Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Fatal

Nem, [spoiler]Ha jól emlékszem, még összejöttek azelőtt egy nappal, Makoto Katsurával csókolózott Sekai előtt a lakásán, etc. Namármost azután egyszercsak reggel lett, és nem lenne a sorozathoz méltó ha még hazament volna utána Kotonoha és nem Makotonál tölti az éjszakát :hehe:[/spoiler]
Some people like to kiss
Some people like to hug
Some lesbians like eating each others shit out of a cup
Some people say I love you
Some even shout it out
Some people puke semi-digested shit into each others mouths

SaiyaGin

Quote from: Fatal on 2009-01-12, 21:07:55
Nem, [spoiler]Ha jól emlékszem, még összejöttek azelőtt egy nappal, Makoto Katsurával csókolózott Sekai előtt a lakásán, etc. Namármost azután egyszercsak reggel lett, és nem lenne a sorozathoz méltó ha még hazament volna utána Kotonoha és nem Makotonál tölti az éjszakát :hehe:[/spoiler]

Ja, az is igaz...

Bicskei

[spoiler]szerintem meg nem történt meg.
ugyanis azon az estén állítbe hozzájuk a másik ribi(sekai) h Makoto hogy lehetsz most vele én terhes vagyok velem kell lenned...nem sookal később lehet látni ahogy Makoto elköszön Katsuratol és a csaj haza megy valami autoval..[/spoiler]
Ultras liberi

Dreamcleaver

Macross Frontier

Nehéz elemzést írni egy olyan műről (amúgy sem vagyok valami kimívelt kritikus), ami nagyon tetszett mégis tele volt idegesítő apróságokkal. Ez volt az első Macross animém (valószínűleg a korábbiakat nem fogom megnézni a grafika miatt), úgyhogy szokni kellett picit.

Maga a történet jól ki van dolgozva. Nagyszabású űropera csavaros történettel, sok ármánnyal, szerelemmel, drámával és akcióval. A Macross Frontier nevezetű kolóniaflotta útját követhetjük soron, mely a Protoculture civilizáció fajait (emberek, óriások és egyebek) szállítja. Küldetésük célja egy új anyabolygó megtalálása. Útjuk során megtámadja őket a titokzatos, rovarszerű Varja faj, és élet-halál harc keződik a túlélésért.

A történetnek tulajdonképpen 3 főszereplője van; Alto, a lányos kinézetű főhős, volt kabuki színész, aki megtagadta a családi tradíciót és pilóta lesz, Sheryl, a híres énekes idol, aki látogatóba jön a Frontier flottára a Galaxy flottáról, és Ranka, egy titokzatos múlttal rendelkező fiatal lány, aki szintén énekes akar lenni, de indokait inkább nem spoilerezném le. Az szerelmi háromszögük alkotja a sztori főszálát a Varja támadások mellett. Van azonban egy rakat mellékszereplő is, akik szerencsére nem elnagyoltak. Jól kidolgozott jellemük van (legyenek rosszak vagy gonoszak) és van egy-két érdekes (szerelmi) mellékszál is (bár Alto "tesójának" szelíd homoszexuális vonzalma picit irritált).
Itt jegyezném meg, hogy aki kitalálta, hogy mega moe, méretes keblekkel rendelkező, óriás csajszi, Klan, mikron formája egy loli legyen, azt fel kéne négyelni és kiszögelni a világ 4 legnépesebb városának központjában elrettentő példaként.  :mad:

Azonban ez nem szokványos űropera, ugyanis a zenének nagyon nagy szerepe van a történetben, és ez az a faktor, ami meg fogja osztani a közönséget. Az animéban szereplő számok isteniek, nagyon megdobják a hangulatot. Ráadásul nagyon szépen vannak animálva és koreografálva a koncertek és egyéb éneklős jelenetek, amik még jobban megdobják az élményt. Csaták alatt mindig énekel vagy Sheryl vagy Ranka ezzel buzdítva a pilótákat, és persze sok drámai jelenet alatt is ők szólnak. De a zene ereje itt ennél jóval nagyobb, képes eldönteni csatákat, összezavarni az ellent. Ezt mondjuk megindokolják azzal, hogy hogyan épül fel a Varja kommunikációs rendszer. Mégis sok helyen már túlzás, amit művelnek. A szerelmesek képesek hallani egymás énekeit az univerzum át, sőt beszélgetnek is (itt volt valami quartz fülbevaló, ami felerősíti az éneket, de puh pls) etc etc. Az ilyen jeleneteknél azért fogtam a fejem.

