Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Member

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-07-25, 22:21:59
S az izraeli, zsidókból álló szélsőjobboldali pártok?
Valóban, a Bar!kádban hányszor írtak dicsérő szavakat a palesztinpárti izraeli baloldalról, ebben igazad van.

De ha tudsz mutatni nekem egy olyan nem-izraelita szélsőjobboldali pártot (most végigpörgettem az izraeli parlamenti pártok listáját, de igazán markánsat nem találtam), amely a zsidóságot odaadással és tiszta szívvel ölelné, akkor megtapsollak.

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-07-25, 22:21:59
... mint most, amikor norvégokra lőtt, nem bevándorlókra?
Nem lehet mindent sztereotipizálni és skatulyázni.
Az, hogy ki a nemzet tagja, relatív. Ha az, aki a bevándorlókat beengedné, már nem is igazi norvég, hanem hazaáruló, már nincs is gond.
Szerinted pl. Vona Gábor szerint Gyurcsány Ferenc magyar, hogy konkretizáljak? :)

Próféta

Szerintem akkor itt fejezzük be, Kvikveg megkapta a választ a kérdésére :)

Xzone

Quote from: kikuchiyo on 2011-07-25, 22:25:09
Különben nyilvánvaló, hogy nem kissé, hanem nagyon volt őrült a pasas. Templomos lovagnak képzelte magát (a "rendtársai", aki után fél Norvégia nyomoz most, valószínűleg csak a fejében léteznek), és az egészet egy küldetésként fogta fel, előre kiértékelve, hogy hány százalékos valószínűséggel teljesíti az egyes szinteket.

This. Egy ilyen szinten agyament fickó manifesztójában szerintem fölösleges logikát keresni.

Member

Egyáltalán mi volt a kérdés? :haha:

Quote from: Xzone on 2011-07-25, 22:38:15
This. Egy ilyen szinten agyament fickó manifesztójában szerintem fölösleges logikát keresni.
Kiku posztjáról jut eszembe, olyan black metal "zenekart" találtam már, ahol a családtagok elmondása szerint az "énekes" fejében léteztek csak a többiek. Gindolom hasonló eset.

Kvikveg

Quote from: Darkstar on 2011-07-25, 21:31:24
Én is így tudtam, de mint kiderült, az csak az unió országaira vonatkozik...

Én se kartam használni, le is tiltottam mindent, az az egy használat muszályból volt, mert eltévedtünk éjjel Istanbulban. Drága hiba. :D
Kapjak be. Fogyasztovedelem, tekozlo homar.

Quote from: Member on 2011-07-25, 22:39:46
Egyáltalán mi volt a kérdés? :haha:

Quote from: Xzone on 2011-07-25, 22:38:15
Kiku posztjáról jut eszembe, olyan black metal "zenekart" találtam már, ahol a családtagok elmondása szerint az "énekes" fejében léteztek csak a többiek. Gindolom hasonló eset.
Mar en sem tudom.

LOL. Link?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: Kvikveg on 2011-07-25, 22:56:36
Quote from: Darkstar on 2011-07-25, 21:31:24
Én is így tudtam, de mint kiderült, az csak az unió országaira vonatkozik...

Én se kartam használni, le is tiltottam mindent, az az egy használat muszályból volt, mert eltévedtünk éjjel Istanbulban. Drága hiba. :D
Kapjak be. Fogyasztovedelem, tekozlo homar.
no igen. tékozló homár minimum.
+ olyat többször is hallottam, hogy ki lehet könyörögni, hogy felezzék.
ha meg mégse, akkor szóljál, megkérdezem, hátha van T-s ismerős is, Telenor-nál van és ott sikerült elintézni ilyet

Darkstar

Köszi!
Először érdeklődök a behajtási csoportnál, aztán ajánlott levél, és ha nem sikerül intézni semmit, szólok. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Kollégáim és sorstársaim nevében is háromszoros hipp-hipp-hurrá a munkaadónknak, amiért elrontotta mindnyájunk 2010-es jövedelemigazolását, amelynek folyományaként nyújthatjuk be az önellenőrzést a kedvenc APEH-unknak.

QuoteNem kell önellenőrzési pótlékot fizetni: [...] ha a munkáltató vagy kifizető késedelmes vagy hibás igazolása miatt az adózó
bevallását önellenőrzéssel helyesbíti
phew

Quote from: Fazék on 2011-07-25, 22:59:18
megkérdezem, hátha van T-s ismerős is
De azért tippre szerintem Darkstarnak lesz több T-s ismerőse ;)
Sok sikert, Darkstar!
Viszont csak hogy bosszankodj: a mobil Google Maps-ben van olyan Labs fícsör, hogy előre becache-sel egy 10 mérföld sugarú területet offline használatra  :ejnye:

Cloud

Ezé köll használni valami offline gps progit. :) ^^"

Darkstar

Quote from: Próféta on 2011-07-25, 23:41:04
De azért tippre szerintem Darkstarnak lesz több T-s ismerőse ;)
Sok sikert, Darkstar!
Ebben nem lennék biztos, akiket mi ismerünk, azok kicsit más területen vannak (plusz a T-homenál, kétlem, hogy ide át tudnának nyúlni - ha egyeltalán megpróbálnák :D)
És thx.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Quote from: Kvikveg on 2011-07-25, 22:56:36
LOL. Link?
Megpróbáltam rákeresni, de túl sok blackker él a szenvedés és a magány témáival. Nem tudom, hogy a másik gépre lementettem-e poénnak.

szpeter

Quote from: kikuchiyo on 2011-07-25, 22:25:09
[spoiler]Ez az az effektus, hogy mindig felkapom a fejem és reagálok, ha a nevemet mondják. Ez akkor kínos, ha épp más ugyanilyen nevű ember is van a névtérben szobában.[/spoiler]
Úgy tűnik ez minden Péternél jellemző? :D Ugyan ez a reflexem van XD Elég idegesítő tud lenni 99-edik fejfelkapásra az a válasz, hogy "Nem te Péter" fuuuu

Member

Most minden közmunkás srác Zoltán, volt egy csere, Zoli helyett Zoli, szóval most én is élem a "most ki a fenéhez beszélnek??" érzést. A dunavecsei önkéntes tűzoltók között pedig egy kivétellel mind Pisti (hatan vannak), úgyhogy ha valaki odaszól, hogy PISTI!!, akkor alapreakció tőlük, hogy MELYIK?! Ők mondjuk ragadványnevekkel oldották fel a problémát.

Kvikveg

Szeeep:
Berettyoujfalu, András Balázs Attila "kutyatenyeszto" telephelyen hat... eheztetes ment. MEOE gyongye.
Ja es sinter is. Milyen jo kombinacio, sinter es kutyatenyeszto. :facepalm:
Kepek
Csutortokon az RTL klub Reggeli-jeben jo esellyel lesz rola valami.
Lattam meg par kepet csontra fogyott kutyarol, hat a kedves tenyesztot zarnam be ilyenkor es elne kenyeren es vizen, de sokaig.

Garrr...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Xzone

Quote from: Member on 2011-07-26, 17:22:48
Most minden közmunkás srác Zoltán, volt egy csere, Zoli helyett Zoli, szóval most én is élem a "most ki a fenéhez beszélnek??" érzést. A dunavecsei önkéntes tűzoltók között pedig egy kivétellel mind Pisti (hatan vannak), úgyhogy ha valaki odaszól, hogy PISTI!!, akkor alapreakció tőlük, hogy MELYIK?! Ők mondjuk ragadványnevekkel oldották fel a problémát.

Egy ismerősömet Olivérnek hívják, és Pesten sosem tudja, hogy róla beszélnek-e vagy sem: 'az Oli' vs. 'a Zoli'. :)

Kvikveg

Quote from: Xzone on 2011-07-26, 22:24:56

Egy ismerősömet Olivérnek hívják, és Pesten sosem tudja, hogy róla beszélnek-e vagy sem: 'az Oli' vs. 'a Zoli'. :)
:lol:

SaiyaGin

Quote from: Xzone on 2011-07-26, 22:24:56

:lul:

Ramiz

Ilyen levelet kaptam:

2011/7/26 István Tóth <tth.istvn19@gmail.com>:
> Üdvözlöm!
>
> Levelezésemben találtam az Ön email címét, és arra gondoltam, talán
> érdekelné egy olyan lehetőség, amellyel életünket biztonságosabbá lehet
> tenni, amellyel meg lehet önmagunk és családunk számára teremteni a
> gazdasági válság és a kieső állami juttatások (táppénz, családi pótlék,
> nyugdíj) keltette hiányt.
> Igaz, hogy dolgozni kell azért, hogy jövedelemre tegyünk szert, és az is
> igaz, hogy  nem holnapra teremti meg a kiadásaink fedezetét, de a kitartó
> munka egyre növekvő jövedelemhez juttat bennünket.
> Kérem, pedig töltse ki az oldal alján található adatlapot, így tudok Önnek
> teljes körű információt adni. (Természetesen ha egy válasz emailt küld az is
> megfelelő.)
>
>   istvantoth@mailbox.hu
>
> Remélem felkeltettem az érdeklődését, és ha elfogadja ezt a lehetőséget
> megígérhetem önnek, egy új területen lesz sikeres. De a döntés joga csak is
> az öné: kérem jelezze, ha szeretne információt kapni erről a lehetőségről!
>
> Üdvözlettel: Tóth István

Ezt válaszoltam:

E héten már a sokadik ugyanilyen geci szemét fos levelet kapom. Tisztelettel megkérném, hogy hagyjanak békén, a kibaszott életbe!

Szerintetek valaki elolvassa majd?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: Ramiz on 2011-07-27, 09:49:56
vannak spam küldési törvények, szóval ha ezután kapsz még egyet, akkor elméletileg föl lehet jelenteni őket.

slightly related:
az egy más dolog, hogy ebben a szarrágó tetü hazai jogrendszerben hangyafasznyit se érsz az egésszel.

rühellem ezt a szájbabaszott gerinctelen tolvajok uralta országot.

kikuchiyo

Ezt válaszoltam:

E héten már a sokadik ugyanilyen geci szemét fos levelet kapom. Tisztelettel megkérném, hogy hagyjanak békén, a kibaszott életbe!

Igen, az az elemzőprogram, amelyik besorolja a címedet az "ezt rendszeresen olvassák, tehát többet ér a címlista-feketepiacon" kategóriába => hamarosan még több spamet fogsz kapni.
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2011-07-27, 11:47:20
Ezt válaszoltam:

Igen, az az elemzőprogram, amelyik besorolja a címedet az "ezt rendszeresen olvassák, tehát többet ér a címlista-feketepiacon" kategóriába => hamarosan még több spamet fogsz kapni.

Ezzel számoltam, de még így is megérte. :zomg: Mondjuk első és utolsó alkalom volt. Meg bízok a Google spam-szűrőjében, hogy tanulni fog a bejelölésekből.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

motifator

A legjobb barátom és a barátnője (akit szintén nagyon szeretek) itt voltak nálam 11 napig, és ma mennek haza. Szabin voltam majdnem végig, de ma már be kellett jönnöm dolgozni, mert itt kevés a szabadnap, be kell osztani.
Amióta idejöttem, nem volt igazán gyötrő honvágyam, de ma egész nap a sírás kerülget. Lassan lelépek melóból, hogy még tudjak velük tölteni egy kb. fél órát, mielőtt kiviszem őket a reptérre.
Egész nap nem tudtam a munkára koncentrálni, akárhányszor eszembe jut a dolog, a könnyeimmel kell küzdeni. Egyik kedves kollégám kérdezte, hogy milyen volt a szabadság, meg merre voltunk, hát alig tudtam neki elmondani, mert végig gombóc volt a torkomban.
Á, nem is írom tovább, mert mindjárt bőgök, amit azért nem kéne 26 éves férfiként itt az irodában. Majd holnap írok még, ha kicsit lenyugodtam. Addig is  :bruhuhu:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kuroi Tenshi

Quote from: motifator on 2011-07-27, 23:05:32

Vicc az ötvenes évekből
egy embert elfognak a határnál, s épp vallatják
- Találtunk magánál Rákosi-képet is, miért cipelte magával?
- Arra az esetre, ha egyszer honvágyam támadna...

szóval ha gondolod, mindjárt linkelünk pár csámcsogós belföldi
hírt, hátha attól jobban érzed magad ;D

Xzone

[spoiler]A legjobb barátom és a barátnője (akit szintén nagyon szeretek) itt voltak nálam 11 napig, és ma mennek haza. Szabin voltam majdnem végig, de ma már be kellett jönnöm dolgozni, mert itt kevés a szabadnap, be kell osztani.
Amióta idejöttem, nem volt igazán gyötrő honvágyam, de ma egész nap a sírás kerülget. Lassan lelépek melóból, hogy még tudjak velük tölteni egy kb. fél órát, mielőtt kiviszem őket a reptérre.
Egész nap nem tudtam a munkára koncentrálni, akárhányszor eszembe jut a dolog, a könnyeimmel kell küzdeni. Egyik kedves kollégám kérdezte, hogy milyen volt a szabadság, meg merre voltunk, hát alig tudtam neki elmondani, mert végig gombóc volt a torkomban.
Á, nem is írom tovább, mert mindjárt bőgök, amit azért nem kéne 26 éves férfiként itt az irodában. Majd holnap írok még, ha kicsit lenyugodtam. Addig is  :bruhuhu:[/spoiler]

Egy-két scotch szerintem jót tenne most neked.

Fazék

haza? inkább szerezz még egy "kis" pénzt, mentsd ki innen a családod, győzd meg a barátaidat, hogy ők is költözzenek ki és máris rájössz, hogy nem is honvágyad volt.

motifator

Köszi a bíztató szavakat :)  :merci:
De igazatok van, nem honvágyam van igazán, csak rossz elbúcsúzni a legjobb barátaimtól. Megvan annak a maga varázsa, hogy az ember nekivág egyedül, és új életet kezd valahol, de elhagyni az összes embert, akit szerettem, azért az kemény dolog.
Itt is vannak már barátaim, akik szeretnek, és én is szeretem őket, most hétvégén fogok összeköltözni egy tök aranyos fiatal párral, akik a legjobb amerikai barátaim. De a srác, aki most itt volt, zenésztársam és legjobb barátom már 11 éve, a barátnője pedig a legaranyosabb csajszi, akivel valaha találkoztam.
Nem Magyarország hiányzik, hanem pont ezek az emberek. Szivem szerint ideköltöztetnék mindenkit magam mellé, de tudom, hogy ez nem így megy. Tudtam, hogy mire vállalkoztam, amikor igent mondtam a lehetőségre, és semmit se bántam meg. És azt is tudom, hogy nem maradhatunk örökké tizenévesek, meg egyetemisták, és a barátaimtól így is, úgy is el kellett volna válnom 1-2 éven belül, mert ha én nem lépek le, akkor ők fognak.

De attól még szar. Attól még sírok utánuk, mint egy kisgyerek. Az irodából hazáig végigbőgtem az utat, az előző postom után rögtön le is léptem, mert éreztem, hogy nem tudom tovább visszafolytani a könnyeimet. Szerencsére összeszedtem magam, mire hazaértem, nem is vették észre rajtam, hogy sírtam. Nem akartam, hogy lássák, mert nem akartam, hogy Aliz is sírjon, meg nem akartam, hogy sajnáljanak, mert amúgy jó itt nekem, boldog vagyok, csak kurvára szeretem őket, és nagyon hiányoznak. Bassza meg nem tudok többet írni erről, mert totál összesírom a laptopot.

A scotch ötletet köszönöm, egy kis pálinka még van itthon, amit ők hoztak, egy felest már benyomtam, de itt az ideje a következőnek.
És köszi, hogy olvassátok ezt a kis terápiás ömlengésemet.  :zen:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

Member

Állítólag Olaszországban komplett fűszerboltok épülnek arra, hogy a kínaiaknak a saját hazai fűszereik csökkentik a honvágyát.

Engem valószínűleg aggasztana, hogy egy hozzám korábban semmivel sem kötődő országban találom magam, teljesen más környezettel, történelemmel, törvényekkel (hiába a jogharmonizáció). Volt valami, amiben el tudtam helyezni magam, aztán utána már csak a munkahelyhez kötődöm kb.

Imádom a felsőoktatás rigiditását, amikor költésgtérítésre átsorolásról van szó. Nagyon örülnék neki, ha az utolsó államilag finanszírozott félévemet lenyelnék, kíváncsi leszek rá, hogy mit mond a felvis ügyvéd.

Kvikveg

motifator

Tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok, és értékelem is, hogy van munkám :)
Tegnap kicsit (nagyon) ki voltam készülve érzelmileg, és jól esett rinyálni egy kicsit itt a fórumon. Utólag visszaolvasva kicsit vicces az egész, de nem szoktam postot törölni vagy editálni, csak mert meggondoltam magam.

Quote from: Member on 2011-07-28, 13:46:30
Állítólag Olaszországban komplett fűszerboltok épülnek arra, hogy a kínaiaknak a saját hazai fűszereik csökkentik a honvágyát.
Van itt a környéken valahol egy magyar étterem, gondoltam is, hogy egyszer kipróbálom, de állítólag irreálisan drága, és nem is olyan jó. Lehet, hogy csak meg kéne tanulni főzni valamit, ami nem fagyasztott pizza.

Quote from: Member on 2011-07-28, 13:46:30
Engem valószínűleg aggasztana, hogy egy hozzám korábban semmivel sem kötődő országban találom magam, teljesen más környezettel, történelemmel, törvényekkel (hiába a jogharmonizáció). Volt valami, amiben el tudtam helyezni magam, aztán utána már csak a munkahelyhez kötődöm kb.
Amerikában az a jó (viszonylag), hogy a kultúrát és a történelmet elég jól ismerem. Na jó, a történelmet tanulni kell, mostanában nézek Netflixen egy amerikai történelmi dokumentumfilm-sorozatot. De a kultúra az nem volt nagy meglepetés, persze vannak furcsa dolgok, amik újak, de az internet elég jól felkészített ilyen szempontból. Pl. szerintem amerikai politikából sokkal tájékozottabb vagyok, mint az átlag amerikai, nemhiába rohadok redditen minden nap  ^^"
Neked a munkádhoz mondjuk ismerni kell a szociális jellegű törvényeket gondolom, nálam ez nem volt nagy probléma. Jogsit kellett csinálni, amihez elolvastam a kresz könyvet (kb. 1/3 akkora, mint a magyar), de az alapvető különbségeket 2 percben el lehet mondani. Az adózást majd meg kell tanulni jövőre, de állítólag az is pofonegyszerű (meg kell venni a TurboTax nevű szoftvert, és az néhány klikkel mindent megcsinál). Mivel én már fix állásba jöttem ki, így a munkakereséssel kapcsolatos dolgokat megúsztam. A bankrendszer meglepetés volt, főleg az, hogy mennyire elmaradott. Drive-thru ATM az bezzeg van, de pl. pénzt utalni Magyarországra már a világ legbonyolultabb dolga. Inkább csináltam 2 paypal accountot, egy amcsit és egy magyart, és azzal intézek minden pénzküldést, olcsóbb és kényelmesebb is. Majd a zöld kártyával lesz egy csomó ügyintézés, de van egy bevándorlási ügyvéd, aki mindent megcsinál nekem, elküldi a papírokat, én mindent aláírok, visszaküldöm, és aztán ő intéz mindent.
De van pár olyan dolog, amit Magyarországon se csináltam még soha (pl. áram és víz bevezetése egy lakásba), így aztán tök mindegy volt, hogy itt tanulom meg, vagy otthon.

Kuroi Tenshi

Quote from: motifator on 2011-07-28, 21:39:44
Utólag visszaolvasva kicsit vicces az egész, de

Ugyanmár, szívből jövő és őszinte volt, ennyi az egész :)