Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Próféta

Xzone: nem vettem észre (én se voltam nagyon itt...), egyébként gratula és mindent bele.
Én mondjuk rigolyás vagyok és spoilerbe tettem volna a gólyatábor rettentő titkát, de sebaj :)

Quote from: Member on 2010-08-23, 23:22:52
illett volna már a második reggelen feloldani
Az a baj, hogy a feloldás pillanatától kezdve nem fog működni a gólyatábor. A csapatok szétesnek és az alkoholellátmány megérkezése után pár órán belül a társaság 70%-a részegen belefekszik a saját hányásába, ahogy a szülők szárnya alól frissen kiszabaduló gólyáknál azt illik. Legalábbis az építész stb. gólyatáborokról ilyesmit meséltek nekem. És akkor így elmenne még egy nap szenvedéssel és rücsköléssel, miközben a gólyatábor nem éri el a céljait: ismeretségek kötését, csapatszellem kialakítását, és az egyetemi életbenmaradáshoz szükséges praktikus jótanácsok átadását. Ha mindez megvolt, utána úgyis jobban esik a lazaság a végén :) Az én két milpengőm.

Member

Nálatok megmaradtak a gólyatábori kapcsolatok (és nem csak "van kedvetek inni?" szinten)? :) Jó, mifelénk az egész szak 70 fővel indult és ott még megvan rá az esély, de így sem volt túl hatékony. :)

Én

Quote from: Próféta on 2010-08-24, 00:48:01
Xzone: Az a baj, hogy a feloldás pillanatától kezdve nem fog működni a gólyatábor. A csapatok szétesnek és az alkoholellátmány megérkezése után pár órán belül a társaság 70%-a részegen belefekszik a saját hányásába, ahogy a szülők szárnya alól frissen kiszabaduló gólyáknál azt illik. Legalábbis az építész stb. gólyatáborokról ilyesmit meséltek nekem. És akkor így elmenne még egy nap szenvedéssel és rücsköléssel, miközben a gólyatábor nem éri el a céljait: ismeretségek kötését, csapatszellem kialakítását, és az egyetemi életbenmaradáshoz szükséges praktikus jótanácsok átadását. Ha mindez megvolt, utána úgyis jobban esik a lazaság a végén :) Az én két milpengőm.
Eh, nem feltétlenül. Nálunk az elejétől kezdve (ez már a vonatot jelenti) szabad volt a piálás/tombolás,  és a feladatokban való részvétel teljesen önkéntes volt, mégis alig volt valaki aki nem vett részt a dolgokban.
(Mondjuk nálunk 220 fő volt, villanyon biztos több embert kell összerendezni)

Fazék

részemről a gólyatábor pénzkidobás és időpocsékolás volt csupán. ami ismeretségek ott köttettek, azt simán elmosta az első féléves csoportbeosztás. kb 3-400 fős évfolyam volt, max előadáson találkoztam az arcokkal, de túl rövid volt a gólyatábor, hogy az alapján hozzájuk csoportosuljak, inkább a gyaktársaimmal barátkoztam össze (akik közül egy se volt gólyatáborban :)), és jópárral közülük máig is megvan a kapcsolat. amúgy abc-s gyakcsoport beosztásban voltunk, szóval sokuk családneve kezdődik F betűvel :haha:

Acchan

Quote from: Én on 2010-08-24, 00:53:35
Eh, nem feltétlenül. Nálunk az elejétől kezdve (ez már a vonatot jelenti) szabad volt a piálás/tombolás,  és a feladatokban való részvétel teljesen önkéntes volt, mégis alig volt valaki aki nem vett részt a dolgokban.
(Mondjuk nálunk 220 fő volt, villanyon biztos több embert kell összerendezni)
Akkor csak nálunk volt ilyen nyögvenyelős a gólyatábor? Páran mindenben benne voltak, ők viszont végig magukról sem tudtak kb, a többieknek meg szinte kérvényt kellett írni, h ugyan igyanak már vmit, vagy segítsenek a csapattársaknak.
(Mondjuk, egy 3,5 éves képzés alatt jócskán bele lehet unni ezekbe a vedelős vetélkedőkbe, de akkor a gt-ben biztosan minden gólyának új a dolog.)