Még annyit a történetről, hogy a végét megint picit elkapkodottnak éreztem. Az utolsó két részbe rengeteg minden bele van sűrítve. Ráadásul ez is hirtelen zárul, a climax az utolsó rész végén van, a epilógus meg már a stáblista alatt van. Csak én szeretem azt, hogyha a lezárás egy egész részt felölel (pl Kanon animék)? Ha látom, hogy a megkedvelt szereplőimnek hogyan alakul az élete a megpróbáltatások után? Nem szeretem, ha ilyen gyorsan elvágják a történetet.

A grafikával alapvetően nagyon meg voltam elégdve. Nagyszerűen ötvözték a 2D-s rajzot a 3D-s CG animációval. A CG itt igazi minőségi munka, nem valami harmadrangú gagyiság. A masszív űrcsaták frenetikusan néznek ki. A rajzolt részekkel is meg voltam elégedve, bár itt-ott azért elő elő fordult egy-két elrajzolt fej. A koncertek nagyon látványosan voltak előadva.

Summa summárum; ez a sorozat nagyon szórakoztató volt, de nem azért mert Macross, sőt, talán ha nem lett volna Macross még jobb is lett volna. Tetszett a zene dominanciája, egyedi hangulatot adott az animénak, de még jobban tetszett volna, ha logikus keretek között tartják az erejét. Még az is rendben volt, hogy fegyverként is alkalmazták (ez is az egyediség része), de egyes jelentekben már annyira irreális dolgokat műveltek vele (tudom sci-fi de akkor is), hogy nem tudtam komolyan venni. Ez a sorozat 10/10 lett volna, ha a nagyszerű sci-fi történetet egyszerűen ötvözték volna egy romantikus mesével és sok-sok zenét adtak volna hozzá.

Így egy 8/10-t adok neki.

Ja és az OST-ket kötelező meghallgatni, fenomenálisak.

Phew...de elfáradtam.  :smile:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

motifator

Eddig is szemeztem vele, de most meggyőztél. Ha lesz egy kis időm, nekiesek.
:merci:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

frozenstein

Quote from: motifator on 2009-01-13, 16:47:23
Eddig is szemeztem vele, de most meggyőztél. Ha lesz egy kis időm, nekiesek.
:merci:
+1

Zsiga

motifator

Quote from: Zsiga on 2009-01-13, 17:12:36
Quote from: frozenstein on 2009-01-13, 17:07:47
Menjen az ilyen a fenébe hogy vizsgaidőszak közepén ír ajánlót...
+1
FiXED és +1
Nekem holnapután véget ér a vizsgaidőszak, és ha minden jól megy, az egész egyetem, úgyhogy jöhetnek azok az ajánlók  :jee:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Zsiga

Quote from: motifator on 2009-01-13, 17:15:49
Nekem holnapután véget ér a vizsgaidőszak, és ha minden jól megy, az egész egyetem, úgyhogy jöhetnek azok az ajánlók  :jee:
Akkor nem is mondom hogy hova menj... :zomg: :D

Dreamcleaver

Quote from: Zsiga on 2009-01-13, 17:17:07
Quote from: motifator on 2009-01-13, 17:15:49
Akkor nem is mondom hogy hova menj... :zomg: :D
A 16-i vizsgámra 5 napom volt tanulni...ebből 2-t Macross Frontier nézéssel töltöttem. Szenvedj te is.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Solid Snake

Ezeket a Macross cuccokat milyen sorrendben kell amúgy nézni?
Hátha esetleg kedvem támad majd hozzá a jövőben.

Zsiga

Quote from: Solid Snake on 2009-01-13, 17:49:07
Ezeket a Macross cuccokat milyen sorrendben kell amúgy nézni?
Hátha esetleg kedvem támad majd hozzá a jövőben.
Ha zavar az erősen archaikus grafika akkor a Zero-t először, utána a mostanit. Ha nem akkor Zero aztán időrendben az elsővel kezdve a többi.

DC : Jó de neked már úgyis mindegy, én meg még akár diplomázhatnék is jövőre... :D

SaiyaGin

Quote from: Zsiga on 2009-01-13, 17:12:36
Quote from: frozenstein on 2009-01-13, 17:07:47
Menjen az ilyen a fenébe hogy vizsgaidőszak közepén ír ajánlót...
+1
FiXED és +1

+1
(Egyre nő a megnézendők listája...)

