Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Quote from: Zsiga on 2011-10-14, 22:14:43
Quote from: Xzone on 2011-10-14, 22:08:20
Hehe, akkor nem csak én mentettem le. :D
:D

Más : Azt hiszem lassan ideje gondolkodnom a költözésen. Ma drága családomtól kecsapos kolbászos halrudacskát kaptam párolt zöldséggel vacsorára...
Foztek. Kaptal fott kajat. XD
De tenyleg horrorisztikusan hangzik.  :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

szpeter

Olvasom a pártatlan zindekszet.Egyik cikkben,aminek a képei közt feltűnik egy Hitler-imitátor a "milicista ,masírozó" guardisták közt ( WTF?? Vagy csak viccből..nem értem minek az oda) megakad a szemem az egyik résznél :
Quote,,És mi van a cigány gyerekekkel, akiket megsütöttek a mikróban?" – kiabált be az ezt követő csöndbe egy cigányasszony.

Ez a nő be van szívva? De az egész olyan szürreális, mikrózott Hitler-imitátorok masíroznak meg minden.. am ezt a tragédiát nem is illene szerintem ennyire politikai irányba eltolni,de ők tudják..

Member

Mindkét oldal szeret dobálózni, ha "csak" egy fa dől rá a gyerekei szeme láttára, nem is emlékezne rá senki, hogy létezett. Vagy kivágták volna az összes erdőt és faellenes mozgalmakat szerveznek? :D

Kvikveg

Mar 50 perce "beszelgetek" rokonnal telefonon. Amugy jofej, de most azert orulok, hogy a kabelmentes telefon mukodik a gepnel.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

szpeter

Ma egy pincében vízipipáztam ahol gitárosok próbáltak. A helységben kb 3 ember férne el kényelmesen...vicces volt.

White SeeD

Yey, imádom ahogy a sors kedvel engem.
Mikor kell megdöglenie a netnek? Péntek este.
Az ember lemarad eventekről, ünnepekről, new animukról.
No nem baj, ott a jó sok kis game a steam accounton, van offline mód.
Steam indít, az rájön hogy nem tud csatlakozni, választom az offline módot, erre a következő hibaüzenet fogad: "Ez a funkció nem elérhető offline módban" és nemes egyszerűséggel becsukja magát. :grrr: Szóval az offline mód nem érhető el offline módban, jó tudni :comp:
Még jó, hogy az embernél van pár kalózpéldány ebből abból.

Mikor kell visszajönnie a netnek? Hétfőn (hát, ezek sem dolgoznak hétvégén, pedig anno még dolgoztak) a szerelő kiérkezése előtt 20 perccel. És úgy hogy senki nem csinált semmit. Se én se a központ, se a szerelő senki. ::)
Kiderült, hogy a szomszédnak sincsen nete péntek óta, de hirtelen neki is visszajött.

Elment a szerelő, neki azonnal eltűnt a nete. :redface: Nekem még van, de ki tudja meddig.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

Murphy viszont pont akkor dolgozik, amikor kell :)

Fazék

Quote from: White SeeD on 2011-10-17, 14:58:21
No nem baj, ott a jó sok kis game a steam accounton, van offline mód.
Steam indít, az rájön hogy nem tud csatlakozni, választom az offline módot, erre a következő hibaüzenet fogad: "Ez a funkció nem elérhető offline módban" és nemes egyszerűséggel becsukja magát. :grrr: Szóval az offline mód nem érhető el offline módban, jó tudni :comp:
valami érthetetlen okból kifolyólag néhány embernél nem működik az offline mód. (állítólag ez tényleg létező hiba)

mondjuk ezért érdemes speciel akkor tesztelgetni, amikor van net, hogy hátha a beállításokon "csavargatva" egy kicsit, működésre lehet bírni

nálam pl a kezdetek óta működik gond nélkül a steam offline mód, de ez gondolom nem nyújt túl nagy vigaszt :)

White SeeD

Ez egyre rosszabb. Össze vissza szakadozik a net, pedig milyen jól ment pár órán át.

Ezen kívül egyre hülyébb hibák lépnek fel. pl egyik mmo-m updatere/bejelentkezőoldala sem működik, miközben maga a game megy. ::)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

Tegnap este nálunk sem volt teljesen rendben, WoT 130as pingen ment, apám is panaszkodott, hogy akadozik, de nem szakadt meg.

Próféta

Holnap megyek megint Párizsba.
"Pápá, paripák!" (c) a Hyperion magyar fordítója

Kvikveg

Perverz allat vagyok,  amiert hajnali 2-ig awk scriptet irok?

Én

Nekem 5kor kell keljek, hogy eljussak a mai mérés helyszínére, úgyhogy inkább le se fekszem :P

Zsiga

Quote from: Én on 2011-10-18, 03:12:00
Nekem 5kor kell keljek, hogy eljussak a mai mérés helyszínére, úgyhogy inkább le se fekszem :P
Én meg 4:45-kor kelek hogy beérjek 6-ra dolgozni. Sör háromkor a Blahán? :D

Xzone

Quote from: Zsiga on 2011-10-18, 03:18:59
Quote from: Én on 2011-10-18, 03:12:00
Én meg 4:45-kor kelek hogy beérjek 6-ra dolgozni. Sör háromkor a Blahán? :D

Lett valami ebből?

SaiyaGin

Quote from: Kvikveg on 2011-10-18, 03:00:17
Perverz allat vagyok,  amiert hajnali 2-ig awk scriptet irok?

Még mindig jobb, mintha szerelnél/javítanál valamit hajnali 2-ig. :D

Puru²

Ez így reggel kávé mellett most megmosolyogtatott . :muhahah:

QuoteNagyjából félmillió forint szóródott szét Győrben még szeptember végén, miután egy férfi eladott autója tetején felejtett 1,45 millió forintot. Miután az új tulajdonossal együtt elindultak, és észlelték, mi történt, visszakanyarodtak a helyszínre, de akkor már mintegy 460 ezer forint hiányzott az összegből.

Kraivan

Quote from: Puru² on 2011-10-19, 08:22:47
Ez így reggel kávé mellett most megmosolyogtatott . :muhahah:

QuoteNagyjából félmillió forint szóródott szét Győrben még szeptember végén, miután egy férfi eladott autója tetején felejtett 1,45 millió forintot. Miután az új tulajdonossal együtt elindultak, és észlelték, mi történt, visszakanyarodtak a helyszínre, de akkor már mintegy 460 ezer forint hiányzott az összegből.
Így kora reggel többször is megnéztem, hogy
"Biztos nem a 'nagyon lol'-ban vagyok?"

De jó tudni, h amikor megkapom a fizetésem, rá kéne lamináljam a nevemet, mert míg kereskedelmi célra nem használom, addig az enyém...
Eddig úgy tudtam hogy csupán felhasználója vagyok a pénznek, és az állam tulajdona (ezért büntetendő ha széttéped, rongálod)

Kuroi Tenshi

Ez viszont nem lol:

http://itcafe.hu/hir/magyar_telekom_2012_leepites.html

Ez csak az igazság negyede, 250 embert csak közvetlenül elküldenek,
viszont ezen felül még 750-nel csökkentik a létszámot, részben
nyugdíjazással, részben pedig olyan munkafeltételekkel, hogy az illető
inkább önként menjen el.

Ma közölték Anyámmal, hogy 40%-kal (!) csökkentik a bérét, de még
volt képük hozzátenni, hogy azért még számítanak a munkájára...
ja persze... eddig is számítottak rá, mivel ő az osztályon az utolsó
elemző-kontroller, másik két már távozott munkatársa helyett is ő
dolgozik, sok túlórával. S ami az egészet kifejezetten undorítóvá teszi,
hogy főelvtárs munkatársai, akik jóval többet keresnek, de a munka
piszkos számukra, az ő fizetéseiket mindössze 0-4%-kal csökkentik...
Arra számítottak, hogy az egész osztályra tervezett költségcsökkentést
az ő bérén letudják, ő meg kénytelen lesz elfogadni, mert már 53 éves...
A fizetése így nem sokkal lenne magasabb, mint az én kvázi-pályakezdő
bérem... hát kapják be  :grrr:

Xzone

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-10-19, 23:09:12
Ez viszont nem lol:

http://itcafe.hu/hir/magyar_telekom_2012_leepites.html

Ez csak az igazság negyede, 250 embert csak közvetlenül elküldenek,
viszont ezen felül még 750-nel csökkentik a létszámot, részben
nyugdíjazással, részben pedig olyan munkafeltételekkel, hogy az illető
inkább önként menjen el.

Ma közölték Anyámmal, hogy 40%-kal (!) csökkentik a bérét, de még
volt képük hozzátenni, hogy azért még számítanak a munkájára...
ja persze... eddig is számítottak rá, mivel ő az osztályon az utolsó
elemző-kontroller, másik két már távozott munkatársa helyett is ő
dolgozik, sok túlórával. S ami az egészet kifejezetten undorítóvá teszi,
hogy főelvtárs munkatársai, akik jóval többet keresnek, de a munka
piszkos számukra, az ő fizetéseiket mindössze 0-4%-kal csökkentik...
Arra számítottak, hogy az egész osztályra tervezett költségcsökkentést
az ő bérén letudják, ő meg kénytelen lesz elfogadni, mert már 53 éves...
A fizetése így nem sokkal lenne magasabb, mint az én kvázi-pályakezdő
bérem... hát kapják be  :grrr:

És már gondolom ott van a cégnél jó sok éve, innen akart nyugdíjba menni stb. Ilyen idősen már nem szokás új munkahelyet keresni. :(

Member

Csak 40%-kal? Jó hogy már nem kirúgják és visszaveszik közmunkára!

Kraivan

Hihetetlen h egyes vállalkozók mit nem képzelnek magukról.

Ma a cégbrósági sorbanálláskor az egyik károsult anyja (mert a lánya robotol) mesélte h a munkakörülmények a  következők:
- sz*rért-h*gyért pénz
- szabadnapján is vásáolnia kell
- a céges lapto rossz, ezért a tulajdon laptopját a cég sajáténak tekinti

és a legjobb:
A szerződésbe beírta a munkáltató, h amennyiben felmond a munkavállaló, akkor 3 évig nem dolgozhat abban a szektorban amit ott hagyott.  :_piszka:

Az én esetem meg az, h közölte a főnök h a könyvelője szerint rendkívüli felmondás nem is létezik, így nem ad semmit míg rendes felmondást be nem viszek.
A cégbíróságon jót nevettek ezen. Sztem kellemetlen meglepetésben lesz része hamarosan az exfőnöknek...
[spoiler]Csak nehogy elkezdjen maffiózósat játszani...[/spoiler]

Cloud

Kvikveg

Quote from: Kraivan on 2011-10-21, 10:32:15
Hihetetlen h egyes vállalkozók mit nem képzelnek magukról.

Ma a cégbrósági sorbanálláskor az egyik károsult anyja (mert a lánya robotol) mesélte h a munkakörülmények a  következők:
- sz*rért-h*gyért pénz
- szabadnapján is vásáolnia kell
- a céges lapto rossz, ezért a tulajdon laptopját a cég sajáténak tekinti

és a legjobb:
A szerződésbe beírta a munkáltató, h amennyiben felmond a munkavállaló, akkor 3 évig nem dolgozhat abban a szektorban amit ott hagyott.  :_piszka:

Az én esetem meg az, h közölte a főnök h a könyvelője szerint rendkívüli felmondás nem is létezik, így nem ad semmit míg rendes felmondást be nem viszek.
A cégbíróságon jót nevettek ezen. Sztem kellemetlen meglepetésben lesz része hamarosan az exfőnöknek...
[spoiler]Csak nehogy elkezdjen maffiózósat játszani...[/spoiler]

A "3 evig nem dolgozhat"-hoz kiegeszitenem: akkor ha a munkaltato fizet neki valamit erre az idoszakra. Valami ilyesmi is van a torvenyben.

Darkstar

Egyeltalán ilyen létezik? Hacsak nem valami nagyon specifikus dologról/munkakörről van szó, ahol ipari titkok, stb mehetnek át, akkor is lehet ezt korlátozni?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Quote from: Próféta on 2011-09-14, 00:39:06
De imádom a francia partnereket:
QuoteLe meeting will take place in "orange room".
Na meggyüttem Párizsból. A prófécia beigazolódott, tényleg a narancs teremben volt le meeting, és milyen unalmas volt! Így aztán ma délelőtt a kollégával úgy gondoltuk, hogy részünkről inkább Le meeting will take place in Musée du Louvre.  :Kiraly:

Quote from: Darkstar on 2011-10-21, 20:09:40
Egyeltalán ilyen létezik? Hacsak nem valami nagyon specifikus dologról/munkakörről van szó, ahol ipari titkok, stb mehetnek át, akkor is lehet ezt korlátozni?
Lehet. Csinálják. IT szektorban egyébként elég gyakori. Mondjuk szűkebbre szokták szabni, pl. "nem mehetsz másik telekom céghez", és inkább 6 vagy 12 hónap, a 3 év kicsit ijesztő.

Kraivan

Egyszer van az h titoktartási kötelezettséged van.
Az érthető. De hazánkban gyakorlatra épít mindenki. Itt meg bolti eladóról volt szó, így erősen el van tévedve az ürge.

Két lehetőség van amikor korlátozva van a munkakeresésed sztem:
a) fizet érte
b) valami akkora fatális errort követtél el h eltiltanak a szakmától de arról nem a munkáltatód dönt az szent.