Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

chilip

Quote from: Moha on 2011-11-11, 11:39:59
Edit: Btw, mi a fene az a lineáris meg négyzetes idejű program? :haha:

hogy egy program hány lépéssel fut le "n" db feldolgozandó adattal

lineáris = ~n db lépéssel végigfut (1x a tömbbön pl és még pár utasítás belefér, nagyságrendet nézünk úgyis)

négyzetes = ~n2 db lépéssel fut le

mondanom se kell nem mind1 ha van egy 100000 elemű tömböd pl, hogy a program 100000 lépéssel oldja meg a feladatot vagy ennek a négyzetével

Moha

Quote from: Darkstar on 2011-11-10, 22:44:34
Más: több elemzővel is beszéltem még kedden, és legtöbbjük azon a véleményen volt, hogy a a forint töri a 310es eurhuf árfolyamot, akkor 317-20ig nem nagyon fog megállni. Vélemények?
Én pont ezért gondolkodom, hogy átteszem a megtakarításom egy részét devizaszámlára, de nem Euróban, hanem inkább Svéd koronában.

Quote from: chilip on 2011-11-11, 12:26:04
mondanom se kell nem mind1 ha van egy 100000 elemű tömböd pl, hogy a program 100000 lépéssel oldja meg a feladatot vagy ennek a négyzetével
Ezt értem, de ha egy tömb minden elemén végrehajtasz egy műveletet, ahhoz miért kellene n^2 lépés?

Nakedape

Quote from: Moha on 2011-11-11, 13:05:57
Más: több elemzővel is beszéltem még kedden, és legtöbbjük azon a véleményen volt, hogy a a forint töri a 310es eurhuf árfolyamot, akkor 317-20ig nem nagyon fog megállni. Vélemények?
Én pont ezért gondolkodom, hogy átteszem a megtakarításom egy részét devizaszámlára, de nem Euróban, hanem inkább Svéd koronában.

javaslom inkább a norvégot . több haluk, több olajuk és nem eu tagok  :angyali:
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Darkstar

Mert azért a legtöbb program bonyolultabb műveleteket végez, mint végigmenni egyszer egy tömbön. Viszont ha ott rossz metódust használsz, akkor egekbe szökik a futási idő.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Quote from: Nakedape on 2011-11-11, 13:08:12

Svájci frank? A bankárok mennek csődbe utoljára, előbb visznek csődbe mindenki mást maguk körül.

chilip

Ezt értem, de ha egy tömb minden elemén végrehajtasz egy műveletet, ahhoz miért kellene n^2 lépés?

mert nem tudod megoldani a feladatot másképp, mivel nem jöttél rá hogy egy matematikai összefüggéssel le lehet csalni pár ciklust :P akár a cikluson belül is

Nakedape

Quote from: .Attila on 2011-11-11, 13:30:04
Quote from: Nakedape on 2011-11-11, 13:08:12

Svájci frank? A bankárok mennek csődbe utoljára, előbb visznek csődbe mindenki mást maguk körül.

ok szintén nem eu, de túl gyakori menekülőpénz most ezért felülárazott, másrészt bankoknak is lehet gondja, meg küzdenek az erős frank ellen. meg ha senki nem fizet nekik, ők is szívnak.
hal meg olaj se tart sokáig ki, de azért még van :D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

kikuchiyo

Azt hittem, trollkodsz. :(
Failure is the default option

chilip

Quote from: kikuchiyo on 2011-11-11, 13:56:37
Azt hittem, trollkodsz. :(

[spoiler][/spoiler]

Kvikveg

Quote from: Próféta on 2011-11-09, 23:25:26
Quote from: Lythis on 2011-11-09, 22:54:47
Great fire of London, hoooo.....
Nekem is ez jutott először eszembe, meg ugye Draconirének is.
Valaki elárulná, hogy ez az esemény miért van ennyire benne a kollektív emlékezetünkben? Csak azért, mert ilyen szép az évszám? :)

Quote from: Kvikveg on 2011-11-09, 20:46:46
Jippiii, hetvegen is Nemetben leszek, ergo vegre varosnezni is tudok. \o/
:jee:
Hol is?
Aaachen.

Moha: ha a szogfiggvenyekkel gondod volt gimiben, az azert eleg hint lehetett volna, a matematikus szot tartalmazo szak elkerulesere, nem? Tulajdonkeppen mivel volt ott gondod amugy?

motifator: hajraaaa! :)

...
Ajjaj. En se voltam a szak kremje, de azert ez megvolt.
En is azt hittem trollkodsz.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Szulinapra kaptam "Kezdok szakacskonyve - utmutato azoknak, 
akik eletukben eloszor foznek". A porra alazos alcim mellett, bar
reszben jogos,  szerintetek ezt ertekelhetem ultimatumnak?  :muhahah:

Cloud

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-11-13, 15:02:34
ertekelhetem ultimatumnak?  :muhahah:
Értékeld inkább kedves bátorításnak :angyali:

Aztán majd nyilatkozz, hogy jó-e a könyv. Nekem is egyszer túl kéne lépni a főzelék mirelit borsóból + tükörtojás szintű gasztronómiai színvonalon :)

Moha

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-11-13, 15:02:34
Szulinapra kaptam "Kezdok szakacskonyve - utmutato azoknak, 
akik eletukben eloszor foznek".
Asszem kaptam egy tippet, hogy mit adjak a barátnőmnek szülinapjára. :P

.Attila

Guess who's gonna be single again.