Bicskei

Maburaho
24 részes kis szösszenet..rosszabra stámitottam de teljsen könnyed volt és nézhető,igaz h elaposodott a közepén picit.de ez is elviselhető volt..
bejött ez sulis varázslós hárem ecchi anime filing...sok komikus jelenet szinte végig élvezni lehet.
NLZ szerintem ne dobd ha belefér az idődbe.
most viszont kérek ajánlás valami hasonló műre....
addig is Zero no Tsukumia Princess no....
jah mivel élveszhető volt de alapvetőe egy marhaság
10/7
Ultras liberi

Cobra

Macross Zerot semmiképpen ne nézze meg először az, aki kíváncsi az eredeti sorozatra, mert nem fogja bírni a régi grafikát a Zero után. Macross 7-et nem láttam, de annak elvileg már emészthető a grafikája, igaz történetben nem kapcsolódik igazán a többihez. Zerot érdemes a Frontier előtt megnézni, de egyébként szinte mindegy a sorrend (Plus sem kapcsolódik a többi filmhez/sorozathoz).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Bicskei

Midori no Hibi

nah ezen is túl lennék.nekem tetszett..de végére már picit unalmas volt a sok szenvedés...[spoiler]komolyan tartottam tőle h visszakerül a kezére..[/spoiler]
de amugy teljesen rendben van a sorozat. könnyed nevetetős 13 rész...
[spoiler]az már más kérdés h a kitalálójának elfojtott dolgai vannak..maszti márta életre kelése.... :falba: de belefért; a nővére meg egy imba éllat :hopp:[/spoiler]
összességében
10/7
Ultras liberi

NLZ

Ó, ha neked ez a szenvedés sok volt, akkor alacsonyabb a rinyaküszöbszinted, mint nekem. :D
[reserved]

Bicskei

Quote from: NLZ on 2009-01-14, 15:01:45
Ó, ha neked ez a szenvedés sok volt, akkor alacsonyabb a rinyaküszöbszinted, mint nekem. :D

hajnalban fél 4kor sok volt :rotfl:
Ultras liberi

Bicskei

Zero no Tsukaima - Princess no Rondo

nem is tudom vegyes érzelmek...jó a sorotat meg minden csak szarul lett kifejtve a történet..pontosabbana történet 4 rész..hiába nagy elvárásokkal néztem
[spoiler]az új karakterek jók meg minden a hercegnős szál is tetszik meg minden d e végére Luise KURVÁRA IDEGESÍT :Eztneked: :__devil: :falba: :falba:[/spoiler]
amugy jó a sorozat és hozza a szintet...
10/8
Ultras liberi

Member

Junchi

Báán-káái *DED* xDDDDDD

Amúgy nagyrészt egyezik a véleményünk (persze azért 3-nál több pontot szánnék neki ^^). Mondjuk ha az a bizonyos evil organization nem kerül bele a sztori felénél, egész jó lett volna...

Member

Nekem a közepe felé tetszett pár ötlet, de a keret hazavágja a képet. De sajna a jó szálakat is igyekeztek lemészárolni a végére.

Bicskei

Zombie Loan

poénos zombivadészós kis 13részes anime. jó a sztori csak kurvára nincs befejezve...
így nem olyan jó ha befejezték volna sokkal jobb is lehetne....
a bajom még az [spoiler]hogy a két főszereplő srácban van egy kis gay hajlam...az ilyet pedig én abszolút nem tolerálom...kedvencek a sorozatól:Yomi meg a kaszás(kár h összement a végére.[/spoiler]

10/6
Ultras liberi

NLZ

Quote from: Member on 2009-01-16, 14:10:26
Chaos;Head

Nagy a káosz a fejemben.
A csávó nem egy eskábált bunkerben él a ház tetején, hanem egy közönséges konténerben.
A rajzolós videó alatt milyen zene szól? :)
[reserved]

Member

Hmmm, azt hittem, azt ő dobta össze, de ezek szerint még ennyi akaratereje sem volt. :)

Machinae Supremacy - Fanvacoolt (Jets'n'Guns OST)

NLZ

Miért, a saját házadat te dobtad össze? :D
Ez egy kontérer, amibe beleraktak egy íróasztalt, egy kanapét és egy polcot. Meg bevezették az áramot és az internetet. Igazából nem nagy ördöngősség, csak sztem nem lehet benne valami jó a klíma. :)
[reserved]

Kvikveg

Kurenai
anidb
Delete.
Ezennel felkerem Membert, hogy irjon rola. Mert megerdemli.
Egyetlen pozitivuma az eneklos resz volt, meg sosem hallottam seiyuut borzalmasan enekelni.  :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Bocsika, már láttam. Elmegy szintű volt, se nem rossz, se nem kiemelkedő. Pozitívuma, hogy a loli nem hülye, nem is perverz, hanem csak simán gyerekes.

Kvikveg

Quote from: Member on 2009-01-18, 20:29:34
Bocsika, már láttam. Elmegy szintű volt, se nem rossz, se nem kiemelkedő. Pozitívuma, hogy a loli nem hülye, nem is perverz, hanem csak simán gyerekes.
Francba. Pedig szivesen lattam volna egy Member-fele cincalast.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Ahhoz túl korán néztem meg, akkoriban nem volt még bevett szokás.
Boogiepop Phantom

Őt meg valahogy nem bántottam.