Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Zsiga

3 tekercs filmet fotóztam el összesen a két hét alatt. :)

Moha

Quote from: Zsiga on 2009-09-20, 20:57:30
Retro power! :D
Miért nem digitális gép?  ;)

Makos

Tudod...minőség.

Draconire

Quote from: Moha on 2009-09-20, 21:25:57
Quote from: Zsiga on 2009-09-20, 20:57:30
Retro power! :D
Miért nem digitális gép?  ;)

Holy shit, BRACE FOR IMPACT!!!!

.Attila

Darkstar

And here we go :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis

Már behoztam a nasit :D

Makos

Quote from: .Attila on 2009-09-20, 21:40:05
Quote from: Makos on 2009-09-20, 21:32:52
Tudod...minőség.

He?

A digitális fényképezőgépek szarabb minőségű képet csinálnak, mint a filmes gépek.

NLZ

Mármint a filmes gépekkből olcsóbb verzióval is jó a minőség.
[reserved]

.Attila

Quote from: Makos on 2009-09-20, 21:44:03
Quote from: .Attila on 2009-09-20, 21:40:05
Quote from: Makos on 2009-09-20, 21:32:52
Tudod...minőség.

He?

A digitális fényképezőgépek szarabb minőségű képet csinálnak, mint a filmes gépek.

Ez így ebben a formában nem igaz. Nolzinál valahol az igazság.
Félprofi digitális gépek jó objektívvel élesebb és kontrasztosabb képet csinálnak, mint a filmesek, csak nem kis összeget kell beléjük ölni.

Makos

Sosem gondolkodtam magasabb árkategóriába :D

Ed.:

LOL
8megabites tré-onlány... max sebesség eddig 6,9megabit speedtesten mérve.
torrentezek. 2,11 megabájt/sec-el töltök le wtf????

Zsiga

Alacsony árkategóriában is jobb ma már a digitális; ellenben amikor kint voltam Egyiptomban még nem igazán lehetett elérhető áron kapni olyan digitgépet ami odaver egy Velviával töltött Nikon F100-nak. :) (Btw volt nálunk digitális gép is, de azzal nem én fotóztam hanem az ősök.)

Moha

Ja, hát nem az olcsó 20 ezres digitális gépekre kell gondolni. :)
Való igaz, jó minőségű filmmel még egy pár ezres kisgéppel is jobb lehet a fotó minősége, mint egy olcsó digitális géppel.
Viszont ha az ember nyaralni megy, nem hiszem, hogy számítana annyira a minőség, hogy direkt emiatt menjen hagyományos filmes géppel. Apropó, az objektív egy filmes gépnél is nagyon sokat számít.

Szerintem szarnak azért nem nevezhető az olcsó digitális gépek képe sem, max. észrevehető a különbség. Ellenben ugye jóval több képet készíthet az ember, mert a memóriakártyák olcsók.

Amúgy rengeteget fejlődtek a digitális gépek az elmúlt években és egyre inkább fejlődnek...

Edit: Lassú vagyok. Zsiga kifejtette a lényeget asszem. :)

Cobra

Azért a 20k körüli digitálisak meg az akármilyen hiper-szuper telefonba rakott fénylépezők igenis pocsék képet csinálnak. Még nekem full amatőrnek is feltűnik a különbség.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Selmo

[spoiler=rant]Hazajöttem, benyomom a gépet kékhalál, fasza :oops: , csökkentett módban ugyanez :grrr: . Hogyajók... XP cd be, javitókonzol elindítaná magát, de 10 perc után is csak vizsgálja a winyót. :comp: Feltettem a régi winyómra egy másik XP-t, majd kijavítom innen. Partíció nem található. :morci: Holnap átviszem öcsémhez, hogy végülis mi a rák van, mert faszán elindul, csak lehal bejelentkezéskor. -_-
Remélem az alaplap döglődik és nem a vadiúj WD. Vagy bekaptam valami csúnya vírust, ami kódolja a fájlrendszert, és egy formattal megúszom. De előtte le kéne mentenem róla még vagy 20 giga adatot. És éppen ma akartam backupolni. Hogyazajókurva. :Eztneked:[/spoiler]

A tökéletesség unalmas.