NLZ

Quote from: .Attila on 2011-11-13, 18:38:08
Guess who's gonna be single again.
:DDDDD
Ám a főzés titka az, hogy leszeded a netről a receptet és nagy bátran összedobod, ha nem ég oda, nagyon nem tudod elrontani. Aztán persze ott a mestrer szint, az igazi főzéstudomány, amikor a már meglévő alapanyagokból kell összedobnod finom ételt.
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: NLZ on 2011-11-13, 20:30:12
Ám a főzés titka az, hogy leszeded a netről a receptet és nagy bátran összedobod, ha nem ég oda, nagyon nem tudod elrontani.

Nekem nem is evvel van gondom, mondták már, hogy ügyes vagyok
a konyhában. Inkább az, hogy rengeteg idő és macera: előre tervezni,
bevásárolni, előkészülni, megcsinálni, elmosogatni, elrámolni.
Sokkal kényelmesebb ez így, hogy főznek rám :Kiraly:

Én

Én anyámnak lassan egy "mivel ne kísérletezzünk" című gasztronómiai kalauzt fogok gyártani. Ma a gombapörköltbe paradicsomot-paprikát tett. Kb olyan, mint egy gombás lecsó. :facepalm: Mondjuk ez még a kevésbé fájdalmas próbálkozásai közül való...

Moha

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-11-13, 20:50:03
Inkább az, hogy rengeteg idő és macera
Barátnőm is ezért nem szeret főzni, mert így is nehezen tudja beosztani az idejét. Időbeosztásban én is gyenge vagyok, viszont szeretek főzni, szóval nem kérdéses, kinek a reszortja lesz. :P

Kvikveg

Quote from: Én on 2011-11-13, 21:21:08
Én anyámnak lassan egy "mivel ne kísérletezzünk" című gasztronómiai kalauzt fogok gyártani. Ma a gombapörköltbe paradicsomot-paprikát tett. Kb olyan, mint egy gombás lecsó. :facepalm: Mondjuk ez még a kevésbé fájdalmas próbálkozásai közül való...
Biztos, hogy eleg erthetoen fogalmaztok?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

NLZ

Quote from: Kvikveg on 2011-11-13, 23:56:19
Quote from: Én on 2011-11-13, 21:21:08
Biztos, hogy eleg erthetoen fogalmaztok?
Nyilván nem, hisz ha az anyuka tudja, hogy ez nem jön be a családnak, de mégis nyomatja, akkor Én kezdhet rettegni. :)
[reserved]

Xzone

sitrep: Befagy a seggem.

.Attila

Némileg aktuális lehet:

[spoiler][/spoiler]

Darkstar

Én már kiskoromban beálltam a konyhába anyám mellé segíteni, mostanra már (legalábbis a visszajelzések alapján) egész jól megtanultam főzni. A csúcs az volt, amikor karácsonyra kaptam készkészletet és 3 spéci szakácskönyvet is (3 különböző irányból, összebeszélés nélkül), míg a hugom valami elektronikai vackot kapott.  Az elmult pár évben szinte csak én főzök itthon, kivéve ha valami nagyobb családi összejövetel van sok fogással, mert akkor anyámmal együtt. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kraivan

Ma felhívott egy ismeretlen telefonszám, h "miért nem jelentem meg az oktatáson?"
Talán azért mert senki se jelzett h átmentem a munkafelvételi vizsgán.  :gyagya:

Ha minden igaz jövő héttől mehetek Call Center hibabejelentő képzésre.

Darkstar

Hova, ha szabad kérdezni.
Mellesleg kitartást, szükséged lesz rá.  :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kraivan

T-Home hibabejelentés.

Asszony már dolgozott ott. Nem leányálom.
Főleg mert minimálbér, túlóralehetőség nincs, mert arra ott vannak a diákok, jutalék nincs.

Elmondták h két előnye van:
- több mint a semmi
- ugródeszkának más callcenter munkába jó

Valahol örülök is meg nem is.
Mert munkának munka ha meglesz a gyorsvizsga a képzés után, de lássuk be... Nem ez a szakképzettségem.
Ellenben ha rövidtávon választanom kell h minimálbérért ez
vagy
minimálbérért havi 200+óra és 4 órás vagy annyira se bejelentés...

Meg vendéglátásban már most leépítések vannak. januártól még drasztikusabb lesz a helyzet.
Most is olyan helyekre van munkahírdetés, ahonnan nem véletlenül keresnek embert.

Tudjátok elég furcsa az, h ha "jól megy a hely" de minden héten keresnek mindent.

Cloud

HM, ez érdekes  lesz neked akkor. :)

Majd kérnénk a napi hülye user történeteket. :) Lesz majd pár. :D

Darkstar

Quote from: Kraivan on 2011-11-14, 18:16:02
T-Home hibabejelentés.
Remélem kötél idegeid vannak.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん