Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Kraivan

http://www.portfolio.hu/gazdasag/750_milliard_forintos_kiigazitas_27_az_afa_emelkedik_a_jarulek_is.155477.html

Ez fogad mire hazaérek.

Kérdem én...
Senki se veszi figyelembe, hogy a lakosság jelentős része hajléktalan lesz most?

Mondjuk ilyen mondat után:
QuoteMindannyian tudjuk, hogy az adóemelések az eltitkolt jövedelmekre vonatkoznak, tehát ez nem megszorítás - válaszolt a kényes kérdésre Matolcsy.

Most jönne ide egy Filozoraptor kép:
"Szóval ha alapból eltitkolt jövedelmem van a kormány szerint,
akkor legálisan csalhatok ha eddig becsületes voltam?"

[spoiler]
ez is megtörtént. Hol a következő cső amiből ömlik a **** és a számba kell venni?[/spoiler]

Fazék

legyetek jók, eltűntem egy hétre. (vagy örökre, ha a tenger istene nagyon ellenem van)

Darkstar

Ed.: nkább mégse, ki tudja ki olvasgatja a fórumot :D

Fazék: gl&hf
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Xzone

Quote from: Darkstar on 2011-09-16, 23:07:30
Ed.: nkább mégse, ki tudja ki olvasgatja a fórumot :D

Fazék: gl&hf

FFFFF, pár perccel maradtam le valami jó kis szaftos sztoriról.

.Attila

Quote from: Kraivan on 2011-09-16, 23:04:31
...

A vállalatok a telefonszámlának csak 70%-át számolhatják el költségként, mondván, hogy úgyis egy részét a magánbeszélgetések képzik, amit nem lehetne leírni.
Ettől függetlenül továbbra is tilos magán jellegű beszélgetéseket folytatni céges telefonon.

Szóval attól, hogy a csalás feltételezését beépítik az adókba, attól még nem teheted meg.

Hülyeség? Az hát. Megtehetik? Évek óta így működik.

Fazék

Quote from: Kraivan on 2011-09-16, 23:04:31
http://www.portfolio.hu/gazdasag/750_milliard_forintos_kiigazitas_27_az_afa_emelkedik_a_jarulek_is.155477.html

na akkor rosszalkodok még egy kicsit távozás előtt, úgyis moderálva lesz :P

szóval igen, én is elgondolkodtam, hogy link-elem ezt a hírt. szóval zseniális. ahogy .Attila is írta, céges mobilszámokkal ez az érvelés már ugyanígy működik jó régóta.
kolléga egyszer megkérdezte, hogy hogyan számoljon a telefon költségeivel, a bruttó összeghez képest, mennyit lehet fölszámolni neki költségként.
anyám utánaszámolt.
kijött, hogy jobban jár, ha a bruttót számoljuk neki költségként, mert annál még többe kerül hivatalosan a cégnek a telefon, annyi tetves extra hülyeséget kell még fizetni rá, meg nem leírható, bla-bla. szóval igen, csodálatos ez.

a másik kedvencem ez:
ez nem pusztán hazai vonatkozású, szóval talán ezt nem kell moderálni :) http://www.fn.hu/ado/20110916/nem_enyhul_afapres/

a lényeg:
QuoteA kényszerből hitelező cégek élete cseppet sem lesz könnyebb, mert nekik továbbra is be kell fizetniük az áfát a be nem folyt pénzeik után. Az Európai Bíróság határozata alapján csak annyiban változik az áfatörvény, hogy a vevő akkor is visszaigényelhet áfát, ha még nem rendezte a számláját. Vagyis akár eggyel kevesebb oka lehet arra, hogy fizessen.
zseniális. egyszerűen zseniális.
még simábban lehet lelépni egy rakás pénzzel, bedönteni cégeket, milliókat lopni az államtól, az adófizetők pénzéből, amit persze aztán újabb szigorításokkal még inkább a már amúgy is senyvedő adófizetőkből próbálják majd kipréselni.
le a kalappal.

vagy lehet hogy szimplán azt akarják elérni, hogy ne merjen senki se átutalásra árut adni, minden azonnali készpénz fizetéssel történjen?

felfoghatatlan számomra. és mindezt az EU hozta meg, nem is az itteni hülyék újabb heppjükben.

Draconire

Nem véletlenül töröltem.

DS

meh

Kraivan

Közben megint alakulnak a dolgok.

Melóhelyen egyik felszolgáló lebetegedett. Fasza hasmenés. Pihent először, mert főnökség megmondta h táppénzt nem hajlandó fizetni. 3 nap "pihenés" után a srácot elküldték orvoshoz aki kiírta.

Tegnap bement érdeklődni h mi a helyzet vele, aztán mondták h már kirúgták, a kérdés h ő mikor ment dokihoz, h az elbocsátási lapot megfelelően visszadátumozzák (táppénz idején ugyebár nem rúghatsz ki embert).

A srác munkaügyi bírósággal fenyegetőzött amire a válasz az volt, h úgysem ér vele semmit, mert csődeljárás során a munkások az utolsók akiket fizetni kell.
Szeptember végét járjuk és még augusztusi fizut se kaptunk.

Technikailag azt se tudom dolgozzak-e, mert jelenleg alulfizetettből átkerülhetek ki nem fizetett ingyenmunkássá.

Ilyenkor mik a jogi eljárások?
Szerződésben az vagyon írva h 10-én megkapjuk a fizut.
Ha valóban csődeljárás van ( a vezetőség mellett reális esélye van), akkor esélyes-e h látom-e a pénzem, vagy jogilag tényleg ingyen dolgoztathatnak?

Erre meg a 27%os áfa, jövedéki termékek még durvább megadóztatása (csak a cefre, cigi, benzin, ami már amúgyis méregdrága volt), csipszadó...

A munkahelyi morál nem épp a legjobb, erre most újabb morális dilemmákban vagyok, mert a kormányunk ahhelyett h megszűntetné a csalásokat, és az erőforrásaikat megfelelő helyre összpontosítaná, technikailag legalizálja a csalást, lopást, bűnt, és a becsületes állampolgárokból még a kitaposott sz*rt is kitapossa.

Adóztassuk meg az anarchiát az új mottó?

White SeeD

Nézz utána, hogy tényleg csődeljárás megy-e a cégnél (Ki kérte a csődeljárást és mennyiért). Ha igen, és még fizetést sem kapsz akkor mondj fel, mert tényleg csak ingyenmunkás vagy. (Mondjuk ha látod az esélyét, hogy megkapod a fizetést, akkor még várd meg a hónap végét. De érdemes rákérdezni, hogy mi a fizetés késésének az oka)
Ha munkaügyin megnyered a pert (ami jó hosszú idő) valószínű addigra már felszámolhatják a céget / nem azért van csődeljárás alatt mert sok a pénze, nem fogod tudni behajtani rajta a tartozást.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Selmo

Quote from: Kraivan on 2011-09-17, 08:53:18
Melóhelyen egyik felszolgáló lebetegedett. Fasza hasmenés. Pihent először, mert főnökség megmondta h táppénzt nem hajlandó fizetni. 3 nap "pihenés" után a srácot elküldték orvoshoz aki kiírta.

Tegnap bement érdeklődni h mi a helyzet vele, aztán mondták h már kirúgták, a kérdés h ő mikor ment dokihoz, h az elbocsátási lapot megfelelően visszadátumozzák (táppénz idején ugyebár nem rúghatsz ki embert).
Ugye nem mondott semmit?

Quote from: Kraivan on 2011-09-17, 08:53:18
A srác munkaügyi bírósággal fenyegetőzött amire a válasz az volt, h úgysem ér vele semmit, mert csődeljárás során a munkások az utolsók akiket fizetni kell.
Akkor ezt benézték, 1 vagy 2 éve módosították a törvényt és felszámoláskor a munkások fizetése átkerült az első körbe. Ha valóban csődeljárás alatt álltok - nézz utána a közlönyben - akkor ne mondj fel, mert esélyes, hogy megkapod a pénzed még ha egy fél év múlva is. Ha viszont nem és a főnökség blöfföl, akkor fogd a fizetési papírodat - amit ugye nem írtál alá, mert nem kaptál pénzt? - meg a bankszámlakivonatodat és ballagj el a munkaügyi bíróságra. De a legjobb, ha ezt csoportosan teszitek meg.

A tökéletesség unalmas.

Xzone

Yay, van WiFi az InterCity-n. Teljesen úgy érzem magam, mintha egy fejlett országban élnék.

Member

Ganz-Röck-nél 7 hónapnyival tartoztak, mire "végre" csődbe ment a cég. Akkor a munkások vittek haza mindent, ami mozdítható, tégy te is így, a saját pub-odhoz még jól jöhet.