Próféta

Quote from: noriko on 2009-09-07, 16:53:29
Kérdés, mennyire igényeltek ülőgarnitúrát...  ^^
Azt nem, de a plüss rákot feltétlenül :;

Quote from: Kvikveg on 2009-09-05, 13:06:01
Oh, milyen jo is Thunderirdet idomitani, hogy SMTP kapcsolat eseten legyen ugyan szives es nem minden rakattintasra letolteni a levelet.
SMTP csak a küldés, FYI

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-09-13, 22:56:07
magyar eredetű szó (mém)
???
Quote from: girlfriendDawkins coined the term "meme" by shortening "mimeme", which derives from the Greek word mimema ("something imitated").
De ha rosszul tudja, és tényleg magyar eredetű, akkor homályosíts fel, mert tetszene :)

Quote from: Én on 2009-09-20, 17:06:06
Amúgy nem értem ezt a labort, megtanultatják velünk rá az egész jegyzetet beugróra, aztán az előre megírt jegyzőkönyvben benne van minden egyenlet meg tudnivaló.
Mint olyan, akinek volt már szerencsétlensége laborfoglalkozást tartani, így látom:

• Alapeset, hogy jönnek a srácok, és alig-alig tanultak. Nem is tudnak utána szinte semmit megcsinálni (bizony olyan dolgokat sem, amiket az elvileg megtanult felkészülési anyag alapján akármilyen utcáról betévedő idegen is simán összehozna), és jóformán a levegővételhez is oda kell nekik menni segíteni. Mind az összesnek.
  • Ötlet: legyen a helyszíni útmutatóban összefoglalva néhány fontosabb tudnivaló, hogy mindig kéznél legyen nekik! Eredmény: labor közben nyilván nem olvassák el, de abban a tudatban, hogy ott van a tudnivaló a segédanyagban, nem is érzik szükségét az előre tanulásnak, így tényleg bele se néznek az anyagba, és abszolút semmit nem tudnak laboron megcsinálni.
  • Következő fázis: legyen beugró néhány könnyű kérdéssel, hogy azért olvassák át otthon egyszer az anyagot. Az elolvasás pedig igazából csak arra jó, hogy tudják, mit hol keressenek benne laboron, meg hogy egyáltalán mi minden van benne, és mikor kell tényleg minket zargatni.
A harmadik fázis igazából sokkal bonyolultabb. Ha a beugrókérdések előre megadott ellenőrző kérdések közül kerülnek ki, akkor nyilván csak azokat tanulják meg, minden más skip. De ezt is úgy, hogy a kidolgozásban (ami igen hamar elkészül) szereplő választ szó szerint bemagolva, véletlenül se megértve. Így aztán megint nem tudnak a laboron mit csinálni, mert igen erősen foghíjas lesz a tudásuk. Ha nincsenek megadott ellenőrzőkérdések, akkor panaszkodás felsőbb hatalmaknál, mert nem tudja, mire számítson beugrón. Ha vannak megadott ellenőrzőkérdések, de nem feltétlenül azokból kérdezünk, akkor nem tudnak válaszolni (már akkor se, ha ugyanazt a kérdést megfordítva tesszük fel, mert ugye ők szó szerint tanultak ám), tehát ott is kialakul némi elégedettség, de itt pengeélen táncolva el lehet még kerülni a kaszás-kapás felkelést, és le lehet vezetni a labort úgy, hogy meg is tudják csinálni a feladatokat.

Bonyolult a tanarak dolga, ha nem szopatni akarnak, hanem tényleg csak ráterelni az embereket a megfelelő ösvényre, hogy legyen esélyük teljesíteni a követelményeket... Te meg csak azért érezted ilyen furcsának a helyzetet, mert még szorgalmas gólya vagy, és a középiskolából frissen kikerülve egy darabig még természetesnek gondolod, hogy ha a választott szakmád oktatói a lelkedre kötik, akkor tanulsz is.

Quote from: kikuchiyo on 2009-09-20, 18:40:12
Majd nézz be a könyves topikba, meg lettél szólítva.
Direkt csak oda nem néztem be :P
Már így is 3 óra, és még azt sem tudom, ki milyen zenét hallgatott... eh, asszem lassan lefekszem.

Kuroi Tenshi

Quote from: Próféta on 2009-09-21, 04:09:19
Quote from: girlfriendDawkins coined the term "meme" by shortening "mimeme", which derives from the Greek word mimema ("something imitated").
De ha rosszul tudja, és tényleg magyar eredetű, akkor homályosíts fel, mert tetszene :)

Hmm... pedig biztos vagyok benne, hogy valami egyetem-
eleji töltelék-tárgyban úgy tanították, hogy valami 70-80-as
években aktív magyar társadalom-filozófus terjesztette el
(Mérő László név rémlik), de ha google és wiki is azt mondja...

Nakedape

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-09-21, 10:37:07

Hmm... pedig biztos vagyok benne, hogy valami egyetem-
eleji töltelék-tárgyban úgy tanították, hogy valami 70-80-as
években aktív magyar társadalom-filozófus terjesztette el
(Mérő László név rémlik), de ha google és wiki is azt mondja...
mérő lászló sokat foglakozott mémekkel valóban, meg mónokkal, meg ilyesmikkel, de mernék pénzt tenni rá, hogy valóban dawkinstól ered, már csak azért is, mert valóban leírja a szóalkotást is a könyvben :) amúgy mega kritikád önben  annyiban ok volt, hogy van ugye magyar kifejezés, én azt is hittem, h simán arra gondolsz :)
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Lythis

Quote from:  U.N. Charter PreambleWE THE PEOPLES OF THE UNITED NATIONS DETERMINED
•to save succeeding generations from the scourge of war, which twice in our lifetime has brought untold sorrow to mankind, and
•to reaffirm faith in fundamental human rights, in the dignity and worth of the human person, in the equal rights of men and women and of nations large and small, and
•to establish conditions under which justice and respect for the obligations arising from treaties and other sources of international law can be maintained, and
•to promote social progress and better standards of life in larger freedom,
AND FOR THESE ENDS
•to practice tolerance and live together in peace with one another as good neighbours, and
•to unite our strength to maintain international peace and security, and
•to ensure, by the acceptance of principles and the institution of methods, that armed force shall not be used, save in the common interest, and
•to employ international machinery for the promotion of the economic and social advancement of all peoples,

hogy ez így milyen szépen hangzik...  ::)

Cloud

Hm. Asszem tegnap láttam 3 ufót. :D

Csillagos ég három villogó pötty szállt nyugat irányban. :) Haver azt mondta hogy repülők, de a villogások túl gyorsak voltak. :D   Csak el ne raboljanak. :D

Zen

Quote from: Lythis on 2009-09-21, 20:16:45

Én ezt egyszer láttam kiskoromban, érdekes volt. :D Ha jól emlékszek a feleségéért áll bosszút az ipse.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Kvikveg

...
Quote from: Kvikveg on 2009-09-05, 13:06:01
Oh, milyen jo is Thunderirdet idomitani, hogy SMTP kapcsolat eseten legyen ugyan szives es nem minden rakattintasra letolteni a levelet.
SMTP csak a küldés, FYI
....
Ok, en lenni mr agyilag zokni, de azert gondolom atment amit mondani akartam.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2009-09-21, 21:22:31
Ok, en lenni mr agyilag zokni, de azert gondolom atment amit mondani akartam.
Igen, IMAP-ot akartál mondani :)

Kuroi Tenshi

Ok, en lenni mr agyilag zokni

Nem Miss Agyilag Zokni? Vagy titkolsz előlünk valamit?  :zomg:

:haha: :angyali:

Nakedape

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-09-21, 23:23:55

sztem  lehet hogy az ékezetes betűkből már az ékezet alattit is bojkottálja csak
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Bruce

Quote from: Nakedape on 2009-09-21, 23:30:29
Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-09-21, 23:23:55

sztem  lehet hogy az ékezetes betűkből már az ékezet alattit is bojkottálja csak
Nem hinném, az "én"-ből született "en"-ben ott az e...

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Ramiz

Szeretnék MV-t forgatni a Manu Chao - Trapped By Love című számra. Ehhez mindenféle vicces társítása kéne a "Trapped"-nek. Plüssbilincs csak-csak, de valakinek nincs ismerőse, aki igazi bilinncsel meg tudna bilincselni engem 10 másodpercnyi felvétel erejéig?

Még jobb lenne, ha be tudnék valahogy jutni egy börtöncellába a Mazsival, aki kintről kameráz. Van Budapesten olyan, hogy rendőrörs? Ahol nyugisan meg lehet ezt csinálni, és a rendőrök nem hajtanak el, illetve egypár cigány nem késel meg bent? Se nem erőszakol meg egy dagadt perverz erőszakoló? Igazából bármi jó, ami cella-szerű.

Hogy tudnék büntetlenül börtönbe kerülni? Nem hiányzik a priusz.

Any ideas?
...
...
GO!!! :__devil:

PS.: amúgy az ötlet komoly.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!