formabontó ötleteik miatt.
Avval nincs baj, hogy vannak kiálló szögek, mindíg is voltak, és nem is mindíg verik be mindet. Ami szerintem sokkal hangsúlyosabb az az, hogy miért is állnak ki azok a szögek. Amíg valaki azért tűnik ki, mert teszem azt újít, vagy tényleg formabontó ötletei vannak, addig semmi gond nincs evvel. Ha viszont az van, ami néha nyugaton is, hogy xy ürge mekkora egyéniség már, mert drabál feka létére nőnek öltözik, az már inkább feltűnési viszketegség. Nyugatabbra az a divat, hogy EGYÉNISÉGEK VAGYUNK, KÜLÖNLEGES HÓPIHÉK... és nem látom, hogy bármi jó származna belőle, mert nagyon sok esetben nem látok mögötte tartalmat. Keleten meg az ilyeneket beverik. Amíg evvel nem esnek túlzásba, addig nem látok ebben semmi rosszat. Persze sosem jártam Kínában, tehát az is lehet, hogy szörnyülködnék, és az is lehet, hogy röhögnék, hogy mennyire felfújja a sajtó az ottani helyzetet.

MMOk esetén inkább csak nézni szoktam, ahogyan mások játszanak, de az RFből kiindulva, gondolom teamwork centrikusak és a klánok alapítására hangsúlyt fektetnek.
Igen, az ottani mmo-k többsége eleve arra kalkulál, hogy te meg a háromezer haverod majd jól... a nyugatiak sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy tudj "solozni" is.

Ugyanúgy vannak mindkét esetben, akik parancsolnak, és akiknek parancsolnak, és nincsen semmi "alulról kormányzás", szóval eléggé hasonló. Nekem mindegy, hogy a munkatáborban kisebbségi közösség vagy saját nép fia dolgozik, az eredmény ugyanaz az egyén életében.
Evvel nem értek egyet. Amíg az emberen a saját vezetői zsarnokoskodnak, addig az leginkább ellenérzéseket szül, de nem forradalmat. Az amcsik is eltűrték Bush-t, pedig nem örvendett valami nagy népszerűségnek...

Azok a tankoknak vannak, tudom. :)
Mondod lentebb, minden ország átesett a munkás-jellegből a tercierbe, de mindenhol elsőként katonai célt szolgált az internet, gondolom nem 28,8-as modemet dobnak a felhasználóknak, ha egyszer lesznek.
ha nem is a tankoknak, hát annak, hogy a "kedves vezér" furikázzon rajta a haverjaival....
És szerintem az a korszak, amíg az észak-koreai átlagember nethez juthat még nagyon messze van

Reméljük a legjobbakat. Amíg az egyén helyett a nagy közösség fontos, nem lesz igazi átáramlás, az a fontos, hogy az ország önmagában erős legyen.
javíts ki, ha tévedek, de szerintem Kína nem egy gyenge ország. Sem iparilag, sem katonailag

Az nálam nem szakértés, hogy minden kezdeményezést elgáncsolnak. Ezt kiégésnek hívják.
érdekes viszonyok lehetnek nálatok :)

Európa => D-Korea, Európai Szoc. Országok => Kína hasonlatra gondoltam. Hong-Kong és Taiwan külön történet.
így már tisztább, de még mindíg nem tartom szerencsésnek az európai országok ázsiai országokhoz való hasonlítását :)

Pedig úgy fest. Ahogy a sztorit elnézem, nem kérdezik meg, hogy "Kisfiam, miért netezel ennyit?".
Tőled megkérdezik? :D

