Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Ramiz

#31
Games / Re: Hírek
2013-06-27, 09:30:33
#32
Minden Gaiman marha jó. Az új is, habár kicsit kevésbé feszes, és rövidebb is a szokásosnál. A Sandman történeteire emlékeztetett. De hát mivel az egész az emlékezés, a gyermekkori érzések elvesztéséről vagy inkább átalakulásáról szól, működik. Nekem bejön ez a szentimentális Gaiman is, nemcsak a gyomrosokat osztó szürreál (Törékeny holmik novellái). :D
#33
Help / Re: Bittorrent
2013-06-25, 21:55:43
Én pár hónapja havi 2700 Ft-ért bérlek seed szervert (65 GB), nagyon megérte, ennyit a gyorsabb netért is kifizetnék, csak azt a családom kihúzogatja, túlterheli, ledobál stb, és még a gépnek is mennie kéne. Azóta rendben van a ratio-m a fontos oldalon (cinemageddon), sőt véletlen bennhagytam 1 bithumen-es torrentet, nem is túl frisset, és most már ott is 10+-os ratio-m van... :Kiraly: Hülye vagyok, hogy nem kezdtem ezt el előbb. Szóljatok, ha kell az oldal (állítólag nem mind ilyen megbízható)
#34
Offtopic / Re: Utazgatás
2013-06-25, 21:52:37
Én jövő héten Londonban fogok Stonest hallgatni élőben, meg szöcskét enni. Egyelőre ez a két fő terv. :D Kicsit elegem van a munkámból meg a lakásfelújításból, úgyhogy jól fog jönni. Vannak ott jó dugi éttermek?
#35
Ja, most látom, hogy itt is ez a téma. :D Én most kezdtem el (lakásfelújítás meg más bohóságok mellett) a kickstarterre szórni a pénzemet... :muhahah: Machinarium megvan, Botaniculával adós vagyok, két Double Fine játék és Shadowrun megvan, mennyi sok készül még...

edit: basszus, az Armikrog még nem telt be és nem is biztos, hogy be fog??!!? Utolsó 5 ezrem a hónapban (mármint ennyi már nem maradt), nesztek, de most aztán készüljön el!!!... :hopp: :gyagya:
#36
Vártam a Last Of Us-ra, és még nem játszottam vele, de a Wired kritikában leírtakkal általában egyetértek, és kicsit félek ezért a játéktól.

Viszont a Double Fine Adventure kickstarteres sikereinek nagyon örülök, végre volt is pénzem rá, hogy előrendeljek-beszálljak (Broken Age és Massive Chalice), és a Tim Schafer-es doku videókat is imádom.

Már csak a Brütal Legend-et kéne bepótolnom PC-n...
#37
Rég nem olvastam jó sci-fi-t (a Galaktikás Végső visszaszámlálás pl borzalmas volt, a WWW1: Világtalan is nagyon erősen tini célközönség szagú), de ez a Kronolitok kurva jó! Végre egy "felnőtt sci-fi" (még ha kicsit túl drámás-cinikus is), jó sztori (kicsit Alapítványos, csak időutazással), kevés idegesítő reálos-mérnökös sci-fi duma (amivel a WWW1 tele volt). Ajánlom.

Az Egyszervolt László Zoltántól meg szintén jó, hungarikumos urban fantasy, de egészen király, vége picit fura, viszont van benne egy nagyon beteg "fantasy hármas szex", már azért imádom a faszit :D majd csinálok vele geekz interjút.
#38
Kultúra / Re: Koncertajánló
2013-05-22, 13:26:08
Ma 8-tól Kéknyúl meg más jazz a Gödörben, ott leszek! (Szerintem a Kéknyúl a legfaszább mai magyar banda egyébként.)
#39
Kultúra / Re: USTEAM-es közös mozizás
2013-05-21, 16:04:22
Nem kapott túl jó review-kat... mondjuk én amúgy sem vagyok Star Trekes.
#40
Kultúra / Re: USTEAM-es közös mozizás
2013-05-21, 14:28:05
Pénteki Art Mozik Éjszakájára vannak jelentkezők? :D Barátnőmmel megyek, Zsigával beszéltem, neki már van jegye is. Fazékot próbáltam rávenni, még tököl. Dominak nem jó. Mindőtök száma nincs meg és tel.számlában is sok lenne, szóval rájöttem praktikusabb ide írni. :D

Valszeg ezeket nézzük: Tajtékos napok (17:30, Puskin, a többi a Művészben) > A hipnotizőr (21:30-tól) > Szeretők, utazók (00:15)> A vadászat (02:15) (ezt még jó lenne) > Hitchcock (04:30, ha még bírjuk, erősen kétséges...).

Kár, hogy pénteken van, de sztem 3 filmet még így munkától fáradtan is meg lehet nézni, és ennyiért meg is érheti.
#41
Quote from: Nakedape on 2013-03-22, 10:16:59
http://googlekolteszet.tumblr.com/


:borul: :borul: :borul:

:cool:

Innen is látszik, hogy a költészet pusztán az élet, stílusos formába rendezve.
#42
Egyre jobban csípem Bukowski-t. A Tótumfaktumot nem tudtam hova tenni (csavarog és iszik), a Hollywood nagyon bejött (csavarog és iszik Hollywood-ban), most meg a Ponyva szintén (csavarog és iszik mint magánnyomozó). Kicsit olyan, mintha az Úton meg más lázas beat regények 16 évesből felnőttek volna 40 évesre, véget ért az a korszak, megszűntek a romantikus ideálok, maradt az elidegenedettség attól, amiért lelkesedni kéne jó polgárként a mai világban: kedélyes, cinikus kiégettség az eredmény.

A másik pótlásom a Tökfilkók szövetsége (John Kennedy O'Toole), Pulitzer díjas amerikai szatíra, leginkább talán Boris Vian-hoz tudnám hasonlítani. Furcsa humora van, de ragadós, biztos, hogy sokszor eszembe fog még jutni. Az író és a könyv tragikus életútjának tekintetében pedig külön színezetet kap a története.
#43
Sziasztok! Én nem fogok szavazni, de igényem nagyon is van rá, hogy a legjobb animéket pótoljam az ajánlásaitok alapján, azaz lefölözzem a hasznot. :__devil: :D Hajrá! Addig átnézem a tavalyi eredményeket.
#44
Köszi a tippet!


edit:  a zoo city-t merem ajánlani bárkinek, kritikám a geekzen.
#45
Kiku: én sem értem, hogy ha ez fenyítés, akkor miért nincs hírverés. (Az sms-szervereket, dvd hamisítókat eddig is üldözték, az nem hír.) Vagy ennyire balfaszok, vagy túl volt fújva valami belsős hír... Mindenesetre a NAV-os ismerős nagy meggyőződéssel mesélte.

Arra én is kíváncsi vagyok, hogy ki lehet-e venni vincsit, hogy csak azt vigyék el. (Vagy lehet-e, hogy a helyszínen kiveszik ők.)
#47
Adventure Time-hoz nincsen angol felirat?
#48
Ez a Joseph Conrad: Heart of Darkness (1902) érdekesen hangzik, bár tippem szerint én jobban szeretem az Apokalipszist, mint te. :)
#49
Kérdés, hogy külföldi torrent oldalakon néznek-e magyar ip-t. Még az sem biztos, hogy nem. Egyébként van engedélyük és azonnal elviszik a gépet, ha felmerül a gyanú. És ha torrentezel, akkor ezek szerint felmerül. Nem ismerem a jogi oldalát, de ez egy tény, hogy ez már itthon megy! Ezért figyelmeztetett az ismerős. (Sztori: egy rendőr megkapta, hogy gyűjtsön IP-ket egy adott torrent oldalról, amiket visszakereshetnek, és véletlenszerűen választanak, hogy épp hova vonuljanak ki. Rendőr gépet, netet kért hozzá, mert nem állt ezek szerint elég rendelkezésre, mondták, hogy csinálja otthon. Reakció: "dehogy, akkor a saját IP címem is bekerül a rendszerbe, a végén még hozzám is kijöttök!"... Tiszta komédia ez az egész. NAGYON szívesen belenéznék, hogy pontosan kik és hogyan tudják ezt "megrendelni". Biztos vagyok benne, hogy a rendőrök, kommandósok szívesebben törnének ajtót milliókat sikkasztókra, drogdílerekre, gyógyszerhamisítókra stb, és nem torrentezőkre...)

