Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

NLZ

Bocsika, el is felejtettem a spoiler színezést, pedig akartam. :)  
Hát nemtom, a mangát nem láttam, de szerintem a sorozat egy sokkal kerekebb, logikusabb történet lett. Mindegy, a lényeg, hogy tetszett :)
[reserved]

via_mala

Quote from: ManuMeg fox lepõdni.
Megnyugtató érzés, õszintén reméltem is.
De addig is nem bírtam magammal, és belekezdtem még egy sorozatba, mely talán leginkább az Azumanga Daioh-ra hasonlít, de azért nem egészen olyan, mert itt úgy néz ki nagyobbrészt a szerelmi gyötrõdések, bénázások adják a komikum magvát, ami mitagadás elsõre nem tûnik túlságosan nagy durranásnak, de a végig elszórt nyelvi poénok, a karakterek ábrázolása és a humoros szituációk börleszk-szerû torlódásai kemény próba elé állítják az arc, és rekeszizmokat. Én pl. harsányan röhögcséltem a tegnap megtekintett elsõ 3 rész alatt, amit nagyon régóta nem ért el nálam már egyik anime sem.
És hogy melyik is ez a sorozat? Hát a School Rumble! :jee:
És végül még egy szóra visszaragadnám a mikrofont: az intro zenéje sem rossz, de az outro az egyenesen szenzációs!
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

kelvor

Quote from: MohaKeblemre, cimbora!  :tezsvir:
Passzív mód be van kapcsolva? Kiengedi a router a portot?

Köszönöm szépen cimbora, sikerült beállítani. Rosz portot nyitottam ki, de hála a segítségednek és ami az aláírásodban van megoldotta a dolgot.
 :)

Hm, valami azt súgja, hogy számodra is elõkelõ helyen van eme 2-3 sorozat :)

Cloud

segítsetek elég kezdõ vok anime témában. most ezek az animek lesznek meg nekem tudtok mondani valami tmondani róluk?:

Akira
Fatal Fury
Battle Angine Alita
Final Fantasy Legend of cristals

mondjatuk valamit ezeekrõl lécci, mert ha  hülyeségek akkor nem fognak kelleni..

:3x3:

sirtomi

Quote from: akna3segítsetek elég kezdõ vok anime témában. most ezek az animek lesznek meg nekem tudtok mondani valami tmondani róluk?:

Akira
Fatal Fury
Battle Angine Alita

mondjatuk valamit ezeekrõl lécci, mert ha  hülyeségek akkor nem fognak kelleni..

Én láttam az Akirat és a Battle Angel Alitat. Szerintem mindkettõ nagyon jó.
Az Akira elég komoly mû, mondanivalóval.
Az Alitat ,már rég láttam, de az is egész jó.

Nézz utána az animenfo.com -on vagy az anidb.net -en.

Meg biztos lesz aki szépen leírja melyik milyen :)

NLZ

Akira szerintem se rossz, az volt az elsõ, amit láttam a nyár közepén kezdõdõ anime lázamban. :P :D
[reserved]

Ramiz

Quote from: akna3segítsetek elég kezdõ vok anime témában. most ezek az animek lesznek meg nekem tudtok mondani valami tmondani róluk?:
Akira
Fatal Fury
Battle Angine Alita
mondjatok valamit ezeekrõl lécci, mert ha  hülyeségek akkor nem fognak kelleni..
Az Akira egy anime- és kultúrtörténeti mérföldkõ, emellett egy profi történettel (ami a mangában mutatkozik meg a maga tökéletes teljességében) és egy nagyon eltalált hangulattal megáldott anime, amit semmiképpen sem szabad kihagyni! Top 5-ös mindenképpen.
Battle Angel Alita: akik ismerik a mangát, azok nem szeretik az animét, de nekem tetszett. Hangulatos, emlékezetes.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kelvor

Hm..hm...ma reggel megakadt a szemem az egyik ismerõsöm kommentjén. Hozzászólásának a tartalma az FF7 advent children volt amit állítólag tegnap szedett le. Szegény még most is a hatása alatt van annyira tetszett neki.
Én még nem bukkantam rá sajnos. Ha valakinek meg lenne vagy megtalálja valahol az feltétlen szóljon :)

No, megyek vissza Happy lessons-t nézni csak beköszöntem :)

Cobra

Alita (eredeti címeg GunnM), Akira kötelezõ darab.
Fatal Fury-t nem ismerem, gondolom valami verekedõs anime, az FF anime-krõl meg jót még nem olvastam.

Tegnap éjjel volt a VOX-on a Heat Guy Jay elsõ néhány része. Kíváló ízelítõ volt, biztos megnézem valamikor. Szerintem kíváló grafikája (2002-es) és elég jó története van, ráadásul elég akciódús is. Kb Gits light  :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Ramiz

Quote from: CobraTegnap éjjel volt a VOX-on a Heat Guy Jay elsõ néhány része. Kíváló ízelítõ volt, biztos megnézem valamikor. Szerintem kíváló grafikája (2002-es) és elég jó története van, ráadásul elég akciódús is. Kb Gits light  :)
Errõl majd kanyarítsd egy rövid értékelõt plz, ha végeztél! Thx! :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Cobra

Annyit tudok mondani, hogy valamikor a jövõben játszódik, a fõhõs egy speciális rendõrosztag tagja (idáig rajta, a partnerén meg a titkárnõn kívül nem volt más tag, talán csak belõlük áll), a partnere egy android. Feladatuk a bûncselekmények megakadályozása még megtörténtük elõtt, illetve az illegális androidok megsemmisítése. Nem túl sci-fi (jó, vannak érdekes dolgok, de nem estek túlzásba), nem is túl durva, pl amikor lemészároltak pár embert, akkor a részleteket nem mutatták, csak az árnyékokat. Többet nem nagyon tudok mondani, Animenfo-n írnak még 1-2 részletet. A megnézése még biztos odébb van, még utána se néztem, honnan lehetne megszerezni. De ha valaki talál letöltést szerintem nézzen bele. A CB rajongóknak szerintem tetszeni fog, hasonló a világ :)

Ramiz

Quote from: CobraA CB rajongóknak szerintem tetszeni fog, hasonló a világ :)
Azért ahhoz még sok kell... :)

Ramiz

Quote from: White SeeDNincsen köztünk egy Gundam rajongó aki tanácsokkal látna el, hogy mit milyen sorrendben kéne nézni?
Én csak általános tanáccsal szolgálhatok: a kis sorszámútól (1) haladj egyesével a nagyobb felé, amíg tart.

NLZ

Quote from: kelvorHm..hm...ma reggel megakadt a szemem az egyik ismerõsöm kommentjén. Hozzászólásának a tartalma az FF7 advent children volt amit állítólag tegnap szedett le. Szegény még most is a hatása alatt van annyira tetszett neki.
Én még nem bukkantam rá sajnos. Ha valakinek meg lenne vagy megtalálja valahol az feltétlen szóljon :)

No, megyek vissza Happy lessons-t nézni csak beköszöntem :)

Torrenten már fennvan, egyébként egész érdekes a sample alapján. Várok még 1 hetet, amíg lesz felirat, bár lehet inkább 2õt, hogy kiforrott felirat legyen. :)
[reserved]

Cobra

Quote from: White SeeDNincsen köztünk egy Gundam rajongó aki tanácsokkal látna el, hogy mit milyen sorrendben kéne nézni?
Animenfo-n nézd meg a készítési dátumokat. Egyébként semmi kapcsolat nincs a különbözõ sorozatok között.

sirtomi

Quote from: White SeeDA kis sorszámútól a nagyobb fele meg nem megy, mert nem úgy van megszámozva:)
Ezt nem értem  :confused:
Ha megvan számozva, akkor tudsz a kisebbtõl a nagyobb felé haladni.