Quote from: Xzone on 2011-09-18, 15:07:47
Yay, van WiFi az InterCity-n. Teljesen úgy érzem magam, mintha egy fejlett országban élnék.
Olvasd el a feletted lévő posztokat és ébredj fel. ::)

Kvikveg

Jipiii, a kapott ceges laptopot elottem egy zsiros kezu igenytelen borzalom eloleny hasznalta. Ennyire meg sosem szedtem szet laptopot. Leglabb kicsit pormentesiteni tudtam a ventillatort is. XD
Vajon mi tortent, hogy fel mm vastag zsirreteg kepzodott sok helyen?
Bar legalabb a billentyuk alatt csak kicsit volt szoszos, semmi kola vagy hasonlo nem volt.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

White SeeD

Yey munkaügyi központ most jól megszívatott.
Rendszeres jelentkezésemkor felmerült 2 kérdés:
Mérnök vagy?, jam, tudsz műszaki rajzot olvasni? igen. Akkor itt egy beutaló 60km-re lévő városba keresnek ilyen embert. Kérdeztem hogy tapasztalat számít, mondják hogy nem. (És én hülye még el is hittem)
Ma megjelentem. Eléghamar kiderült hogy gépészmérnök kell nekik profi műszaki rajz olvasói készséggel, én meg mint informatikai mérnök sokra mentem az 1 féléven át heti 2 óra rajzoljunk csonka kockát benne laposféreggel tudásommal. Elém tettek egy olyat rajzot ahol a jelek felét nem ismertem fel.
Azért az interjút megcsináljuk, hátha azért nem megy flottul a rajzolvasás, mert már 2 éve nem volt munkám.
Ekkor jött hogy milyen szakmai tapasztalatom van. Megmondom az igazat, semmi. Elkerekedett a szemük, hogy akkor minek jöttem, minimum 2 év tapasztalat...
Remek, fasza köszönöm a munkaügyi központnak hogy 2 év után kiközvetítettek egy állást amihez se végzettségem se tapasztalatom nincs.
És a poén az, hogy ha nem fogadtam volna el a kiközvetítést, akkor törölnek a rendszerből, papíron 1-el kevesebb munkanélküli...  ::)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Member

Engem piramisjátékba akartak beszervezni, te csak örülj. ::)

Én egyre közelebb jutok ahhoz, félnek attól, hogy a szocmunka felszámolja önmagát, ezért csak azon ismerőseimet veszik fel, akik nem szeretnek dolgozni.

Nakedape

membernek [spoiler][/spoiler]
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kraivan

Member:
akár szííííp jövő várhat terádte. :D

http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/8_honap_felfuggesztett_ajtai_evanak/2240907/

Büntetett előélettel volt ott és 1.7milláról be sem tud számolni.

1.7m/8 = 212 eFt
Csak 3x jobb mint az én fizum amiért 240 órát dolgozok.

Simán megéri.

Member

Quote from: Nakedape on 2011-09-20, 01:27:44
membernek [spoiler][/spoiler]
Kemény volna a világ, ha átvennék a hatalmat. :hopp:

Cloud

teraflare

Cloud

Nakedape

Quote from: Cloud on 2011-09-20, 19:03:58
Quote from: teraflare on 2011-09-20, 18:49:29
Quote from: Cloud on 2011-09-20, 18:22:23
Flipperek éjszakája:

http://www.youtube.com/watch?v=ntI0th8ntuc
Szólhattál volna előbb  ::)
Tegnap rakták fel videót. :D
Quotegen.... Természetesen Október 15-16. Elnézést a hibáért...

flipperklub 4 hours ago

comm

Cloud

Most összezavarodtam.

flipperklub töltötte fel ezen a napon: 2011.09.19.

A leírásban rossz a dátum, hsz-ben pontosítottak. Most akkor mi is a gond?

Nakedape

sztem tera nem látta a commentet, így azt hitte későn tudja meg. ha nem ez történt akkor én csak rákevertem, de nem értem

Cloud

ÉN azt hittem azért írta azt mert akkora már van programja. :D

Tera mi az igazság? :D

teraflare

Quote from: Cloud on 2011-09-20, 21:29:33
ÉN azt hittem azért írta azt mert akkora már van programja. :D

Tera mi az igazság? :D
Az ,hogy hülye vagyok és nem tudom megkülönböztetni a szeptembert az októbertől :facepalm:  :D Láttam a javítást de azt hittem csak a 15-öt írták át 15-16-ra a hónapot nem vettem észre  :smile:

Nakedape

QuoteJövőre kezdik nyomni az ötvenezer forintos bankjegyeket. Cicciolina és Rózsa Sándor lesz rajta, jelképezve, hogy kurva betyár világ gyün.

Member

Az ezrest meg kivonják, mert nincs többé, ki igazságos?

Moha

Quote from: Cloud on 2011-09-20, 18:22:23
Flipperek éjszakája:

http://www.youtube.com/watch?v=ntI0th8ntuc
Az a kopasz gyerek nagyon gáz volt a Hungrish akcentussal... :lol:

szpeter

Hmmm erre megpróbálok időt szakítani  :eek: Illetve betársulókat toborozni.  ^^ Innen jön valaki? (enyhe irónia talán)