Eddig csak az sms-es letöltős oldalakat nézték, ott kellett is a kommandó meg az ajtóbetörés(!) éjszaka, azt hallottam a NAV-os ismerőstől, hogy ki van építve a rendszer, hogy ha csak minimális ideje van, eltüntesse a nyomokat, amik a fizetős szerverekhez kötik.
#50
QuoteF. Scott Fitzgerald: The Great Gatsby

Most olvastam újra angolul, még mindig zseniálisnak tartom, de - hasonlóan mondjuk a Zabhegyezőhöz - megértem, ha valakinek nem jön be. Nekem pont a hétköznapisága tetszett.

Jack Ketchum - The Offspring:
Akinek a Szomszéd lány című kiborító horror bejött, annak ez is be fog. Vadonban élő belterjes, kannibál család (á la Texasi/Hills have eyes) VS látszólag civilizált állat-emberek borzalmas tánca. Egyszerű, kevésbé zseniális, mint a Szomszéd lány, de jó.

John Fowles - A lepkegyűjtő
Intellektuális kult pszichothriller. Kifejezetten megterhelő olvasmány lelkileg, kis szünetet tartottam félúton, de tovább kellett olvasni. Mint amikor gyerekkoromban nem kifejezetten akartam látni egy ijesztő jelenetet, de mégsem tudtam félrenézni. Sosem lesz lánygyermekem!


Coming up next (nagy pótlások):
- Tigris! Tigris!
- Gödel, Escher, Bach
- Zen, avagy a motorkerékpár-szerelés művészete
- Technicolor Time Machine
#51
Ludwigban az elsőn Lakner Antal kiállítás marha jó, interaktív, vicces, megdolgoztat (leizzadtam! :D), ki lehet próbálni, milyen lehet a 2g-s gravitáció, és ma voltam a 0g-s "lebegőkabinban" (időpontfoglalós, ugyanazon jeggyel visszaengednek), ahol vaksötétben, néma csendben, egy pár négyzetméteres kabinban tömény sóoldatban lebegtem minden izmomat elernyesztve, 15 perc múlva könnyed vizuális halucinációkat látva az ingerek hiánya miatt, király volt :Kiraly:
#52
Offtopic / Re: Álmok
2012-10-07, 20:43:01
Ment valakinek már ez a lucid dreaming?
#53
Friss infó vámos ismerősön keresztül: már a mezei torrentezőket, saját célra letöltőket is razziázzák! Hetente néhány (lakásnyi) számítógépet lefoglalnak... A vámosok utálják a piti munkát (korábban több ezer magyar kiadású dvd-t, parfümöt, gyógyszer stb hamisító, nagyban utazó "üzletemberekre" utaztak), de az Artisjus és más szervezetek verik náluk az asztalt... Véletlenszerűen választanak ki torrent oldalakról magyar ip-ket (figyelem: MINDEGY, mit szed az illető), majd visszanyomozzák a címet, elvisznek minden számítógépet és adathordozót, és ha nincs rajta SEMMI jogvédett (ilyen nem szokott lenni), akkor pár hónap (év) múlva visszaadják a gépet...

Valamit ki kell találnom!!! Ha csak friss filmeket néznék, "valódi" kárt okozva forgalmazóknak, le is törölgethetném őket, egyszerre csak párat megtartva, de nem adom a régifilm-gyűjteményem, ami viszont baromi sok film, és még hozzá sem nagyon lehet jutni! Nem tudom, hogy ilyenkor vajon megnézik-e, hogy honnan, mennyiért tudnám megrendelni, azaz büntetnének-e például régi Hong Kong-i vagy mai japán underground B-filmekre is...
#54
Róla lenne szó (mégsem 35W-os, de tényleg beszól egy kisebb klubot):
http://www.bugera-amps.com/EN/products/V22.aspx

