Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

teraflare

Quote from: szpeter on 2011-09-21, 21:00:06
Hmmm erre megpróbálok időt szakítani  :eek: Illetve betársulókat toborozni.  ^^ Innen jön valaki? (enyhe irónia talán)
Ha nem jön közbe semmi akkor én igen.

Darkstar

Megvan a szakdoga témám: banki hitelkockázat-elemzés. Ráadásul a konzulensem pont ebben a témában dolgozik az egyetem mellett, szóval király.  :hopp:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

szpeter

Hogy tudtam ennyire megfázni...?!  :eek: Úgy megyek haza hogy majd' megsülök,de közben halálomon vagyok. Ma még tervezek RHCP tribute-ra ellátogatni.*Annyi vigasztal,hogy ott nincs pogó,amit mostani állapotomban nem bírnék.

Más.Az energiaital adó rovatba felrónám,hogy az aluljárókban a fél literes energiaitalnak is csupán 70-90 Ft-al lett magasabb az ára,míg a cba-kban (bocsánat,abc-k) és egyéb élelmiszerboltokban van hogy duplájára nőtt.Csak érdekességképpen.

*Ide is lehet társulni, Dürerbe' ma ingyenes a belépés.Ja,és 350 Ft-s sörárak.Lehet örömtáncot járni.

Member

Quote from: Darkstar on 2011-09-22, 17:49:36
Megvan a szakdoga témám: banki hitelkockázat-elemzés. Ráadásul a konzulensem pont ebben a témában dolgozik az egyetem mellett, szóval király.  :hopp:
Azt hiszem, lesznek jó példák a múltból. :D

Quote from: szpeter on 2011-09-23, 16:39:00
Más.Az energiaital adó rovatba felrónám,hogy az aluljárókban a fél literes energiaitalnak is csupán 70-90 Ft-al lett magasabb az ára,míg a cba-kban (bocsánat,abc-k) és egyéb élelmiszerboltokban van hogy duplájára nőtt.Csak érdekességképpen.
Érdekes, hogy nálunk még nem érezteti hatását. Lehet, hogy még készletről adják?

EDIT: Vagy várj, te milyen márkákról beszélsz most? Aljadék, vagy Pitbull?

szpeter

például a Monsterről,ami nem egy rossz kategória szerintem,vagy legalábbis felkapott/kelendő.De még a Burn-el is ez a helyzet,és a haszonló híres/hírhedt márkával. Bár a Burn in Hell-t nem tudom milyen áron értékesítik.

Szerk.:Hozzátenném hogy az egyik abc-ben láthatóan a magas ár miatt nem fogyó Monster halmot vagy 200 Ft-vel lejjebb vitték (így is a régi ár fölött van egy százassal,de azért..)

Quote from: Member on 2011-09-23, 16:45:52
Érdekes, hogy nálunk még nem érezteti hatását. Lehet, hogy még készletről adják?
Elképzelhető,ha nem fogy annyira.Itt is volt egy-két nap,amíg nem változott semmi az adó bevezetése után.De itt egy meghatározó százalék ezen él gyakorlatilag..

Member

Quote from: szpeter on 2011-09-23, 16:51:49
például a Monsterről,ami nem egy rossz kategória szerintem,vagy legalábbis felkapott/kelendő.De még a Burn-el is ez a helyzet,és a haszonló híres/hírhedt márkával. Bár a Burn in Hell-t nem tudom milyen áron értékesítik.

Szerk.:Hozzátenném hogy az egyik abc-ben láthatóan a magas ár miatt nem fogyó Monster halmot vagy 200 Ft-vel lejjebb vitték (így is a régi ár fölött van egy százassal,de azért..)
Én olyan trágyákat szoktam iszogatni, mint a Maxx vagy a Jaguar, mert ezekből van literes is, de talán 20 forintot, ha emelkedtek.

QuoteElképzelhető,ha nem fogy annyira.Itt is volt egy-két nap,amíg nem változott semmi az adó bevezetése után.De itt egy meghatározó százalék ezen él gyakorlatilag..
Ez falun sincs másként. Annyi a különbség, hogy itt nincsen elitsuli, csak közép és alja, meg hiányzik a felsőoktatás, de amúgy minden egyezik fiatalok körében. :)

Kraivan

Az energiatal adó nem vonatkozik azokra a termékekre ami az adó behozatala előtt már forgalomba került.

amiről szó lehet:
- egy-két kereskedő jól megszedi magát a már amúgyis felhalmozott készletén
- van aki pont megszabadulni akar a még rajtamaradt mennyiségtől
- a gyártó is variált azért rendesen az összetételeken. Az adó mértéke ugyanis a tartalomtól függ. A csodaúj fincsi energiatok hátulján azért vicces az összetétel. Jó pár energiamentes energiaital került forgalomba az adó után pl :P

Az vigasztal azon a szép törvényen, hogy eddig sem rajtam szedték meg magukat az energiaital forgalmazók, és ha lehet teát, rostos levet iszok. Még ha alkoholizálok is, akkor is rostospárti vagyok.
Bár a VBK és a whiskey-kóla kombó kedvelői lehet kicsit többet fizetnek.

Az új módosítást már hallottátok?
96ezerre emelik a minimálbért jövőre.
Ez jó? Annak hangzik. Mé' nem jó? Mert az új adó, a megemelt áfa, és az adóvisszatérítés megvonása után kb ennyi kell h legyen a minimálbérnek, h számtanilag ugyanúgy sínylődj mint most.
Kár h a szolgáltatóipar rombadől, mert ilyen csudajó reálkereset mellett nem engedheted meg h szolgáltatásokat igénybevegyél a kötelező létszükségleteiden túl, és az állam szerint alapvető létszükséglet a hitel, a villany és a gáz/távhőszámla.

szegeden csak a tarján Bisztró zárt be, eladó a Hóbiárt, és a belvárosi éttermek 70!!!! %-os visszaesésről beszélnek tavalyi évhez képest.
Jópár fórumon azt vitatják, h amikor a minimálbért duplájára emelték, akkor iparágak omlottak össze.
Így valóban szép h kötelezően megemelik a minimálbért, ellenben h termeli ki egy becsületes vállalkozó? A vadkapitalista tuti megoldja h a csapágyasra hajtott alkalmazottai egy részét kivágja és a maradéknak az elbocsátottak munkáját IS meg kell csinálni. Ha nem tetszik, van aki szívesen megdöglik h a mélynyomorból csak éhenveszésig jusson, azaz a helyedre kerüljön.

Ám ahogy hallom a közmunkásokat, meg az állami szférában foglalkoztatottakat is szívesen széthajtják, majd kivágják mint macskát sz*rni ha panaszkodni mer.
Munka alapú társadalomra hajtanak, ám tönkrevágják a foglalkoztatást.
Csak tudnám h létezik-e akár elméletben jólétre irányuló alternatíva?

Én még naivan feltételezem, h adócsökkentés, felügyeleti szervek, belső vizsgálat és minimálbér emeléssel is el lehet érni az államadósság csökkentését, kicsit jobb morállal.

Cloud

szpeter

Quote from: Member on 2011-09-23, 17:49:37
Én olyan trágyákat szoktam iszogatni, mint a Maxx vagy a Jaguar, mert ezekből van literes is, de talán 20 forintot, ha emelkedtek.
A Jaguárral én is találkoztam bőven,mind a két fajtáját próbáltam,hisz az egyetlen 100 Ft-s lötty amitől remélem hogy nem alszok el a bulizó tömegben.Borzadály.Szégyenlem magam hogy ma is ahhoz kell hogy folyamodjak szerintem..

Ez falun sincs másként. Annyi a különbség, hogy itt nincsen elitsuli, csak közép és alja, meg hiányzik a felsőoktatás, de amúgy minden egyezik fiatalok körében. :)
Ohh én balga azt feltételeztem hogy vidéken kicsit egészségesebben élnek.. :D

Quote from: Kraivan on 2011-09-23, 17:58:19
Ez jó? Annak hangzik. Mé' nem jó? Mert az új adó, a megemelt áfa, és az adóvisszatérítés megvonása után kb ennyi kell h legyen a minimálbérnek, h számtanilag ugyanúgy sínylődj mint most.
Már pár napja tudok róla.Épp az imént vitattam meg apámmal, hasonló végkövetkeztetésre jutottunk  :frown:

Member

Quote from: Kraivan on 2011-09-23, 17:58:19
Több furcsaság lesz, igaz, többet foglalkoznak a "majdnemkétkulcsos" adóval, mint ezzel. Ugyebár az volna a cél, hogy a megnövekedett adóterhek mellett is annyit érjen a béred, mint most, ergo a minimálbér emelése parasztvakítás, de jól hangzik majd az éves értékelőn.

A gond az, hogy ezzel növelni fogják a feketemunka arányát (hatalmas adóbevétel kiesés), és ahogyan írtad, további embereket dobnak ki, így viszont (ahogyan hazánkban szokás) megint 2 ember látja el azt, amit 4-en tettek eddig, pedig 6 kellene hozzá. Szerintem csak a 20 oldalas program írásakor játszott a macska az egérrel, fellökdöste az egeret a Word-ben a "Szerkesztés >> Csere" ponthoz, majd begépelte, hogy "Köz" >> "", így tűnhetett el, hogy közmunka alapú társadalom.

Quote from: szpeter on 2011-09-23, 18:11:32
A Jaguárral én is találkoztam bőven,mind a két fajtáját próbáltam,hisz az egyetlen 100 Ft-s lötty amitől remélem hogy nem alszok el a bulizó tömegben.Borzadály.Szégyenlem magam hogy ma is ahhoz kell hogy folyamodjak szerintem..
Amióta tudom, hogy volt Atari Jaguar, mindig röhögök, amikor meglátom a dobozát. :D
A Maxx-nek még legalább iható íze van. Mondjuk a Coop GetUp-ja talán a legihatóbb.

Ne romantizáld túl, a kukákban 3 dolog van mindig: Energiaitalosdoboz, műboros palack és chips-es zacskó.

Darkstar

Valakinek vannak pontosabb infói az UARS érkezésének idejéről? Pár perc miatt nem akarok órákig kint lenni.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: Darkstar on 2011-09-22, 17:49:36

Elég aktuális téma, hajrá

Quote from: szpeter on 2011-09-23, 16:39:00
RHCP tribute
ott nincs pogó

idáig süllyedt volna az utóbbi időkben a rhcp?
vagy a tribute zenekar ilyen rossz? vagy a közönség hígult fel?

Quote from: szpeter on 2011-09-23, 16:51:49
De itt egy meghatározó százalék ezen él gyakorlatilag..

:zomg: *broáf*
egyszer adtak a kezembe valami ilyen vackot, hogy kóstoljam meg.
irdatlan ergya volt az íze, nem bírtam meginni. hatása meg 0 volt rám.

Quote from: szpeter on 2011-09-23, 18:11:32
Quote from: Member on 2011-09-23, 18:15:01
Ne romantizáld túl, a kukákban 3 dolog van mindig: Energiaitalosdoboz, műboros palack és chips-es zacskó.

dupla- :zomg:
nálunk gimiben azért még inkább a melegszendvics fogyott, mint a
chips és energiaital...

eljutottam arra a pontra, hogy felébredek reggel 8-kor arra, hogy
kibaszottul-kurvára nem akarok bemenni dolgozni. valahogy meggyőzöm
magam, hogy a már kész rendkívüli felmondásom még ne adjam be, amíg
nincs új munka, és még toljam be a képem. Beérkezek 10-re, leszarom.
Egész nap dühösen, kedvtelenül dolgozok, este 8-kor elindulok haza.
S már alig várom, hogy valahonnan avval hívjanak, hogy felvettek, s a
képükbe lobogtathassam, hogy bekaphatjátok, én felmondtam.

Member

Mi is a jelenlegi munkád?

Cloud

Quote from: Member on 2011-09-23, 22:34:09
Mi is a jelenlegi munkád?

Jobb ha nem tudod. :D

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Member

Quote from: Cloud on 2011-09-23, 22:57:04
Amúgy az ilyen tornyokat hogyan építik?
Összerakják lent a földön döntve, aztán húúúúúrukk, egy nemzet fiai húzzák a kötelet.

Cloud

Quote from: Member on 2011-09-23, 22:59:21
Quote from: Cloud on 2011-09-23, 22:57:04
Amúgy az ilyen tornyokat hogyan építik?
Összerakják lent a földön döntve, aztán húúúúúrukk, egy nemzet fiai húzzák a kötelet.
:D :lol:

Xzone

.Attila

Kösz, most már a székből sem merek felállni.

Cloud

Cobra

Ennek mi értelme, illetve a Vodának miért jó?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cloud

Quote from: Cobra on 2011-09-24, 12:32:44
Ennek mi értelme, illetve a Vodának miért jó?

Őszintén? Fogalmam sincs. Anno amikor jó pár hónapja valahol olvastam hogy lesz egy 4. szolgáltató is, nem gondoltam hogy pont  a Tesco lesz az.

Member

Kapod a pluszpontokat a vásárlás után, gondolom valamilyen kedvezményt kapsz tőlük.
Először csak vásárolj, majd dolgozz is a Tesco-nál, utána a mobilodat is náluk intézd, hogy aztán a lakást is náluk béreld.

Cloud

Quote from: Member on 2011-09-24, 14:26:18
Kapod a pluszpontokat a vásárlás után, gondolom valamilyen kedvezményt kapsz tőlük.
Először csak vásárolj, majd dolgozz is a Tesco-nál, utána a mobilodat is náluk intézd, hogy aztán a lakást is náluk béreld.
Összeesküvés...  :eek: :zomg:

Member

Végülis ez a multik végcélja, nem? Anno 100 éve azt mondtad a kérdés, hogy "mi vagy?", melyik földesúrnál szolgálsz, utána azt, hogy melyik nemzethez sorolod magad, most jön, hogy melyik multinál dolgozol, nem? :)