Member

Quote from: Lythis on 2009-08-05, 00:21:19
Amíg valaki azért tűnik ki, mert teszem azt újít, vagy tényleg formabontó ötletei vannak, addig semmi gond nincs evvel.
Japánban direkt nem vesznek fel ilyen jellegű egyéneket, mert lassítaná, illetve zavarná a többit. Lehetőleg klónemberkéket tennének egymás mellé. És egy még szigorúbb Kínában ez szerintem még inkább így van.
QuoteNyugatabbra az a divat, hogy EGYÉNISÉGEK VAGYUNK, KÜLÖNLEGES HÓPIHÉK...
Az ilyen Titanillo féle gyökérfajzatokról egy szót sem ejtettem eddig, nem is akarok. :) Mind a ketten tudjuk, hogy az önmegvalósítás esik inkább áldozatul.
Igen, az ottani mmo-k többsége eleve arra kalkulál, hogy te meg a háromezer haverod majd jól... a nyugatiak sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy tudj "solozni" is.
Gondolom nincs is korlát, hogy ezt csak ebben az országban játszhatják, emezt meg csak amott, így azt választod, amelyik neked jobban bejön. A koreiai féle szerintem kissé veszélyesebb is, mert kvázi kínál egy társaságot, ahová vissza akarsz menni.

Evvel nem értek egyet. Amíg az emberen a saját vezetői zsarnokoskodnak, addig az leginkább ellenérzéseket szül, de nem forradalmat. Az amcsik is eltűrték Bush-t, pedig nem örvendett valami nagy népszerűségnek...
Mindig voltak és lesznek elnyomókat pártolók és ellenzők, a forradalom vs. ellenérzés befolyásolója inkább az elnyomás mértéke.

ha nem is a tankoknak, hát annak, hogy a "kedves vezér" furikázzon rajta a haverjaival....
És szerintem az a korszak, amíg az észak-koreai átlagember nethez juthat még nagyon messze van
Lehet, hogy maradiak és mindenkiben ellenséget látnak, de NEM HÜLYÉK.
A "messze van" != "elérhetetlen". 50 év ki álmodott volna hazánkban arról, hogy nonstop tölthet le színes pornográf filmet, ha nagyon kanos? Vagy hogy lassan már a képernyőn "élethűbben" törik a kocsi, mint a valóságban?

javíts ki, ha tévedek, de szerintem Kína nem egy gyenge ország. Sem iparilag, sem katonailag
Ezért is írtam, hogy "az ország erős legyen". Mert ennek árán erős, hogy a benne élők életmenetét erősen befolyásolja.
érdekes viszonyok lehetnek nálatok :)
Mint mondtam, a javát kidobálják, vagy elvégzi és átmegy más területre.
Korábbi gondolatodra reagálva, valszeg azért lesz nagyarcú sok szocos, mert eléggé sok területről lopunk át ismeretanyagot. Míg a jogász nem fog közgazdaságtant tanulni, a matematikus sem nyom szociálpolitikát, míg mi mindenbe belekóstolunk. Csak sajna sokan nem ismerik be a kompetenciahatáriakat, engem is meglep, amikor az oktatóim egy része gyakorta tudja a megoldást a világválságra. :p Én meg nem véletlenül nem pofátlankodom be a tőzsdetopicba. :D

Quoteígy már tisztább, de még mindíg nem tartom szerencsésnek az európai országok ázsiai országokhoz való hasonlítását :)
Végülis kis erőltetéssel az emberi embrió is végigmegy a törzsfejlődésen, mielőtt egyedfejlődni kezd. A gyökere ugyanaz a kínai őrületnek, ami nálunk is volt, csak rájöttek, hogy a nyugati cégekből lehet hasznot húzni.

QuoteTőled megkérdezik? :D
Voltam már lecseszve az áramszálmáért, de anyámnak mondhatom, hogy "torrentezek"/"mkv-t konvertálok avi-ba". :)
Amikor enyhe mizantróp élményeim voltak 2006 tavaszán, azért neteztem 24/7 szinte, mert nem láttam semmi lehetőséget értelmes végzettségre, párkapcsolatra, normális haveri körre. És hasonló okból voltunk pöppet alkeszek 2 haverral 2006 őszén (ott nem volt gépem :D). Kicsit pofátlanság magunkból kiindulni, de szerintem hasonló gondok lehetnek elzárkózó barátainkkal is.