Azért adom el, mert a közeljövőben (=1-1.5 év) biztos nem fogok koncertezni, és utána is kérdéses, több okból is.
[spoiler=tl;dr]1. Igaziból sokkal jobban érdekel a dalszerzés, a felvételt is beleértve, mint a koncertezés. (Belefáradtam a lehúzós bártulajokba meg a számolgatásba, hogy mennyit kérjek el a haveroktól a belépőjegyre, hogy nullára jöhessen ki az este, és hogy van-e ehhez jogom egyáltalán. Egy bandát összetartani meg KIBASZOTT nehéz. Mármint éveken keresztül. Az öt tagból max eggyel tudnék megint közös bandát alapítani.) A dalfelvételhez, akármilyen komolyan csinálom, elég egy külső hangkártya. De a stúdiókban, ha mégis oda mennék, ott meg úgyis van minden. (Amúgy próbálkoztunk itthon kombó mikrofonozásával, mert "az az igazi", de nem éri meg a melót. Kurva jó hangzást lehet elérni "virtuális erősítéssel" is ma már.)
2. Elegem lett a pakolásból meg a nem férünk el egy kocsiban-dologból, a legtöbb helyen meg amúgy is elég fosadék a hangzás. Ha mégis elektromos gitárral színpadra kéne állnom, vagy megoldanám úgy, hogy "a másik banda" hoz cuccot (úgyis mindig összedobás van), vagy vennék egy elektroncsöves torzítópedált, és beraknám line-ba a jelet, aztán kész, gyakorlatilag egy gitártokkal menetkész lennék.
3. A hangos blues bandám behalt, a másik projekt is jegelve (lásd: 1. pont = lakásfelújítás projekt), de az még mindig esélyesebb, hogy színpadra áll. Abban viszont akusztikuson játszom.
4. Újra kitört a Hammond-mániám. Drága a dög, de imádnivaló! Orgonálni fogok! Még ebben az életben valamikor!... (Széljegyzet: két napja életemben először s.k. játszottam egy Hammondon (még csak nem is a legjobb típuson: tranzisztoros, elcseszett percussion-os típus, T-500). Beszarás!!! Kb olyan érzés volt a szintik MIDI-s "Hammond organ" hangja után, mint egy kínai Femder gitár után, amit apu zsebrádiójára hekkelve pengetett egy gitáros-jelölt, kipróbálhatna egy falnyi Marshall ládára kötve egy ötven éves igazi Strato-t.[/spoiler]
#55
Érdekel valakit klubokat simán beszóló, full csöves, jó állapotú Bugera kombó? Asszem 35W-os, de hangosabb, mint egy 65W-os tranzisztoros cucc.
#56
Detention (2011) - Donnie Darko + Scott Pilgrim + Sikoly. Nekem too much volt. Ebben a filmben még a hipsterek is elavultak! Too hipster to be even a hipster!

Juan Of The Dead - Ez viszont egy NAGYON komoly zombi-paródia és vállaltan Shaun-koppintás, de pótolni fogom, mert állat volt.
#57
Szar volt a Batman. Egyedül az a jelenet tetszett, ahol Bane felpofozza Batmant: felsejlett benne egy mitikus, az Apokalipszis Kurtz ezredesét idéző figura (szerintem ez szándékos volt: kopasz, enyhén elhízott, sokszor hátulról vagy közelről mutatják, kattant és pusztító), gyönyörű volt, ahogy elő-előtűnt a sötétből a meglepően hosszú snittek során, ahogy alakjaik néha lomhán kiúsztak a fókuszból, aztán újra vissza... Fasza pusztul a világ feeling. Csak hát az összes többi... na, az szar volt.

Még mindig a Begins a legjobb.
#58
Hát, ez a Damage Report amennyire érdekelt (megvettem, pedig van FSZEK-ben is...), annyira egy buta, túlírt, felszínes vacak. De mondjuk tippekkel (cyberpunk oldalak, filmek, könyvek stb stb stb) tele van, az igaz.
#59
Kultúra / Re: Koncertajánló
2012-05-14, 09:26:54
Csütörtökön fél 8-tól (valójában 20:00-tól meglehetősen pontosan) a Filterben: utolsó Betli koncert (jó időre bizonyosan).
http://www.filterclub.hu/sub_filter/index.php
#60
SSD + 4 magos processzor = 1.5 méter e-fasz növekedés :Kiraly: