Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Rounin

Amikorra autóm lesz, addigra sofőrt is tudok mellé bérelni. :angyali:

katz

Quote from: Rounin on 2009-05-22, 13:31:48
Amikorra autóm lesz, addigra sofőrt is tudok mellé bérelni. :angyali:
:lol: Jah, 1 körre

Rounin

Quote from: katz on 2009-05-22, 13:44:57

De a feeling, ember, a feeling! :whoah: :D

katz

Quote from: Rounin on 2009-05-22, 13:48:31
Quote from: katz on 2009-05-22, 13:44:57

De a feeling, ember, a feeling! :whoah: :D
Céges utak során fekete E600/SLK sofőrrel, én meg a hátsó ülésen, urasan, már megvolt.
Még mindig jobban szeretek magam vezetni :D

Rounin

Quote from: katz on 2009-05-22, 13:51:04
Céges utak során fekete E600/SLK sofőrrel, én meg a hátsó ülésen, urasan, már megvolt.

A rosseb gebesszen meg!
No offense.

katz

Quote from: Rounin on 2009-05-22, 13:57:45
Quote from: katz on 2009-05-22, 13:51:04

A rosseb gebesszen meg!
No offense.
Köszi, én is naon élveztem :D
Rosseb meg már meggebesztett, bölcsességfogamat vetettem ki, most regenerálódok.

Nakedape

nekem naaagy volvó volt saját sofőrrel
[spoiler]este  néha egyedül vagyok a buszon[/spoiler]
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Rounin

Quote from: Nakedape on 2009-05-22, 14:03:06

Téged receptre kéne adni, xanax helyett.

Én

:lol:

Kuroi Tenshi

:appl: so much win  :muhahah:

.Attila

Ma felhívtak egy munkaerő-közvetítő cégtől. Kicsit meglepett, amikor kapásból angolul kezdett beszélni, nem is értettem, melyik cégtől hív, de gondoltam, úgyis elküldi majd az infokat emailben, nem kérdezek vissza.

Eddig a felesleges bevezetés, kérdés:
Az állás Csehországban (Brno) lenne, nekem meg már most meg kéne tudnom nekik mondani, mennyi lenne a fizetés, amit elképzelek. Tudja valaki, mennyi egy átlagos kezdőfizetés Csehországban? Esetleg hogy mennyibe kerül kint az élet mindennel együtt?

SaiyaGin

:facepalm:
:Kiraly:

Nakedape

katz

Nakedape

Quote from: katz on 2009-05-22, 15:15:19
Quote from: Nakedape on 2009-05-22, 15:13:53
vásárolt rutinvizsga?
Mát a NagyonLOL-ban is volt...
mea maxima culpa. csak most futottam bele, vhol, és pont belevágott a mai témába

Kvikveg

:lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Moha

Quote from: .Attila on 2009-05-22, 14:44:56
Tudja valaki, mennyi egy átlagos kezdőfizetés Csehországban? Esetleg hogy mennyibe kerül kint az élet mindennel együtt?
Sok infóval nem tudok szolgálni, mert csak egyszer voltam Prágában 3 éve. Annyit tudok mondani, hogy a tömegközlekedés pl. olcsóbb, mint Budapesten, élelmiszer árak kb. mint az itthoniak (a sajt viszont pl. marha olcsó volt), egyéb dolgok árairól nincs infóm, ill. persze ezek is változhattak 3 év alatt...

Én

Ramiz

1. Ki a legnagyobb Hellboy (2) fanatikus a fórumon? Van egy meglepetésem számára. :)
2. Valaki meg tudja találni nekem a Hellboy 2-ből a Vadon hercegnője-végződésű harcjelenetet youtube-on vagy más letöltős helyen? (Belváros, csápos szörny, kisbaba, Hellboy "Big Baby" pisztolya.) Kéne, de én nem tlaálom... :(
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: Moha on 2009-05-22, 19:14:34
Tudja valaki, mennyi egy átlagos kezdőfizetés Csehországban? Esetleg hogy mennyibe kerül kint az élet mindennel együtt?
Sok infóval nem tudok szolgálni, mert csak egyszer voltam Prágában 3 éve. Annyit tudok mondani, hogy a tömegközlekedés pl. olcsóbb, mint Budapesten, élelmiszer árak kb. mint az itthoniak (a sajt viszont pl. marha olcsó volt), egyéb dolgok árairól nincs infóm, ill. persze ezek is változhattak 3 év alatt...

Az emaillel együtt kaptam egy kis prospektust, abban vannak élelmiszer, tömegközlekedési meg hasonló árak.
Ám nekem most egy elvárt fizetést kéne mondanom.
Googlefu-val annyit kiderítettem, hogy a márciusra elkészült statisztika szerint az azt megelőző negyedévben 285ezer Ft volt az átlagfizetés. Asszem, benyögök 1000 eurót, aztán lesz, ami lesz.

Cloud

Van netem. Vééééééééééégreeeeeee.  :whoah: :whoah:

SaiyaGin

Quote from: Cloud on 2009-05-22, 21:33:59
Van netem. Vééééééééééégreeeeeee.  :whoah: :whoah:

:cool:

kikuchiyo

Quote from: .Attila on 2009-05-22, 20:24:16
Quote from: Moha on 2009-05-22, 19:14:34

Az emaillel együtt kaptam egy kis prospektust, abban vannak élelmiszer, tömegközlekedési meg hasonló árak.
Ám nekem most egy elvárt fizetést kéne mondanom.
Googlefu-val annyit kiderítettem, hogy a márciusra elkészült statisztika szerint az azt megelőző negyedévben 285ezer Ft volt az átlagfizetés. Asszem, benyögök 1000 eurót, aztán lesz, ami lesz.

Ha te egy komoly mérnöki állásra pályázol, akkor az 1000 eurónál többet is kérhetsz.
Failure is the default option

motifator

Pályakezdőként? Azért abban nem vagyok 100%-ig biztos.
Persze ez is azon múlik, hogy mindenáron akarod-e az állást, vagy nem gond, ha visszautasítanak, mert túl sokat kértél.
Amúgy nem tudom, hogy milyenek a viszonyok Prágában. Ez az 1000 euró ez bruttó? Mennyi ez nettóban? Mert ha esetleg nettó ennyi, akkor egyáltalán nem rossz pályakezdő fizetés, ez kb. egy magyarországi vidéki szerencsésebb pályakezdő programozófizetés. Legalábbis nettóban ez igencsak szerencsés vidéken. Pest persze más tészta.
Bruttóban már nem annyira irígylésreméltó, azért általában ennél többel kezdesz, de azért nem olyan nagyon sokkal. Mondjuk én most programozókról beszélek, ami eléggé sikerszakma mostanában, még a válság ellenére is. Csak most már nálunk is kicsit kiélezettebb a verseny a munkaerőpiacon az álláskereső oldaláról.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

kikuchiyo

Nem ismerem a munkaerőpiacot, főleg nem a csehet, és nem is akarom félrevezetni .Attilát, de szerintem ezzel a kérdéssel a munkaadó egyben teszteli is a jelöltet. Mennyire van tisztában a viszonyokkal, mennyire bízik a saját tudásában, avagy van-e mersze sokat kérni.

Kérjen csak többet (1500 túró, vagy akár több), aztán legfeljebb majd enged belőle.

.Attila

Programozó el tud kérni ennyit, más nem, én pedig nem vagyok programozó.
A 285ezer átlagfizetés pedig bruttó, de nem tudom, hogy az én szakmám mennyit ér kint pályakezdőként.

kikuchiyo

A fene ebbe a sertés- vagy milyen influenzába, amit elkaptam...

Cobra

Ezt egyébként sose fogom megérteni miért a pályakezdő jelenkezőt kérdezik mennyit szeretne fizetésnek.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Én

Amit kiku mondott, nem hangzott hülyeségnek.

katz

Quote from: Cobra on 2009-05-23, 00:20:10
Ezt egyébként sose fogom megérteni miért a pályakezdő jelenkezőt kérdezik mennyit szeretne fizetésnek.
Kíváncsiak mennyire vagy elszállva magadtól, vagy mennyire tartod magad lúzernek...