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Lythis

Quote from: MemberJapánban direkt nem vesznek fel ilyen jellegű egyéneket, mert lassítaná, illetve zavarná a többit. Lehetőleg klónemberkéket tennének egymás mellé. És egy még szigorúbb Kínában ez szerintem még inkább így van.
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. A japán társadalom ennél jóval árnyaltabb, és ha összevetem, hogy gyerekként mennyire ösztönözve vannak a kreativitásra, és az ötletességre, akkor teljesen meglepő, hogy mégis mennyire "uniform" emberekké képesek válni. Kétlem, hogy végleg kiveszik belőlük, inkább arról lehet szó, hogy már nem teszik, mert a munkájukhoz nem szükséges. (ha 8-21-ig güriznék, akkor valószínüleg nekem sem lenne sok kedvem még mindenfélével foglalkozni azon túl, amit feltétlen meg kell csinálni, és talán evvel ők is így vannak valahol).
(megj: egyébként megint egy olyan országról sztjuk az észt, ahol még két hetet sem töltöttünk el...)

Quote from: MemberAz ilyen Titanillo féle gyökérfajzatokról egy szót sem ejtettem eddig, nem is akarok.  Mind a ketten tudjuk, hogy az önmegvalósítás esik inkább áldozatul.
Tudod, ott az a szép kis piramis, aminek a csúcsán ott az önmegvalósítás. Evvel nincs baj, avval van a baj, hogy mostanság egyre inkább divatos az, hogy "márpedig te egyéniség vagy, és ki KELL fejezned magad". Ha pedig belegondolunk, hogy milyen kevesen élünk ezen a sárgolyón, akkor még viccesebb a dolog. Arra próbálok kilyukadni, hogy elképzelhetőnek tartom azt is, hogy mi csak azért vagyunk ilyen kritikusak avval, hogy máshol mi van az egyéniséggel, mert nálunk "nem az a divat, ami náluk". Lehet, hogy ott is ki tudják magukat fejezni. De lehet, hogy másképp teszik, mint ahogy azt mi tennénk.

Quote from: MemberGondolom nincs is korlát, hogy ezt csak ebben az országban játszhatják, emezt meg csak amott, így azt választod, amelyik neked jobban bejön. A koreiai féle szerintem kissé veszélyesebb is, mert kvázi kínál egy társaságot, ahová vissza akarsz menni.
Nem feltétlenül veszélyesebb. Az mmo-kat gyak direkt agyrohasztóra és repetitívre csinálják, hogy ne kelljen sokat gondolkodnod, hogy minél inkább ottragadj, etc. Nemhiszem, hogy ezen a társaság rontana. Aki meg amiatt lesz függő.. hát... olyan is van. Ki a jobb, aki csak inni jár a kocsmába, vagy aki azért jár oda, hogy a társaságával igyon? :)

Quote from: MemberMindig voltak és lesznek elnyomókat pártolók és ellenzők, a forradalom vs. ellenérzés befolyásolója inkább az elnyomás mértéke.
Az elnyomás mértékén túl beleszámít az is, hogy ki az elnyomó. A nép többet lenyel egy "hazai" elnyomónak, mint egy idegennek. Ez sosem volt másképp.

Quote from: MemberLehet, hogy maradiak és mindenkiben ellenséget látnak, de NEM HÜLYÉK.
A "messze van" != "elérhetetlen". 50 év ki álmodott volna hazánkban arról, hogy nonstop tölthet le színes pornográf filmet, ha nagyon kanos? Vagy hogy lassan már a képernyőn "élethűbben" törik a kocsi, mint a valóságban?
Nem is az, hogy maradiak, szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy paranoiásak. Az Angolokat sem nevezzük maradinak, pedig még királynőjük van :D
Nem mondtam, hogy ami messze van, az elérhetetlen. Azt mondom, hogy a közeljövőben ezt nem tartom valószínünek, és ahogy ott jelenleg állnak a dolgok, szerintem ha lesz is, keményebb cenzúrát kapnak a nyakukba a Kínaiaknál is. De persze ki tudja, lehet, hogy Kim Jong Il unokájának már ás tervei lesznek.. :)