Quote from: Member on 2010-08-24, 00:52:42
Nálatok megmaradtak a gólyatábori kapcsolatok (és nem csak "van kedvetek inni?" szinten)? :) Jó, mifelénk az egész szak 70 fővel indult és ott még megvan rá az esély, de így sem volt túl hatékony. :)
Nálam kb egy hónapig maradtak meg a nagy gt-s barátságok, a többi havernál meg kb fél évig...  ^^"

Member

Quote from: Fazék on 2010-08-24, 00:55:27
amúgy abc-s gyakcsoport beosztásban voltunk, szóval sokuk családneve kezdődik F betűvel :haha:
Felvetted a nickneved, vagy fordítva történt? :D

Próféta

Nálatok megmaradtak a gólyatábori kapcsolatok (és nem csak "van kedvetek inni?" szinten)
Nekem speciel egy se, de a koleszosoknak inkább. Erre persze az is ráerősít, hogy egy-egy gólyatábor csapat koleszos része utána egy-egy szintet töltött meg a Schönherzben. A gólyatábor egyik feladata ennek a bandának az összeszoktatása volt; mi csak külsősök voltunk, akiket vagy sikerül beszippantani a kari életbe, vagy nem (engem nem).

Arra viszont mindenképp jó, hogy mindjárt az elején lesz pár ismerősöd, aztán legfeljebb lecseréled őket amikor jónak látod :)

Member

1x voltam csak táboros és jónak láttam. :lazza:

Xzone

Quote from: Próféta on 2010-08-24, 01:03:52
Nálatok megmaradtak a gólyatábori kapcsolatok (és nem csak "van kedvetek inni?" szinten)
Nekem speciel egy se, de a koleszosoknak inkább. Erre persze az is ráerősít, hogy egy-egy gólyatábor csapat koleszos része utána egy-egy szintet töltött meg a Schönherzben. A gólyatábor egyik feladata ennek a bandának az összeszoktatása volt; mi csak külsősök voltunk, akiket vagy sikerül beszippantani a kari életbe, vagy nem (engem nem).

Arra viszont mindenképp jó, hogy mindjárt az elején lesz pár ismerősöd, aztán legfeljebb lecseréled őket amikor jónak látod :)

Én ebben a körben a kolit is bevállaltam (egy fél évre legalább). Az biztos, hogy nem leszek a társaság középpontja, de az előzőleg kipróbált teljes elszigeteltségnél mindenképp több szükséges :)

Próféta

Quote from: Bishop on 2010-08-19, 10:12:25
keramikus
Ők szentendreiek: http://www.kosareneszansz.hu/
Amikor pár éve vettünk tőlük valamit, épp "inast" kerestek. Hátha most is. És ha nem is "Pest mellett" van, de legalább Buda mellett.

Darkstar

Nálunk sem tartott sokáig a gólyatábor "kapcsolatépítő" hatása (kb 1 félév), viszint az skm miatt, mivel 13unknak kb full ugyanaz az órarendje (max a választhatókban van eltérés, de leginkább ott sem) kialakult egy elég jó közösség, ami nélkül nem is igazán lehetne sikerrel venni a több/nehezebb anyagot.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kvikveg

Quote from: Fazék on 2010-08-24, 00:55:27
részemről a gólyatábor pénzkidobás és időpocsékolás volt csupán. ami ismeretségek ott köttettek, azt simán elmosta az első féléves csoportbeosztás. kb 3-400 fős évfolyam volt, max előadáson találkoztam az arcokkal, de túl rövid volt a gólyatábor, hogy az alapján hozzájuk csoportosuljak, inkább a gyaktársaimmal barátkoztam össze (akik közül egy se volt gólyatáborban :)), és jópárral közülük máig is megvan a kapcsolat. amúgy abc-s gyakcsoport beosztásban voltunk, szóval sokuk családneve kezdődik F betűvel :haha:
Fazék, fakanál, favilla? :D

En nem voltam a sajatomon, mert akkor meg mas kar szervezte mert akkor indult a kepzes... es nem volt eleg hely. :(
A potgolyataborom visszont jo volt. XD
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Nakedape

én ha jól emlékszem 7  gólyatáborban vooltam, 2-t főszervezve, de már abbahagytam :)
és nem volt parancsuralom.

no meg azonos kezdőbetűs csapatok nálunk is  megvannak :D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

SaiyaGin

Nem voltam, ha jól emlékszem pár nappal a jelentkezési határidő után kaptam meg a meghívót. :D

Member

Quote from: Nakedape on 2010-08-24, 10:21:40
én ha jól emlékszem 7  gólyatáborban vooltam, 2-t főszervezve, de már abbahagytam :)
Ennyiszer voltál elsős? :D

Quote from: SaiyaGin on 2010-08-24, 10:27:55
Nem voltam, ha jól emlékszem pár nappal a jelentkezési határidő után kaptam meg a meghívót. :D
Véletlenül nem te kaptad meg a diákigazolványcsekket is késve?

Nakedape

Quote from: Member on 2010-08-24, 10:30:58
Quote from: Nakedape on 2010-08-24, 10:21:40
Ennyiszer voltál elsős? :D

nope :D
de volt egy jó év amikor egy szakról jött a gólyatáborba a felvett gólyák 100%-a
földrajz-info tanári
2 fő  :D és az egyikük 7 éve volt kb az egyetemen másikuk 9,  sokat nevettem :D

SaiyaGin

Ááá, dehogy. :angyali:
Úgy látszik, itt az ország végén elég ritkás a kommunikáció.
[spoiler]Autópályán egy óra ide Bp.[/spoiler]

Nakedape

Quote from: SaiyaGin on 2010-08-24, 11:53:33

Ááá, dehogy. :angyali:
Úgy látszik, itt az ország végén elég ritkás a kommunikáció.
[spoiler]Autópályán egy óra ide Bp.[/spoiler]
[spoiler]
Bp mint Bakonypölöske?[/spoiler]

Member

Ez egy összeesküvés, Saiyagin. Tuti a Tuffle-k utolsó túlélői akarnak bosszút állni a Planet Plant-i incidensekért. ^^

SaiyaGin

Quote from: Member on 2010-08-24, 13:20:13
Ez egy összeesküvés, Saiyagin. Tuti a Tuffle-k utolsó túlélői akarnak bosszút állni a Planet Plant-i incidensekért. ^^

Igazad van, puru puru pururin~

Kvikveg

Akar On kigyokkal es pokokkal (madar) es egy emberrel egyutt elni egy alberletben? Most jelentkezzen PMben.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: Próféta on 2010-08-24, 00:48:01
Az a baj, hogy a feloldás pillanatától kezdve nem fog működni a gólyatábor. A csapatok szétesnek és az alkoholellátmány megérkezése után pár órán belül a társaság 70%-a részegen belefekszik a saját hányásába, ahogy a szülők szárnya alól frissen kiszabaduló gólyáknál azt illik. Legalábbis az építész stb. gólyatáborokról ilyesmit meséltek nekem. És akkor így elmenne még egy nap szenvedéssel és rücsköléssel, miközben a gólyatábor nem éri el a céljait: ismeretségek kötését, csapatszellem kialakítását, és az egyetemi életbenmaradáshoz szükséges praktikus jótanácsok átadását.

Nem feltétlenül.
A szivatásokon mindenki önként, röhögve vett részt.
A bepiálás csak estére volt jellemző, napközben max
pár sör, de még az este sem IHB jellegű volt.

A csoportoknak sajnos betett, hogy már első félévben
is külön szemináriumokon voltunk, de általában még
az első két-három évben a levlistánkon adtuk egymásnak
az infókat, néhány arccal leszerveztünk közös órákat,
és még az ötödik évben is köszöntünk egymásnak és
leálltunk dumálni, ha találkoztunk gólyatáboros
csoporttárssal.

---

Betegállományban vagyok, fákkjee.  :lazza:
Végre van időm a dolgokat intézni, már ideje volt;
s így még ki is jutok pénteken a hringre  :hopp:
Csak ez a rohadt torokfájós dagadt mandula meg
a minden második nagyobb légvételnél jelentkező
köhögési roham ne lenne... igaz akkor nem lenne
betegállomány, végülis nem nagy ár érte :)

Xipe

Quote from: Kvikveg on 2010-08-24, 23:56:47
Akar On kigyokkal es pokokkal (madar) es egy emberrel egyutt elni egy alberletben? Most jelentkezzen PMben.

Mehetek vegre hozzatok lakni?
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Kvikveg

Quote from: Xipe on 2010-08-25, 00:10:44

:D
Nem, nem en, kollega. A masik kollega kikoltozott mellole, egy kozelebbi alberletbe.

Kuroi Tenshi

Quote from: Kvikveg on 2010-08-25, 00:28:40
A masik kollega kikoltozott mellole, egy kozelebbi allatkertbe.

Elsőre így olvastam....

Kvikveg

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-08-25, 00:31:01
A masik kollega kikoltozott mellole, egy kozelebbi allatkertbe.

Elsőre így olvastam....
:lol:

Ahhh... az Auguszt listazza a tortait egy borzalom kezelhetetlen honlapon, de arak azok bezzeg nincsenek.

Xipe

Quote from: Xipe on 2010-08-25, 00:10:44

:D
Nem, nem en, kollega. A masik kollega kikoltozott mellole, egy kozelebbi alberletbe.

Eh, akkor mar nem is erdekel.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Member

Ha megtudom, melyik barom állt neki 7:30kor fúrni a falat... :Eztneked:

Én

Quote from: Member on 2010-08-25, 08:34:37
Ha megtudom, melyik barom állt neki 7:30kor fúrni a falat... :Eztneked:
Nálam valahogy megoldják, hogy csakis és kizárólag akkor fúrnak amikor másnapos vagyok...

Member

Tehát mindig? :D