Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Rounin

Quote from: Project_2501Én is csak ajánlani tudom, hogy folytasd a sorozatot, mert igaz, hogy lesznek benne lazábban összefüggõ részek, de azért az egész sorozatnak van egy fõ motívuma ami körül egyre bonyolultabb lesz a történet  :jee:
Fõleg onnantól kezdve, hogy "feltûnik" a Laughing Man  :haha:

:bsd: Nem kell ajánlani ;) Bele sem kezdtem volna, ha nem akarom végignézni :D
Az elsõ rész azért volt túl lightos nekem, mert a két filmhez mérten nem volt elég gits :D Már ha érthetõ, mit akarok ezzel kifejezni.^^"

roderick

Quote from: RouninGits SAC
--------

Elsõ két rész letudva. Kicsit más, mint a filmek (itt most nem a rajzra, hanem a hangulatra gondolok).
Elsõ rész alapján azt hittem ez is cask egy közép-light alkotás, de a második rész már kezd felzárkózni az igényeimhez :D Még ha sejthetõ is volt a vége :| Eddig jó^^

Elég más, mert ezt is más írta, mint az eredeti mangát vagy a filmeket. Amúgy elég elborult fazon lehet, nemhiába nem fordítják igazán, mert azért mire emgérti az ember miröl van szó az bele tellik egy kis idöben, nagyon részletes és precíz világot alkotott meg. Nem annyira "könnyen befogadható" mint az eredeti, de sokkal cyberpunkabb mint az Innocence...
Ergo Proxy-t is ö írta ezért várom mrá nagyon, meg a Samurai Champloo írásában is benne volt.
Amúgy GitS Sac-ban sok olyan dolog benne van amit a filmböl kihagytak, de a mangában benne volt.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

SaiyaGin

Quote from: BonciMiért kell, hogy értelme legyen?

Azt vártam, hogy történik valami elõrelépés a 2 illetõ kapcsolatában, ehelyett csak azokat a poénokat kaptam, amikbõl már a sorozatban is elegem volt. (1.Matagu      2.mindenki akkor néz a hármasra, amikor Miina és Karen ráesnek Maikura. Elõször mindkettõt humorosnak találtam, másodszorra azt reméltem, hogy többször már ne legyen, harmadszorra, vagy utána már csak idegesített.) Továbbá azt is értelmetlennek tartom, hogy a 3¤2 személy lazán beleegyezett Ichigo javaslatába.
Az elõzõ postom lényege az akart lenni, hogy végül nem történt semmilyen fejlõdés, olyan húdeviccesnek meg nem találtam, így tehát -kis túlzással élve-felesleges volt megnéznem. :rolleyes:

racka64

Tegnap fejeztem be és igazán még most se tudom hova tenni.Tetszett,vicces volt...nem arról van szó ,csak...a szereplõk jellemét meg reakcióit mintha eltúlozták volna, szinte teljesen más emberek köszöntek vissza, mint az eredeti sorozatban. Sergeant Sagara még katonásabb,Chidori még brutálisabb,a kapitány   "elveszettebb"...etc. A poénok jók voltak, de szerintem ugyanilyen eredményt lehetett volna elérni, ha meghagyják a szereplõk jellemét olyannak, amilyennek már megszeret/tük/tem. :p

Chidori: "That lady was just standing by the window. Isn't that scary?!"
Sousuke: "It's just an older woman...I could understand if she was carrying a gun or bomb or something..."
Chidori: "That's not the problem! You're not normal!!"   :D

Rune

Végignéztem a Goldenboy-t. Tetszett, egyrészt azért mert szétröhögtem magam rajta, másrészt pedig volt elhintve benne egy kevés mondanivaló is...nem az a mélyenszántó fajta, nem is akar az lenni, de korrekt kis anime volt :)
"That is Not Dead Which Can Eternal Lie... And With Strange Aeons Even Death May Die." - H.P. Lovecraft

sirtomi

Most kezdtem el a Grenadier-t. 4 rész néztem meg, eddig nagyon tetszik. Kicsit más mint amire számítottam, pozitív értelemben.
Azt hittem egy ecchi komédia lesz egy kis akcióval, de nem. Akció vígjáték egy kevés ecchivel és jó kis történettel, látványos akciókkal.
Remélem ilyen marad a végéig. Ajánlom mindenkinek és várom hasonló animek ajánlását :D

Ramiz

Quote from: roderickErgo Proxy-t is ö írta ezért várom mrá nagyon, meg a Samurai Champloo írásában is benne volt.
Errõl mit lehet tudni? Szólsz majd, ha kijött?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Darkstar

Quote from: SaiyaGinTovábbá azt is értelmetlennek tartom, hogy a 3¤2 személy lazán beleegyezett Ichigo javaslatába.
Ebben mi a az értelmetlen?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

roderick

Quote from: RamizErrõl mit lehet tudni? Szólsz majd, ha kijött?
Még nem igazán találtam róla semmit, csak a hivatalos honlap van... szerintem észre fogjátok venni rajtam ha megjelenik.. ha jó akkor azért ha nem akkor azért:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

SaiyaGin

Quote from: DarkstarEbben mi a az értelmetlen?

Az, hogy valaki másnak az ötlete alapján.
Szerintem. ;)
Mivel nekem úgy tûnik, ez a vita nem nagyon vezet sehova, részemrõl lezárom. ;)

NLZ

Megnéztem a Boogiepop Phantom -ot, s le vagyok nyûgözve! NGE után a második legjobb anime, amit láttam. :) Ezután a Lain -t fogom megnézni, kíváncsi vagyok az melyik helyre fog menni a ranglistán. :)

Azt meg tudnátok mondani, hogy a Cowboy Bebop -ból a sorozat volt elõbb, vagy a film?
[reserved]

Manu

Quote from: roderickMég nem igazán találtam róla semmit, csak a hivatalos honlap van... szerintem észre fogjátok venni rajtam ha megjelenik.. ha jó akkor azért ha nem akkor azért:)

Az a 15 mp-s trailer, ami fenn van a honlapon, engem is nagyon megfogott! :) Kultgyanús :)

Ramiz

Quote from: ManuAz a 15 mp-s trailer, ami fenn van a honlapon, engem is nagyon megfogott! :) Kultgyanús :)
Azért ne lelkesedj be túlságosan látatlanba, volt már ilyenbõl pofára esés... :)

edit: (Megnéztem azt a nyúlfarknyi trailert.) ==> De most csak nem lesz! Ez tényleg marha jó lesz! Mégiscsak nagy nevek, és hangulatilag is erõsnek tûnik... (enyhe Texhnolyze-feeling is meglegyintett...) basszus... MIKOR JÖN?!?!?! Nem találtam semmit!
Ui. : remélem a sztorit elõre megírták, mielõtt ilyen trailert kiadtak, és nem fullad ki menet közben az anime, mint annyi más esetben történt már.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nimlot

Ájjj! Most néztem végig a Ragnarok-ot... nagyon ütõs! nekem lagyn tetszik fõleg mert rpg rajongó vagyok és assem bírtam ki hogy pár epizód közt leüljek én magam is kicsit dungeon siege 2-zni. én minden szerepjáték kedvelõnek ajánlom! + ha valaki tudja honnan lehetne letölteni ragnarok animébõl zenéket az szóljon PLZ
"Being too kind is also... cruel!"

kikuchiyo

Ja, valóban ígéretesnek néz ki ez az Ergo Proxy, de én a Speed Grapher óta inkább óvatos vagyok...
Failure is the default option

Pirula

Green Green második epizódjáig jutottam, hát nem padlóztam le tõle olyan nagyon. Sajnos nekem nem eléggé humoros ahhoz hogy a sok helyen látott alapszituációt valami frissességgel töltse fel. Lesz ez még másképp vagy hagyjam?

Fazék

Quote from: PirulaGreen Green második epizódjáig jutottam, hát nem padlóztam le tõle olyan nagyon. Sajnos nekem nem eléggé humoros ahhoz hogy a sok helyen látott alapszituációt valami frissességgel töltse fel. Lesz ez még másképp vagy hagyjam?
Sztem ilyen lesz végig, én se vágódtam tõle hanyatt. De ha éppen ilyen hentai-t súroló ecchi-t van kedve nézni az embernek, amin alkalmanként nevetni is lehet egyet-egyet, akkor elmegy.

edit: korábbi értékelésem

Darkstar

Quote from: FazékSztem ilyen lesz végig, én se vágódtam tõle hanyatt. De ha éppen ilyen hentai-t súroló ecchi-t van kedve nézni az embernek, amin alkalmanként nevetni is lehet egyet-egyet, akkor elmegy.
Szerintem jó sorozat, egyszer meg lehet nézni, persze kategóriájában vannak jobbak. A hentai határt szvsz csak a 13. rész döngeti, addig sima ecchi. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Pirula

Quote from: Fazékedit: korábbi értékelésem
:merci:
Akkor ezt itt abba is hagyom.

nite

csak miközben nézek nehány sorozatot, elém került a
Kanojo to kanojo no neko c. filmecske, szerintem nagyon ott van. bár alapvetõen fenntartom azt, hogy rövid anime-ben nem lehet igazán kifejteni a mondanivalót, de ez gyakorlatilag egy ilyen érzés-anime, egy benyomást közvetít csak, és egy pillanatnyi megnyugvást, elgondolkodást és szépséget hozott a zsúfolt hétköznapjaimba. Ha van 5 percetek és még nem láttátok nézzétek meg.
--
God's in his heaven, all's right with the world

Ramiz

Quote from: nitecsak miközben nézek nehány sorozatot, elém került a
Kanojo to kanojo no neko c. filmecske, szerintem nagyon ott van. bár alapvetõen fenntartom azt, hogy rövid anime-ben nem lehet igazán kifejteni a mondanivalót, de ez gyakorlatilag egy ilyen érzés-anime, egy benyomást közvetít csak, és egy pillanatnyi megnyugvást, elgondolkodást és szépséget hozott a zsúfolt hétköznapjaimba. Ha van 5 percetek és még nem láttátok nézzétek meg.
Az "érzés-anime" kifejezésnél már gyanús volt. Igen, ez az anime a She and her cat. :)

Rounin

Jin Roh.

Hm-hm.
Kedves kis történet. Aranyos.
Sikerült hangulatot csempészni a filmbe, így végig feszülten figyeltem.
A szépen megrajzolt hátterek és karakterek csak még jobban segítettek elmerülni Fuse tragédiájában -.-
Szipp. <--- tömör összefoglaló.
\o/

sirtomi

Quote from: RouninJin Roh.

Hm-hm.
Kedves kis történet. Aranyos.
Sikerült hangulatot csempészni a filmbe, így végig feszülten figyeltem.
A szépen megrajzolt hátterek és karakterek csak még jobban segítettek elmerülni Fuse tragédiájában -.-
Szipp. <--- tömör összefoglaló.
\o/
Nagyon tetszett nekem is a történet. Lehet hogy velem van a gond, de ennyire tragikusnak én nem éreztem. Szomorú a történet meg minden, és nagyon jónak tartom, de ennyire nem volt tragikus, legalábbis nekem.

Cobra

Megnéztem a DearS-t és a sok SD-t meg a túl rövidre sikerült történetet (12 részbe lehetetlen normálisan berakni valamit) leszámítva tetszett. Nem egy NGE szintû alkotás, de könnyû kikapcsolódásnak jó  :)
Továbbá RTL2-n elindult a Pretty Cure, meg folytatnak jónéhány sorozatot (Inu Yasha, One Piece, Yu-Gi-Oh), de ebbõl a Pretty Curet inkább hanyagolom, valahol kb  a DoReMi szintjén van   :comp:
Hide and fear, Cobra Commander is here !

SaiyaGin

Quote from: CobraTovábbá RTL2-n elindult a Pretty Cure, meg folytatnak jónéhány sorozatot (Inu Yasha, One Piece, Yu-Gi-Oh), de ebbõl a Pretty Curet inkább hanyagolom, valahol kb  a DoReMi szintjén van   :comp:

Köszi a figyelmeztetést, akkor hanyagolom.  :rolleyes:

Rounin

Quote from: sirtomiNagyon tetszett nekem is a történet. Lehet hogy velem van a gond, de ennyire tragikusnak én nem éreztem. Szomorú a történet meg minden, és nagyon jónak tartom, de ennyire nem volt tragikus, legalábbis nekem.

Mennyire? :ártatlanul pislogó smiley: Jelzõt nem raktam oda :D

Csak annyit, hogy szipp-.-
Szép-szomorú, bár tény, hogy rohangál odakinnt pár tragikusabb történet :]

Ramiz

Quote from: RouninSzép-szomorú, bár tény, hogy rohangál odakinnt pár tragikusabb történet :]
Csak azok nem ilyen "tiszták".

sirtomi

Quote from: RouninMennyire? :ártatlanul pislogó smiley: Jelzõt nem raktam oda :D

Csak annyit, hogy szipp-.-
Szép-szomorú, bár tény, hogy rohangál odakinnt pár tragikusabb történet :]
A "szipp-.-" -et én jelzõnek vettem :D

Ramiz

Quote from: White SeeDHát... MÉRT ILYEN RÖVID!!!
Hát igen, az elsõ reakció a Golden Boy befejezése után... :D De így legalább nem ül le, nincsenek "töltelékrészek", hogy kijöjjön a 13 stb. Szóval minõségi. :cool:

Quote from: White SeeDNagyon király az a 6 rész. Az ecchi vígjátékok királya. Noha az 5-ös rész az már inkább hentai :)
Szerintem jól eltalálták a hentai/ecchi arányt. Pont amikor kell, akkor van egy "erõsebb" rész, és már kezdené átvenni az ember a hangulatot, amikor meglátja Kintaro elborult vigyorát és :lol: ...

Rounin

Quote from: sirtomiA "szipp-.-" -et én jelzõnek vettem :D

:D Neeeeem, az pusztán annak kifejezése, hogy átlagosnál magasabb nedvességû szemekkel néztem ki a fejemmel, bár az arcon bõszen pöffeszkedõ nyári porrétegbe nem vájtam újabb marsi csatornákat megszégyenítõ árkokat.

Ramiz "tiszta" jelzõjére:

Valóban mentes minden felesleges sallangtól, semmi nem tereli el figyelmünket a lényegtõl, a két szereplõ közti viszony alakulásáról. A háttér csak keretet ad az egésznek. Vagymi :D

|I'm no phhhylosophherr|