Quote from: MemberEzért is írtam, hogy "az ország erős legyen". Mert ennek árán erős, hogy a benne élők életmenetét erősen befolyásolja.
Nemtudom, én ezt másképp látom. Szerintem egy ország azért erős, mert a benne élők tesznek is valamit azért, hogy az legyen. Hogy előbbre jussanak, hogy fejlődjenek. Ez nem mindíg áldozatmentes folyamat, és nyílván minél többen élnek benne, annál nagyobb eséllyel találunk olyat, aki pl nem akar tenni semmit. Hogy ezt vagy rádumálják, vagy rákényszerítik, vagy ráhagyják... az teljesen más kérdés. Emellett viszont egy ilyen méretű ország már nem lenne képes előre haladni pusztán avval, hogy mindenkinek az életmenetébe erősen beleszól. És persze egyikünk sem kínai, nem tudjuk, hogy mennyire veszik beleszólásnak azt, ami itt számunkra európában az.

Quote from: MemberVégülis kis erőltetéssel az emberi embrió is végigmegy a törzsfejlődésen, mielőtt egyedfejlődni kezd. A gyökere ugyanaz a kínai őrületnek, ami nálunk is volt, csak rájöttek, hogy a nyugati cégekből lehet hasznot húzni.
Én Kínát nem tartom "tipikus kommunista utódállamnak", és szerintem sosem volt az. Vannak hasonlóságai a többivel (ha más nem, hát a bebalzsamozott vezér például), de egyébként szerintem teljesen rendhagyó eset. Nemtudom, hogy pontosan mire utaltál avval, hogy "az őrület gyökere ugyan az", hacsak nem arra, hogy gyártani akarnak valamit a gyáriparukkal. A volt szovjet blokkban is volt ilyen, csak ugye ott a többi szocialista állam már biztosította is a felvevőpiacot. Most, hogy ezek nincsenek, nyílván a nemzetközi szabadpiac van megcélozva.

Quote from: MemberVoltam már lecseszve az áramszálmáért, de anyámnak mondhatom, hogy "torrentezek"/"mkv-t konvertálok avi-ba".
Amikor enyhe mizantróp élményeim voltak 2006 tavaszán, azért neteztem 24/7 szinte, mert nem láttam semmi lehetőséget értelmes végzettségre, párkapcsolatra, normális haveri körre. És hasonló okból voltunk pöppet alkeszek 2 haverral 2006 őszén (ott nem volt gépem ). Kicsit pofátlanság magunkból kiindulni, de szerintem hasonló gondok lehetnek elzárkózó barátainkkal is.
Nyílván oka van arra, ha netfüggő. Ahogy annak is oka van, hogy elvonótáborba kerül. Ettől függetlenül nem ezért tettem fel a kérdést :)
Nekem is voltak már szar pillanataim az életben, ahogy szerintem mindenkinek. Hogy hogyan vagyunk képesek felállni a pofonok után, amiket kapunk, az már emberenként más. Ha neki az a jó, hogy a net előtt éli az életét, és nincs is igénye másra, annak ellenére, hogy tisztában van avval, hogy "miről marad le", és lehetősége is van ezt tenni, akkor tegye. Nemhiszem, hogy a társadalomnak kötelessége lenevelni erről, amíg nem tesz magában kárt. Szerintem az a kötelessége, hogy biztosítsa azt, hogy az illető tisztába kerül avval, hogy mi az, amit még tehetne (igen, a "get a life" dologra célzok).

Kuroi Tenshi

:eek:
tl;dr
Holnap reggelre foglaljátok össze max 5-5 sorban, olyan
formában, hogy én is tudjak mibe belekötni.
[spoiler]
Y'all trolls trolling in a troll thread
:muhahah:
[/spoiler]
Jóccakát!

NLZ

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-08-05, 02:25:56
:eek:
tl;dr
Holnap reggelre foglaljátok össze max 5-5 sorban, olyan
formában, hogy én is tudjak mibe belekötni.
[spoiler]
Y'all trolls trolling in a troll thread
:muhahah:
[/spoiler]
Jóccakát!
Lythis átvette tőlem a stafétabotot, szal ez kettőjük játszmája, nem igazán tudsz beleszólni.
[reserved]