Lehet hogy belekezdek a Gundam sorozatokba én is. Már régebb óta érdekel, de hát sok mást néztem eddig.

sirtomi

Quote from: White SeeDNincsen megszámozva, illetve ami megvan az nem a kezdõsorozat hanemn néhány alsorozat van beszámozva.
Aha, ok. Most már értem :D

Rune

Végignéztem az FLCL-t. Valaki elmondaná hogy mit láttam? :lul:
Na a viccet félretéve, ezt még muszály lesz megnéznem legalább kétszer.
Homály van :)
"That is Not Dead Which Can Eternal Lie... And With Strange Aeons Even Death May Die." - H.P. Lovecraft

NLZ

Cowboy Bebop -ból a film vagy a sorozat volt elõbb? :)
[reserved]

Manu

Quote from: NLZCowboy Bebop -ból a film vagy a sorozat volt elõbb? :)
a sorozat

Ramiz

Quote from: NLZCowboy Bebop -ból a film vagy a sorozat volt elõbb? :)
A 22. és a 23. epizód között van a film, ha jól tudom.

sirtomi

Quote from: RamizA 22. és a 23. epizód között van a film, ha jól tudom.
Ezt mibõl állapította meg valaki? Én próbáltam elhelyezni, de nem nagyon sikerült. Kiváncsi lennék mik alapján gondolta ezt ki valaki, lehet hogy csak én nem veszek észre dolgokat :)

roderick

Quote from: sirtomiEzt mibõl állapította meg valaki? Én próbáltam elhelyezni, de nem nagyon sikerült. Kiváncsi lennék mik alapján gondolta ezt ki valaki, lehet hogy csak én nem veszek észre dolgokat :)

Igazából úgy a 13. résztöl a 23-ig akármikor be lehet rakni.
Spoiler: Mertugye a filmben Ed már van és Ed még van:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

sirtomi

Quote from: roderickIgazából úgy a 13. résztöl a 23-ig akármikor be lehet rakni.
Spoiler: Mertugye a filmben Ed már van és Ed még van:)
Na így nekem is sikerült belõnöm :D , de pont a 22. és 23. rész közé valahogy nem megy.

Necrid^

Quote from: sirtomiNa így nekem is sikerült belõnöm :D , de pont a 22. és 23. rész közé valahogy nem megy.
Nem mind1 végulis?:) lényeg hogy naon Király a film.:jee:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Ramiz

Azért pont ott van, mert a csapat már kezd "elhidegülni". :lazza:

ArchElf

Minden FF rajongónak FELTÉTLEN MEGNÉZNI kategória!
A legjobb a Turks, no meg amikor az elején Tifa csatája "végén" megszólal a telefon!!! Azt hittem majd lefordulok a székröl!!!  :lul:
Ja egyébbként már feltöltöttem, csak zsozso-t kell rávenni, hogy rakja át a publikus szekcióba.

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

.Attila

Quote from: 'ArchElf[HUN']Minden FF rajongónak FELTÉTLEN MEGNÉZNI kategória!
A legjobb a Turks, no meg amikor az elején Tifa csatája "végén" megszólal a telefon!!! Azt hittem majd lefordulok a székröl!!!  :lul:
Ja egyébbként már feltöltöttem, csak zsozso-t kell rávenni, hogy rakja át a publikus szekcióba.

AE
Szerintem itthon is kik fogják hozni (EU-s megjelenés év végén), úgyhogy nem hiszem, hogy bölcs dolog lenne felrakni az ftp-re. De nem én döntök.

ArchElf

Quote from: BonciSzerintem itthon is kik fogják hozni (EU-s megjelenés év végén), úgyhogy nem hiszem, hogy bölcs dolog lenne felrakni az ftp-re. De nem én döntök.
A DVD-felrakás ellen én is ellene vagyok, ám egyrészt nem hiszem, hogy megjelenik magyarul (ne így legyen), másrészt amíg meg nem jelenik idehaza, fent lehet; szerinted?
Amúgy ha kijön magyarul nagyon valószínû, hogy megveszem. Nem sok ilyen van, de ennyire valószínüleg leszek fanatikus.

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

.Attila

Quote from: 'ArchElf[HUN']A DVD-felrakás ellen én is ellene vagyok, ám egyrészt nem hiszem, hogy megjelenik magyarul (ne így legyen), másrészt amíg meg nem jelenik idehaza, fent lehet; szerinted?
Nem vagyok jogász, kérdezd meg a noriko-t ;)
De vhogy az az érzésem, hogy már most védik. Ez az én véleményem, úgyis zsozsoé lesz a döntõ, aki valószínûleg nem az én véleményem alapján fogja eldönteni a sorsát :)